Jalovo oružje

poruka: 71
|
čitano: 10.471
|
moderatori: F1-IVO
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug Onlinea. U nastavku se nalaze komentari na "Jalovo oružje".
3 godine
Jalovo oružje

MrBlc još jednom sam pročitao cijelu raspravu i dalje se ne mogu oteti dojmu da je forum pun neiživljenih Bondova, James Bondova. I "stručnjaka" za anonimno telefoniranje. Prije 10-tak godina sam kupovao prepaid karticu u Finskoj i tip u dućanu se nije mogao načuditi kako je kod nas moguće kupiti prepaid bez registracije...

Vidim da na forumu ima i savjetodavaca koji bi podmićivanjem i podmetanjem tuđih podataka "zaobišli" registraciju - samo da podsjetim riječ je o notornom kriminalu, poput krađe tablica s auta, krađe kreditne kartice, osobne, putovnice, itd...

I još jednom ne mogu shvatiti zašto Kalimero inzistira na anonimnom broju telefona, ne pada mi niti jedna aktivnost (legalna i moralna) gdje bi mi to trebalo. Naravno da će se ekipa iz krim miljea snaći ili bar pokušati snaći, no barem neka im se oteža. A moji podaci su na raznim forumima, ebay-u, paypal-u, banci, svim državnim upravama. I da, IP adresa ADSL-a s kojeg sam upravo spojen je logirana i spremljena kod operatera, bug-ovaca, tko zna gdje još.

Puno više od fol "zaštite" privatnosti i anonimnosti brine me zaštita od anonimaca, neregistriranih automobila i kriminalaca. I od Bondova, James Bondova, naravno.

4 godine
RE: Jalovo oružje
Fliko kaže...

MrBlc još jednom sam pročitao cijelu raspravu i dalje se ne mogu oteti dojmu da je forum pun neiživljenih Bondova, James Bondova. I "stručnjaka" za anonimno telefoniranje. Prije 10-tak godina sam kupovao prepaid karticu u Finskoj i tip u dućanu se nije mogao načuditi kako je kod nas moguće kupiti prepaid bez registracije...

Vidim da na forumu ima i savjetodavaca koji bi podmićivanjem i podmetanjem tuđih podataka "zaobišli" registraciju - samo da podsjetim riječ je o notornom kriminalu, poput krađe tablica s auta, krađe kreditne kartice, osobne, putovnice, itd...

I još jednom ne mogu shvatiti zašto Kalimero inzistira na anonimnom broju telefona, ne pada mi niti jedna aktivnost (legalna i moralna) gdje bi mi to trebalo. Naravno da će se ekipa iz krim miljea snaći ili bar pokušati snaći, no barem neka im se oteža. A moji podaci su na raznim forumima, ebay-u, paypal-u, banci, svim državnim upravama. I da, IP adresa ADSL-a s kojeg sam upravo spojen je logirana i spremljena kod operatera, bug-ovaca, tko zna gdje još.

Puno više od fol "zaštite" privatnosti i anonimnosti brine me zaštita od anonimaca, neregistriranih automobila i kriminalaca. I od Bondova, James Bondova, naravno.

Pa di si bas Finsku izabral to nije dobra usporedba nit pod razno treba se ugedat na Amere ti bokca stup moderne demorkacije moš mislit.Nevinašce Kod njih kupis 50 sim kartica da te niko nist ne pita no ok oni ionako prisluskivaju koga hoce bez pitanja pa ga onda fuckaj.Nevinašce

3 godine
Fliko kaže...

Vidim da ti je ono za mito i tuđe podatke zapelo za oko. Nije to savjet, već je to nešto što će se raditi, a prelamati će sa preko naših leđa. Zaposlenici na tehničkom pregledu i na odjelu za registraciju vozila u policiji znaju s kakvima podatcima rade i završili bi u zatvoru da nekomu izdaju prometnu s tvojom tablicom ili brojem šasije. Oni na odjelu za izdavanje osobnih i putovnica također. Zaposlenik u banci, ako oda podatke može u najmanju ruku dobit otkaz, a ako se ne radi o slučajnom propustu bez posljedica, može završit u zatvoru.

S druge strane imamo trafike kojima je prodaja duvana maloljetnicima svakodnevnica. Misliš da će baš svako od tih prodavač razmišljati na isti način na koji ti razmišljaš - da je to kriminal. Vjerujm mi, biti će ih dosta koji će to smatrati samo "blagim zaobilaženjem pravila".

I na kraju tu nitko ne govori o ANONIMNOSTI već o balansu ono malo PRIVATNOSTI koliko nam je ostalo i KORISNOSTI tehnika borbe protiv kriminala zbog kojih nam narušavaju privatnost. Kad imaš proceduru koja će napraviti više komplikacija i narušavanja privatnosti nego što će pomoći u hvatanju kriminalaca onda se moraš zapitati koja je pozadina toga.

U životu ne postoje pobjednici, samo preživjeli.
2 godine
Jalovo oružje

Nitko od vas sada ne vidi problem u ovome. Nakon toga dolaze jos bolje i preciznije osobne kartice, pa kamere na ulicama, pa mozda i kupovanje prepaid kartica u policijskoj postaji. Jednoga dana nece nam se ni ugradnja cipa u tijelo ciniti losom. Njihov cin me najvise podsjeca na Amerikance koji svoj narod drze pod sve vecim nadzorom i kontrolom, a izlika im je borba protiv terorizma (kod nas korupcija). Ne zelim da se nekome pricinim kao poremeceni skeptik ni teoreticar zavjere, ali ima ovo puno veze sa stvarnoscu, jelda?

A sto se tice registriranih prepaid kartica kao mjere borbe protiv korupcije, daleko od toga da tu i tamo ne bi moglo biti od pomoci. No cisto sumnjam da kriminalci nece pribjeci raznim drugim nacinima komunikacije, ili drugim nacinima kupovanja prepaida. A kriminalci koji i nakon objave zakona o prepaid karticama budu pricali preko svoje prepaid kartice o osjetljivim stvarima, ili uopce nisu sposobni da bi nesta napravili, ili su nitko i nista, to jest nisu dio nekakve mafije. Opet, doci ce do toga da ce se sitne ribe koje su dovoljno glupe uhvatiti, a pravi mafijasi nece.

Otprilike, ovo bih mogao najbolje usporediti s time da bacis atomsku bombu na Hrvatsku kako bi ubio nekoliko ljudi.

Poruka je uređivana zadnji put sub 20.2.2010 11:10 (Dragon23288).
2 godine
rambox kaže...
Fliko kaže...

Pa di si bas Finsku izabral to nije dobra usporedba nit pod razno treba se ugedat na Amere ti bokca stup moderne demorkacije moš mislit.Nevinašce Kod njih kupis 50 sim kartica da te niko nist ne pita no ok oni ionako prisluskivaju koga hoce bez pitanja pa ga onda fuckaj.Nevinašce

Gledaj... Vjeruj mi, ne mogu nikako reci kako znam, ali znam, u Hrvatskoj i većem dijelu Europe se SVI (!!!!!!!!!!!!!!!!!) mobilni razgovori snimaju! A sad javna stvar koja nije tajna - HT snima SVE (!!!!!!) razgovore na svojoj mobilnoj mreži! A forumaš koji spominje James Bondove i slično neka se ne zavarava, začudio bi se i jedan vraški učen informatičar, geek čak, što neke naše službe koriste. James Bond je dječja igra.

Edit: napomena - rekao sam snimaju se, ne prisluškuju se (dakle, 99% razgovora nikad ne bude poslušano nego kasnije obrisano sa diskova)

Don't be mean to me.
Poruka je uređivana zadnji put sub 20.2.2010 15:42 (Bigkix).
3 godine
Fliko kaže...

Između Finske i Hrvatske postoji razlika.

U Hrvatskoj bi teoretski trebalo biti ovako:

Prema Zakonu nadzor nad sigurnosno-obavještajnim agencijama provode:
- Hrvatski sabor, bilo neposredno, bilo putem Odbora za nacionalnu sigurnost te putem Vijeća za građanski nadzor sigurnosno-obavještajnih agencija (parlamentarni nadzor)
- Ured Vijeća za nacionalnu sigurnost obavlja stručni nadzor nad radom sigurnosno-obavještajnih agencija i OTC-a.
- Vijeće za građanski nadzor sigurnosno-obavještajnih agencija je sedmeročlano tijelo koje obavlja građanski nadzor nad radom sigurnosno-obavještajnih agencija
- unutar svake agencije postoji i unutarnji nadzor, a za rad same agencije odgovoran je ravnatelj. U SOA-i je također ustrojen disciplinski sud, a u VSOA-i disciplinsko-stegovni sud koji odlučuju u slučaju težih povreda službenih, odnosno radnih dužnosti zaposlenika.

http://hr.wikipedia.org/wiki/Sigurnosno-obavještajni_sustav_u_Hrvatskoj

A u praksi je ovako:

"Da Građansko vijeće za nadzor tajnih službi nema pristup OTC-u potvrdila nam je i Sanja Sarnavka, članica Vijeća.
- Osjećam se kao idiot. Ja bih građane trebala izvijestiti kako kontroliramo tajne službe, a čak ne mogu dobiti ni odobrenje da objavimo barem sažeta izvješća bez ikakvih imena o tome jesmo li ustanovili nezakonitosti. Smatram da bi s obzirom na to da su i USKOK i policija dobili veće ovlasti za prisluškivanje tu kontrolu čak trebalo proširiti. Kad smo primijetili da u Zakonu nema odredbe prema kojoj članovi Vijeća imaju pristup OTC-u, rečeno nam je da se dogodio propust. Kad smo tražili pristup OTC-u, odgovoreno nam je da za to nema zakonske osnove. Od Odbora za zakonodavstvo tražili smo tumačenje zakona, ali ga već više od godinu dana nismo dobili - kaže Sarnavka.

- Članovi Vijeća za civilni nadzor tajnih službi već tri godine nemaju pristup OTC-u, glavnom logističkom centru za provođenje tajnih mjera prikupljanja podataka, što je važno zbog nenajavljenih provjera popisa telefona koji se prisluškuju. Nekad su to mogli učiniti u SOA-i, što se i činilo u prethodnom sazivu Vijeća, kad se to moglo.
Također, zabranjeno je djelatnicima SOA-e da pišu pritužbe Vijeću, što su nekad mogli i što je bio određeni način kontrole rada SOA-e. Sada se mogu žaliti samo unutar svoje organizacije, a sve to također nosi oznaku tajnosti - kaže Gordan Bosanac, programski voditelj Centra za mirovne studije koji je kandidirao Sanju Sarnavku ispred organizacija civilnog društva u Vijeće za građanski nadzor."

Špijuni bi prisluškivali svaki mobitel, ali ne bi da ih nadzire civilna kontrola

Poruka je uređivana zadnji put sub 20.2.2010 15:59 (klimama).
4 godine
Jalovo oružje

Između Hrvatske i Finske je uglavnom razlika u par svjetlosnih godina u korist Finske, i tak ce ostat normalno u buducnosti pa je usporedba s njima smjesna.Cool

2 godine
Kako su GLUPI komentari tipa ako nemas sta skrivat, nemas se cega bojat. Rekaoam vec da se svi razgovori u tmobile mrezi snimaju, a kasnije brisu. Ako su nekoj tajnoj sluzbi potrebni uz nalog, ona dobije te razgovore. A sto mislis da na tom snimanju ne radi neki debil koji tu i tamo malo poslusa. I sad, iako nista ne skrivam, ne zelim da me netko slusa. Netko tu kaze kako te nece prisluskivati bezveze. Da, nece, ali ce te drzavne sluzbe snimati, snimati ce sve razgovore. I opet dolazimo do debila koji to slusa iz zaje*ancije, a sad uz to sto slusa i zna tko si! Bas je netko rekao, nema vise phone sexa. (iako ne prakticiram) vidim zasto nekog to smeta, jednostavno ne zeli pricati nesto curi/zeni, a da mu se po glavi mota kako ga netko snima, a mozda i slusa i zna tko je! Ak to nekog ne smeta, da bog da bio pokusni kunic za chipove u tijelu, jer taj nema sta skrivat i zasto da se brine. A to sto ce netko znati gdje si i kad na wcu brises dupe ocito je toj osobi ok. A sve ce se lijepo upakirati u celofat, npr, preventivne zastite. Ak napravis sranje, znaju gdje si. Ako si nevin nemas se ceg brinut, jel da? E, pa mene to smeta...
Don't be mean to me.
2 godine
ps na kraju te debil snimi, pokaze frendu, frend baki, baka kumici na placu, kumica necaku, a necak te stavi na net... I sad mi nemijte potezati kaznenu odgovornost onogakoji bi to dao u javnost jer u ovoj banana republici nitko ocito za nista nije odgovoran, sve se pod tepih gurne. Naravno, ne ako se radi o Jozi iz pilane. Joza naje*e, velke face ne. Ps isprika na greskama, pisem na touchu pa mi se omakne krivo slovo.
Don't be mean to me.
3 godine
Jalovo oružje

kriva pretpostavka!! Naime, koliko god naše "tajne službe" pametne bile (a zašto ne ??), nemojmo baš tako banalizirati stvari. Autoru teksta preporučujem da pročita što je danas u "osobnom stavu" objavio njegov kolega Oleg Mašturko (Draga, izumio sam softver) - RESPECT !!!  Prije pisanja i objavljivanja bilo čega potrebno je malo istražiti čak i ako se smatrate ekspertom za to područje - tako to rade face.  Pokušajmo se odviknuti konstantnog ubijanja u pojam kako se kod nas svi prave pametni, a zapravo su glupi i ne znaju ništa.... Dakle nije to izmišljotina naših tajnih službi već se to tako radi odavno u državama EU (Italija npr.). Možda je upravo EU uvjetovala ove promjene. Ipak dijelom ste u pravu kad se pitate u kojoj će mjeri registracija prepaid kartica smanjiti kriminal - usporit će barem one neorganizirane i poluprofesionalne kriminalce, a i to je već dovoljno. Nešto drugo je zaštita osobnih podataka i ostale stvari, ali možda bi bilo najbolje zatvoriti se u malu planinsku kućicu bez struje, interneta, tv,..... tako da nitko ne zna da postojimo ??! Ovo je zbilja marginalna stvar u kršenju ljudskih prava u Hrvatskoj, EU i čitavom svijetu. Više me brine krizni porez, a i onaj idiotski namet na sve vrste memorijskih kartica, optičkih medija,... koji nam je nametnuo dragi nam ZAMP nazvavši tako sve Hrvate potencijalnim lopovima - to je tek prava bljuvotina iza koje stoji gomila neradnika i nesposobnjakovića kojima država plaća socijalno osiguranje i radni staž dok oni piskaraju i pjevuše nebulozne melodije.

3 godine
Jalovo oružje

Austrija, Mađarska ni Slovenija nemaju obavezu registracije prepaid kartice, što pokazuje da ne uvjetuje EU.

U životu ne postoje pobjednici, samo preživjeli.
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice