Web notifikacije u Firefoxu

poruka: 11
|
čitano: 915
|
moderatori: F1-IVO
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug Onlinea. U nastavku se nalaze komentari na "Web notifikacije u Firefoxu".
3 godine

Oni kad nešto najave za jednu verziju to obavezno stigne pet, šest verzija kasnije. Pošto ovo nisu najavili još ni za jednu možemo to očekivati u Firefoxu 25.

Life sucks... And then you die.
4 godine

25? To je za 4-5 mjeseci?

Always code as if the one ending up maintaining your code is a violent psychopath who knows where you live
3 godine

Što je sada sa ovime što su najavili prije godinu dana? Firefox je tada bio na verziji 4 sa sada je 10. Nadam se da nisu odustali. Imaju odlične ideje ali kasne za konkurencijom.

http://areweprettyyet.com/5/desktopApps/

http://areweprettyyet.com/5/searchBar/

Is it weird that this gave me an orgasm?
Poruka je uređivana zadnji put pet 3.2.2012 22:28 (DragonShit).
4 godine
Re: Web notifikacije u Firefoxu

Dečki, malo razumijevanja, Mozilla radi ono kao besplatno toj jest po donacijama, Google-Chrome imaju milijarde, Microsoft-Bing i Yahoo isto tako... s svim tim milijardama dolara Mozilla se vrlo uspješno bori. Malo podrške ne bi škodilo kad već ne dajemo donacije{#}

3 godine
makopos kaže...

Dečki, malo razumijevanja, Mozilla radi ono kao besplatno toj jest po donacijama, Google-Chrome imaju milijarde, Microsoft-Bing i Yahoo isto tako... s svim tim milijardama dolara Mozilla se vrlo uspješno bori. Malo podrške ne bi škodilo kad već ne dajemo donacije{#}

Prodaja brendiranih proizvoda i donacije im nisu glavni izvor prihoda. Jadna Mozillica, ima sporazum sa Googleom koji je vrijedan samo 300 milijunčeka dolara godišnje na minimalno tri godine a prošle je godine od Googlea dobivala 103 milijuna dolara. Osim toga ima i partnerske sporazume o pretraživanju i preko Amazona, Binga, Yahooa, Yandexa i eBaya. Naravno da imaju i troškove ali sami određuju na što će i koliko trošiti.

Znam da Mozilla razvija vlastiti Gecko engine ali svatko tko ima dovoljno znanja može uzeti open source WebKit engine (koriste ga Chrome, Safari) i na brzinu napraviti funkcionalni browser. Just sayin'

Iako mi Firefox trenutno nije primarni preglednik, navijam za njega i želim da postane najbolji.

Poruka je uređivana zadnji put pet 3.2.2012 23:14 (DragonShit).
3 godine
makopos kaže...

Koristim Firefox iako je sporiji od Chrome-a (jer mi je drag preglednik i jer sam navikao na njega) i povremeno doniram određene iznose, u ovisnosti od mogućnosti. Ali me itekako nerviraju sa ovim bombastičnim najavama featura koje kasnije implementiraju nakon par godina.

Life sucks... And then you die.
2 godine
Elles D. kaže...

25? To je za 4-5 mjeseci?

https://wiki.mozilla.org/Releases

DragonShit kaže...

Prodaja brendiranih proizvoda i donacije im nisu glavni izvor prihoda. Jadna Mozillica, ima sporazum sa Googleom koji je vrijedan samo 300 milijunčeka dolara godišnje na minimalno tri godine a prošle je godine od Googlea dobivala 103 milijuna dolara. Osim toga ima i partnerske sporazume o pretraživanju i preko Amazona, Binga, Yahooa, Yandexa i eBaya. Naravno da imaju i troškove ali sami određuju na što će i koliko trošiti.

Znam da Mozilla razvija vlastiti Gecko engine ali svatko tko ima dovoljno znanja može uzeti open source WebKit engine (koriste ga Chrome, Safari) i na brzinu napraviti funkcionalni browser. Just sayin'

Iako mi Firefox trenutno nije primarni preglednik, navijam za njega i želim da postane najbolji.

Mislim da imaju previše ideja koje nažalost nisu završene....

Počeli su sa radom na Australis temi:

[*]Australis project has feature pages, is getting staffed:
[*]Tab_Strip_Visual_Redesign
[*]Features/Desktop/Panel_Menu
[*]Toolbar_Customization
[*]Arrow_Panel_Redesign
[*]Basic research on Translation feature done, designs coming soon
[*]Metro UI (Win 8) design work in progress
[*]URL Autocomplete landed!
[*]New download manager about to land (and/or has landed), still some known issues
[*]New tab refinements continuing, landed on Nightly (preffed off)
[*]Home tab in UX branch has launch targets for Bookmarks/History/Downloads, and Apps in the future

Možda će biti zaobljenih tabova.

Naravno, to ćemo videti tek kada počnu ubacivati na UX kanal.

Još nekih skica: 1, 2

Izmena ima na UX kanalu i sada, ali se nadam da će ih uskoro sve više biti.

No, počeli su sa zapošljavanjem novih programera.

Pored toga ulažu sve više u zajednice i njihova okupljanja (ove godine je plan da bude Mozilla Balkans u Zagrebu [iako smo imali manje okupljanje pre par nedelja i ZG] ) :)

Ove godine je i MozillaSummit na koji će doći preko 700+ "Mozilliana" (na njihov trošak) .

Troše se te pare, ali se svakako i čuvaju (za "crne dane" - ili ti u prevodu kada Gugl odluči da prekine ugovor) .

Inače, mislim da je "problem" Mozile to što sve radi na "otvorenom" tj. sve je javno dostupno.

Pa kada se nešto predloži (a ne obeća!) , mediji to proslede i ukoliko ne ubace ispada da su spori, neefikasni.

Pa novi panel za preuzimanje podataka (download manager) je Safari pre ubacio nego što ga je Mozila ubacila na UX kanal :)

4 godine

Što je "web notifikacija"? {#} I kako eliminira potrebu da aplikacija bude učitana (netko mora primiti podatke na socketu kad stignu, druga aplikacija, servis, itd, ali nešto svejedno mora biti učitano... zar ne?)

3 godine
DigiMagic kaže...

Što je "web notifikacija"? {#} I kako eliminira potrebu da aplikacija bude učitana (netko mora primiti podatke na socketu kad stignu, druga aplikacija, servis, itd, ali nešto svejedno mora biti učitano... zar ne?)

Pod "aplikacija" se nekad misli "web aplikacija". Eliminira potrebu da web stranica bude učitana (Facebook, Twitter, Gmail) a desktop aplikacija koja prima informaciju je npr. Firefox. Na Operi imam instaliranu ekstenziju koja prikazuje broj obavijesti iz Facebooka, podešena je tako da svakih 30 sekundi provjerava Facebook umjesto da samo spava dok ju ne probudi obavijest. Da bi to bilo moguće i Facebook bi morao implementirati tu mogućnost i slati obavijesti. Odlična stvar, nadam se da će biti prihvaćeno kao standard.

4 godine
Ne kuzim se u Javu ali kolika su ogranicenja na njezinoj strani. Tu mislim na dvije stvari:
1. multiplatform ima velika ogranicenja osim ake se ne razvija dosta odvojeno
2. win7 ima super GUI stvari. Dal se APIju moze jednostavno pristupit i sto sa callbackima i COMom
3 godine

Novi vektor za širenje spama i malvera.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice