Virtualizacija Flasha kroz Shumway

poruka: 7
|
čitano: 717
|
moderatori: F1-IVO
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug Onlinea. U nastavku se nalaze komentari na "Virtualizacija Flasha kroz Shumway".
4 godine

Alf <3

http://www.youtube.com/heat4HD
3 godine
Re: Virtualizacija Flasha kroz Shumway
Zasto je alf na slici :)
486 PWNZU! http://www.speedtest.net/result/1456936834.png
4 godine

Zato što mu je ime Gordon Shumway (ALF je kratica za Alien Life Form).

Ova vijest objašnjava nezainteresiranost Mozille za implementaciju Googleovog Pepper plugin API-ja (ppapi) nakon što je objavljeno da Adobe prestaje s razvojem NSAPI Flasha za Linux (razvijat će se Flash za Pepper API, u suradnji s Googleom).

The laws of nature are constructed in such a way as to make the universe as interesting as possible. - Freeman Dyson, Imagined Worlds
4 godine

Pa zar nece zbog ovog strasno patit performanse. I ovako je flash spor, a onda kad ga se jos pokrene u sandboxu u virtualnoj masini?

3 godine
Renesis kaže...

Pa zar nece zbog ovog strasno patit performanse. I ovako je flash spor, a onda kad ga se jos pokrene u sandboxu u virtualnoj masini?

Pa flash se i ovako i onako izvodi u virtualnoj mašini. Razlika je samo u tome što će ova virtualna mašina doći od Mozille i što će biti puno bolje integrirana u Firefox. Ali imam razloga sumnjati u brzinu mozilline implementacije jer su brojni prethodni i trenutni pokušaji da se kreira otvorena implementacija flasha završili prilično neslavno (spori, nekompatibilni i bugoviti).

Gledajući bujicu commitova stječe se dojam kako je Mozilla za razliku od Gnasha i Lightsparka uspjela okupiti veću bazu developera, što bi trebalo pomoći barem što se bugova i kompatibilnosti tiče, a za brzinu ćemo još vidjeti.

Ne znam, u svakom slučaju nadam se brzini većoj od one kakvom radi pdf.js, ali kada vidim opis projekta:

"Shumway is a Flash VM and runtime written in JavaScript"

Diže mi se kosa na glavi.

Oscar-Mike-Golf Whiskey-Tango-Foxtrot
5 godina
To vam je buducnost. Sjetim se price kako su se Intel i Microsoft udruzili i namjerno stavljali delaye u kod kako bi natjerali ljude da kupuju nove procove. Ovo je jos drasticniji primjer te nakane gdje komplicirane zadace izvrsavaju skriptama! Boze moj! Na kraju vratit cemo se pisanju programa u BASICu ili Clipperu sto u stvari skripte i jesu.
5 godina
rustweaver kaže...

Ne znam, u svakom slučaju nadam se brzini većoj od one kakvom radi pdf.js, ali kada vidim opis projekta:

"Shumway is a Flash VM and runtime written in JavaScript"

Diže mi se kosa na glavi.

Vjerovatno će važne stvari biti implementirane nativno, tako da nema previše razloga za strah. JavaScript postaje prilično brz *. 

Naravno, ne očekujem da će biti brži od Adobe-ove implementacije, ali kao korisnik Linuxa naviknut na Flash sporiji nego na Windowsima (a ne postoji pravi razlog osim nedostatka truda), želim mu brzu smrt. 

*

http://www.hanselman.com/blog/JavaScriptIsAssemblyLanguageForTheWebPart2MadnessOrJustInsanity.aspx

razmjenavjestina.org
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice