Windowsi RT – zbunjuju korisnike

poruka: 30
|
čitano: 1.693
|
moderatori: F1-IVO
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug Onlinea. U nastavku se nalaze komentari na "Windowsi RT – zbunjuju korisnike".
5 godina

Najjači su mi ovi kristalna kugla analitičari.

5 godina
neaktivan
Re: Windowsi RT – zbunjuju korisnike
Tony kaže...

Najjači su mi ovi kristalna kugla analitičari.

Haha točno to !

3 godine
neaktivan

hvala jamerici na JP Morganu, Goldman&Sachs, braći Lehman i sličnima........

kod mene normalno radi.....
3 godine

"Analysts sell out - that's their business model. But they are very concerned that they never look like they are selling out, so that makes them very prickly to work with."

James Plamondon, Microsoft corporation

Zar je potrebno ista vise nadodati? :D

Oscar-Mike-Golf Whiskey-Tango-Foxtrot
5 godina

Istina, po meni su samo zbunili korisnike. Za one koji to bas ne prate, ne znaju jel Win 8 samo za tablete ili za oboje (PC i tablete). Sami sebi su zakomplicirali zivot.

http://isvijet.com.hr
4 godine
Edge kaže...

Istina, po meni su samo zbunili korisnike. Za one koji to bas ne prate, ne znaju jel Win 8 samo za tablete ili za oboje (PC i tablete). Sami sebi su zakomplicirali zivot.

Uz zilion tekstova o tome ,na zilion stranica na netu ,ko dosad nije skužil da je Osmica namjenjena i za PC i za tablet ,taj sigurno neće nikad ni shvatit razliku ,niti će mu to biti bitno!!

If it ain't broken, you're not working hard enough ...
Poruka je uređivana zadnji put sri 23.5.2012 23:41 (kizo2703).
15 mjeseci
neaktivan
Problem bi mogao nastati ako ljudi počnu masovno vraćati tablete s Windowsima RT jer nemogu instalirati tu i tu igricu ili program. To su Windowsi, mora ići. Takva će očekivanja neupućenih biti, a takva je golema većina ljudi u ovom svijetu nažalost. Lako za BUGove forumaše i ljude koje zanima i razumiju informatiku, oni neće bit zbunjeni. Ali ovi ostali, na koje se i odnosi članak, mogli bi biti zbunjeni, razočarani i revoltirani na Microsoft.
Kap ljubavi je mnogo više nego ocean razuma.
3 godine
neaktivan
Tau kaže...
Problem bi mogao nastati ako ljudi počnu masovno vraćati tablete s Windowsima RT jer nemogu instalirati tu i tu igricu ili program. To su Windowsi, mora ići. Takva će očekivanja neupućenih biti, a takva je golema većina ljudi u ovom svijetu nažalost. Lako za BUGove forumaše i ljude koje zanima i razumiju informatiku, oni neće bit zbunjeni. Ali ovi ostali, na koje se i odnosi članak, mogli bi biti zbunjeni, razočarani i revoltirani na Microsoft.

mislim da si u krivu, dosta ljudi (koji su i neupuceni, npr moja sestra) je vec naviklo da neke starije programe koji su radili na starijim verzijama wina ne mogu instalirati na nove, pa mislim da ce i ovo prihvatiti

15 mjeseci
neaktivan
Sasvim moguće, ali ipak i u tim situacijama ne radi ti 1 ili par programa, a ne da ti nijedan koji si imao do sad ne radi. Svakako će biti gusto i bit će to pravi test na kojem će se vidjeti koliko Microsoft ima kredita kod korisnika na osnovi stare slave, makar na ovom polju kasni osjetno. Predviđena ovih analitičara nebi tako olako odbacivao. Svašta je još tu moguće. Trebamo sačekati do kraja godine pa vidjeti pravo stanje stavri i reakciju većine korisnika.
4 godine

Ne razumijem zašto nebi dozvolili korištenje desktop sučelja pored metro na tablet verziji.

To je toliko kratkovidna odluka da me uopće više ne čudi zašto su Ballmera prozvali najgorim CEO-em na svijetu.

All problems in computer science can be solved by another level of indirection
4 godine
drnde kaže...

Ne razumijem zašto nebi dozvolili korištenje desktop sučelja pored metro na tablet verziji.

To je toliko kratkovidna odluka da me uopće više ne čudi zašto su Ballmera prozvali najgorim CEO-em na svijetu.

Zato jel x86 arhitektura NE RADI na ARM-u!

Ali ,zato će bit (već najavljenih) tableta sa Atomima ,na kojima će raditi i normalna desktop ,x86 verzija.

Poruka je uređivana zadnji put čet 24.5.2012 0:34 (kizo2703).
4 godine
Tau kaže...
Problem bi mogao nastati ako ljudi počnu masovno vraćati tablete s Windowsima RT jer nemogu instalirati tu i tu igricu ili program. To su Windowsi, mora ići. ...

a kako bi je mogao instalirati na tablet? preko CD-a? download sa vrijednog sajta?

Imaš Market sa kojeg ćeš skidati sve što radi na tabletu, kao što i svi ostali konkurentni tableti imaju. Diže se fama oko ničega.

Neupućeni će ga koristiti kao dasku za rezanje ;)

Origin: F4stReload ----- | ----- Nema na čemu! ----- | ----- Google is your friend ----- | -----
15 mjeseci
neaktivan
Zura kaže...
Tau kaže...
Problem bi mogao nastati ako ljudi počnu masovno vraćati tablete s Windowsima RT jer nemogu instalirati tu i tu igricu ili program. To su Windowsi, mora ići. ...

a kako bi je mogao instalirati na tablet? preko CD-a? download sa vrijednog sajta?

Imaš Market sa kojeg ćeš skidati sve što radi na tabletu, kao što i svi ostali konkurentni tableti imaju. Diže se fama oko ničega.

Neupućeni će ga koristiti kao dasku za rezanje ;)

Pa sa stranica ljudi vole instalirati. Skinu program, kad ono ne radi... A Market će u startu imati koliko programa? Ako bude bar petina onoga što konkurencija već ima biti će dobro. Dakle dobit će se tablet koji bi trebao imati sučelje drugačije od onog kakvo trenutno Windowsi imaju, s ograničenjima na razini iOSa ili gorih i to po cijeni jednakoj ili većoj od konkurenta koji već ima izgrađeno ime i odličan uspijeh. Koja će onda točno biti prednost nekog takvog Windows RT tableta u odnosu na recimo iPad? Biti će deblja daska za rezanje? :D
4 godine
kizo2703 kaže...
drnde kaže...

Zato jel x86 arhitektura NE RADI na ARM-u!

Ali ,zato će bit (već najavljenih) tableta sa Atomima ,na kojima će raditi i normalna desktop ,x86 verzija.

Grafičko sučelje nema veze sa arhitekturom procesora.

5 godina

Opet JPM? Zar se nisu vec zaje*bali s Facebookovim dionicama?

C provides a programmer with more than enough rope to hang himself. C++ provides a firing squad, blindfold and last cigarette.
5 godina
veliki broj aplikacija na marketu ne garantira bas nista, tako da 800 milijardi appsa kolko apple i android imaju kod sebe nije neka velika prednost u odnosu na win market..
Demokracija je, također, kada dva vuka i jedna ovca glasuju što će biti za večeru.
21 mjesec
nixass kaže...
veliki broj aplikacija na marketu ne garantira bas nista, tako da 800 milijardi appsa kolko apple i android imaju kod sebe nije neka velika prednost u odnosu na win market..

Kaj? Imaju tol'ko malo aplikacija da kad klikneš na Marketplace misliš da nisi ništ' kliknuo. A i žešće prednjače sa most useless aplikacijama.

3 godine
neaktivan
W1ck3d8u2z kaže...
nixass kaže...

Kaj? Imaju tol'ko malo aplikacija da kad klikneš na Marketplace misliš da nisi ništ' kliknuo. A i žešće prednjače sa most useless aplikacijama.

ah, blažene sve silne fart/burp aplikacije kod konkurencije

ps-windows store još nije službeno pušten tako da trenutni broj aplikacija ništa ne znači

3 godine

Offtopic:

Kakova je situacija sa WP7 i Nokijom ?

Nešto se slabo piše o tome u zadnje vrijeme.

21 mjesec
cekpi kaže...
W1ck3d8u2z kaže...
nixass kaže...

ps-windows store još nije službeno pušten tako da trenutni broj aplikacija ništa ne znači

Bok cekpi.

Držim da nije nikakav problem što store kao takav nije službeno pušten. Ma nekako mi se čini da ti Win8 skupa sa Nokiom neće nikad krenut s mjesta. Na tržištu je puno previše i mobitela i aplikacija. A i kad pogledaš šta sve Nokia Lumia 710 nudi danas, s obzirom da je Marketplace u banani, mobitel je po funkcionalnosti u rangu sa recimo SE k800i koji je muzejski primjerak.

Poruka je uređivana zadnji put čet 24.5.2012 11:22 (W1ck3d8u2z).
3 godine
nixass kaže...

To je balon koji če se kad tad ispuhat, definitivno je krajnje vrijeme da Apple , MS i Google postrože neke kriterije po pitanju objave aplikacija, jer ovo iskreno baš i nema smisla u prvom redu mislim na developere, a potom i na korisnike.

U prvom redu treba podić ljestivicu u vidu kvalitete i optimiziranosti, mislim ne može netko objavit igru a da u prvom redu sama nije niti igriva , nakrcana bugovima , neoptimizirana i grafički užasno izgleda, mislim kome je to u interesu obajvljivat ?Zašto da se kaže mi imamo milijon i koliko tisuča appova , ono WTF !?

3 godine
neaktivan
W1ck3d8u2z kaže...
cekpi kaže...
W1ck3d8u2z kaže...
nixass kaže...

Bok cekpi.

Držim da nije nikakav problem što store kao takav nije službeno pušten. Ma nekako mi se čini da ti Win8 skupa sa Nokiom neće nikad krenut s mjesta. Na tržištu je puno previše i mobitela i aplikacija. A i kad pogledaš šta sve Nokia Lumia 710 nudi danas, s obzirom da je Marketplace u banani, mobitel je po funkcionalnosti u rangu sa recimo SE k800i koji je muzejski primjerak.

tipična bug.hr/forum rasprava....netko šumom (Windows RT tj Windows 8 on ARM) netko drumom (Windows Phone 7; Nokia; mobiteli)

aj pliz prvo odluči o čemu raspravljamo

- Windows RT tj Windows 8 on ARM i Windows Store koji je namijenjen njima (znači Windows 8 OS-u u x86 i ARM verziji)

ili

- Windows Phone 7, Nokia, mobitelima i pripadajućem Windows Phone Marketplace-u

4 godine

Jasno da je važna količina softvera dostupna na W8 portable / W8 portable ARM. To su 2 arhitekture i svaki program mora biti kompajliran posebno za x86 i posebno za ARM.

Tu je već ispao neki problem jer M$ ne daje besplatno alate za razvoj aplikacija nego traži 1000$ (developer license), podijelili su 10000 po 100$ promotivno ali to neće generirati puno korisnih programa, ljudi se žale zbog cijene razvojnog paketa, koji je na Androidu besplatan (otvoreni kod).

Količina i vrsta softvera u stvari prodaje uređaj, pogledajte samo igraće konzole 80' ih .. bilo je tada i 64-bitnih konzola s 16 miliona boja ali nije bilo igara za njih i nisu išle!

Dakle, način na koji će M$ licencirati razvojne alate je ključan za prodaju, jer neće svaki korisnik početnik koji ima potencijala npr. student informatike, pljunuti 1000$ da može napisati križić-kružić.

Dakle, sve je u softveru i korisničkoj bazi...(npr. one bees na ajfonu, koje su podjelili američkim vojnicima)

4 godine
drnde kaže...

Naravno da nema ,ali ,explorer.exe i njegove komponente (desktop i prozori) su x86 aplikacija u Windowsima.

Zato ,još jednom (malo drugačije formulirano) - x86 (i također x86-64) aplikacije NE RADE NA ARM-U!!

Za ARM nije najavljen i neće biti explorera kao u klasičnim Windowsima (osim ako ga netko ne isprogramira ,čega će sigurno biti na Marketu ,u nekom obliku).

Poruka je uređivana zadnji put čet 24.5.2012 18:38 (kizo2703).
4 godine
1domagoj1 kaže...

Opet JPM? Zar se nisu vec zaje*bali s Facebookovim dionicama?

Nisu se uopce zahebali. Upravo suprotno.

Gods are fragile things; they may be killed by a whiff of science or a dose of common sense. – Chapman Cohen
5 godina
syncmaster245b kaže...

Nisu se uopce zahebali. Upravo suprotno.

Pa dobro da, fino su to popljackali...

C provides a programmer with more than enough rope to hang himself. C++ provides a firing squad, blindfold and last cigarette.
4 godine
kizo2703 kaže...
drnde kaže...

Naravno da nema ,ali ,explorer.exe i njegove komponente (desktop i prozori) su x86 aplikacija u Windowsima.

Zato ,još jednom (malo drugačije formulirano) - x86 (i također x86-64) aplikacije NE RADE NA ARM-U!!

Za ARM nije najavljen i neće biti explorera kao u klasičnim Windowsima (osim ako ga netko ne isprogramira ,čega će sigurno biti na Marketu ,u nekom obliku).

Jednako kao sto su i Windows kernel, IE, Word, Excel, Powerpoint, ... bili pisani za x86 pa su ih portali da rade an ARM-u.

Stvar je u tome sto su odlucili zakljucati sustav tako da dobar dio aplikacija nebi radilo ni da ih portas/kompajliras za ARM

pa se nisu ni pomucili prilagoditi Explorer. Uostalom nije me briga hoce li im Windows RT biti uspjesan ili nece, samo sam htio konstantirati

da je to po meni ovo glup korak jer su Windows RT pretvorili u cisto konzumentski OS kao sto je i iOS.

Poruka je uređivana zadnji put čet 24.5.2012 20:58 (drnde).
3 godine
drnde kaže...

Jednako kao sto su i Windows kernel, IE, Word, Excel, Powerpoint, ... bili pisani za x86 pa su ih portali da rade an ARM-u.

Stvar je u tome sto su odlucili zakljucati sustav tako da dobar dio aplikacija nebi radilo ni da ih portas/kompajliras za ARM

tako da se nisu ni pomucili prilagoditi Explorer. Uostalom nije me briga hoce li im Windows RT biti uspjesan ili nece, samo sam htio konstantirati

da je to po meni ovo glup korak jer su Windows RT pretvorili u cisto konzumentski OS kao sto je i iOS.

Hehe dok Apple s iOSa kreče na Mac i ponovno ide unifikaciji, Microsoft ide na depolarizaciju, mislim da če ispasti fail, još ako ne poslože malo market i neka pravila igre na način da stimuliraju kvalitetne developere imat čemo pravi cirkus u budučnosti.

4 godine
drnde kaže...
Uostalom nije me briga hoce li im Windows RT biti uspjesan ili nece, samo sam htio konstantirati

Dobro jutro ,normalno da jesu!! Office ćeš dobit (ili ga kupit) ,IE 10 dolazi predinstaliran ,Firefox ,Chrome i ostatak društva će se također ''smutit'' i portat na ARM ,bez obzira na sadašnje čarke!

Nemaš ti kaj kopat po tabletu (ili smartphone-u) ,kaj ti treba ćeš kupit na Marketu!!

Ili ćeš ispljunut XXX $ više i kupiti tablet s Atomom na kojem ćeš imat i desktop verziju Windowsa sa svim pogodnostima!!

Ja znam da se neću žurit na Osmicu ,a pogotovo ne bacat novce na bilo kakav tablet ,bez obzira na OS na njemu!!

woodgamesfx kaže...
Hehe dok Apple s iOSa kreče na Mac i ponovno ide unifikaciji, Microsoft ide na depolarizaciju, mislim da če ispasti fail, još ako ne poslože malo market i neka pravila igre na način da stimuliraju kvalitetne developere imat čemo pravi cirkus u budučnosti.

S obzirom kam su oni krenuli ,za dvije godine neće ni postojat OS X ,samo će ''uvećat'' iOS.

Poruka je uređivana zadnji put čet 24.5.2012 21:16 (kizo2703).
4 godine
kizo2703 kaže...
drnde kaže...
Uostalom nije me briga hoce li im Windows RT biti uspjesan ili nece, samo sam htio konstantirati

Dobro jutro ,normalno da jesu!! Nemaš ti kaj kopat po tabletu (ili smartphone-u) ,kaj ti treba ćeš kupit na Marketu!!

Ili ćeš ispljunut XXX $ više i kupiti tablet s Atomom na kojem ćeš imat i desktop verziju Windowsa sa svim pogodnostima!

Ja znam da se neću žurit na Osmicu ,a pogotovo ne bacat novce na bilo kakav tablet ,bez obzira na OS na njemu!!

Ocigledno su svi veliki igraci odjednom odlucili promijeniti citav koncept racunarstva po Apple-ovom idiotskom walled garden principu,

uredaje koji su po hardveru sada vec dovoljno mocni da zamijene tradicionalni PC za vecinu korisnika pretvaraju u impotentne igracke.

Ono sto me raduje je da su linux distre prepoznale ogromnu priliku koja se pruza i krenuli pravim putem.

http://www.theverge.com/2012/2/21/2812424/ubuntu-for-android-hands-on

http://www.ubuntu.com/devices/android

Najpopularnija Linux graficka sucelja (Gnome Shell,KDE4,Unity) su vec odavno prilagodena za rad na tabletima a dobar dio distribucija

bi trebao uz prilagodbe moci raditi na android kernelu. Prije sto sam ovo vidio nebi mi palo na pamet uzimati tablet ili smartphone,

sad stvari vec stoje pomalo drugacije.

Poruka je uređivana zadnji put čet 24.5.2012 22:08 (drnde).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice