Windows Phone se mijenja iz temelja

poruka: 126
|
čitano: 6.158
|
moderatori: F1-IVO
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug Onlinea. U nastavku se nalaze komentari na "Windows Phone se mijenja iz temelja".
19 mjeseci

Sve pet!, jedino mi je žao što mi na WP7 dobivamo male stvari, moglo se tu malo više, shvatam HW ograničenja, ali ipak...
Jedino se bojim da će WP7 developeri ostati zaboravljeni.

WP8 - predivan. Konačno ono što je WP7 trebao imati, sada mi je žao što sam kupio Lumiu, ne mogu na WP8.

Poruka je uređivana zadnji put čet 5.7.2012 21:55 (royalhero).

15 0 hvala 0
4 godine

Iako bi se moglo reci da preferiram Apple, mislim da ce ovaj WP 8 rasturiti. Apple je novim iOS osramotio sebe i pokazao da mu nedostaje inovacija. Ljudima je vec dosadilo jedno te isto sucelje tako da uz kvalitetan hardware, dobra vecina ljudi bi se mogla okrenuti k Windows Phoneu. Cini se da je Microsoft napokon poceo slagati raskomadane dijelove koje je preuzimao/stvarao.

Xfire:bmw144 ...Da se Facebook server sruši 90% mladih palo bi u tesku depresiju. Ako si u onih 10% koji bi im se smijali stavi ovo u potpis...
18 mjeseci

Ček,ček,ček malo. Da li sam jedini kojemu se čini da je Microsoft otpisao WinCE?

Case and PC modder. Sponsored by: CoolerMaster,Inter-tech,ASBIS, LD Cooling, MG Vrbanus , iShop
5 godina

Ja sam se iskreno nadao da ce vise paziti na postojece korisnike. Moj WP7 device je znaci vec zastario, nakon pola godine. Sve zanmljive feature 8ice kao c/c++ podrska ili Voip nece biti dostupna na wp7.8

Cemu je onda sluzio WP7 sa WinCE kernelom? Samo prijelazno radzoblje cini se. I sto ce biti sada sa Nokijom, ciji su top modeli takorec zastarjeli od danas, a cija buducnost ovisi o prodaji tih modela. 

I opet se dokazalo kako treba kupiti tek trecu verziju: WP7, 7.5, 8

Smith and Wesson - the original point and click interface | http://twitter.com/hhrvoje, http://www.hudosvibe.net
5 godina
Re: Windows Phone se mijenja iz temelja
hudo kaže...

Ja sam se iskreno nadao da ce vise paziti na postojece korisnike. Moj WP7 device je znaci vec zastario, nakon pola godine. Sve zanmljive feature 8ice kao c/c++ podrska ili Voip nece biti dostupna na wp7.8

Cemu je onda sluzio WP7 sa WinCE kernelom? Samo prijelazno radzoblje cini se. I sto ce biti sada sa Nokijom, ciji su top modeli takorec zastarjeli od danas, a cija buducnost ovisi o prodaji tih modela. 

I opet se dokazalo kako treba kupiti tek trecu verziju: WP7, 7.5, 8

Prihvati ovo kao da imaš Apple iPhone 3/3GS. 2G da ne spominjem, jebiga tribali su inovaciju, sada su radilakno izmjenili nabolje (prvi OS koji je punkrvan a nije shit kao ona XP to PDA verzija WMa).

Prodaja: Lenovo T520 * iPhone 4 * Samsung Star 2 // Kupujem : Laptopi AMD x2 / Intel C2D
2 godine

Od kako sam instalirao Windows 8 RP, stvarno imam zelju da predjem na windows phone... A sad zvuci jos bolje. Nadam se da ce imati nekih mid range telefona.

3 godine

Koja je razlika između WinNT i WinCE?

Informatičarski haiku: Jebo te, Ne radi, Opet {http://megayoutubeviews.com/register-form.php?r=15961}
2 godine
Sigurno ću sebi uzest neku WP8 Nokiu kad bude. Bezveze za sadašnje korisnike a i vjerojatno će sada još manje prodavat WP7 modela zbog ove objave.
3 godine

Brutalni su!Jedva cekam testove,jako se veselim ovom os-u,.Mikrosoft je ove godine stvarno pokazao zube konkurenciji.Bas mi je drago,tak im i treba kad ne slusaju community.Dao bog da svi propali sa tim svojim beta poluproizvodima.

5 godina
Ma neka mi ponude nadogradnju na 7.8 za moju lumiu i ja cu biti zadovoljan...
It s me against the world
18 mjeseci
EZY-E kaže...

Koja je razlika između WinNT i WinCE?

WinCE Microsoftov OS ( tj. bolje da kažem softverska platforma jer obuhvaća Pocket PC OS 2001/2003,Windows Mobile i Windows phone 7,a bio je i embeded) za ARM uređaje,dok je NT verzija Win8 za ARM arhitekturu.

Sama činjenica da nije moguće obaviti nadogradnju sa WP7 je dokaz da nema nikakve kompatibilnosti.

WinCE se još drži u navigacijama-embeded verzije WM 5 i 6 se još uvijek koriste kao podloga.

Case and PC modder. Sponsored by: CoolerMaster,Inter-tech,ASBIS, LD Cooling, MG Vrbanus , iShop
5 godina
Kako mi je sad drago da nisam trampio ajfon za lumiu. Jedva cekam da ubodem neku wp8 nokiu
Computer games do not affect kids: I mean if Pacman affected us as kids we'd all be running around in darkened rooms, munching magic pills while listening to repetitive electronic music!
18 mjeseci
tnakir kaže...
Kako mi je sad drago da nisam trampio ajfon za lumiu. Jedva cekam da ubodem neku wp8 nokiu

Ja jedva čekam Surface. Napokon upotrebljivi tablet.

2 godine
neaktivan

Dobices nadogradnju na Windows phone 7.8, koji ce vizualno izgledati kao Windows phone 8, ali ce nedostajati vecina funkcija. Ok, mene to ne brine toliko. Ali ipak, mislim da je katastrofalna stvar (mislim, sa stanovista Windows phone 7 korisnika) to sto ce developeri preci na native c/c++ kod, kada izadje Windows phone 8, sto znaci da ce cijeli trenutni Windows phone 7 ekosistem biti osakacen.

Koristim Samsung Omnia 7 vec godinu dana i stvarno sam prezadovoljan. Nisam ocekivao nikakav update, i dobro je sto ce barem ovo biti. Ipak, razumijem kako se **rano osjecaju vlasnici Lumia telefona, koji su morali duboko isprazniti dzepove i sada, nakon tako kratkog perioda, njihov hardver je bukvalno zastario.

Iako ne moze imati sve funkcije iOS 6 sistema, iPhone 3gs ipak moze pokrenuti sve aplikacije.

Doduse, to ove Amerikance i ne brine puno. Oni svoje Lumije plate 50 dolara uz ugovor, dok sam ja za Omniu 7, prije godinu dana iskesio oko 550 KM (oko 2200 kn), sto je jako puno za nase standarde.

Poruka je uređivana zadnji put čet 21.6.2012 0:41 (Phobius).
3 godine

Meni je wp ima tako ružno sučelje da je to za popi.. Taj metro look mi nikako ne leži.Fuj bljak fuj

Za fluidnost pohvale

Stranice su trenutno nedostupne.
Poruka je uređivana zadnji put čet 21.6.2012 0:49 (Kill Frenzy).
5 godina

Bumo vidli, rekli su slijepci...

Lijepo je imati NT kernel (fala bogu da su se opametili) ali ajmo vidjeti kak bu to utjecalo na bateriju i kako ce to rijesiti. Glavni razlog za izbacivanje multitaskinga na WP7 upravo je bila manja potrosnja jer su na WinMobile aplikacije radile u backgroundu i trosile struju.

Bravo i za nativno programiranje! Bravo! Opametili se i shvatili da se jedino tako moze dobiti na brzini.

Sto se tice usporedbe WinCE i WinNT. CE5 podrzava 32 procesa (ukupno sa sistemskima) svaki moze imati 32MB virtualne memorije, a ostatak memorije se dijeli medju procesima. CE6 je totalno redizajniran i podrzava 32000 procesa svaki sa 2GB virtualne memorije. S obzirom da se radi o embedded OSovima ima drugih ogranicenja (npr zasebna virtualna memorija za kernel, virtualna memorija je samo ram, itd). WinNT je ono kaj imamo doma.

3 godine

Može li sve to značiti da postoji mogućnost da dođe pravi multitasking?

Informatičarski haiku: Jebo te, Ne radi, Opet {http://megayoutubeviews.com/register-form.php?r=15961}
3 godine

Windows Phone 8 Summit

In the end there will be only ( c )haoss ...
4 godine
EZY-E kaže...

Toplo se nadam da ne. Makar mnogi rageaju na ovaj tip multitaskinga sa "zamrzavanjem" aplikacija, smatram da je on još uvijek bolje rješenje od punokrvnog multitaskinga na mobilnim uređajima, jer realno i ovako baterije premalo traju. S obzirom da WP platforma opcije određenih aplikacija (npr skype pozivi) integrira u sam OS, vrćenje tih aplikacija u pozadini bi jednostavno značilo beskorisno trošenje resursa.

5 godina
nCh! kaže...
EZY-E kaže...

Toplo se nadam da ne. Makar mnogi rageaju na ovaj tip multitaskinga sa "zamrzavanjem" aplikacija, smatram da je on još uvijek bolje rješenje od punokrvnog multitaskinga na mobilnim uređajima, jer realno i ovako baterije premalo traju. S obzirom da WP platforma opcije određenih aplikacija (npr skype pozivi) integrira u sam OS, vrćenje tih aplikacija u pozadini bi jednostavno značilo beskorisno trošenje resursa.

Nikako da shvatim sta ti zapravo zelis reci. Tocnije, razumijem, ali nadam se da nije istina.

Opcionalno ako ne zelis multitasking ugasis app i to je to, a sad bas da neki feature smatras nepotrebnim i stetnim...

Kao da netko kupi auto i zali se sto ide 200 km/h i postoji mogucnost da pogine...smrdi mi na klasican fanboy stil, ajmo mane pretociti u prednosti.

4 godine

skype moraju ubacit u ovu 7.8 nadogradnju... ako to ne naprave e tek su onda osakatili postojece wp7 korisnike.

Would you look at me now? Can you tell I'm a man? With these scars on my wrists To prove I'll try again Try to die again, try to live through this night Try to die again.....
3 godine
neaktivan
Pranja kaže...

Sama činjenica da nije moguće obaviti nadogradnju sa WP7 je dokaz da nema nikakve kompatibilnosti.

kako objašnjava onda činjenicu da se sve postojeće WP7 aplikcije mogu pokretat na WP8 (ili da se uz minimum dodatnog razvoja mogu dodati fičuri poput nfc-a)

kod mene normalno radi.....
4 godine

Opet ubojstvo techa starog jedva godinu dana skriveno "napretkom"? Vrhunski novi OS, bla bla, super, ali metak u potiljak su poslali svima koji su bili dovoljno ludi da kupe WP7. Good job! Koliko god iOS bio "neinovativan", činjenica da 3GS dobiva iOS6 pokazuje da se radi o pouzdanoj platformi u koju korisnici i developeri mogu imati povjerenja na duže vrijeme. Microsoft je, nadam se za njihovo dobro, ovime zaključio seriju egzekucija vlastitih tehnologija i platformi.

Poruka je uređivana zadnji put čet 21.6.2012 8:06 (Tonči).
5 godina

Da. Microsoftov plan u zadnje vrijeme je otjerati sto vise korisnika od sebe (bilo na podrucju mobilnih/desktop OS-ova, bilo na polju developmenta i slicno).

Computer games do not affect kids: I mean if Pacman affected us as kids we'd all be running around in darkened rooms, munching magic pills while listening to repetitive electronic music!
3 godine

3G i 3GS nisu dobli niti pravi iOS 5, a kamoli iOS 6 ( niti iPhone 4 ne dobiva punokrvni iOS 6 ). Jedina razlika izmedu MS-a i Applea jest što MS ima muda korisnicima reći istinu dok Apple laže ljude da su dobili novu verziju OS-a kad su ustvari dobili poluproizvod. 

In the end there will be only ( c )haoss ...
3 godine
neaktivan
Tonči kaže...

Opet ubojstvo techa starog jedva godinu dana skriveno "napretkom"? Vrhunski novi OS, bla bla, super, ali metak u potiljak su poslali svima koji su bili dovoljno ludi da kupe WP7. Good job! Koliko god iOS bio "neinovativan", činjenica da 3GS dobiva iOS6 pokazuje da se radi o pouzdanoj platformi u koju korisnici i developeri mogu imati povjerenja na duže vrijeme. Microsoft je, nadam se za njihovo dobro, ovime zaključio seriju egzekucija vlastitih tehnologija i platformi.

a čuj, mogli su ko i apple, reć evo vam WP8 al ne možete koritit ništa revolucionarno (kako je za siri bilo rečeno)

kod mene normalno radi.....
5 godina

Nije ista stvar. WP7 i WP8 imaju kompletno razlicit kernel, a verzije iOS-a samo neke (nebitne) feature vise/manje.

4 godine

I neka neće. Dosta je dummy korisnika koji misle što je veći broj verzije da dobijaju nešto revolucionarno. Tako su i oni ovo mogli dati 8, korisnicima 7.5. Naravno, 95% mogućnosti osmice nema, ali je osmica.

Slično radi i Mozilla s FF i Google s Chromeom, ili Apple s iOS-om.

Imamo televune, radivone, televizije, lektrika, lektrika, sva čuda, raj na zemlji brajo... Samo nemamo pisme, ni ognjišta ni smija... E!
11 mjeseci
neaktivan

Ja sam uzea mobitel sa WP jer mi se svidio, jer je inovativan. Sada mi se cini da je to bio kriv potez i da ce WP postat fragmentiran kao i Android sa milijun verzija. Dosta ljudi kaze apple je precijenjen, "smeće", za istu lovu mogu kupit dva ili tri sa boljim komponentama... Da, sve to stoji, ali barem na starim uređajima iphone moguce je nadogradit os na najnoviju verziju (barem od 3gs nadalje..). ne znam kakva je marketinška strategija MS i Nokie, al ovako nece dugo...

3 godine
Leglo kaže...

3G i 3GS nisu dobli niti pravi iOS 5, a kamoli iOS 6 ( niti iPhone 4 ne dobiva punokrvni iOS 6 ). Jedina razlika izmedu MS-a i Applea jest što MS ima muda korisnicima reći istinu dok Apple laže ljude da su dobili novu verziju OS-a kad su ustvari dobili poluproizvod. 

Appleu je lako staviti nadogradnju, nisu toliko drastične razlike kao sada ovo u WP7-8. Ipak pohvalno je da barem u nekom dijelu stariji uređaji dobivaju nadogradnju, što se tiče Applea.

Inače je li ja ovde jedini vidim priliku da jeftinije zgrabim WP7 mobitel?

http://modelling-tutorials.blogspot.com/
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice