E-knjiga u Hrvatskoj iliti kako trčati s utegom od

poruka: 6
|
čitano: 10.629
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "E-knjiga u Hrvatskoj iliti kako trčati s utegom od".
14 godina
protjeran
offline
E-knjiga u Hrvatskoj iliti kako trčati s utegom od

Čak štoviše, e-knjige bi trebalo potpuno osloboditi PDV-a, jer e-knjigama čuvamo naše šume {#}

 

PDV na e-knjige se u Hrvatskoj neće mjenjat dokle god Tisak ne pokrene vlastiti servis izdavanja istih. 

Stay awhile and listen...
Moj PC  
11 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
offline
E-knjiga u Hrvatskoj iliti kako trčati s utegom od

Ako ijedan proizvod treba izbjeći tu poreznu naknadu onda su to knjige, nevjerojatno je koliko se sporo taj pomak odvija, ne samo kod nas.

Parva Diplodocus
 
6 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
offline
E-knjiga u Hrvatskoj iliti kako trčati s utegom od

Zasto bi knjige trebale izbjeci poreznu naknadnu. Ionako je 99% izdanog na pozornici hrvatske knjizevnosti ŠUND koji je necitljiv.

Sto je sljedece. Slasticar se zali da nema dovoljno musterija, a cokolada mu nije ni na etiketi vidila kakao. Ajmo i njemu pomoci?
Akademija je jos nize od toga pogotovo sto se racunarstva tice gdje se bezobrazno prepisuje na racun poreznih obveznika i to bez da se navode originalni autori. Necu sad upirati prstom, ali bilo bi bolje da se platilo za prijevod Tanenbaum i objava u wiki i zdanju nego placanje debelom Leu. I vec mi se lagano riga od tog sakrivanja unutar znanja/akldemije/duhovne obnove/crkve/turizma da se oslobodi od poreza. 60 godina besplatnog obrazovanja 7% visoko obrazovanih, 150 godina turizma Dalmacija juznije od Zadra izgleda otuzno, a crkvu necu ni dirati.

Plati porez picko, a onda radi kao svi normalni ljudi. Prestanite se sakrivati i kopi pejstat.

Poruka je uređivana zadnji put uto 10.9.2013 9:03 (InitializeComponent()).
 
3 1 hvala 0
10 godina
neaktivan
offline
E-knjiga u Hrvatskoj iliti kako trčati s utegom od

Promašuješ poantu - neki, naime, knjige smatraju javnim dobrom.

Parva Diplodocus
 
2 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
offline
Re: E-knjiga u Hrvatskoj iliti kako trčati s utego
Ako pretpostavim da su ti neki faksovi i akademcii koji fdrze do "javnog dobra" (a uglavnom ih je briga za svoj dzep.) zasto onda svi oni izdaju knjige za privatne nakladnike. Zasto 20 dekagrama papira kosta 200kn ako bi trebalo samo podnijeti troskove printanja jer ipak je sve javno dobro. Sto ne.
Da te knjige ista valjaju bas ista ne bi bile u krizi. Pogledaj na tisku ove bestselere. Pa to je prelose za poceti citat. Podsjeca me na gitak i ruganje Davoru Domazetu i Klonovi napadaju. Kao da se hollywood zali na krizu, a izdaju srcecepajuca govna tipa pacific rim.
Ili nadjite novi poslovni model ili budite kvalitetni. Javno dobro je wiki knjige i kad udzbenici budu u pdf-u na internetu pod creative commons onda ce to biti javno dobro, a ne kad na njima bude pisalo skolska knjiga.
Dotad porez 25% i ako ne mogu opstat www.moj-posao.net i neka nadju novu struku.
10 godina
neaktivan
offline
E-knjiga u Hrvatskoj iliti kako trčati s utegom od

Stari moj, ima fantastične književnosti i znanosti out there, samo treba zagrebati malo dublje od police u lokalnoj knjižari. Ovako: stvar je načelne naravi, smatramo li da bi knjige trebale biti javno dobro? Da, smatramo, dakle - zalažemo se za manje poreze, za dostupnije knjige za veću šansu da si ljudi mogu priuštiti knjigu tu i tamo i čitati. Sasvim drugo pitanje je kvaliteta (koga? čega? - književnosti, znanosti, naših autora, stranih, šta?) sadržaja koji ti je dostupan. Ona se prilagođava masi, a masa je uvijek gluplja od pojedinca i slabijeg je ukusa (zašto? jer što je veća publika to mora da su se našli oko najnižeg zajedničkog denominatora - najglupljih knjiga), ali to ne znači da nema vrhunske literature svakog tipa po knjižarama (uračunaj amazon, book depository, itd.), samo je treba znati selektirati. ;)

Parva Diplodocus
 
1 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:
 
vrh stranice