Najbolji su
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Seagate rulzz
Seagate rulzz
Šitgejt...
neznam zašto fan sam WD-a
mislim do prije 3 dana sam imao jedan njihov disk, i sada sam kupio caviar green (best buy po bugu) ali i prije toga sam preferirao njihove disove
Ja imao Blue i neki shit mu bio i ostao bez podatka i reko jedanput i zadnji put nikad vise a od 2003,godine koristim Seagate i nikad problema.
Seagate i WD to su definitivno dva najaca proizvodjaca... tu i tamo im se zalomi neka BAD serija diskova...
al me cudi kak je WD jaci po isporuci...
lako im je kad im ja kupujem diskove :)
Ništa čudno kad su oni i Seagate jedini ozbiljni proizvođači, a mnogi (me included) Seagate-u ne vjeruju..
Šteta za Samsung, imali su potencijala. Ja sam prezadovoljan sa svojim F3 500 GB..
Iman njihove eksterne diskove, prezadovoljan, pogotovo ovim passportom sa usb 3.0 sučeljem.
seagate koji sam koristio 3 i po godine sam prodao frendu i crko mu je za mjesec dana, baš mi je bilo neugodno :/ sad imam isto toliko wd blue, sve 5, iduća kupnja je wd green 100%
Jel ima još netko da kaže što ima i što je prodao i što će kupiti od diskovja?
Mislim, to je to. Po tome se ravnaju ovi prodajni rezultati od silnih milijardi dolara.
Drago mi je i da je netko spomenuo da su seagate i wd najveći proizvođači,
iz teksta to nikad nebih zaključio:)
.........
ironija/off.
Zanimljivo mi je da ni jedan ni drugi nisu osobito zagrizli u tržište SSD-ova.
Najveće je smeće Maxtor. Seagate je kupio Maxtora.
Diskovi iz Maxtorovog bivšeg postrojenja često imaju oznaku SGM (SeagateMaxtor) ili čak Maxtor sa oznakog SGM (diskovi iz 2010-2011, rijetko se gdje nađu ali ih ima).
Seagate je em bučan em nepouzdan.
Dvije trećine reklamacija mi otpada na Seagate diskove, i to najviše na seriju 7200.11.
7200.12 je nešto bolja.
Najmanje reklamacija sa Samsungom, u 2011 samo 1 komad, 2 WD-a i 2 Hitachija,
te 12 Seagatea.
S obzirom da smo mala firma, ovo je pokazatelj koliki je veliki postotak jednog proizvođača.
Najviše se prodaje WD i Hitachi, dok Samsung malo tko traži. Čudno ali istinito.
Imao sam tri Seagatea u zadnjih 5 godina, ni jedan nije preživio duže od 2 godine.
Zadnji 1500GB je lagano počeo kašljucati. Ubacio sam tada drugi WD 2TB Green, prebacio podatke i prišlo 3 dana - krepuc.
Najsmiješnije, taj disk ima 5 godina jamstva. Dobio sam drugi 1500GB 7200.11 i odmah ga prodao, jer ima 3 godine jamstva.
Seagate nikad više. WD je WD, koliko god mi šutjeli o tome.
I tako, ostali smo bez oba pristojna igrača;
Hitachi(ibm) otišao pod WD, Samsung pod Seagate.
Još da nekako znamo po serijama hoće li ostati neovisni...
7200.12 je nešto bolja.
Najmanje reklamacija sa Samsungom, u 2011 samo 1 komad, 2 WD-a i 2 Hitachija,
te 12 Seagatea.
S obzirom da smo mala firma, ovo je pokazatelj koliki je veliki postotak jednog proizvođača.
Nije reprezentativni uzorak, ali mogao bi izbaciti postotke - znači, toliki postotak diskova tog proizvođača se vratio, toliki onog.
Ljudi ne znaju koliko su Samsungovi diskovi dobri. To uglavnom zna samo ekipa s foruma i to ona koja prati teme vezane uz diskove. I oni koji su čitali Bug kad je bio test diskova. Bit će prava šteta ako se prestane s proizvodnjom Spinpoint diskova - što je sad na kraju s tim? Jel je Seagete preuzeo proizvodnju Samsungovih diskova? Nadam se samo da neće ništa svoje uvoditi u njih.
U mom računalu se inače, uz dva terabajtna Spinpointa (F1 i F3) vrte već godinama i dva Seagateova 320 GB 7200.10 - nikad apsolutno nikakvih problema s njima. Još mi je negdje u ormaru 7200.9. Imaš osjećaj da se ti diskovi jednostavno ne mogu pokvariti. Seagateovi diskovi su bili poznati po pouzdanosti sve do te serije koja je imala problema s firmwareom (samo s firmwareom?) - 7200.11. Dotad se nije ni razmišljalo - kupiš Seagate i miran si. Šteta za Seagate.
Žao mi je Samsunga, imaju odlične, a jeftine diskove, nadam se da ih Seagate neče upropastit. Nije ni Seagate loš, samo kolko čitam, nije baš pouzdan. Ako se ne poprave, ostaje nam jedino WD.
Mbaksa: Da to je točno samo Firmware to se lako riješilo, i čak onima koima je DISK krepao Seagate je nudio BESPLATAN povrat podataka i drugi disk.
DK: Čuj kod nas diskovi stvarno jako jako rijetko krepaju, koliko znam to je bio moj Seagate 7200.11 i od frenda 2 x WD Caviar 160gb i to je to u par godina.
Pa sam zato i nastavio tradiciju stavljanja Seagate hardova,
Da, sigejt dvanajstica je navodno opet dobar, ali nebih se kladio da im ona nesretna serija 11 nije odnijela primat
najvećeg prodavača, a još su dobro i prošli.
Možda neznate, svojedobno je tako IBM slovio kao vrh. A onda im se dogodila "deathstar" serija.
(američki) građani su pokrenuli parnicu koja je na kraju presudila da IBM mora platiti po 100$ svakom
korisniku (jasno, ne ovdje u vuko*ebini nego americi) koji je prijavio kvar.
To je dovelo do toga da je ibm pogon prodao Hitachiju.
Da, sigejt dvanajstica je navodno opet dobar, ali nebih se kladio da im ona nesretna serija 11 nije odnijela primat
najvećeg prodavača, a još su dobro i prošli.
Možda neznate, svojedobno je tako IBM slovio kao vrh. A onda im se dogodila "deathstar" serija.
(američki) građani su pokrenuli parnicu koja je na kraju presudila da IBM mora platiti po 100$ svakom
korisniku (jasno, ne ovdje u vuko*ebini nego americi) koji je prijavio kvar.
To je dovelo do toga da je ibm pogon prodao Hitachiju.
Da 7200.12 je prva liga imam 2 komada i pre zadovoljan sam a i dosta je brzi nego WD Blue.
Imam jednog Maxtor-a od 40gb koji već 11 godina radi na jednom računalu koje servisiram. Bez bad sectora. Imam i jednog Seagate-a od 80 gb iz 2004 koji od prvog dana radi kao da neko melje čvarke a počeli su mu i bad sectori. Dakle, Don Kihoty nemoj nagađati što je smeće a što nije jer su to sam trabunjanja...