covece microsoft ce moc za 2 godine vidit šta gledam na tv-u i na internetu.
a kao sad nemogu ;D
isto ko i tvoj isp, stariji brat, nsa, fbi, cia i svi tvoji frendovi na fejsu...........jbg živimo u doba velikog brata
enivej, meni je drago da postoje ovakvi svijetli primjeri.........mobilni provajderi (ne samo naši) bi se mogli ugledat na ms
pa gle ak tak gledate onda i hrvatske pošte mogu gledati svu vašu poštu, t-com snimati i preslušavati sve vaše razgovore,google gledati sav tvoj mail. administratori ovog foruma mogu gledati tvoj PM i password. to ne znači da oni to rade i da to smiju i da im je to u cilju.
Tako je to kad se krade ono šta se ne smije
Microsoft zna više o vama nego što mislite, u visti su otkrili neke špijunske procese, nebi me čudilo da toga ima i u sedmici (samo su bolje skriveni) .
Microsoft zna više o vama nego što mislite, u visti su otkrili neke špijunske procese, nebi me čudilo da toga ima i u sedmici (samo su bolje skriveni) .
Al neznaju da sam spammer na BOL-u sigurno
a google zna koje ćete rublje nositi preksutra 
Hoce ako odlucis ostati ovca za sisanje.
Jel sada shvacate na sto se misli kada se kaze da je open source sigurniji?
glupan glupi,hoce frajer online da igra,super sad ce u cuzi offline da se naigra hahaha
Samo me zanima kada će doći na naplatu što koristimo piratske windowse,igre,programe...
Da, a cjepivima nam ubacuju mikročipove kojima čitaju naše misli.
Samo me zanima kada će doći na naplatu što koristimo piratske windowse,igre,programe...
Microsoft je i sam izjavio da ako moraju birati da li će korisnici imati Linux ili piratske windowse oni biraju piratske windowse. Ako on počne s ozbiljnim hvatanjem dobar dio bi prešao na linux - što oni ne žele. Rijetko kada će oni trenirati strogoću na običnim korisnicima, oni većinom se bore protiv tvrtki koje koriste nelegalan softver jer od njih mogu naravno izvući veće pare.
Na ugašenom mobitelu koji se nalazi u tvojoj blizini mogu presluškivat razgovore...
Možda je liku koji je optužen za pljačku neko smjestio ?
kolko moraš bit glup da zadržiš nešto šta si ukra
kolko moraš bit glup da zadržiš nešto šta si ukra
On nije mogao odolit grafici hhh ;)
Svaka cast MS-u, jedan otpad manje na slobodi. I naravno, policija je sve to uradila uz sudske naloge.
s ovim se moram složiti
iako im je ovo super stvar kaj su napravili s XBOX-om
tako bi mogli slično napravit za mobitele jer svi dobro znamo da se oni svakodnevno kradu i to :/
Hahah sad znam da nesmijem vise krast
Naravno sala mala
ma boli me neka stvar šta oni vide o meni, imam tako uzbudljiv život da je to za poludit. ujutro kad se probudim prvo zovem CIA-u da vidim kog danas trebam špijunirat, popodne idem u krađu nuklernih glava u zemlje bivšeg SSSR-a, a navečer kradem osobne podatke čika Steve Đobsa i Bilija "The Kida" Gejtsa. I to samo subotom, a inače radim kao lopov po narudžbi i omiljene krađe su mi one Xbox-a na na kojem kasnije igram halo do neko doba noći. Ajde da ja sad imam neku komunikaciju preko neta i da ostavljam osobne podatke i to. čak mi i ovaj mail koristi samo za forume. Ni mob također. Ja sam jedan od onih koji to još uvijek vole obavit licem u lice. :)
s ovim se moram složiti
iako im je ovo super stvar kaj su napravili s XBOX-om
tako bi mogli slično napravit za mobitele jer svi dobro znamo da se oni svakodnevno kradu i to :/
To već postoji odavno.
ja ne svacam....
Opet ti melješ gluposti. To ti je modus operandi, izgleda.
Svaka cast MS-u, jedan otpad manje na slobodi. I naravno, policija je sve to uradila uz sudske naloge.
Svakako. I za svu takvu stoku treba primijeniti iste metode.
Opet ti melješ gluposti. To ti je modus operandi, izgleda.
Sad mi reci da meljem gluposti http://www.bug.hr/vijesti/vista-vas-prati/80047.aspx stručnjaci iz jedne firme su otkrili da vista ima neke procese koji šalju informacije.
Pa po čemu su to špijunski procesi? To obavlja servis (ne, nema 50 procesa koji nekoga prate) koji se koristi za prikupljanje informacijama i upotrebnim navikama korisnika kao što i u raznim aplikacijama skuplja informacija.
Pa i moj softver logira uredno sve: od toga tko se, gdje, odakle i koliko dugo logirao, do toga što je svaki login, kada, kako i koliko dugo radio, uz naravno zabilježbu svih mogućih informacija: IP adrese, verzije browsera, verzije OS-a, eventualnih grešaka, što se radilo dok se greška dogodila i sl.
I zamisli... ne radim za CIA-u ni NSA, a bogme ni SOA-u.
ja ne svacam....
Pa sto onda?
OpenSource je sigurniji iz vrlo jednostavnog razloga: open source je (hint, hint), što znači da SVI vide rupe, a ako svi vide rupe, da rupa nebi bilo, moraju se zakrpati, a kada se zakrpaju, jasno je da su zakrpane, jelte...
Kod zatvorenog koda problem je što za rupe zna samo onaj tko ih otkrije, a ako za rupe zna samo zlonamjeran netko, onda nastaje problem.
Međutim, softver otvorenog koda, nažalost, ima neke druge negativne implikacije koje ometaju širenje filozofije i dalje od trenutne pokrivenosti.
OpenSource je sigurniji iz vrlo jednostavnog razloga: open source je (hint, hint), što znači da SVI vide rupe, a ako svi vide rupe, da rupa nebi bilo, moraju se zakrpati, a kada se zakrpaju, jasno je da su zakrpane, jelte...
Kod zatvorenog koda problem je što za rupe zna samo onaj tko ih otkrije, a ako za rupe zna samo zlonamjeran netko, onda nastaje problem.
Međutim, softver otvorenog koda, nažalost, ima neke druge negativne implikacije koje ometaju širenje filozofije i dalje od trenutne pokrivenosti.
Ova link me uvjerio zašto je opensource bolji http://www.nacional.hr/clanak/17011/linux-zbog-sigurnosti-koriste-nato-nasa-i-kineska-vlada, oni koji prave fireval, antiviruse uglavnom moraju programirati naslijepo, neznaju gdje sve treba proraditi.
NACIONAL: Želite li reći da je Linux sigurniji od Microsoftovih operativnih sustava? – Apsolutno. Kada sam bio na razgovorima u Ruskoj središnjoj banci, imao sam priliku učiti od njihovih najinteligentnijih programera i sigurnosnih stručnjaka. Jedan od njih rekao mi je: “Ne znam jesu li Windowsi sigurni ili ne. Prisiljen sam vjerovati u to dok se ne dokaže drugačije. To je za nas crna kutija, kod je zatvoren i nemamo nikakvu kontrolu nad tim programima. Ovo je jedini potpuno siguran kompjutorski sustav za koji ja mogu garantirati. Bez “open sourcea” ne mogu garantirati ni za što jer ne znam kakve propuste eventualno ima izvorni kod.” S Linuxom programeri imaju sve pod nadzorom, mogu sami složiti programe za zaštitu jer znaju gdje može nastati propust. Kada bi postojala “otvorena vrata” u kompjutorskom kodu, netko bi ih vrlo brzo pronašao i ispravio. Upravo to je velika prednost otvorenog koda. Kod operativnog sustava sa zatvorenim kodom samo programer koji ga je stvorio zna što je unutra.
NACIONAL: Ne mislite li da je upravo otvorenost koda problem, jer svi imaju pristup kodu? – Ne. Bankara, na primjer, zanima samo jedan dio stvari koje mu Linux omogućava. On želi sigurne transakcije. Stručnjaci za enkripciju mogu napraviti sustav zaštite koji neće imati propuste u sustavu. To ne bi mogli da ne znaju koje propuste eventualno sadrži izvorni kod programa. Linux je poput lego kockica. Ako želite dograditi firewall, dogradite firewall. Možete uzeti dio i šifrirati ga kako je to učinila Ruska središnja banka. Linux koriste NATO, NASA a odnedavno i kineska vlada, zbog sigurnosti.
Da, a cjepivima nam ubacuju mikročipove kojima čitaju naše misli.
Mobitel mi stalno šalje čudne signale, a na fejsu imaju sve tvoje slike iako ih ti ni ne postaviš i znaju s kim se družiš. Zato ja stalno nosim kapu od aluminijske folije, a sad idem zapalit komp