u 21. stoljeću slati uređaj proizvođaču da ti zamijeni bateriju?! radi neispravne baterije ostati bez svih podataka?! u nizozemskoj je zabranjeno uvoziti uređaje čija se baterija ne može odstraniti zbog reciklaže. tome će vjerovatno težiti i EU.
iTunes svejedno uvijek kod Synca radi backup, tako da ovo nije nikakav problem... malo glupo zvuči, ali gubitaka podataka nema...
Ajmo ovce ovčice, ba-a-a-a, ba-a-a-a, kupite novi ajpadič, ba-a-a-a, ba-a-a-a...
pa nisam siguran jel to loše. Nakon nekoliko godina daš 100 dolara zanovu bateriju i vrate ti iPad sa novim kućištem i staklom i novom baterijom ... ( možda i novi model ukoliko nema više starih :D ). Jedino loše je što bi mogao čekati i tjedan dana zamijenu baterije.
Toliko vjerovatno i košta taj iPad u proizvodnji. 99 dolara :D
Tko zna da li će to zaživiti i tu kod nas na balkanu..
u svakom slucaju bolje je,nego sto je bilo :)
pa nisam siguran jel to loše. Nakon nekoliko godina daš 100 dolara zanovu bateriju i vrate ti iPad sa novim kućištem i staklom i novom baterijom ... ( možda i novi model ukoliko nema više starih :D ). Jedino loše je što bi mogao čekati i tjedan dana zamijenu baterije.
ne brini, imaju oni klauzulu i za to. naime, uređaj mora biti u "dobrom stanju" osim baterije da bi dobio novi. a "dobro stanje" će definirati oni nakon što im pošalješ uređaj.
Mislim da je nesto ovako odlicno.. vjeroajtno vec na licu mjesta dobijes novi uredaj
Kako da ne. Pošaljem svoji odlično očuvani iPad i nazad dobijem reparirani od nekog debila koji izgleda kao da je prošao oba svjetska rata.
Kako da ne. Pošaljem svoji odlično očuvani iPad i nazad dobijem reparirani od nekog debila koji izgleda kao da je prošao oba svjetska rata.
e da to moze biti veliki problem :)
Ne, reparirani iPad je iPad kojem je unutrašnjost prebačena u novi shell. Dakle dobiješ novu bateriju, novi oklop i novo staklo. Izgledom se ne razlikuje od glanz novog iz dućana. To zapravo i nije tako loš deal obziromda bateriju ne mijenjaš često ( nek padne sa 10 sati na 3 - 4 u 3-4 godine koriptenja u najgorem slučaju. Nekima će to biti super ... a neki će grintati jer moraju backupirati sve ( ionako ti iTunes svaki put kad se spojiš sve backupira ) i čekati tjedan dana. Al kao što sam rekao, budući se to radi jednom u životnom vijeku uređaja i to ako, po meni je to ok. Nekom će se posrećiti pa će dobiti i novi model :D
Nakon 3-4 godine koristenja iPada ces pozeljeti novi model.
Po meni to jedino ima smisla ako ti baterija ode u 9 mjeseci pa dobijes novi uredaj.
U svakom slučaju ovo je isti sistem kao sa iPhoneom i očigledno iPad u appleu tretiraju vise kao smartphone nego kao komp.
ma kakve su to gluposti
, ako mi se pokvari baterija moram imati mogućnost zamjeniti ju novom, nije mi se pokvario uređaj već baterija... oću bateriju po cijeni baterije ili u garantnom roku novu ili popravljenu bateriju plaćenu u sklopu garancije i garantnog roka, nek 99 dolara naplaćuje tuljanima 
nešto mi tu smrdi,vjerovatno imaju jako loše baterije kad ovako nešto nude,jedno svaka dva mjeseca novi,taman se navikneš a baterija crkne
ovo me podsječa na pranja gaća u JNA - pošalješ u pranje svoje nove gaće, a dobiješ neke podrapane od dripca, koji ima veze u praonici hahaha. a što se tiče ipada u EU, zabranit če njegovu prodaju, jer uskoro stupa u snagu uredba Komisije, koja zabranjuje prodaju uredjaja, kojim nemreš promjeniti bateriju (zbog reciklaže)...
ako stvarno zabranu prodaju ipada u eu,tada će 3 % stanovništva skočiti sa zgrade jer ne mogu sebi nabaviti ipad,što je to applefil doma nemaš sve što apple napravi,jednostavno život im više neće imati smisla,šalu na stranu mislim da je idiotizam da na nekom uređaju ne možeš promjeniti bateriju,baterije su sklone tome da odapnu pa zašto zbog toga moraš mijenjati cijeli uređaj,nisam još u životu vidio neki uređaj na bateriju a da je ne možeš promjeniti,a mislim i da neću
Model zamjene baterije je takav da bi se osigurao čim kraći rok zamjene, Da se nebi desilo da netko bude mjesec dana bez svog gadgeta.
Ali znam da su ljudi jako šizili zbog refubrished x-boxova jer su redovito dobivali izgrebane i ošećene uređaje, nadajmo se da ce apple to izvesti bolje od MS-a
700 kn za bateriju?!?!?!
Mislim šta je toliko teško bilo napravit izmjenjivu bateriju, kao u svakom normalnom uređaju...
700 kn za bateriju?!?!?!
Mislim šta je toliko teško bilo napravit izmjenjivu bateriju, kao u svakom normalnom uređaju...
Ovako je Appleu, kada im pošalješ iPad radi izmjene baterije, puno lakše saznati kako si i za što si sve koristio njihov uređaj, što sve imao snimljeno na njemu...
Buhahaha!
nešto mi tu smrdi,vjerovatno imaju jako loše baterije kad ovako nešto nude,jedno svaka dva mjeseca novi,taman se navikneš a baterija crkne
ili imaju jako loše iPad-ove.
ovo me podsječa na pranja gaća u JNA - pošalješ u pranje svoje nove gaće, a dobiješ neke podrapane od dripca, koji ima veze u praonici hahaha. a što se tiče ipada u EU, zabranit če njegovu prodaju, jer uskoro stupa u snagu uredba Komisije, koja zabranjuje prodaju uredjaja, kojim nemreš promjeniti bateriju (zbog reciklaže)...
Apple je jaci od EU.
Apple ce sa EU postupati isto kao sto Artfull kaze da postupa sa Adobe-om.
Jednostavno ce ignorirati EU, dok se EU ne prilagodi Apple-u ili nestane s lica zemlje.
Resistance is futile
xD
Ček malo. Tek se pojavio na tržištu i baterije već rikavaju?
Ne nego znaju da je baterija smece pa odmah pripremaju teren da se kupci nebi osjecali prevarenima :)
700 kn za bateriju?!?!?!
Što ako je neki nadobudni korisnik slučajno izvadi pa je nebude znao vratiti (okrenuti je kako treba)? 
Vidim da vas zabavlja appleova politika zamijene baterije, ili cijena. Jbg tako je kako je, ne sviđa vam se, nećete kupiti.
Inače ovo je već neznam koji appleov uređaj koji nema bateriju koju može korisnik sam zamijeniti, iPodovi svi, iPhone, svi laptopovi novi i sad i iPad. Jedino je razlika da kod laptopa dobiješ svoj uređaj nazad, a klod iPhonea ili iPada sad ti uz bateriju zamijene i čitavo kučište tj oklop i zaštitno staklo iznad ekrana. Nisam nešto vidio da korisnici zbog toga šize.
Koliko često mijenjate baterije? Ako sad baterija traje 10 sati, brijem da će nakon 4 godine i dalje trajati duže nego na novom HP slateu :D A novi shell za iPad koji dođe sa novom baterijom i nije tako loš bonus kad već treba platiti 100 dolara i čekati tjedan dana.
Al ako je baterija ispravna i ako traje koliko su deklarirali, boli me uho što će mi za 3 ili 4 ili 5 godina trajati samo 3 ili 5 sati. Ako još uvijek budem koristio taj uređaj dat ću 100 dolara za novu bateriju i novi oklop. Dizajn je takav kakav je i to ima i svojih prednosti ( kompaktnije i čvršće kučište, nema mehanizma za vađenje baterije koji uzima i po 30% i više prostora za samu bateriju, može se prilagoditi oblikom itd čime se dobije bolja autonomija. ) Mislim da je to razuman kompromis.
Što se tiče ne prodavanja takvih uređaja u europi ... to sam već slušao za Macbook pro ali ja sam vidio da se prodaje uredno u Nizozemskoj zadnji put .... dakle izgleda da waste management funkcionira nekako i ovako.