spesifikacije telefona izgledaju savršeno samo da ne nabiju cjenu ko satio ili i phone što cisto sumljam a i bilo bi super da dođe u tele 2 .
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Slažem se. Mislim da će cijena bit od 4000 kn pa naviše.
Za satio nikako nemožeš reć da su mu baš nabili cijenu, jer ima i dosta skupljih mobitela od njega...ali moram reć kako mi se x10 stvarno po izgledu dopada, sad samo mi nije jasno što su govorili u vezi androida, kažu da će vrtit verziju 1,6 dok nexus vrti noviji 2,0, pa sad neznam dali je bolji nexus ili x10 po pitanju softvera? ako se x10 bude dao upgrade-at to bi bilo super!
E ovo sad vec postaje zanimljivo. Lijepo je gledati brzinu kojom Android ulazi na trziste. Zao mi jedino Nokie i Microsofta koji nece imati sta traziti uskoro na trzistu.
To je mobitel! 
kažu da će vrtit verziju 1,6 dok nexus vrti noviji 2,0, pa sad neznam dali je bolji nexus ili x10 po pitanju softvera? ako se x10 bude dao upgrade-at to bi bilo super!
Biti će update na Android v2.1 samo pitanje dali kao službeno (trebali bi) ali gotiovo pa sigurno kao neslužbeno zdanje raznih developera.
Što se tiče samog uređaja, opet ono karakteristično za SE, najava ge i onda prođe pola godine od predstavljanja na tržištu što je sigurno dugu, ujedno i krivi potez kompanije. Inače uređaj je odličan po specifikacijama.
E sad se postavlja pitanje dal je pametnije uzet x10 ili nexusa one? Po meni ovo su 2 identična moba(kad se x10 digne na 2,1 verziju) samo što x10 ima "jaču" kameru al to nije toliko bitno, te ima veći ekran. Ostalo sve isto osim dizajna gdje su mi obadva lijepa(jedino nexus ima neš više tipki i trackpad)
E sad se postavlja pitanje dal je pametnije uzet x10 ili nexusa one? Po meni ovo su 2 identična moba(kad se x10 digne na 2,1 verziju) samo što x10 ima "jaču" kameru al to nije toliko bitno, te ima veći ekran. Ostalo sve isto osim dizajna gdje su mi obadva lijepa(jedino nexus ima neš više tipki i trackpad)
Procitaj malo spesifikacije i sve ce ti biti rijeseno... Kolko ja vidim Nexus se uopce nemoze mjeriti sa ovim cudom...
Ja bih bez razmisljanja nabavio X10
Kako ne? pa oboje imaju 1ghz proc, 256MB rama, kapacitivni ekran, isti OS i sve više manje im je isto jedino x10 ima veći ekran i jaču kameru. Ili sam ja nešto propustio negdje?
EDIT: sad sam vidio, x10 ima TFT ekran dok nexus ima amoled što je puno bolje TFT-a ako se ne varam
Da su stavili AMOLED, OLED ili samo LED ekran, kada bi kupovao nebi uopće razmišljao između nexusa i ovog čuda..sigurno bi uzeo x10...
Ali zasrali su sa ovim ekranom,
se vidi ogromna razlika između ta dva tipa ekrana...Inače meni je x10 puno ljepši od Nexusa...
Ovo mi se jako sviđa, sa ovim brzim procesorom i velikim ekranom touchscreen iskustvo je sigurno odlično! Samo da ne prenapuhaju cijenu...
Ovo mi se jako sviđa, sa ovim brzim procesorom i velikim ekranom touchscreen iskustvo je sigurno odlično! Samo da ne prenapuhaju cijenu...
Spominje se cijena od 599€ u Nizozemskoj: http://www.engadget.com/2010/02/06/sony-ericsson-answers-your-nagging-x10-questions-newer-version/
Po meni previse.
Kako ne? pa oboje imaju 1ghz proc, 256MB rama, kapacitivni ekran, isti OS i sve više manje im je isto jedino x10 ima veći ekran i jaču kameru. Ili sam ja nešto propustio negdje?
X10 ima 384 MB rama a Nexus 1 ima 512.
Spominje se cijena od 599€ u Nizozemskoj: http://www.engadget.com/2010/02/06/sony-ericsson-answers-your-nagging-x10-questions-newer-version/
Po meni previse.
I PO MENI...
evo šta kažu na GSM areni za ekran:
The display contrast is nice and the sunlight legibility is the best we have seen on a Sony Ericsson handset. In fact out there in the bright sun, the Sony Ericsson XPERIA X10 is as good as the Apple iPhone. The X10 brightness is bit below that on the iPhone, but still higher than on most other full touch phones. So the XPERIA X10 display gets a well deserved compliment.
znači nebi trebalo biti problema.
a što se tiče OSa: http://blogs.sonyericsson.com/products/2010/02/05/xperia-x10-will-be-upgradeable/
evo šta kažu na GSM areni za ekran:
The display contrast is nice and the sunlight legibility is the best we have seen on a Sony Ericsson handset. In fact out there in the bright sun, the Sony Ericsson XPERIA X10 is as good as the Apple iPhone. The X10 brightness is bit below that on the iPhone, but still higher than on most other full touch phones. So the XPERIA X10 display gets a well deserved compliment.
znači nebi trebalo biti problema.
a što se tiče OSa: http://blogs.sonyericsson.com/products/2010/02/05/xperia-x10-will-be-upgradeable/
Valjda će neko napravit usporedbu ekrana x10 i nexusa kad dođe na tržište...
Ako će ekran bit dobar, po meni najbolji mob...jedino sad vidim da nexus ima više rama...
nešto kao HD2 s 8MP kamerom i androidom. odličan telefon, ali cijena će definitvno bit preko 5k kn
E ovo sad vec postaje zanimljivo. Lijepo je gledati brzinu kojom Android ulazi na trziste. Zao mi jedino Nokie i Microsofta koji nece imati sta traziti uskoro na trzistu.
ma daj molim te, tko ce to skinuti nokiu sa trona? symbian ce vladati jos jako drugo. a uostalom, kome je bas do androida vec sada se moze android 1.6 bootati na n900, samo jos par sitnica ne funkcionira.
Mogu samo da sanjaju uspijeh koji je postigao iphone,treba dostici te standarde!
Ti standardi su davno prevazidjeni osim po prodaji.
Ne znam zašto ljudi toliko plaču zbog Nokie. Nokia svake godine prodaje sve više pametnih telefona kao i onih ostalih, a tržišni udio mora padati samo činjenicom što na taj segment ulazi sve više (jakih) igrača. Najviše je skočio apple već iz razloga što je ponudio nešto zbilja drugačije, kao i RIM nešto prije toga, a to je sve dobro za nas kupce. Symbian je i dalje najzastupljeniji OS na pametnim telefonima, Nokia ima u rezervi još jedan operacijski sustav i drži 40% globusa. Ne bih se brinuo za njih :)
i prave sve bolje telefone :)