Aktivne 3D naočale ne samo da ne umaraju oči, nego i omogućavaju sliku dvostruko veće rezolucije, svakom oku, od LG-jevih interlaceanih polarizatora...
Aktivne 3D naočale ne samo da ne umaraju oči, nego i omogućavaju sliku dvostruko veće rezolucije, svakom oku, od LG-jevih interlaceanih polarizatora...
Moram reći da sam impresioniran navedenim mnogobrojnim mogućnostima... bilo koji sadržaj prebaciti u 3d, dvojica da mogu gledati svako svoju sliku preko cijelog ekrana i ostale motion i šta ja znam džiđa-baje... čini se vrlo dobro 
Moram reći da sam impresioniran navedenim mnogobrojnim mogućnostima... bilo koji sadržaj prebaciti u 3d, dvojica da mogu gledati svako svoju sliku preko cijelog ekrana i ostale motion i šta ja znam džiđa-baje... čini se vrlo dobro 
To je Sony predstavio u svojemu PS3 displayu, tehnologija se zove Simu-view, no zbog jedne jedine jadne dijagonale ekrana (66cm) i nedostatka TV tunera, SOny je propustio uloviti dosta love.
Da je napravio takav ekran od recimo 32", 43" i tih 26" bi dobili puno love, a sad će LG i svi ostali tu pobrati lovu.
Inače, sviđa mi se. Nekako mi se ćini da se LG sve više fokusira na televizore, a pomalo smartphone stavlja u drugi plan.
Ovaj Magic remote je super stvar. Neznam kakav motion senzor imaju smartphoni, ali ako bi na Playu/App storeu bilo LGjeve aplikacije,a smartphoni imali dovoljno detaljan motion senzor bi bilo pametnije to napraviti.
Tako je Samsung napravio poseban daljinski veličine mobitela s zaslonom na dodir.
Imam i ja magic remote. Zove se bežični miš. A i taj remote je u biti ista stvar. Sve te "pametne" funkcije me uopče ne interesiraju. Ono što ja želim vidjeti su OLED televizori po pristupačnim cijenama.
Sad su već vrlo pametni. Sljedeća postaja - zaista inteligentni?
Sljedeća postaja: APPLE. Molimo sve putnike da iziđu iz vozila :)
...u LG-ju posebno ističu već dostupan Index.hr, Kamo.hr, a najavljuju i buduće Smart TV aplikacije za Njuškalo.hr, 24sata.hr i druge.
Ja taman htio uzeti dva - tri, no yebat ga kada nemaju bug.hr! :P
Sličan daljinski imao na svom Nokia TV-u prije 20-ak godina
Jesi vidio samsungove TV-e s glasovnom navigacijom, potpunim internetom i upravljanju pokretom, a ima i skype 3d i mnogo drugih stvari. Apple neće moći biti ni do koljena ovaj put ni samsungu, ni lg-ju ni sonyju. Jedino mi se ne sviđa kako LG krade dizajn od samsunga, al nema veze, nismo mi ko apple da sad tužakamo okolo. LG bi mogo bit super jer je dosta jeftin, samo da dugotrajnost novih LCD panela poprave, da ne dobivaju zelene crte, i boju malo kalibrirat bolje.
Imam jednu prošlogodišnju verziju Smart tv-a (42lv375s) i ove aplikacije za Android uređaje rade savršeno....slanje filmova, fotki, glazbe i funkcija daljinskog.
Najbolja zapravo funkcija tih tv-a sa netom je povlačenje filmova sa kompa direkt LAN-a i internet radio...
ovo ostalo me ne zanima ;)
P.S. Touch-pad kontrola telke sa moba radi u realnom vremenu (kao na laptopu) i uvelike olakšava kretanje po izborniku, tipkanje web adrese, pretraživanje aplikacija.
Jesi vidio samsungove TV-e s glasovnom navigacijom, potpunim internetom i upravljanju pokretom, a ima i skype 3d i mnogo drugih stvari. Apple neće moći biti ni do koljena ovaj put ni samsungu, ni lg-ju ni sonyju. Jedino mi se ne sviđa kako LG krade dizajn od samsunga, al nema veze, nismo mi ko apple da sad tužakamo okolo. LG bi mogo bit super jer je dosta jeftin, samo da dugotrajnost novih LCD panela poprave, da ne dobivaju zelene crte, i boju malo kalibrirat bolje.
Ajd lijepo je vidjet da imamo i zaposlenika Samsunga na forumu...u kojem odjelu radiš?
Očekivao sam barem jedan ovako glup post na prvoj stranici.
Kad apple napravi televizor onda se može laprdati o njemu, do onda zadržite vlažne snove za sebe.
Očekivao sam barem jedan ovako glup post na prvoj stranici.
Kad apple napravi televizor onda se može laprdati o njemu, do onda zadržite vlažne snove za sebe.
Sjećam se kako je ekipa koja navija za Nokiu ovako pisala prije nego je iPhone izašao :)
ne uopce ne umaraju samo sto sam nakon 10 minuta gledanja osjecao veliku mucninu u tijelu. a ovo s dvostrukom rezolucijom opet nije istina jer je samsung zahebao ljude. rekli su kao da daju full 3d a dali su isti kao i lg, na svim modelima osim na onim high end za 10k kn i vise.
ako ovo oni daju, onda čekam apple tv,
baš me zanima što će oni.
Ajd lijepo je vidjet da imamo i zaposlenika Samsunga na forumu...u kojem odjelu radiš?
Ja sam samo fan, nisam zaposlenik ničega jer se još uvijek obrazujem, i čujem da Samsung Hrvatska baš i nije nešto. Mislio sam da je Malto direktor Apple srednja europa (ili kako se već zove) a ti njegov potrčko.
LG TV-i su dobri samo nisu dugotrajni.
Segregatoru, jesu, ukrali su postolje samsungu.
Ja sam samo fan, nisam zaposlenik ničega jer se još uvijek obrazujem, i čujem da Samsung Hrvatska baš i nije nešto. Mislio sam da je Malto direktor Apple srednja europa (ili kako se već zove) a ti njegov potrčko.
Mislim, napisao si MI referirajući se na Samsung...ja se ne sjećam kad sam za Apple, LG ili bilo koga napisao "MI", za mene
je to samo još jedna firma na tržištu. A ne kužim ni ovo "Segregatoru, jesu, ukrali su postolje samsungu."
Da li je to odgovor na neko moje pitanje? Koje?
Mislim, napisao si MI referirajući se na Samsung...ja se ne sjećam kad sam za Apple, LG ili bilo koga napisao "MI", za mene
je to samo još jedna firma na tržištu. A ne kužim ni ovo "Segregatoru, jesu, ukrali su postolje samsungu."
Da li je to odgovor na neko moje pitanje? Koje?
Osim ako ti hrvatski nije materinji jezik, ne razumijem kako bi iz ičega u mojem postu bilo "mi"-"ja i samsung".
Ti nisi, ali Malto sigurno kaže tako.
Nije, samo tako, da pojasnim kako su to ukrali dizajn.
Samsung ima najlošija postolja u industriji. Naslagao sam se tv-a (radim na tv odjelu) pa mogu o tome pričati...
Plitki šarafi, način na koji se stalak stavlja na tv, pod kojim kutevima i slično. Da ne pričam o serijama koje su kompletne nagnute jer se šarafi ne mogu do kraja našarafit (npr. PS43D450).
A to znaju i sami kupci (koje jasno takve stvari zanimaju) pa ciljano izbjegavaju te serije.
Samsung tv-i se nekad čine kao da su rađeni za izlog i da ih slažu stručni ljudi a ne običan kupac koji se u to ni ne mora razumjeti.
Lg nije ništa puno bolji što se led-ova tiče jer i njihove telke se po kutem stavljaju na tv ali to kad se našarafi barem stoji fiksno i može se bez problema zašarafiti.
Ima par onih "no-name" firmi koje su po tom pitanju puno bolje od ovih velikih igrača.
A što se tiče fiksiranosti tv-a na stalak, tu prednjači Sony ali samo zbog njihove neinovativnosti u dizajnu.
P.S. Slažem se sa tvrdnjom da je dizajn Samsung tv-a primjenjen kod LG-a pogotovo zadnjih verzija Plazmi i LED. Ipak je preočita sličnost ;)
Istina je negdje na sredini. Upravo završavam tromjesečni period studije i kupovine nove telke. Prošao sam kroz svu šumu televizora, pregledao u 2D-u i 3D-u nekoliko meni zanimljivih modela različitih proizvođača, i najprije odabrao Panasonicovu 50" plazmu (GT30). Nabavio i zadnju generaciju originalnih naočala preko neta. Vratio plazmu zbog green tinge problema (pregledao desetak primjeraka ST/GT/VT modela prije nego sam otkantao plazmu), i konačno uzeo 55" LG LW4500 koji ostaje definitivno bez obzira na nedostatke LED LCD-a koji su meni osobno daleko manji od plazmi koje sam izvrtio, no... Po pitanju 3D-a stvar je, prema mojem vrlo svježem iskustvu s aktivnim i pasivnim 3D-om, slijedeća: aktivni 3D na Pana plazmi daje sliku full HD rezolucije koja izgleda lijepo. Kod LG-a se uredno s 2,5-3m vidi prored linija vertikalne rezolucije. Istina, ekran je 5" veći, vjerujem da bi se na udaljenosti većoj od 3 metra na toj dijagonali anulirao nedostatak rezolucije. Ali... 3D na Pana plazmama slovi kao najbolje od najboljeg po pitanju aktivnog 3D-a. OK, to izgleda solidno što se tiće dubine, ali je pop efekt neusporedivo manji nego kod pasivnog 3D-a na LG-u. Dok sam primjetio da se na aktivnom 3D-u na Pana plazmi nitko nije izmicao objektima po filmu, gledajući LG-ov 3D primjetio sam da se ukućani znaju trznuti i ispuštaju tipični vaaaaaaau. Nadalje, po pitanju treperenja slike, ja nisam imao nekih osobitih zamjerki na Pana aktivni 3D u kućnom okruženju, ali su žena su i friend, i njegovi friendovi koji su kod njega gledali na 50" ST modelu imali problema, a bilo im je i mućno + glavobolja. I meni nakon 2 sata nije baš bistro u glavi, dok sam na LG-u zajedno sa ženom odgledao 3 filma za redom bez ikakvih problema.
Neki dan sam ga kupio i ovo su neki od prvih dojmova. Audio je katastrofa, kao da slušate tranzistorski prijemnik od 30kn. Ukoliko TV želite spojiti na vanjsko pojačalo, može ali postoji samo jedan audio izlaz, optički. Naravno da kod nas nema nigdje za nabaviti DAC konverter pa ga morate naručiti izvana (http://is.gd/NyBkrN). Neke trgovačke firme (Chipoteka) vam neće ni odgovoriti na e-mail. Druga katastrofa je daljinski upravljač. Tipke oko cursora (posebno HOME i GUIDE) su skoro spojene (na slici) tako da cijelo vrijeme gubite živce pritiskajući krive komande. Utipkati nešto na on screen tipkovnici je skoro nemoguća misija. Smart TV surfanje zaboravite, to je još u povoju, daleko jednostavnije vam je spojiti PC ili laptop s internetom. Digitalni i satelitski tuner nemaju idikator jačine i kvalitete signala. Žao mi je što sam kupio LG TV. Nikad više.
Neki dan sam ga kupio i ovo su neki od prvih dojmova. Audio je katastrofa, kao da slušate tranzistorski prijemnik od 30kn. Ukoliko TV želite spojiti na vanjsko pojačalo, može ali postoji samo jedan audio izlaz, optički. Naravno da kod nas nema nigdje za nabaviti DAC konverter pa ga morate naručiti izvana (http://is.gd/NyBkrN). Neke trgovačke firme (Chipoteka) vam neće ni odgovoriti na e-mail. Druga katastrofa je daljinski upravljač. Tipke oko cursora (posebno HOME i GUIDE) su skoro spojene (na slici) tako da cijelo vrijeme gubite živce pritiskajući krive komande. Utipkati nešto na on screen tipkovnici je skoro nemoguća misija. Smart TV surfanje zaboravite, to je još u povoju, daleko jednostavnije vam je spojiti PC ili laptop s internetom. Digitalni i satelitski tuner nemaju idikator jačine i kvalitete signala. Žao mi je što sam kupio LG TV. Nikad više.
U stvari, DAC ti ne treba, svako pojačalo koje drži do sebe unazad 15 godina ima optički ulaz
Vjerojatno se može audio spojiti i na Scart, ali ne mogu tvrditi, jer kod Scarta nikad
ne znaš što je proizvođač odlučio spojiti, a što ne
Treba, nažalost jer moje audio komponente (Quad 33 i FM3 te Crown D60) imaju više od 30 godina. Ton se ne da usporediti sa današnjom plastikom. Scart nije problem spojiti kako hoćeš ali LG dozvoljava samo jedan izvor signala, dok si na tjuneru ili HDMI ne radi Scart. Provjerio sam okolo i stojim iza toga da mora biti DAC. Već sam ga naručio i čekam isporuku. Toliko o LG TV.
aha, znaci lg bi trebo imat u 2012. godini i podrsku za uređaje stare 30 godina, dobro da nije staro 70 godina. ti lijepo prestani zivit u proslosti i kupi nesto novo ili staro do 10 godina i lg ce to super podrzat. najbolji su mi takvi sto kazu "ima 30 godina i ovi se novi mogu posramit pred njim", serete bezveze jer ova nova pojacala pojedu ta vasa smeca od 20-30 godina. te fore staro je bolje mi na ku*ac idu, obicno preseravanje, ima to staro neku svoju necu rec prednost nego "zadovoljstvo slusanja" kao npr. ploce ali da je bolje to sigurno ne.
EDIT: i da kad vec pljujes po lg-u jesi mozda provjerio dali svi ostali proizvođaci( samsung, philips, sony, panasonic itd) imaju tu mogucnost a samo lg nema?
Ima sve to staro svoje prednosti...telke kao prve...Philips, Grundig, Telefunken i slične stare marke imaju telke stare po 30-40 godina koje još uvijek rade. A to je sad npr. nezamislivo.
Ali, da je nešto staro naprednije od današnjih uređaja mislim da ne stoji. Ima kud i kamo naprednijih uređaja koji su prije bili nezamislivi ili barem neisplativi za šire mase a sada su zbog masovnih proizvodnji i konkurencije dostupniji.
Tehnologija se puno promjenila u 30 godina ali opet vuče korijene i potiče iz iskustava sa prijašnjim uspješnim uređajima. Uvijek je tako.
Tko je prije 10 godina mislio da će se se na Quadru od 1300kn moći snimati tv program a to Panasonic npr. neda ispod 6k? To nam je Kina dala.
Kina je npr. donijela puno loših i nekvalitetnih stvari ali morate bit svjesni da svaki komad hardware-a ima nešto u sebi kinesko i to ne mora znači da je to napravio neki Mu-Yo na nekom polju.
Ali zbog te njihove masovne proizvodnje i kopiranja, velika imena su primorana spuštati cijene (iako ne i kvalitetu što čine). Pa tko voli, nek izvoli :)
Sve zavisi tko radi. Ovo malo prelazi vašu raspravu ali eto, imah potrebu to napisat ;)
nije to uopce poanta price nego on misli da svaki novi uređaj mora podrazavat njegovo pojacalo staro 30 godina, nece i nemora. on je tu pojedinac i nek se snalazi kako zna.
Treba, nažalost jer moje audio komponente (Quad 33 i FM3 te Crown D60) imaju više od 30 godina. Ton se ne da usporediti sa današnjom plastikom. Scart nije problem spojiti kako hoćeš ali LG dozvoljava samo jedan izvor signala, dok si na tjuneru ili HDMI ne radi Scart. Provjerio sam okolo i stojim iza toga da mora biti DAC. Već sam ga naručio i čekam isporuku. Toliko o LG TV.
Iz tvog prvog posta se da zaključiti:
1. nisi uopće provjerio što kupuješ i što ti treba
2. LG je kriv što kod nas nema za kupiti DAC
3. LG je kriv što Chipoteka ne odgovara na mail
4. imaš prste ko Tyson, ili ti fali osjetilo dodira. Imam skoro isti daljinski i nikad mi se
ne desi da promašim tipku
5. imaš prevelika očekivanja glede net-tv usluga. Industrija tako ne funkcionira, oni ti hoće još 10
godina prodavati svake godine novi TV, i tek za 10g nešto koliko-toliko upotrebljivo. Zato sve nade polažem
u Apple koji se ne obazire na tržište nego u startu izbaci pravu stvar, a onda će svi morati slijediti
trend ako ne žele zaostati