jel netko zna nekog iz RH da je kupio e-citac knjiga??
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Ja sam kupio Kindle. Zašto pitaš?
I kako si zadovoljan? Prednosti/nedostaci? Kakve sve tipove dokumenata može otvoriti?
Može svašta nešto, imaš popis na Amazonu, ali ja sam ga za sada koristio samo za kindle knjige i pdf.
PDF uredno učita i prikaže, ali ekran nije dovoljno velik da bi prikazao cijelu pdf stranicu u čitljivoj veličini fonta - onda moraš zumirati, pa skrolati itd.
Uglavnom to s pdfovima baš i nije preporučljivo.
Kindle knjige su zakon, za svaku možeš skinuti preview prije kupnje, whispernet radi bez greške.
Samo čitanje je zakon, uređaj je ergonomičan i user-friendly, ne umara oči, ne grije se i baterija traje cijelu vječnost.
Ima kul fičura tipa - traženje označene riječi ili pojma u ugrađenom Oxfordovom riječniku ili na Wikipediji.
Ako ti je do brze i efikasne kupnje knjiga i ugodnog čitanja onda je Kindle prava stvar. Posebno mi je prikladan za stručnu literaturu, koju ionako čitam na engleskom.
Kindle načelno podržava i surfanje ali ne u svim državama (kod nas naravno ne), ali za tako nešto bi ipak trebao i ekran u boji i sl., pa je onda bolje kupiti laptop/netbook/tablet.
Kod nas je podržana samo wikipedia i Amazonov online store.
Sve u svemu ja sam ful zadovoljan, jer sam tražio i našao čitač e-knjiga (ili e-čitač knjiga ;), primarna stvar je mi je bila količina ponuđenih naslova, u čemu Amazon za sada ipak nema premca.
Ako tražiš nešto više okrenuto webu i multimediji onda traži dalje.
Eto, nadam se da sam pomogao.
PDF uredno učita i prikaže, ali ekran nije dovoljno velik da bi prikazao cijelu pdf stranicu u čitljivoj veličini fonta - onda moraš zumirati, pa skrolati itd.
Uglavnom to s pdfovima baš i nije preporučljivo.
Imaš kindle sa 6 inčnim ekranom i rezolucijom 600 x 800?
Da, to je onaj manji. DX mi je preskup, iako bi bilo zgodno imati veći ekran.
Uzeo sam Kindle čim je postao dostupan int'l, ali mi se iskustva ponešto razlikuju od Rockijevih.
Prvo što iritira je nestanak SD slota s Kindla i nezamijenjiva baterija. Pomaže što baterija dugo traje.
PDF dodan u zadnjoj zakrpi je praktički neupotrebljiv na ovoj veličini ekrana, a MP3 i web besmisleni za ovakav uređaj.
Ono što najviše smeta je siromaštvo izbora i to upravo stručnih naslova. Tek je trećina izdanja dostupnih u USA dostupna i međunarodno, a "srezana" je upravo stručna literatura dok su vampirski pulp fiction i Oprah's bookclub uredno dostupni.
Već mi se više puta dogodilo da search na samom uređaju ne izlista knjigu za koju znam da postoji Kindle izdanje jer nije dostupna u međunarodnoj distribuciji.
Oni koji bi pomislili da svoj Kindle opskrbe "na crno" trebaju znati da količina knjiga u ne-nativnom formatu povećava ionako veliki rizik spontane re-indeksacije svih naslova koja traje satima (kod veće količine i raznolikih formata) te potpuno iscrpi bateriju.