Znači sad su omanji lan party-i mogući bez switchera - routera? Fino... 
"Na žalost, ne postoji sučelje putem kojega biste to mogli izvesti, nego je potrebno upustiti se u rad u naredbenom retku i iskoristiti neizbježni NetShell, iskoristiti značajkuhostednetwork..."
Zar ne postoji Start - Control Panel - Network and Sharing Center - Set up a new connection or network - Set up a wireless ad hoc (computer to computer) network ..
Preko ovog sučelja se može kreirati nova mreža i postaviti sharing za fajlove i internet konekciju. Mreža se može spasiti,postaviti odgovarajuća enkripcija i internet sharing.. i vise nego GUI .
Da li je moguće share-ati običnu konekciju, ne wireless :(
ja ne uspjevam ...
Pa u ovim slucajevima se radi share iskljucivo preko wlan-a . Ti ako imas dsl ili 3g konekciju,mozes ju dijeliti preko wirelessa :)
Nije mi jasno kako mislis "obicnu konekciju" ?
Mislim na ADSL ali wired :D
tj. UTP spojen na laptop... i da li mogu tu konekciju da share-am ?
Dobro ali da li imas bezicni adapter na laptopu? Cisto sumnjam da imas 2 mrezne karte ,pa da preko druge mrezne radis share :D
EDIT:
zelim da wired ADSL share-am pomoću wireless-a na laptopu ??? jel to moguće :D
Da :D
Ako ti je Win 7 onda ides Start - Control Panel - Network and Sharing Center - Set up a new connection or network - Set up a wireless ad hoc (computer to computer) network - Next - Next - Upises network name (Kako ce ti se ta ad hoc mreza zvati ,odnosno kako ces ju vidjeti na drugim uredjajima) zatim security type ,da li ces da bude otvorena , wep ili wpa2 i security key (ako si izabrao wep ili wpa2) - Next i onda ce ti u dnu stranice pisati opcija "Turn on internet connection sharing" i to je to .
Ako ti nije Win7,onda lijepo iskoristis ovaj Connectify program :D
ovo kaze Nod smart security : Win32/OpenCandy potentially unsafe application deleted - quarantined :)
ovo kaze Nod smart security : Win32/OpenCandy potentially unsafe application deleted - quarantined :)
Stavi po exception:)
Jel ova nova verzija zna šerat PPTP VPN vezu? Jer u 2.1 verziji nije radilo.
Sitna je ura pa nek me netko prosvjetli.
pošto nisam imao priliku raditi prije s tim programom molio bih pojašnjenje.
Znači ja imam recimo ruter koji nema wlan. Računalo je kabelom spojeno na ruter.
Kupim usb wlan adapter, uštekam ga, instaliram Conectify i mogu se laptopom spojit na komp i koristit internet bez beda?
Tako je. Iako je program u početku zamišljen za road warriore da šeraju 3g preko wifia na laptopu.
Jel ima kakvih ograničenja u pogledu brzine prijenosa ili chipseta wlan adaptera?
Za sada sam radio samo sa jednim usb stickom i jednim laptopom oba su bila Broadcom radilo ko suza. Brzinu nisam testirao nažalost nije mi palo na pamet. :) Jedino kažem sam imao problem koji sam gore naveo da nije znao šerat PPTP VPN mrežu na XCarnetu.
Ako ti je Win 7 onda ides Start - Control Panel - Network and Sharing Center - Set up a new connection or network - Set up a wireless ad hoc (computer to computer) network - Next - Next - Upises network name (Kako ce ti se ta ad hoc mreza zvati ,odnosno kako ces ju vidjeti na drugim uredjajima) zatim security type ,da li ces da bude otvorena , wep ili wpa2 i security key (ako si izabrao wep ili wpa2) - Next i onda ce ti u dnu stranice pisati opcija "Turn on internet connection sharing" i to je to .
Connectify radi samo na Visti/7. 
Na zalost, imam dvije velike zamjerke na ovaj program kao i na Virtual Router Manager 0.9. U biti svodi se na isto.
1. random BSOD kad se koristi sherana veza. Kad deinstaliram te programe, problema nema.
2. pucanje veze. Koristim iphone i veza nakon nekog vremena crkne i nikako da proradi, pa treba stopirati, pa startati conectify.
Sve to na Lenovo T500 sa intel wifi 5300 (montevina platforma).
Na win7 to ne radi, odnosno nema share internet opcije. I rusi vezu prema postojecoj wifi mrezi.
A ima li kakvo rješenje za Intel kartice 4965 koja je kao nekompatibilna!??
Odlična alternativa ad-hoc mrežama koje su već ugrađene u windowse. Meni osobno služi za 'davanje' interneta mom androidu, pošto android nativno ne podržava ad-hoc mreže ovaj program je bio spas. Koristio sam ga dok sam bio u stud domu gdje za spajanje na internet koristimo isključivo lan kablove (nema wlana), onda sam se ovim poslužio kako bih laptop pretvorio u hotspot i lagano dao internet svom androidu.
Dali postoji slična aplikacija za Windowse XP ?
"Dakle, tražite li jednostavan način kako s drugima u blizini podijeliti svoju vezu s Internetom i to bežično" ... kupite MAC.
Ako bi oni koji o meni misle loše znali šta si ja mislim o njima,bi o meni mislili još lošije.... eeehhheem...
Sam si dao odgovor zašto je instalacija stala. Kada ignoriraš CF upit, nakon što pop-up nestane, radnja je automatski blokirana.
Ako bi oni koji o meni misle loše znali šta si ja mislim o njima,bi o meni mislili još lošije.... eeehhheem...
Jel ova nova verzija zna šerat PPTP VPN vezu? Jer u 2.1 verziji nije radilo.
Ja sam isto imao taj problem, doduše, uspio sam ga rješiti. Za slučaj da bilo kome treba PPTP VPN share, bilo da je našao ovaj thread regularno ili preko googlea, evo uputa :
1. Kao što je rečeno u članku, otvori se CMD prompt s admin pravima ( start meni, u polje koje je u start meniju se upiše CMD, te s ctrl+shift+enter se zatraži admin rights za command prompt ): netsh wlan set hostednetwork mode = allow ssid = vwifi key = password keyusage = persistent
2. Odeš u network adapters sekciju control panela ( start -> control panel -> network and internet -> network and sharing center -> change adapter settings ). Desni klik na svoju VPN konekciju -> properties -> sharing tab. Sad se ovdje uključi apsolutno sve, te se pod ICS navede wireless mreža koju je windows upravo namjestio pomoću prvog koraka gore.
3. Odeš na desktop, kreiraš notepad file, u njega upišeš : netsh wlan start hostednetwork. Sejvaš, te izmjeniš ekstenziju iz .txt u .bat
Opet kreiraš notepad file, u njega upišeš : netsh wlan stop hostednetwork. Sejvaš i promjeniš u .bat
( ovaj treći korak je čisto quality of life stuff, mene je osobno jako zamorila činjenica da svaki put trebam otvoriti cmd prompt sa admin rights, te onda utipkati tu podužu komandu; anyway, za startanje mreže, ode se na prvi .bat file, desni klik na njega, i "Run as administrator" - za stopiranje mreže, drugi .bat file, te za njega ne trebaju admin rights te se može običnim dvoklikom pokrenuti )
4. Na deviceu na kojem korisnik želi internet sharean, jednostavno kreiraš identičnu VPN konekciju kao na računalu na kojem se sharea ta ista konekcija, te koristiš identični username i password za pristup internetu. Congrats, imaš internet na tom uređaju.
Hvala puno! Probaj pa javim jesam uspjeo.
Imam isti problem,nakon instalacije sruši mi pptp carnet vezu na b-net-u,kad ga maknem sve radi normalno.
Riješava li ovaj kratki tutorial taj problem ili tu nema pomoći?
Imam na kompu wireless karticu i kad iz win7 kreiram ad-hock vezu mobilni telefon ju ne vidi iz nekog razloga pa sam se nadao da će ovaj programčić riješiti problem...
Zahvaljujem unaprijed ako netko zna rješenje,bilo kakvo samo da mogu share-at internet za android mob....