Verbatim nastavlja proizvoditi diskete

poruka: 39
|
čitano: 4.126
|
moderatori: F1-IVO
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug Onlinea. U nastavku se nalaze komentari na "Verbatim nastavlja proizvoditi diskete".
3 godine

Diskete uopće ne bi bile loše kada bi bile većeg kapaciteta.

Piši-briši kolko hoćeš, mala cijena..perfektno..samo što su malog kapaciteta..i bilo bi dobro kada bi bile manje..=)

Dijelim časopis VIDI u PDF-u! (iz arhive, dakle svaki mjesec imam za prošli mjesec)
5 godina
RE: Verbatim nastavlja proizvoditi diskete
DamageHigh kaže...

Piši-briši kolko hoćeš, mala cijena..perfektno..samo što su malog kapaciteta..i bilo bi dobro kada bi bile manje..=)

Još da su pouzdanije Smijeh Jer bez toga sve ostalo nije bitno.

Down goes the window, out goes the heat!
4 godine
asusdvd kaže...
DamageHigh kaže...

Još da su pouzdanije Smijeh Jer bez toga sve ostalo nije bitno.

Heh, da...

Snimis svojevremeno igricu (rip) na 50tak njih i onda 5 ne radi, odnosno javlja gresku Izlanuo se.

Poruka je uređivana zadnji put čet 6.5.2010 11:34 (Mrgud Veliki).
4 godine
neaktivan

Bezveze, koristenje disketa je stvarno vise zastarjelo. Postoje RW cd-i ili cak i mali stickovi od 32 mb koji su puno bolji za sve za sta treba disketa.

Kad se samo sjetim u skoli kad smo imali diskete pa je svako malo nekom krepala, i onda profa ljut jer nismo napravili nes sta smo trebali a nismo mogli jer je sr*** crklo.  A sta je tek u nekim vaznijim krugovina di se mozda jos koriste?

Od maila, usb-a, cd-a i dvd-a (i RW) bas izabrat disketu... To je kao da jos slusamo muziku sa onih fonogramskih cilindara

3 godine
neaktivan

to je to sigurno ce zaradit bogatsvo na tome,pa danas svi koriste diskete koji cd,dvd-ovi,stickovi il nedaj boze eksterni hdd,disketa je tu samo sta je 70% korisnika ne moze ni procitat

RazorNapster
4 godine
protjeran

joj kako ste svi redom pametni, boli glava odmah...

a sta ako trebate servisirati starije racunalo i reinstalirati npr. win95 pa vam treba boot disketa? i to je samo jedan primjer, nazalost jos uvjek postoji prevelika potreba za novim disketama(posto stare vec nakon godinu dana je pitanje dal rade...)

http://www.erepublik.com/en/referrer/GrimyHR
3 godine
neaktivan
A jeste vi smijesni... Pa lijepo kaze clanak da se koristi u industriji, za NC strojeve itd. Vama je smijesno to koristiti, ali netko tko ima potpuno funcionalan stroj od recimo 50000 Eura koji prima diskete ga sigurno nece mijenjat zato da bi koristio moderniji medij koji mu ne treba
3 godine
DamageHigh kaže...

da...to se zove USB stick

a onda sam se probudio...
5 godina

Disketa je pravo moćan medij za prijenos podataka!

4 godine
neaktivan
grimyHR kaže...

a sta ako trebate servisirati starije racunalo i reinstalirati npr. win95 pa vam treba boot disketa? i to je samo jedan primjer, nazalost jos uvjek postoji prevelika potreba za novim disketama(posto stare vec nakon godinu dana je pitanje dal rade...)

A reci mi zasto bis uopce vise ikom stavljao win 95? za 98 ne treba disketa kolko ja znam a puno je bolji od 95. A bome ni ne vjerujem da netko tko koristi komp ima jos 95 gore, i da mu ga treba reinstalirat.

Poruka je uređivana zadnji put čet 6.5.2010 13:17 (meddle).
3 godine
meddle kaže...

A reci mi zasto bis uopce vise ikom stavljao win 95? za 98 ne treba disketa kolko ja znam a puno je bolji od 95. A bome ni ne vjerujem da netko tko koristi komp ima jos 95 gore, i da mu ga treba reinstalirat.

Pa da za tebe je razlika izmedu win95 i win98 samo brojka...

"Bolji" je diskutabilan epitet. Sto je to tocno "bolje" i zasto to "bolje" treba nekome tko koristi win95?

Ja bih prije rekao, neznamjenjiv u nekim podrucjima i na nekim kombinacijama hardvera.

Pathogenic fundamentals clearly indicate that homogenous populations are most vulnerable.
4 godine
protjeran
meddle kaže...
grimyHR kaže...

ti ocito nisi vidio sta se jos kod nas upotrebljava po kancelarijama, blagajnama i sl. nemoj pametovat kad nemas pojma, jos uvjek je potrebno ponekad snimati win95 sa disketa...

http://www.erepublik.com/en/referrer/GrimyHR
4 godine

Iznenadili bi ste se kad bi vidjeli koliko financijskih ustanova još uvijek koriste diskete kod razmjenjivanja nekih malih podataka (doc,xls...)...

3 godine
neaktivan

Probajte snimiti backup na rasvjetnom pultu na neki moderniji medij :-)

Osim ako želite kupiti novi pult za desetak tisuća eura koji radi s USB-om.

5 godina

Kao što su neki već napomenuli, lepo piše u članku ko još ovo troši. Za svaki zastareli standard, programski jezik itd postoji mala, ali sasvim dovoljna potražnja da određeni skup proizvođača ili stručnjaka na njima sasvim lepo zarađuje. Ako je Sony izašao iz posla, to znači da je proizvodnja disketa odjednom postala znatno profitabilnija za Verbatim i uopšte nije čudno da će nastaviti.

S druge strane, moj otac je nedavno od kolege iz velike državne firme dobio bitne poslovne podatke na disketi i u prvi mah nije znao da li ga ovaj zaje*ava ili je ozbiljan. Naravno, taj čovek najverovatnije nije ništa kriv, ali bi onoga ko odlučuje o IT nabavkama u toj, ponavljam, velikoj kompaniji, trebalo pošteno nalupati.

5 godina

Velika vecina (starih) knjigovodstvenih programa zna snimati samo na floppy i knjigovoditeljima koji jos rade na tim prastarim kompjuterima ne pada na pamet da ista menjaju. Sva sreca sto jos nije "ziva" 5,25'' disketa

A sta da radimo, nasi starci nisu dobro prihvatili ZIP driveove :)))

-Ništa ne znam, a đe da znam?- Ekrem Jevrić
5 godina
protjeran
Lazarus Long kaže...

Velika vecina (starih) knjigovodstvenih programa zna snimati samo na floppy i knjigovoditeljima koji jos rade na tim prastarim kompjuterima ne pada na pamet da ista menjaju. Sva sreca sto jos nije "ziva" 5,25'' disketa

A sta da radimo, nasi starci nisu dobro prihvatili ZIP driveove :)))

iomega je previše tražila za svoju 100MB (kasnije 250MB verzija izašla) disketu. U međuvremenu je pala cijena CD-Rova i više nije bilo potrebno koristiti njihov zip kome je trebao veći kapacitet za backup. Dodajmo još i onaj "klik smrti" na pojedinim ZIP driveovima.Smijeh

Ono što je bio dobar proizvod je LS-120 jer je mogao primati 1.44MB i svoje 120MB diskete, ali pojavio se prekasno.

4 godine

He ocigledno jos ima potraznje pa ima i ponude.

Prije par godina sam sluzil civilku na zupanijskom sudu i tam je disketa bila uobicajna metoda prijenosa podatka iako su imali kompove iz donacije umrezene.Jos su i neke podatke drzali na tome nis tak povjerljivo ili vazno ali ne bekapirano.Pa je svako malo bilo joj .cudni zvuci i nula bodova pa ponovna izrada dokumenta.

Dok ne izumru strojevi sa disketama nece ni diskete sasvim

5 godina
DamageHigh kaže...

Mislim da si upravo opisao USB flash memorije ;)

5 godina
dekstroza kaže...
DamageHigh kaže...

Mislim da si upravo opisao USB flash memorije ;)

To sam baš mislio reći...

MSN - drazen016@net.hr , e-mail novi - drazen018@email.t-com.hr
3 godine

Heh...zaboravljate cijenu USB memorije...

Treba nam nešto između CD/DVD medija i USB memorije. Dakle drag n drop i piši-briši fore, za male pare...

Čekam na dane kada će USB-i biti 10 kn..=)

Dijelim časopis VIDI u PDF-u! (iz arhive, dakle svaki mjesec imam za prošli mjesec)
4 godine

Pa bogati dragog imas usb za 100 kn uzet, sta je tu strasno. Vecina ljudi ne koriste disketu vec 10 godina (ili bar 5). Ostavimo stare prdonje i babe u kancelarijama da koriste sta hoce. Sta to nas briga. Svatko ima svoj gust i pravo na to. Aj bog.

THIS FORUM HAS JUST JUMPED THE SHARK
3 godine

Hehe...pa ne koristim ja diskete..:P

Bah..zaboravite..;)

5 godina
Bubi kaže...

Pa bogati dragog imas usb za 100 kn uzet, sta je tu strasno. Vecina ljudi ne koriste disketu vec 10 godina (ili bar 5). Ostavimo stare prdonje i babe u kancelarijama da koriste sta hoce. Sta to nas briga. Svatko ima svoj gust i pravo na to. Aj bog.

Isti takav USB odneses u FINU i ostavis im ga kao disketu...

4 godine
metak kaže...
Bubi kaže...

Isti takav USB odneses u FINU i ostavis im ga kao disketu...

Je.

3 godine
Bubi kaže...

Ne pricaj gluposti, usb-a imas za kupit vec po cijeni od 30 kuna (1 GB), za 100 kuna vec imas od 4 GB,..

Neke firme vjerojatno nemaju novca ili im je bespotebno kupovanje novih skupocjenih softwarea (koji imaju podrsku za USB), da bi prebacili par podataka izmedju dva ili vise racunala.

Apple iPhone 3GS 16GB
Poruka je uređivana zadnji put ned 9.5.2010 0:39 (lg-viewty).
5 godina

Super, onda kroz neko vrijeme mogu nabaviti nekakvu staru Amigu 1200 i nasnimati sve stare igre sa harda na diskete i peglaona!  Belji se

(a još su i raznobojne Verbatimove diskete..)

Lijep pozdrav ;)
4 godine
lg-viewty kaže...
Bubi kaže...

Ne pricaj gluposti, usb-a imas za kupit vec po cijeni od 30 kuna (1 GB), za 100 kuna vec imas od 4 GB,..

Neke firme vjerojatno nemaju novca ili im je bespotebno kupovanje novih skupocjenih softwarea (koji imaju podrsku za USB), da bi prebacili par podataka izmedju dva ili vise racunala.

Rekao sam neka u kancelarijama koriste sta ih volja, drugi neka koriste sta njih volja. A to da neke firme nemaju novaca za USB i podrsku za njega ne znam bas, nije to nesto novo. Drzavne firme i poduzeca su poznata po staromodnost tako da je za njih je tvoja tvrdnja moguca, za sve ostale ne znam bas. Neka prebace mobitelom...ma sala.

3 godine
Misliš hardware-a? (...skupocijenih softwarea...)
3 godine
Bubi kaže...
lg-viewty kaže...
Bubi kaže...

Rekao sam neka u kancelarijama koriste sta ih volja, drugi neka koriste sta njih volja. A to da neke firme nemaju novaca za USB i podrsku za njega ne znam bas, nije to nesto novo. Drzavne firme i poduzeca su poznata po staromodnost tako da je za njih je tvoja tvrdnja moguca, za sve ostale ne znam bas. Neka prebace mobitelom...ma sala.

Jel ti znas koliko kosta jedan originalan, recimo knjigovodstveni program? Pa puta pet racunala..

DamageHigh kaže...
Misliš hardware-a? (...skupocijenih softwarea...)

ali i softwarea, jer s nekim racunalima se automatski pali program, a mozda nema usb pordrsku..

Apple iPhone 3GS 16GB
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice