Zadovoljni kupci e-čitača

poruka: 7
|
čitano: 1.501
|
moderatori: F1-IVO
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug Onlinea. U nastavku se nalaze komentari na "Zadovoljni kupci e-čitača".
2 godine

jel netko zna nekog iz RH da je kupio e-citac knjiga??

3 godine
RE: Zadovoljni kupci e-čitača

Ja sam kupio Kindle. Zašto pitaš?

No pain!
2 godine

I kako si zadovoljan? Prednosti/nedostaci? Kakve sve tipove dokumenata može otvoriti?

3 godine

Može svašta nešto, imaš popis na Amazonu, ali ja sam ga za sada koristio samo za kindle knjige i pdf.

PDF uredno učita i prikaže, ali ekran nije dovoljno velik da bi prikazao cijelu pdf stranicu u čitljivoj veličini fonta - onda moraš zumirati, pa skrolati itd.

Uglavnom to s pdfovima baš i nije preporučljivo.

Kindle knjige su zakon, za svaku možeš skinuti preview prije kupnje, whispernet radi bez greške.

Samo čitanje je zakon, uređaj je ergonomičan i user-friendly, ne umara oči, ne grije se i baterija traje cijelu vječnost.

Ima kul fičura tipa - traženje označene riječi ili pojma u ugrađenom Oxfordovom riječniku ili na Wikipediji.

Ako ti je do brze i efikasne kupnje knjiga i ugodnog čitanja onda je Kindle prava stvar. Posebno mi je prikladan za stručnu literaturu, koju ionako čitam na engleskom.

Kindle načelno podržava i surfanje ali ne u svim državama (kod nas naravno ne), ali za tako nešto bi ipak trebao i ekran u boji i sl., pa je onda bolje kupiti laptop/netbook/tablet.

Kod nas je podržana samo wikipedia i Amazonov online store.

Sve u svemu ja sam ful zadovoljan, jer sam tražio i našao čitač e-knjiga (ili e-čitač knjiga ;), primarna stvar je mi je bila količina ponuđenih naslova, u čemu Amazon za sada ipak nema premca.

Ako tražiš nešto više okrenuto webu i multimediji onda traži dalje.

Eto, nadam se da sam pomogao.

No pain!
Poruka je uređivana zadnji put pet 5.2.2010 16:20 (Rocky).
3 godine
neaktivan
Rocky kaže...

PDF uredno učita i prikaže, ali ekran nije dovoljno velik da bi prikazao cijelu pdf stranicu u čitljivoj veličini fonta - onda moraš zumirati, pa skrolati itd.

Uglavnom to s pdfovima baš i nije preporučljivo.

Imaš kindle sa 6 inčnim ekranom i rezolucijom 600 x 800?

3 godine

Da, to je onaj manji. DX mi je preskup, iako bi bilo zgodno imati veći ekran.

No pain!
3 godine
neaktivan

Uzeo sam Kindle čim je postao dostupan int'l, ali mi se iskustva ponešto razlikuju od Rockijevih.

Prvo što iritira je nestanak SD slota s Kindla i nezamijenjiva baterija. Pomaže što baterija dugo traje.

PDF dodan u zadnjoj zakrpi je praktički neupotrebljiv na ovoj veličini ekrana, a MP3 i web besmisleni za ovakav uređaj.

Ono što najviše smeta je siromaštvo izbora i to upravo stručnih naslova. Tek je trećina izdanja dostupnih u USA dostupna i međunarodno, a "srezana" je upravo stručna literatura dok su vampirski pulp fiction i Oprah's bookclub uredno dostupni.

Već mi se više puta dogodilo da search na samom uređaju ne izlista knjigu za koju znam da postoji Kindle izdanje jer nije dostupna u međunarodnoj distribuciji.

Oni koji bi pomislili da svoj Kindle opskrbe "na crno" trebaju znati da količina knjiga u ne-nativnom formatu povećava ionako veliki rizik spontane re-indeksacije svih naslova koja traje satima (kod veće količine i raznolikih formata) te potpuno iscrpi bateriju.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice