Korporacijska pravda d.o.o.

poruka: 163
|
čitano: 19.516
|
moderatori: F1-IVO
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug Onlinea. U nastavku se nalaze komentari na "Korporacijska pravda d.o.o.".
3 godine
protjeran
RE: Korporacijska pravda d.o.o.
naxeem kaže...

Vidim da je i taj članak neoustaško-fašističko smeće...

Vidimo da si obolio od lažnog klevetanja i koristiš se govorom mržnje. U redu, to je tvoja razina!

Ali kako možeš lagati da je članak "neustaško-fašističke" kvalitete, kada je napisan u dnevnom novinama koje su najviše učinile da se razotkrije "istina" oko novog vala "fašizma" u Hrvatskoj. Pa, zar ti misliš čovječe da bi si takve novine dopustile veličanje propalih ideologija, a da se ne radi o komunizmu i njegovoj djeci ? ? ?Što bi si one dopustile takav preokret?

Ostavi se takvih političkih bodova, ne stoje ti dobro, drž' se ti rađe računala.

...A grad, za nj ne brinite, on je sve vrijeme bio u vama. Samo skriven. Da ga krvnik ne nađe. Grad - to ste vi. S.Glavašević
Poruka je uređivana zadnji put sub 12.9.2009 19:05 (Garfield-LŠ).
3 godine
Garfield-LŠ kaže...
naxeem kaže...

Vidimo da si obolio od lažnog klevetanja i koristiš se govorom mržnje. U redu, to je tvoja razina!

Ali kako možeš lagati da je članak "neustaško-fašističke" kvalitete, kada je napisan u dnevnom novinama koje su najviše učinile da se razotkrije "istina" oko novog vala "fašizma" u Hrvatskoj. Pa, zar ti misliš čovječe da bi si takve novine dopustile veličanje propalih ideologija, a da se ne radi o komunizmu i njegovoj djeci ? ? ?Što bi si one dopustile takav preokret?

Ostavi se takvih političkih bodova, ne stoje ti dobro, drž' se ti rađe računala.

Znaci, po tebi, clanak kojem je glavna osnovica podrijetlo gospodina, nema veze s fasizmom?

Obnova znanja!

Koliko sam ja shvatio, vecina 'problema' u njegovoj kandidaturi potjece od cinjenice da je on iz Banja Luke.

Zanimljivo kako kad je u pitanju na primjer Nikola Tesla, svi hrvati se bubaju u prsa da je on hrvat (s malim h) i spremno zaboravljaju da je Tesla srpskog podrijetla. Onda to nije tako bitno.

Govor mrznje nema veze s onim sto Nax govori, dapace upravo suprotno - clanak je sam po sebi suptilan govor mrznje jer nitko na ovom svijetu ne bi smio biti meta predrasuda samo zbog svojeg podrijetla. To sto je clanak izasao u dnevnim novinama mu ne moze dati nikakav kredibilitet, dapace upravo suprotno, nerijetko te novine negdje u svojim stranicama kriju ogroman clanak koji se bavi novostima iz zivota one sisate sto ne zna pricati i njezinog muza Anteta. Kad si novine dopustaju povisivanje tiraze na taj nacin (jer razumiju prosjecni kvocijent inteligencije prosjecnog hrvata), onda bogme si mogu dopustiti i sve ostalo.

"Fans are clinging complaining dipshits who will never ever be happy for any concession you make. The sooner you shut up their shrilled tremolous voices, the happier are you going to be for it.&q
4 godine
Garfield-LŠ kaže...
naxeem kaže...

Članak je po mom mišljenju napisan kao tipično fašističko smeće koje je u Hrvatskoj dobro prihvaćeno. Njima oči strašno bode to što je on odakle jest. Na stranu što o tom ministru znam i poznam ga više nego vjerojatno bilo tko ovdje i što ga ni sam ne volim jer mislim da je proračunat i vrlo neugodna karaktera, svejedno jednom članku podrijetlo ne smije biti osnova. Članak neodoljivo smrdi na isto smeće koje i inače podgrijava ove prostore, kako prije dvadeset godina, tako i sada. Uvijek se broje krvna zrnca, pregledavaju i interpretiraju prezimena i rodoslovlje je glavni faktor u odlučivanju o nečijim kvalitetama.

Na stranu njegov karakter, ali potezi u školstvu su potezi bili za napredak, a sada smo se vratili na devedesete čim se on maknuo.

No, ne čudim se ja tome. Trećina je nepismena, a većina domaćeg stanovništva je niže obrazovana masa, dok VSS-a ima svega 3%, a o ostalome da ni ne govorim.

Takvi članci imaju jako plodno tlo, a uz par Hebrangovih skupova za Bleiburg gdje on i razni svećenici podržavaju crne majice i zastave u prvim redovima, uopće se ne čudim engleskim tiskovinama gdje nas pljucaju kao neonacistički ološ.

Moja razina je za tebe egzosfera. Kada dosegneš razinu na kojoj ćeš biti u stanju interpretirati moje tekstove bez Klaića, tada ćeš eventualno imati pravo sugestije čime da se bavim. Do tada, mislim da bi ti knjiga u rukama bila bolji odabir životnog puta.

Biti u većini nije vrijedno vremena inteligentnog čovjeka. G.H.Hardy || Hrvatska je oligarhijska partitokracija s primjesama patokracije.
Poruka je uređivana zadnji put sub 26.9.2009 23:46 (naxeem).
3 godine
protjeran
naxeem kaže...
....

O.K., idem ja učiti i kada dosegnem tvoju razinu i  tebi sličnih, onda ću moći valjda razgovarati s Vama. To koga ti poznaješ, da ne pričam pun je forum tvojih visina i nizina, tj. umotovorina. Do mojeg spuštanja na tvoju razinu, uživajte u "antifašizmu"! Do viđenja, do nikada!

...A grad, za nj ne brinite, on je sve vrijeme bio u vama. Samo skriven. Da ga krvnik ne nađe. Grad - to ste vi. S.Glavašević
Poruka je uređivana zadnji put sub 12.9.2009 21:08 (Garfield-LŠ).
4 godine

Meni se čini da pozadina članka nije da otkrije odakle je dotični, nego isticanje činjenice da upravo ON skriva odakle je.

Al možda sam i u krivu, možda u životopisu mjesto rođenja i nije bitno :)

4 godine

Pa normalno da nije bitno! O tome ja i govorim. Članak se cijeli uzvrtio oko Banja Luke. Da je on slučajno naveo odakle je, članak bi bio pun komentara kako se on, kao došljak hvali i kako bi mu bilo bolje da se vrati odakle je došao. Inače, taj ministar se u nekim splitskim znanstvenim krugovima pokazao kao osoba koja se okreće kako vjetar puše i koja kalkulira s ljudima i odnosima uz vrlo slatkorječiv modus operandi - odatle moj sud o tome.

Nije prvi kojeg bi se razapinjalo na sve strane. Pa sjetimo se (meni omražene) Kosorice o čijem se podrijetlu pisalo u svim mogućim novinama, a mislim i Jutarnjem.

I ne, nije nužno Jutarnji loša novina (iako imaju strašno loših članaka). I sam poznajem ljude koji su skoro pa prije deset godina krenuli s tim Jutarnjim kao prvom novinom u boji, doslovno i metaforički.

Uostalom, imaju i članaka poput ovog koji je prilično hrabar za ovo podneblje i neobično ugodan.

Međutim, mislim da prozivanje ministra (koji je najviše napravio za školstvo) zbog eventualnog skrivanja podrijetla u ovako neprijateljskom području zaista nije fer. Ja sam čitajući članak dobio dojam da oni njemu i čitateljima na nos nabijaju njegovo podrijetlo i to što ga skriva.

P.S. ti si počeo s razinama ;)

Biti u većini nije vrijedno vremena inteligentnog čovjeka. G.H.Hardy || Hrvatska je oligarhijska partitokracija s primjesama patokracije.
3 godine

Naxeem, slažemo se u svemu osim u dvjema stvarima - jedno da je Primorac objektivno napravio nešto (pozitivno) za školstvo i  drugo da je (kako ovaj tako i svi ostali) Tomićev članak primjer ugodnog i kvalitetnog članka, rekao bih upravo suprotno, čovjek zna pisati ali ne i razmišljati. Inače, drago mi je da ima ljudi poput Deusa, Segregatora i tebe koji nisu humanistički obrazovani (pretpostavljam) a da svejedno imaju kvalitetne stavove kako o političkoj tako i o društvenoj klimi u nas Hrvata.

Ma daj pogledaj ježa ponovno, pa 'ko ga ne bi htio..
Poruka je uređivana zadnji put sub 12.9.2009 23:19 (M_dipl.).
4 godine

Ti ne znaš jesam li humanistički obrazovan :P (nisam, ali sam gimnazijalac i naviknut sam da o svemu serem imam mišljenje.)

Uvođenje besplatnih udžbenika, prijevoza, bolonje... sve je to dobro. Izvedba realno nije njegova zasluga, nego zasluga izvođača.

Što se ovog članka tiče, čovjek je sve dobro napisao. U čemu je problem? Možda da citiraš?

Btw, mrvicu smo van topica :D

Poruka je uređivana zadnji put sub 12.9.2009 23:36 (naxeem).
3 godine
naxeem kaže...

Ti ne znaš jesam li humanistički obrazovan :P (nisam, ali sam gimnazijalac i naviknut sam da o svemu serem imam mišljenje.)

Uvođenje besplatnih udžbenika, prijevoza, bolonje... sve je to dobro. Izvedba realno nije njegova zasluga, nego zasluga izvođača.

Što se ovog članka tiče, čovjek je sve dobro napisao. U čemu je problem? Možda da citiraš?

Btw, mrvicu smo van topica :D

Ma nema sad baš toliko veze što smo van teme ako se kvalitetno raspravlja, bolje to nego da tema umre.

Ma znam za tebe da si tehnički obrazovan, ne znam za Segregatora primjerice pa sam vas sabrao pod jedan stav, onako općenito, kako to jedan od onih koji o svemu ser..imaju običaj.

O Primorcu sam imao prilike diskutirati sa brojnim ljudima, od kojih ga neki i osobno znaju. Svi se slažu da je iznimno tašt i proračunat, i da sve reforme radi zbog političkih i financijskih poena iz inozemstva. Besplatni su udžbenici svakako dobra stvar, prijevoz također a za bolonju stvarno mogu odgovorno tvrditi da je toliki promašaj (čak i ako se besprijekorno izvede) da kompletan smisao visokog školstva okreće naopačke, stari Humboldtov model je bio puno zahvalniji, samo što je imao problem da ga se lakše zlorabljivalo - nešto preko čega sam prije spreman preći (ali to je jedna druga tema).

Što se Tomića tiče, on je stvarno kompleksno štivo koje se treba kritički razlagat' da bi se došlo do nekih saznanja. U ovom je članku, kao i u većini ostalih (dakle, ne svima), donio kvalitetan zaključak, i stilski lijepo iznio problem, ali motiv je ono što je kod njega uvijek mutno. Kroz cijeli je članak vidljivo da piše s ciljem da na neki način "osvoji" čitatelja, da istakne jedan izrazito dubok društveni problem na relativno plitak način (što je još ok jer zna tko ga sve čita) i ono glavno - da frapira. On je tip pisca koji ima dijalektičku i stilsku moć da situaciju "podesi" sebi te time dobije materijala za pisanje, što (iako često ima ugodne posljedice) nije pošten stav prema čitatelju (moglo bi se nazvati blažim oblikom sofizma), a na čitateljevu se simpatiju pisanjem i stilom usredotočuje.

Ne znam koliko sam se razumljivo uspio izraziti, da generaliziram, radi se o dobrom i intelektualno kvalitetnom piscu, koji često nema baš najpošteniji stav prema svojim čitateljima, no neovisno o tome jedan je od boljih kolumnista u Hrvatskoj, koliko to sad govori o drugim kolumnistima a koliko o njemu samome, više je individualna stvar.

Btw. koja gimnazija, ako nije tajna naravno?

Poruka je uređivana zadnji put ned 13.9.2009 0:30 (M_dipl.).
4 godine
moderator

Ekipa - nevjerojatno koliko ste otklizili u off-topic!

Odite u nespavalice ili si napravite neku temu u podforumu "ostalo", nemojte ovako nemilosrdno zaklati temu o piratstvu i instuticionalnim borbama protiv istoga!

3 godine

Slažem se i ujedno ispričavam u svoje ime i u ime svojih sugovornika, evo nove teme, svi ste naravno pozvani a vjerujem da će 'općenitost' naslova omogućiti svakome da komentira nešto što mu je na pameti...

Pozdrav!

Edit: na post ispod sam odgovorio u novoj temi.

Poruka je uređivana zadnji put ned 13.9.2009 1:00 (M_dipl.).
4 godine

Što se Primorca tiče, to sam ti i rekao malo poviše.

Što se Tomića tiče, ne znam što je tamo toliko tebe zasmetalo? Piše o temi koja je relativno kontroverzna i svoje mišljenje izlaže kroz anegdotu iz svog života; stvarnu ili izmišljenu, nije bitno. Mislim da je bitniji rezultat i krajnji zaključak koji donosi vrlo bitan problem u fokus zanimanja čitatelja.

Ako je on dovoljno pametan da priču uobliči tako da se svima svidi, to samo znači da je sposoban kolumnist.

ISPRIKE ZA OFF-TOPIC - ovo sam postao pola sata nakon pisanja; gledam "88 minutes".

Poruka je uređivana zadnji put ned 13.9.2009 0:59 (naxeem).
4 godine

Uh-oh, zakasnio sam na (offt) raspravu ali želim nadodati nešto.

Besplatni udžbenici jesu bitni, ali hrvatsko školstvo je toliko preloše da to i nije najbitnija stvar. Ako srede gradivo i zahtijeve na razumnu količinu, te uvedu tehnike učenja koje se ne baziraju na štrebanju/bezumnom pamćenju postupaka, onda se besplatnost udžbenika može smatrati najvećim problemom.

The candle flame gutters. Its little pool of light trembles. Darkness gathers. The demons begin to stir.
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice