Zbogom staklu

poruka: 93
|
čitano: 5.011
|
moderatori: F1-IVO
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug Onlinea. U nastavku se nalaze komentari na "Zbogom staklu".
12 mjeseci
neaktivan
Re: Zbogom staklu
Instalirao sam osmici, na laptop, naravno, ne na radni stroj...cisto da vidim kakk to sve skupa izgleda i mogu reci da mi se svidjelo....dosta dobro to sve radi i izgleda, bar meni. Navikao sam koristiti Android, a osmica radi na slicnim principima. Trebas neki programcic....skines ga sa Marketa. Samim time znacajno ce pomoci programerima i manjim firmicama (naravno ako market bude funkcionirao kao GooglePlay Market i daju priliku besplatnom software-u) da plasiraju svoje bespla ili jeftinije programe. Dao sam laptop covjeku koji o racunalima pojma nema i bez problema se snalazio sa novim Win. Btw...ako netko nema tipkovnicu sa Win tipkom, neka je nabavi prije instalacije osmice....trebati ce mu ;). Cak i ove prve, testne verzije rade bez problema, bez rusenja i blokanja...i to puno, puno brze. Testiram ih .a jednomprosjecnom laptopu - Toshibi sa 2gb RAM-a, 2ghz cpu i integ.grafici. Uglavnom, jako lijepo i stabilno...za svaku preporuku. Jos jednom .apominjem
12 mjeseci
neaktivan
....nisam isprobao Photoshop, Edius ili neke programe za grafiku ili video obradu...kao ni slicne alate i programe. Mozda to za sada nije ok ali ovo za sta mi laptop sluzi...samo za za...a.ciju, radi ok. A ostalo cemo vidjeti. Sorry na preeeedugackom postu....ponijelo me.
4 godine
nsoul kaže...
Tonči kaže...

. A nedostatak Start tipke je smiješna opservacija s obzirom da ne znam nikoga tko je ikad klikao na to... postoje tipke Start, Ctrl+Esc...

Misliš klikao na Start gumb?

pa ja, svakodnevno, i svi koje znam su klikali na taj gumb :)

Eto, pravo čudo, jer ja ne znam nikoga tko nije umjesto klikanja koristio Start tipku. Sada je stvar i lakša: umjesto klikanja na tipku, klikne se u taj kut ekrana. Dakle, čak je prostor za klikanje mnogo veći.

4 godine
funky0308 kaže...
Instalirao sam osmici, na laptop, naravno, ne na radni stroj...cisto da vidim kakk to sve skupa izgleda i mogu reci da mi se svidjelo....dosta dobro to sve radi i izgleda, bar meni. Navikao sam koristiti Android, a osmica radi na slicnim principima. Trebas neki programcic....skines ga sa Marketa. Samim time znacajno ce pomoci programerima i manjim firmicama (naravno ako market bude funkcionirao kao GooglePlay Market i daju priliku besplatnom software-u) da plasiraju svoje bespla ili jeftinije programe. Dao sam laptop covjeku koji o racunalima pojma nema i bez problema se snalazio sa novim Win. Btw...ako netko nema tipkovnicu sa Win tipkom, neka je nabavi prije instalacije osmice....trebati ce mu ;). Cak i ove prve, testne verzije rade bez problema, bez rusenja i blokanja...i to puno, puno brze. Testiram ih .a jednomprosjecnom laptopu - Toshibi sa 2gb RAM-a, 2ghz cpu i integ.grafici. Uglavnom, jako lijepo i stabilno...za svaku preporuku. Jos jednom .apominjem

Linux radi na tim principima od prvog dana. Imaš "market" skineš sve kaj trebaš bez pretrage po netu. ništ novo. 

Tonči kaže...
nsoul kaže...
Tonči kaže...

. A nedostatak Start tipke je smiješna opservacija s obzirom da ne znam nikoga tko je ikad klikao na to... postoje tipke Start, Ctrl+Esc...

Eto, pravo čudo, jer ja ne znam nikoga tko nije umjesto klikanja koristio Start tipku. Sada je stvar i lakša: umjesto klikanja na tipku, klikne se u taj kut ekrana. Dakle, čak je prostor za klikanje mnogo veći.

Pa lakše je bilo kliknut na Start nego pritiskat tipku na tipkovnici. A sad nije lakše, kad instaliram aplikaciju npr. kodek, sve moguće pluginove mi razbaca po meniju bezveze, prije mi je to stavilo u folder CCCP i tam je sve bilo, sad imam miljun ikona koje moram brisati. A na ubuntu ni ne moraš klikati, sve radiš potezanjem miša.

hobi:moj-android.net
4 godine
nsoul kaže...
kad instaliram aplikaciju npr. kodek, sve moguće pluginove mi razbaca po meniju bezveze, prije mi je to stavilo u folder CCCP i tam je sve bilo

Tu se slažem. :)

4 godine
Tonči kaže...
nsoul kaže...
kad instaliram aplikaciju npr. kodek, sve moguće pluginove mi razbaca po meniju bezveze, prije mi je to stavilo u folder CCCP i tam je sve bilo

Tu se slažem. :)

Trebali su staviti foldere, pa kad se pređe mišem prek da se otvori neki popup s aplikacijama. 

4 godine

Još jednom: ovaj bijeli title bar je živi užas.

3 godine
Zbogom staklu

.

6 Preci cu na Windows 8
19 Ostajem na Windows 7
ASUS
4 godine
Almin94 kaže...

.

Bolje ovak:

8 Prelazim na Windows 8
14 Ostajem na Windows 7
2 Prelazim na Linux
4 Prelazim na OS X
1 Ne koristim Windows
3 godine
Zbogom staklu

Di ti je Vistać? {#}

Faith divides us. Death unites us.
4 godine
thedream kaže...

Di ti je Vistać? {#}

Pod w7 ;)

4 godine
mbaksa kaže...
Kao prvo imaš dvije ruke (lijeva ti ionako većinu vremena provodi besposlena). Kao drugo - nitko te ne bi tjerao da to ne radiš mišem, ako inzistiraš na mišu.

Da, dvije ruke i tri input device-a, miš, tastatura, touch screen. Nije neka matematika, ali rekao bih da ti fali jedna ruka, taman i da te multitasking služi.. Osim toga koja bi korist bila od touch screen-a, ako ga koristiš s mišem kao i klasični? Uglavnom, ne vidim tu neki dobitak; ajde da si smanjio i pojednostavnio način inputa bilo brojem, bilo načinom inputa. Ovako se postupak samo dodatno komplicira.

Btw, nije li funkcija koju sam pritisnuo prstom - alter ego tog prsta u istoj mjeri u kojoj je kursor alter ego šake?

4 godine
bed kaže...
mbaksa kaže...
Kao prvo imaš dvije ruke (lijeva ti ionako većinu vremena provodi besposlena). Kao drugo - nitko te ne bi tjerao da to ne radiš mišem, ako inzistiraš na mišu.

Da, dvije ruke i tri input device-a, miš, tastatura, touch screen. Nije neka matematika, ali rekao bih da ti fali jedna ruka, taman i da te multitasking služi.. Osim toga koja bi korist bila od touch screen-a, ako ga koristiš s mišem kao i klasični? Uglavnom, ne vidim tu neki dobitak; ajde da si smanjio i pojednostavnio način inputa bilo brojem, bilo načinom inputa. Ovako se postupak samo dodatno komplicira.

Btw, nije li funkcija koju sam pritisnuo prstom - alter ego tog prsta u istoj mjeri u kojoj je kursor alter ego šake?

Pa meni se ideja sviđa, ako bi bilo izvedivo.

zamisli da puštatš glazbu negdje ili radiš live, tablet ti može služiti ko midi kontroler s faderima i knobovima, jeftinije od pravog kontrolera i jednostavnije od miša i tipkovnice.

4 godine
nsoul kaže...
Pa to ja imam i na ubuntu, odem mišem u Activities i počnem pisati ...

Nema nikakvog odlaženja mišem nikud - treba ti notepad ,na Start screenu samo počneš pisat notepad i odmah dobivaš prijedloge na lijevoj strani!!

A čemu inače služi Win tipka ,bez da uopće moraš taknut miša?!

If it ain't broken, you're not working hard enough ...
4 godine
kizo2703 kaže...
nsoul kaže...
Pa to ja imam i na ubuntu, odem mišem u Activities i počnem pisati ...

Nema nikakvog odlaženja mišem nikud - treba ti notepad ,na Start screenu samo počneš pisat notepad i odmah dobivaš prijedloge na lijevoj strani!!

A čemu inače služi Win tipka ,bez da uopće moraš taknut miša?!

Ajd mi objasni na koji način dođeš do start screena? pomisliš na njega i otvori se?

odeš MIŠEM u donji lijevi kut i klikneš da se start otvori i onda upišeš ime aplikacije.

ja na ubuntu pomaknem miš u gornji lijevi kut i već se otvara izbornik gdje upišem ime aplikacije. ista stvar ko i u w8 samo bez klikanja miša.

a prednost je da kad otvoriš Activities imaš i pregled otvorenih aplikacija.

4 godine
nsoul kaže...

Ajd mi objasni na koji način dođeš do start screena? pomisliš na njega i otvori se?

odeš MIŠEM u donji lijevi kut i klikneš da se start otvori i onda upišeš ime aplikacije.

Ikad čuo za Win tipku?

Na Osmici ,bilo šta radio ,u bilo kojem programu ,klik na Win tipku otvara Start screen. Drugi klik te vraća u prethodni program (ili desktop ,ili gdje si već bio prije)!!

Jel to tak teško za shvatit?!

4 godine
kizo2703 kaže...
nsoul kaže...

Ikad čuo za Win tipku? Na Osmici ,bilo šta radio ,u bilo kojem programu ,klik na Win tipku otvara Start screen. Drugi klik te vraća u prethodni program (ili desktop ,ili gdje si već bio prije)!!

Jel to tak teško za shvatit?!

za tvoju informaciju win tipka otvara activities na gnomeu i zatvara isto ko start na w8.

ali ne koristim jer je brže otić mišem u kut ekrana, jer ak držim miš u ruci i nekaj radim u photoshopu npr. brže je odvuć miš u kut ekrana nego pogledat tipkovnicu i stisnut win tipku.

Je to tak tešto za shvatit?!

4 godine
nsoul kaže...

za tvoju informaciju win tipka otvara activities na gnomeu i zatvara isto ko start na w8.

ali ne koristim jer je brže otić mišem u kut ekrana, jer ak držim miš u ruci i nekaj radim u photoshopu npr. brže je odvuć miš u kut ekrana nego pogledat tipkovnicu i stisnut win tipku.

O čemu ti pričaš cijelo vrijeme ,o Gnomeu?!

Sorry stari ,u krivom si filmu. Ja ti objašnjavam upotrebu i ponašanje Win tipke u Windows 8.

O Ubuntu-u i Gnome-u mi ne moraš ništa objašnjavat ,znam kaj Win tipka radi u njemu.

Probaj OS ,pa onda pričaj o njemu!! By!

Poruka je uređivana zadnji put pon 21.5.2012 15:06 (kizo2703).
4 godine
kizo2703 kaže...
nsoul kaže...

O čemu ti pričaš cijelo vrijeme ,o Gnomeu?!

Sorry stari ,u krivom si filmu. Ja ti objašnjavam upotrebu i ponašanje Win tipke u Windows 8.

O Ubuntu-u i Gnome-u mi ne moraš ništa objašnjavat ,znam kaj Win tipka radi u njemu.

Probaj OS ,pa onda pričaj o njemu!! By!

Imam dualboot ubuntu i w8. a w8 koristim od kad su dostupni za download.

a i otpočetka znaš da govorim o ubuntu.

ja sam odma rekao da je lakše otić u activities i vidjet trenutne aplikacije ili nać bilo koju aplikaciju nego tipkovnicom win tipkom ili otvaranje starta mišem.

to me je i mučilo na w8 kad sam ju koristio.

16 mjeseci
Zbogom staklu

Ja osobno nisam 10 godina kliknuo na start tipku. Imam tipkovnicu + win tipku na istoj. Meni dosta brze i jednostavnije. No 100 ljudi, 100 cudi :)

4 godine
jumboY kaže...

Ja osobno nisam 10 godina kliknuo na start tipku. Imam tipkovnicu + win tipku na istoj. Meni dosta brze i jednostavnije. No 100 ljudi, 100 cudi :)

ma znam, i ja sam ju koristio ak sam nekaj tipkao, ili radio da je bila blizu, ali kad sam ispred sebe imao knjigu, ili nekaj treće, onda ipak miš i start :)

ili kad sam zavaljen u fotelju, tipkovnica na nogama, miš na naslonu, neda mi se dizat i tražit win tipku ;)

ALI, prije w8, stisnem win tipku i kaj dalje? opet moram uzet miš da otvorim apliakciju koju hoću, pogotovo ak ih ima više , jer ili miš ili win tipka + kursorske strelice.

Poruka je uređivana zadnji put pon 21.5.2012 15:23 (nsoul).
4 godine
nsoul kaže...

ja sam odma rekao da je lakše otić u activities i vidjet trenutne aplikacije ili nać bilo koju aplikaciju nego tipkovnicom win tipkom ili otvaranje starta mišem.

Ne ,ne znam ,nisam telepat!! Uspoređuješ kruške i jabuke - kaj Activities ima sa Start screenom?

Ali zato ,usporedi ove dvije slike:

KLIK na Activities KLIK na Activities

Samo približiš miša u gornji lijevi kut ,bez obzira u kojoj aplikaciji radiš trenutno!! Samo približiš miša u gornji lijevi kut ,bez obzira u kojoj aplikaciji radiš trenutno!!

nsoul kaže...

ili kad sam zavaljen u fotelju, tipkovnica na nogama, miš na naslonu, neda mi se dizat i tražit win tipku ;)

ALI, prije w8, stisnem win tipku i kaj dalje? opet moram uzet miš da otvorim apliakciju koju hoću, pogotovo ak ih ima više , jer ili miš ili win tipka + kursorske strelice.

A baš ju treba tražit ne znam koliko!

Da ,na Osmici je postala jaako bitna!

Poruka je uređivana zadnji put pon 21.5.2012 15:51 (kizo2703).
16 mjeseci
Zbogom staklu

Traziti win tipku? Iskreno, ne sjecam se kad sam pogledao prema tipkovnici a kamo li nesto trazio po njoj. I opcenito vise koristim tipkovnicu nego misa, barem gdje je prakticnije. Za sve sto je moguce volim koristiti shortcutse koristeci tipkovnicu, jer brze, prakticnije i puno bolje je nego "letati" sa misom po ekranu. Barem meni :)

2 godine
kizo2703 kaže...
nsoul kaže...

Ne ,ne znam ,nisam telepat!! Uspoređuješ kruške i jabuke - kaj Activities ima sa Start screenom?

Ali zato ,usporedi ove dvije slike: 

Smrdi na copy/paste ideje {#} .. Onak lagano...

void function(char *str) {char buffer[16];strcpy(buffer,str); } void main() {char large_string[256];int i; for( i = 0; i < 255; i++) large_string[i] = 'A';fu
4 godine
Bypass kaže...

Smrdi na copy/paste ideje {#} .. Onak lagano...

A čuj ,najbolje da nije. {#} Pitanje je samo od koga ,pošto nitko nema ništa slično ovako rješeno (Barem ne bez traženja po screenu i klikanja)! {#}

2 godine
kizo2703 kaže...

A čuj ,najbolje da nije. {#} Pitanje je samo od koga ,pošto nitko nema ništa slično ovako rješeno (Barem ne bez traženja po screenu i klikanja)! {#}

Paaa, gnome shell je tu od 2008 ako se ne varam, pa samo možemo zaključiti tko tu koga {#}{#}

void function(char *str) {char buffer[16];strcpy(buffer,str); } void main() {char large_string[256];int i; for( i = 0; i < 255; i++) large_string[i] = 'A';fu
4 godine
Bypass kaže...

Paaa, gnome shell je tu od 2008 ako se ne varam, pa samo možemo zaključiti tko tu koga {#}{#}

Dokaži ,pa tuži (ili obratno) ,ako imaš muda!! {#}{#}

2 godine
{#}kizo2703 kaže...

Dokaži ,pa tuži (ili obratno) ,ako imaš muda!! {#}{#}

Ma kakvi, još bolje, jer ono malo što koristim win (nekih 0,5% svog vremena na računalu) će donijeti iskustvo koje poznam.

5 godina
mbaksa kaže...
Bypass kaže...
Ali šta'š, navodno su tableti budućnost.

Vjerojatno jesu za bilo što "na terenu". Jedva čekam kad će se biti "pod normalno" da se tableti koriste kao sekundarni/tercijarni ekrani i sekundarni ulazni uređaji, jer svojstvo osjetljivosti na dodir čini ih idealnima za dopunu "desktop experiencea". O čemu govorim? Kako sad u nekim programima guramo toolbare i okvire na sekundarni ekran da nam glavni ostane za rad sa samim sadržajem (bila to fotografija, video, izvorni kod...), tako bi bilo idealno da ih se može zgurati na tablet i da se na tabletu koriste putem ekrana osjetljivog na dodir.

Što se tiče samog Aera, jasno je na Microsoft želi unificirati izgleda i funkcioniranje Windowsa na različitim platformama, a ono što su si zacrtali, to uglavnom i sprovedu u praksu, pa makar bilo na štetu korisnika. Na "velikoj" popularnosti WP7 je jasno da korisnici ne žele takav minimalizam.

Ukidanje Aera je korak unazad - degradirati doživljaj na desktopu zato da bi desktop bio sličniji tabletu? Najveći apsurd svega toga je što će vjerojatno za pet godina (možda i ranije - kad tableti postanu hardverski dovoljno snažni) uvoditi Aero na tablete! {#}

Microsoft je malo ponorel tak to ide pa nije AERO od olova,{#} e sad ovo podebljano kaj je to neka šala ili o čem se radi južina je pa nisam baš sav svoj kaj moš.{#}

Uglavnom s Aero nema problema, niti ždere previše resursa a nit treba ne znam kakav hardwer da to tjera nema problema.Evo dole ispod na videu ovaj zgodan Tabletič, tjera ga AMD X2 APU na 1ghz i gore je Windows 7+Aero radi bez frke to se fino vidi u samom videu.{#}

Ovakvih kombinacija na Tabletima če bit dosta, ko ne želi koristit Windows 8 opet nema problema kaj drugo okači gore 7 i guraj.Usput treba naglasit da je C-50 APU 9W TDP-a, stari APU uvjetno rečeno a sad uskoro izlazi novi mali AMD X2 APU baš za Tablete iz Hondo serije on če imat još nešto manju potrošnju i manji TDP od samo 4.5W.{#}

http://www.vhnd.com/a-different-kind-of-truth/
5 godina
moderator
bed kaže...
mbaksa kaže...

Da, dvije ruke i tri input device-a, miš, tastatura, touch screen. Nije neka matematika, ali rekao bih da ti fali jedna ruka, taman i da te multitasking služi..

Hm... S tipkovnicom i mišem imaš dvije ruke i mjesta za njih - lijeva polovica tipkovnice, desna polovica tipkovnice, miš. Nije neka matematika, ali rekao bih da ti fali jedna ruka. {#}

bed kaže...
Osim toga koja bi korist bila od touch screen-a, ako ga koristiš s mišem kao i klasični?

Mislim da sam to objasnio. Direktni pristup bilo čemu na ekranu - ne moraš vući kursor po ekranu.

bed kaže...

Kad nešto pritisneš na touchscreenu, to si pritisnuo upravo tamo - na stolu, pod prstom. Kod miša, ti gnječiš glodavca u šaki, ali zapravo ti kursor na ekranu klika po sučelju.

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice