Zaba uvela mobilni token

poruka: 16
|
čitano: 2.268
|
moderatori: F1-IVO
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug Onlinea. U nastavku se nalaze komentari na "Zaba uvela mobilni token".
5 godina
Zaba uvela mobilni token

Ajd da se i Zaba jednom pokaže u ne-điberskom svjetlu.

PBZ i RBA mi to isto naplaćuju 7kn mjesečno, s tim da mi je RBA uzela 50kn jednokratno za aktivaciju.

Đubrad.

Twitter - @danny_hr // Ne uči me, ne govori mi, o svemu znam sve - bez pameti!
4 godine
Zaba uvela mobilni token

Znaš što je najbolje jadno ?

Da ti taj software(za mobitele) za sve veće bankarske institucije radi jedna te ista firma.

I onda imaš obje aplikacije jednu pokraj druge i vidiš da je sve isto, samo su promijenili pozadinu. U jednoj dodali novi izbornik koji se odnosi za "specifične funkcije" pojedine banke.

Ponekad kad sve to gledam, izgleda malo smješno, jer vidiš kako ljudi mlate lovu, sa aplikacijama koje su ponekad "smješne"

'Genius might be the ability to say a profound thing in a simple way' Charles Bukowski
Poruka je uređivana zadnji put čet 22.9.2011 11:32 (dado2202).
2 godine
Re: Zaba uvela mobilni token
Danny_HR kaže...

PBZ i RBA mi to isto naplaćuju 7kn mjesečno, s tim da mi je RBA uzela 50kn jednokratno za aktivaciju.

Đubrad.

a sta ne naplacuje PBZ internet bankarstvo 8kn mjesecno? mislim usluga nije besplatna, al token jest

2 godine
Ma nek naplacuju tih 7kn. Ja sam to uzeo iskljucivo zbog t coma i njihovih 5kn po uplatnici, a o redovima u centrima necu ni govorit. Ovak sjednem fino doma i poplacam sve u par minuta. Istina ovi sad to nude free ali ni 7kn nije puno za komfor koji pruza, evidenciju o uplatama i bez trosenja vremena na cekanje u redovima.
The best way to be boring is to leave nothing out.
3 godine
dado2202 kaže...

Da ti taj software(za mobitele) za sve veće bankarske institucije radi jedna te ista firma.

I onda imaš obje aplikacije jednu pokraj druge i vidiš da je sve isto, samo su promijenili pozadinu. U jednoj dodali novi izbornik koji se odnosi za "specifične funkcije" pojedine banke.

Ponekad kad sve to gledam, izgleda malo smješno, jer vidiš kako ljudi mlate lovu, sa aplikacijama koje su ponekad "smješne"

Zašto bi to bilo jadno? Sasvim je normalno da je neka firma specijalizirana i da višestruko iskorištava kod za aplikacije koje su po svojoj funkciji manje više iste. 

5 godina
xyan kaže...
Danny_HR kaže...

Đubrad.

a sta ne naplacuje PBZ internet bankarstvo 8kn mjesecno? mislim usluga nije besplatna, al token jest

Govorim o m-tokenu, to je posebna usluga.

2 godine
Zaba uvela mobilni token

pa dobro - ako imas potrebe imati m-token i placati racune sa necijeg drugog kompa...ne vidim zasto bi uopce koristio tu uslugu - jest prakticnije (ne treba ti poseban uredjaj), ali nije neophodno. 

4 godine
inžinjer kaže...

Zašto bi to bilo jadno? Sasvim je normalno da je neka firma specijalizirana i da višestruko iskorištava kod za aplikacije koje su po svojoj funkciji manje više iste. 

Iskreno, mogu bar promijeniti sučelje, dan dva posla, bar da aplikacije imaju neki vizualni identitet, a ne samo nalijepiti novu pozadinu.

Iskreno, da meni neko poduzeće ponudi takvu aplikaciju (sa istim sučeljem kao konkurencija), sigurno je ne bi prihvatio.

'Genius might be the ability to say a profound thing in a simple way' Charles Bukowski
5 godina
dado2202 kaže...

1. Da barem mlate lovu...

2. A što ludo pametno dodati u tu aplikaciju, sve moraju ići na istu šprancu. Plus, svaka od njih morati poštivati i nekakve sigurnosne aspekte, za što treba znati pošten kod, a to malo ljudi i zna.

3. Daj molim te, pa sve Android/mobile aplikacije tog tipa izgledaju isto, jer teško mogu izgledati drugačije. Evo recimo, neki dan sam instalirao aplikaciju Špancirfesta, neki planer, sada gledam screenshotove Zabe, a imam i GPS CoPilot Live. Sve na istu foru, početni ekran ima par ikona pa klik pa na drugu ikonu. Zašto bi izmišljali toplu vodu, koriste uhodan sistem korisničkog sučelja.

Jesi li i ti Svjetski Putnik ? www.svjetskiputnik.hr
5 godina
dado2202 kaže...

2. A što ludo pametno dodati u tu aplikaciju, sve moraju ići na istu šprancu. Plus, svaka od njih morati poštivati i nekakve sigurnosne aspekte, za što treba znati pošten kod, a to malo ljudi i zna.

3. Daj molim te, pa sve Android/mobile aplikacije tog tipa izgledaju isto, jer teško mogu izgledati drugačije. Evo recimo, neki dan sam instalirao aplikaciju Špancirfesta, neki planer, sada gledam screenshotove Zabe, a imam i GPS CoPilot Live. Sve na istu foru, početni ekran ima par ikona pa klik pa na drugu ikonu. Zašto bi izmišljali toplu vodu, koriste uhodan sistem korisničkog sučelja.

Jesi li i ti Svjetski Putnik ? www.svjetskiputnik.hr
4 godine
CartmanLee kaže...

1. Znači rade pro-bono, nisam znao. Ok drugi puta pitam njih neka mi naprave aplikaciju.

2. Pa ako sve moraju ići na tu šprancu, upiši u android market samo riječ "Bank" i pogledaj aplikacije. Svaka je različita od druge, neke imaju puno podataka, neke imaju više "uglađeno sučelje". Niti jedna nema najobičniji ListView napucan sa jednom ikonom i tekstom. Baš ću danas sniffati pakete sa moba, da vidim da li uopće se koristi SSL ili samo autorizacija preko virtualnog tokena (nadam se da nije vremenska sinkronizacija kakvu su koristili na starim HW tokkenima)

3. Sve izgledaju isto, uh očito moram nabaviti naočale, jer koristim na mobu trenutno oko 90 aplikacija i niti jedna mi ne izgleda toliko slično koliko zaba i pbz aplikacije (oh da zaboravio sam da imaju drugačije pozadine).

Ništa ja ne kažem za logiku koja radi u pozadini. Virtualni token je implementiran tako kako jest i njega sumnjam da se može "inventirati". Ali bar Android omogućuje razvoj "sučelja" odvojeno od logike. Pa bar su onda mogli napraviti za svaku banku neki dizajn u dogovoru sa bankom.

Iako tu bi se trebalo govoriti o dostupnosti usluge, a ja sad tu trabunjam o nekim tehničkim detaljima, kako god da bilo, lijepo da je usluga dostupna.

5 godina
neaktivan

-

Poruka je uređivana zadnji put sub 1.10.2011 22:06 (krt).
5 godina

A tko radi RBA aplikaciju?

Našao sam, Infinum.

App je mnogo ugodniji oku i (subjektivno) lakši za korištenje.

Samo token dio radi ista firma ko za Zabu i ostale.

Poruka je uređivana zadnji put čet 22.9.2011 21:46 (Danny_HR).
5 godina
neaktivan
Danny_HR kaže...

A tko radi RBA aplikaciju?

Našao sam, Infinum.

App je mnogo ugodniji oku i (subjektivno) lakši za korištenje.

Samo token dio radi ista firma ko za Zabu i ostale.

Tocno, za RBA client dio radi druga firma, ne bi isao u detalje zasto, ali je u pozadini i dalje isti engine kao i u drugim bankama.

4 godine
krt kaže...

Dragi dado, ako je aplikacija smjesna, zbog cega onda aplikaciju ne radi niti jedna druga firma u hrvatskoj? Ne samo u hrvatskoj, bivsoj jugi ili cijeloj centralnoj europi?

Ajd, odat cu ti jednu tajnu, na aplikaciji radi skoro 30 ljudi, od toga samo njih 3 radi na clientskom dijelu. I sad tih troje radi na 5 verzija (j2me, bb, iphone, j2me mini, android) za skoro 50 banaka. To ti je brat bratu 250 verzija aplikacije i ti bi da svaka izgleda drugacije? Mislim, meni bi nakon 3 varijante ponestalo ideja kako da napravim "menu" sa 5-6 opcija...

A ovo da je aplikacija smjesna, garantiram ti da ovo sto radi ovih ostalih 27 ljudi ne moze napraviti niti jedna druga firma u hrvatskoj i ne samo hrvatskoj, vec i sire...

Pa pretpostavljam da zbog toga jer Assecco (bivši Logos, tj Vi) imate licencu nad Virtualnim tokenom (ili nešto sl.), više se ne sjećam i ugovor sa bankama. Mislim da ste prvi izdali token, nešto je bilo, ali sad se ne sjećam.

Ok možda sam se "preloše" izrazio sa smješna. Samo mi smeta da je sučelje isto, potpuno isto za sve banke, samo je promijenjen font, malo ikonice itd. Ok, neću se više miješati.

Samo uz sve te mogućnosti sučelja koje pruža Android, pa ne iskoristiti niti jednu, e to mi smeta (valjda mi smeta kao Android developeru vidjeti takve stvari).

I da sad sam se sjetio. Nikad nisam mogao skužiti zašto ste se "prodali" asseccu, s obzirom na monopol koji ste imali (tj. još imate na tržištu)?

2 godine
Zaba uvela mobilni token

Meni nije jasno zasto ja nakon svakog update-a  m-tokena, m-zabe ili update-a OS-a,  moram ici u banku po novi aktivacijski kljuc jer mi stari ne zeli prihvatiti?? Jeli jos netko ima takvih problema? 

 -- http://goo.gl/RylEA Nista ja neznam, ja sam tu s biciklom..
Poruka je uređivana zadnji put pon 1.10.2012 18:00 (Agent Rico).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice