Jalovo oružje

poruka: 71
|
čitano: 12.735
|
moderatori: F1-IVO
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug Onlinea. U nastavku se nalaze komentari na "Jalovo oružje".
5 godina
Jalovo oružje

Mislim da je to cisto zaviranje u privatnost. Znaci mozemo slobodno zaboraviti sex preko mobitela, jer nas neka budala mozda slusa i snima i sutra bi to moglo zavrsiti na netu?

Po meni je to bezveze, kakve koristi onda od obicnih kartica, onih na bonove, njih smo kupovali kad bi posli, recimo, na more pa kupis karticu i koristis mjesec dva i bacis. Vise ni to neces moci, nego ces morati ostaviti podatke.

Kako je netko rekao sta je sljedeci korak, cipovi da se uvjek zna di smo, ako netko nedaj boze zaluta, da ga je lakse naci.

It's better to keep your mouth shut and give the impression that you're stupid than to open it and remove all doubt.
4 godine
Jalovo oružje

pa svi putevi vode do policijske drzave, i ne samo kod nas! kamere posvuda, mobiteli s gps-om, google itd.! svi putevi vode ka nekom obliku komunizma ili nekakvoj diktaturi. 

demokracija je odavno umrla! a nikad nije ni bila dobra, grci koji su izmislili demokraciju su govorili da je to nuzno zlo a platon je dao svoju ideju strukture drzave!

i da, ja sam za dikatuturu ali pravednu

JESUS SAVES!!!
Poruka je uređivana zadnji put čet 4.2.2010 10:48 (skank666).
4 godine
Jalovo oružje

Mislim da je ovo skroz promasen tekst.

Uostalom, onaj tko nema sta kriti nema niti problem sa ovim. Ja sam u potpunosti za to da svatko tko koristi neku uslugu kojom se moze zajebavati i varati druge ljude bude prije toga zatrazen da dobrovoljno da svoje podatke. Ako mogu ja dati svoje podatke za adsl, telefon, maxtv, tv, i sve ostalo, zasto ne bi i prepaid korisnici danas to radili? Oni takodjer mogu anonimno i na mobilni internet preko prepaid racuna, sto isto tako nije fer.

Mi smo ostali budale, al prepaid su face i mogu sve.

Poruka je uređivana zadnji put čet 4.2.2010 11:41 (Bitanga).
5 godina
Jalovo oružje

Mislim da nije ni stvar kriminal ni ničeg desetog što je Petrić pokušao reći u tekstu.

Jednostavno ovo je krađa privatnosti...Uvijek su državne službe,policij i šta ti ja znam mogle prisluškivat pozive 

ali im nje za to trebao sudski nalog na osnovu opravdanje sumnje potkrjepljene činjenicama.

A ovim bi mogli prisluškivat koga god žele i kad god žele....Viče

Drugs and alcohol are not the only addictions.Gaming is one of them too.My God i am an addict.
4 godine
RE: Jalovo oružje

Mislim da si previse pridodajete na vaznosti ako mislite da ce netko vas prisluskivati bezveze... Uostalom, koliko ljudi bi moralo biti zaposleno na prisluskivanju da prisluskuju sve i svasta.

I sto toliko bitno pricate na telefon da bi bio problem da netko drugi cuje? Bolje se brinite oko googlea i facebooka nego oko prisluskivanja telefona.

4 godine
Spaz kaže...

Mislim da nije ni stvar kriminal ni ničeg desetog što je Petrić pokušao reći u tekstu.

Jednostavno ovo je krađa privatnosti...Uvijek su državne službe,policij i šta ti ja znam mogle prisluškivat pozive 

ali im nje za to trebao sudski nalog na osnovu opravdanje sumnje potkrjepljene činjenicama.

A ovim bi mogli prisluškivat koga god žele i kad god žele....Viče

isto to i sad mogu, samo je razlika sto ce sad znati koga prisluskuju! ja se slazem s ovom idejom jer mislim da ce donest vise dobra nego zla, tj da ce se moci sprijeciti dosta zla.

postenog sigurno nece prisluskivat ili nekog tek tako da saznaju sto je danas jeo!

JESUS SAVES!!!
4 godine

Mada tekst nije loš, mislim da je promašena poanta. Ionako su ozakonili prisluškivanje u telekomunikacijama, što je u biti totalni nonsens a ovo je samo nastavak, .ebe ih što već kad prisluškuju ne znaju ime..

prisluškivanje..

5 godina
Jalovo oružje

kako su krenuli uskoro će ti trebat dopuštenje države da možeš sudjelovat na forumu

5 godina
protjeran
Jalovo oružje

Ovaj prijedlog zakona je zastario. Predlažem da se svakom stanovniku ove banana države ugradi RFID čip pod kožu. Onda ću se osjećati još sigurnije.

4 godine
neaktivan
Bitanga kaže...

Mislim da si previse pridodajete na vaznosti ako mislite da ce netko vas prisluskivati bezveze... Uostalom, koliko ljudi bi moralo biti zaposleno na prisluskivanju da prisluskuju sve i svasta.

I sto toliko bitno pricate na telefon da bi bio problem da netko drugi cuje? Bolje se brinite oko googlea i facebooka nego oko prisluskivanja telefona.

Ugl da prvo kažem...ustavom RH je dopušteno tako rec svemocno pravo prisluskivnja bilo koga....mislim da je to 3 tocka...(da procitao sam ustav bas sam geek :D)...naravno pri registraciji  moraju bit ponudena mogucnost oces biti javan ili "registrirano anoniman :D"

Sad kad baš gledamo to pravo...po cemu netko ima pravo imat neregistrirani prepaid broj...a ja recimo moram imat registrirani kucni...

ok sad smo shvatili da nam treba registracija kad nazovemo informacije da nam mogu dat broj doma zdravlja ili hvala bogu nekog Kina u kojem se pušta naš omiljeni film :P...osim toga u cemu je problem da netko registrira broj na sebe i dade ga svojoj kceri koja je nasla novog momka a mlada pametna razbila svoj mobitel (jer se kupala gola :P)....naravno svima nam je jasno da ovaj zakon ne rijesava nista...

samo dodatno komplicira zivot...ali lezite u nesvijesti i vlada vam nazove mobitel i triangulira vas i spasi vas prije nego sto vas prekrije lava (u HR nema barem aktivnih vulkana)....hmm hmm korisno zar ne....a osim toga pojedinci koji ne rade nista lose nemaju se niceg ni bojat...

nisam za kontrolu društva ali bih se vratio na potez crkve...crkva je u svojoj prevelikoj inteligenciji odlucila da donese neke glupe moralne zakone..

tipa...zabranjuju abortus....zabranjuju samoubojstvo..zalažu se za suradnju sa politikom....brane sex prije braka...tumače bibliju na jedan primitivan nacin....ponasaju se baš poput boga koji je navodno dao 10 zapovijedi što su vjerojatno napisali neki svecenici :p....

I sve to u korist svoje kasice prasice....ali od te politike ipak se vidi dobra volja da se pomogne čovjeku...

A sad....imali dobre volje  u ovom zakonu....i nema baš ali po MOM (možda netko drugi ima bolju ideju) mišljenju ima više nego kritika s kojom se ipak apsolutno slažem....zakon je predebilan jednostavno receno da bi bio los...osim toga zašto konstantno govorimo mafija, korupcija, prisluškivnje, vlada....pa nije to jedini razlog ovog prijedloga...

A za citat...pa jedan skupi skupi stroj sa voice recognition sistemom može presluškivati mislim 5 puta više brojeva nego ih ima u HR...to sam procitao u Jutarnjem i navodno Hr ima takav uređaj....staviš da traži Osamu , Bin , Laden i kad se cuje pocne alarmirat nego je zajeb kad netko kaže da ima kuću na OSAMI :P

Poruka je uređivana zadnji put čet 4.2.2010 15:25 (Tale).
3 godine
neaktivan
Jalovo oružje

Mogli bi se oni pozabavit drugim mjerama za suzbijanje korupcije i kriminala, a ne registraciom na ime i prezime svih brojeva...

Al tada bi morali poceti od sebe - a to im bas i nije po volji...

4 godine
neaktivan
DJ Junior kaže...

Mogli bi se oni pozabavit drugim mjerama za suzbijanje korupcije i kriminala, a ne registraciom na ime i prezime svih brojeva...

Pa nadam se da ce se i oni morat registrirat, cim se registriraju u pržun :D

3 godine
Jalovo oružje

Ovo je samo još jedan primjer gluposti koja se dogodi kad nekome padne na pamet ideja koja baš i nije provodiva. Ovo nije prva takva ali je možda najrigoroznija. Ne znam da li se sjećate glupe ideje iz Račanove Vlade: ''Bilo bi dobro kad bi uz cijene u kunama istaknuli i cijene u eurima''. Naravno, svi su bili za dok netko nije primjetio da bi onda trgovine gotovo svaki dan morale preračunavati cijene i isticati nove radi promjene tečaja.

3 godine
neaktivan
Tale kaže...
DJ Junior kaže...

Pa nadam se da ce se i oni morat registrirat, cim se registriraju u pržun :D

haha... ne brini.... jesi mozda primjetio da svi saborski zastupnici i opcenito  malo visi politicari imaju imunitet? policija ih nesmije ni zaustavit na cesti...a kamoli kaj drugo...

tak da sumljam da za njih bude vrijedio ovaj zakon...

4 godine
DJ Junior kaže...

haha... ne brini.... jesi mozda primjetio da svi saborski zastupnici i opcenito  malo visi politicari imaju imunitet? policija ih nesmije ni zaustavit na cesti...a kamoli kaj drugo...

E, imaš pravo. Ovo baca novo svijetlo na sve ovo i temelj je za novu teoriju urote.

Sad bi policija pratila trag, došla bi do prepaid kartice, prisluškivali bi nepoznatu osobu X. Ukoliko se poslje tijekom istrage dozna tko je osoba X i pokaže da je osoba X pod imunitetom, oni već imaju dovoljno materjala za skidanje imuniteta. Međutim, kad su sve kartice registrirane, policija prije nego dobije ikakve konkretne dokaze, dozna tko je osoba X i da je ne smije prisluškivati :-P

U životu ne postoje pobjednici, samo preživjeli.
5 godina
MrBlc kaže...
DJ Junior kaže...

E, imaš pravo. Ovo baca novo svijetlo na sve ovo i temelj je za novu teoriju urote.

Sad bi policija pratila trag, došla bi do prepaid kartice, prisluškivali bi nepoznatu osobu X. Ukoliko se poslje tijekom istrage dozna tko je osoba X i pokaže da je osoba X pod imunitetom, oni već imaju dovoljno materjala za skidanje imuniteta. Međutim, kad su sve kartice registrirane, policija prije nego dobije ikakve konkretne dokaze, dozna tko je osoba X i da je ne smije prisluškivati :-P

Inače policija za dobivanje naredbe za sprovođenje posebnih istražnih radnji (Nadzor i tehničko snimanje telekomunikacija) mora sprovesti pun ku*ac drugih mjera i radnji na dokumentovanju slučaja i mora imati dosta DOBRIH osnova za isti.

Inače se posebne istražne radnje od kojih je jedna i gore navedena mogu zatražiti kada se ocijeni da se do određenih dokaza ne može doći na drugi način, ili da bi istražne radnje mogle biti  povezane sa nesrazmjernim teškoćama.

U biti u normalnom policijskom radu lakše je "poroditi mečku" nego dobiti naredbu za "prisluškivanje".

Inače ih je veoma skupo sprovoditi i traže veći angažman materijalno tehničkih i ljudskih resursa.

Tako da se u principu bez obzira ako se zna da se radi o osobi sa imunitetom i traži se prisluškivanje, moraju postojati već neke veoma dobre indcije da se radi o počinitelju KD.

Otprilike tako to ide, a u praksi se dolazi do paradoksa gdje kada u jednadžbu uđe i politika onda dođe do obezvređivanja policijskog rada i pojave "nedodirljivih".

Veoma "siv" i "klizak teren". Što prije uraditi depolitizaciju i maksimalno smanjiti utjecaj politike na rad sigurnosnih agencija, to bolje.

It's good to be smart - It's smarter to be good
5 godina
boxer kaže...
MrBlc kaže...
DJ Junior kaže...

Inače policija za dobivanje naredbe za sprovođenje posebnih istražnih radnji (Nadzor i tehničko snimanje telekomunikacija) mora sprovesti pun ku*ac drugih mjera i radnji na dokumentovanju slučaja i mora imati dosta DOBRIH osnova za isti.

Inače se posebne istražne radnje od kojih je jedna i gore navedena mogu zatražiti kada se ocijeni da se do određenih dokaza ne može doći na drugi način, ili da bi istražne radnje mogle biti  povezane sa nesrazmjernim teškoćama.

U biti u normalnom policijskom radu lakše je "poroditi mečku" nego dobiti naredbu za "prisluškivanje".

Inače ih je veoma skupo sprovoditi i traže veći angažman materijalno tehničkih i ljudskih resursa.

Tako da se u principu bez obzira ako se zna da se radi o osobi sa imunitetom i traži se prisluškivanje, moraju postojati već neke veoma dobre indcije da se radi o počinitelju KD.

Otprilike tako to ide, a u praksi se dolazi do paradoksa gdje kada u jednadžbu uđe i politika onda dođe do obezvređivanja policijskog rada i pojave "nedodirljivih".

Veoma "siv" i "klizak teren". Što prije uraditi depolitizaciju i maksimalno smanjiti utjecaj politike na rad sigurnosnih agencija, to bolje.

Tehnološki, prisluškivanje nije nikakav problem jer je svaki operater dužan imati tu opremu (i ima je), cijela komplikacija je u nalogu.

5 godina
Old Iggy kaže...
boxer kaže...
MrBlc kaže...
DJ Junior kaže...

Tehnološki, prisluškivanje nije nikakav problem jer je svaki operater dužan imati tu opremu (i ima je), cijela komplikacija je u nalogu.

Pa vidiš da sam to opisao da je naredba problematična. Lakše je poroditi mečku. Operater je u čitavoj priči zaobiđen. 

Policija ima opremu i naredbu sprovode oni, odnosno posebno obučeni ljudi koji su tačno nabrojani, kao i metode rada.

5 godina
boxer kaže...
Old Iggy kaže...

Pa vidiš da sam to opisao da je naredba problematična. Lakše je poroditi mečku. Operater je u čitavoj priči zaobiđen. 

Policija ima opremu i naredbu sprovode oni, odnosno posebno obučeni ljudi koji su tačno nabrojani, kao i metode rada.

Mislim da nisi upućen. Oprema je u vlasništvu i na lokaciji operatera, nalog nije nikakav problem dobiti, dapače.

To nije nikakav poseban kunst i nije nešto što je i do sada bila nekakva rijetkost.

5 godina
Old Iggy kaže...
boxer kaže...
Old Iggy kaže...

Mislim da nisi upućen. Oprema je u vlasništvu i na lokaciji operatera, nalog nije nikakav problem dobiti, dapače.

To nije nikakav poseban kunst i nije nešto što je i do sada bila nekakva rijetkost.

Mislim da sam dovoljno upućen, ali ne znam gdje si ti vidio kako se to radi, ali kod mene je to malo drugačije...

5 godina
boxer kaže...
Old Iggy kaže...

Mislim da sam dovoljno upućen, ali ne znam gdje si ti vidio kako se to radi, ali kod mene je to malo drugačije...

Instalirao sam kod dva operatera na par lokacija. Zato i kazem da to nije neki big deal, dapače.

Ne znam kako je kod tebe i za koga radiš, ali ne vidim zašto bi bilo imalo kompliciranije.

5 godina
Bitanga kaže...

Mislim da je ovo skroz promasen tekst.

Uostalom, onaj tko nema sta kriti nema niti problem sa ovim. Ja sam u potpunosti za to da svatko tko koristi neku uslugu kojom se moze zajebavati i varati druge ljude bude prije toga zatrazen da dobrovoljno da svoje podatke. Ako mogu ja dati svoje podatke za adsl, telefon, maxtv, tv, i sve ostalo, zasto ne bi i prepaid korisnici danas to radili? Oni takodjer mogu anonimno i na mobilni internet preko prepaid racuna, sto isto tako nije fer.

Mi smo ostali budale, al prepaid su face i mogu sve.

Nije fer što oni mogu a, ti ( ili mi, postpaid korisnik ovde) ne? Može biti da nisi dobro razmislio. Ako imaš potrebu za povremenim anonimnim telefoniranjem i mobilnim internetom, šta te sprečava da na prvoj trafici kupiš prepaid broj koji košta onoliko koliko ima kredita na kartici (barem je ovde takva praksa sa cenama tih brojeva) i milina? Ionako niko sa dva grama mozga neće koristiti svoj uobičajeni broj, bio on post ili prepaid, za "mutne" radnje.

Što se tiče mogućnosti uznemiravanja, ima toliko drugih, potpuno anonimnih načina da jedan manje ili više ne predstavlja razliku. A ako razne kompanije već imaju moje podatke, ne mora i svaki debil ili psihić koji nije mogao da nađe nijedan drugi posao do rada na trafici (ovde je pre izvesnog vremena uhvaćen jedan koji je, u skladu sa ličnim uverenjima, bušio kondome koje je prodavao).

A za sveprisutni argument da oni koji nemaju šta da kriju nemaju ni čega da se boje se uveliko pokazalo da ne drži vodu ni u zemljama sa mnogo dužom tradicijom građanskih sloboda i razvijenijim institucijama nego što je to kod nas.

Poruka je uređivana zadnji put ned 7.2.2010 17:27 (Ivan(4)).
4 godine
neaktivan
Jalovo oružje

Ako želite komentirati na ovom forumu ,molimo,registrirajte se!

5 godina
neaktivan
Jalovo oružje

Zakon je glupost.

Prepaid bonovi će se i dalje prodavati svuda gdje se i sad prodaju, pa neznam tko brani "mafijašu" da prilikom kupnje novog broja da lažne podatke prodavaču na kiosku i da ga za tu uslugicu podmaže s 50, 100, ili 200 kn, a isto tako neznam tko bi od prodavača koji rade za minimalac odbio takvu uslugicu. I evo problema na samom početku prikupljanja osobnih podataka. Kopija osobne teško da će biti uvjet za registraciju jer na većini prodajnih mjesta nema kopirki.

Otvorena mogućnost krađe podataka je velika. Neki tvrde da se već i sad podaci ostavljaju na raznim mjestima tipa facebook, Bug nagradan igra itd., ali svatko može procjeniti koliko je pouzdano mjesto na kojem će ostaviti podatke. Svatko pametan prije ostavljanja podataka, prvo pročita uvjete korištenja i da li mu se jamči zaštita podataka, i na temelju toga odlučiti da li dati sve podatke, samo dio ili uopće ne dati podatke. Na kiosku nitko neće jamčiti da će prodavač čuvati tvoje podatke.

Glavni razlog zašto sam ja protiv ovog zakona je u tome što vjerujem da svaki zakon ovakvog tipa (registracija koristnika prepaid bonova, ZAMP, zakon 3 upozorenja, nizozemski zakon naplate cestarine itd.) kao razlog za uvođenje nema opću sigurnost građana, nego pogoduje određenim moćnim lobijima, a pritom i oduzima određeni dio slobode na koju smo navikli.

5 godina
Jalovo oružje

Nekak mi cijela rasprava liči na frustraciju siročeta koje si umišlja da je supertajni agent 007 i da može anonimno zvati i maltretirati koga hoće. Uopće mi je nepojmljivo da je ikad dopušteno prodavati VIPME bez registracije (a onda i simpu, tele2..). Pa zašto moramo dati podatke za fiksnu liniju, koristiti password za ADSL? Ili još bolje, zašto moramo imati registraciju na autu? Zašto moramo imati i nositi osobne?

Istup Kalimera je simpatičan, no bez trunke pameti ili ozbiljnosti...

4 godine
neaktivan
Jalovo oružje

svašta...

5 godina
Fliko kaže...

...Uopće mi je nepojmljivo da je ikad dopušteno prodavati VIPME bez registracije (a onda i simpu, tele2..). ...

Od nama bližih zemalja samo je u Italiji i Crnoj Gori obvezna registracija prepaid korisnika.

Zbog registracije prepaida moglo bi se ugasiti 10.000 radnih mjesta

Poruka je uređivana zadnji put sub 13.2.2010 17:02 (klimama).
4 godine
Fliko kaže...

Nekak mi cijela rasprava liči na frustraciju siročeta koje si umišlja da je supertajni agent 007 i da može anonimno zvati i maltretirati koga hoće. Uopće mi je nepojmljivo da je ikad dopušteno prodavati VIPME bez registracije (a onda i simpu, tele2..). Pa zašto moramo dati podatke za fiksnu liniju, koristiti password za ADSL? Ili još bolje, zašto moramo imati registraciju na autu? Zašto moramo imati i nositi osobne?

Istup Kalimera je simpatičan, no bez trunke pameti ili ozbiljnosti...

Analogija s fiksnom linijom je totalno van ikakve logike. Bolja analogija bi bila da moraš ostaviti osobne podatke kad kupuješ karticu za govornicu!!! Ostavljanje podataka za postpaid usluge je isključivo uvedeno zbog naplate, a uz to fiksnu liniju nije moguće dovesti na nepoznatu adresu.

Da si uopće čitao raspravu, ne bi ti ličilo na frustraciju siročeta koje si umišlja da je supertajni agent 007 i da može anonimno zvati, već bi pročitao da se već i sad može ući u trag prepaid broju (lociranje adrese, serijski broj mobitela i sl), da je istina da se to na ovaj način pojednostavljuje, ali s druge strane onaj tko to želi izbjeći će to napraviti kupnjom prepaid kartice u inozemstvu, a s druge strane se otvara sigurnosni problem vezan uz osobne podatke.

Primjeri:

- Korištenje podataka za prijevare i socijalni inžinjering

- Korištenje podataka za izradu krivotvorenih isprava

- Ili jednostavno netko želi biti anoniman, kupi prepaid internet paket, plati prodavaču da unese tuđe podatke. Moguč rasplet: Prodavač unese tvoje podatke jer si malo prije kupovao prepaid SIM karticu, ovaj anonimni kupac razmjenjuje slike s dječjom pornografijom, policija nađe IP adresu,   vidi da si ti vlasnik kartice (iako nisi), uhiti te, zaplijeni računalo, svi mediji pišu da si pedofil, na kraju si  (ukoliko ne uhvate anonimca), u najboljem slučaju, oslobođen zbog manjka dokaza, ali te do kraja života prati oznaka pedofila!

U životu ne postoje pobjednici, samo preživjeli.
4 godine
protjeran
klimama kaže...
Fliko kaže...

...Uopće mi je nepojmljivo da je ikad dopušteno prodavati VIPME bez registracije (a onda i simpu, tele2..). ...

Od nama bližih zemalja samo je u Italiji i Crnoj Gori obvezna registracija prepaid korisnika.

Zbog registracije prepaida moglo bi se ugasiti 10.000 radnih mjesta

zanimljivo, s obzirom na to da su i Italija i Crna Gore zemlje s vrlo jakom mafijom.......   što znači da im ta registracija ne znači puno

Hedonism Is My LifeStyle
3 godine
protjeran
Jalovo oružje

Mislim da neće operaterima jako pasti broj korisnika zbog toga. Svi smo, više manje ovisni o mobitelima i to je činjenica. A da je zakon, tj. prijedlog glup, glup je. Kriminalni milje će naći milijun drugih načina za komunikaciju nakon što ukinu neregistrirani pre-paid. Sjetimo se Gotovine (nije kriminalac, ali taj slucaj je dospio do medija) kako je on komunicirao sa ženom i suradnicima, čovjek je koristio nekoliko kanala van mobitela.

Ne znam što je slijedeće, skener rožnice na telefonskim govornicama, skeneri na svakom semaforu, dućanu i slično kao u Minority Reportu? Postajemo Kina u malom, Big Brother u velikom... Strašno je kako pod krinkom zaštite ljudima ukidaju neka osnovna prava (privatna komunikacija) i kako se ide na ruku operaterima (njima puno novaca vrijede informacije o korisnicima).

EDIT: a to da je normalno registrirati se za telefonsku liniku, ADSL internet i slično, a ze prepaid nije i da to nije u redu su gluposti. Jer usluge ADSLa i telefonske linije su na PRETPLATU i za nju je obavezno dati podatke (radi naplate, servisa i sl.), ali za prepaid kartice nije, kako za internet tako i za mobitel... Neki idu tako daleko da kažu da zašto moraju registrirati automobil, a ne prepaid. Gleda, za SVE postoje načini kako nešto koristiti javno i tajno. Nečeš registrirati auto? Vozi se busom i tramvajem na kupljenu kartu s kioska. Nečeš registrirat pretplatu? Kupi prepaid. Nečeš registrirat ADSL? Kupi si mobilni internet preko prepaid kartice i doviđenja. Svaki kanal komunikacije bi trebao imati javnu i privatnu opciju i točka! Još malo pa ćemo doći do toga da će neki i braniti sistem neki država u EU koji SAV promet svojim ADSL korisnicima nadgledaju i kažnjavaju ih za, npr skidanje necega s torrenta. Moje mišljenje je, sredi torrente, a ne mene koji ih koristim. Tako je i s ovim, da se malo više i kvalitetnije bave mafijom ne bi bilo potrebe maltretirati građanstvo, nas nekriminalce...

Don't be mean to me.
Poruka je uređivana zadnji put čet 18.2.2010 11:32 (Bigkix).
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice