Slažem se sa stavovima ljudi koji tvrde kako industrija (glazbena/softverska) unatoč tvrdnjama svojih predstavnika ne gubi na velikom dijelu piratiziranog softvera.
Naime, kada mi je nešto bitno i smatram da je dovoljno kvalitetno onda to i kupim, no kada mi radi samo znatiželja ili me jednostavno 'zasvrbe prstiči' jer mi je najnoviji film/igra na klik miša i par sati skidanja onda skinem torrent.
E sad - to je krađa intelektualnog vlasništva bla, bla bla.. ALI da mi nije dostupno na klik miša IONAKO ne bih NIKADA dao novac za sve te filmove/mjuzu/igre koje si na taj način dovučem.
Znači - WoW ili LOTRO, Monkey Island, WAR, Diablo, CoD i još nekoliko naslova bi imao na polici (kao što ih i sada imam), dok ostale ne bih niti isprobao osim službenih demo verzija.
Sve se svodi na to da niti jedna kompanija ili individualac nebi profitirali od toga da ja ne skidam torrent-e, a sve ove originalne serije ili filmove (koji su mi zaista bitni) što naručim preko Amazona ili skinem putem Steam-a kupim neovisno o dostupnosti torrent-a.
Nitko me ne može uvjeriti da je to jednako krađi nekakvog fizičkog dobra ili novca od neke firme ili pojedinca jer mojim skidanjem torrent-a NITKO NIŠTA ne gubi (osim možda mene samoga koji zbog 'konzumacije' skinutog sadržaja ne stignem pročitati dobru knjigu ili provesti više vremena u prirodi recimo..).