Uvijek me čudilo postojanje ovakvih programa; drivere uvijek možeš skinuti s neta, a ako radiš reinstalaciju, preduvjet je da ih unaprijed skineš i pripremiš. Ako ti se stroj toliko skrhao da ne možeš skinuti ništa, pa niti bootati, onda ti je ovaj program beskoristan.
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
A ako servisiras po terenu gdje nema neta? Ako imas modemsku vezu i nemas drivera za modem? Ako imas neki egzotican hardware? Ima situacija u kojima jako dobro dodje.
Program je vrlo koristan .....
definitivno bi ga trebalo isprobati...
Logic je u pravu ....
Program je vrlo koristan kada reinstalirate neki stari PC za kojeg nemate pojma sta ima unutra osim da je Pentium 3 :)
Pogotovo kada na njemu se nemoze staviti nista vise od Win 98,Me...
npr. postoji instalirani XP ali nakrcan sranjima, a recimo zvučna kartica je neka CMI ili neki weird modem, ili neka treća komponenta, tu pomaže ovakav utility. Ali, bolje je prvo potražiti po netu i skinut. To je pametnije nego unknown drivere stavljat i tko zna koliko stare koji na kraju krajeva mogu čistoj instalaciji donijeti nestabilnost.
A ako servisiras po terenu gdje nema neta? Ako imas modemsku vezu i nemas drivera za modem? Ako imas neki egzotican hardware? Ima situacija u kojima jako dobro dodje.
A ako ne možeš bootati windowse? 
A ako su driveri za modem koruptirani?
1000 što ako ne vodi do toga kako bi trebalo raditi posao.
Ti tvrdis da nema nikavu svrhu a ja sam ti dao svrhu. Niko ne tvrdi da ce rijesiti sve probleme ili da ce ti ne znam kako pomoci. ALi sta te kosta staviti ga izvuci drivere i miran si. Ako nadjes na netu super a ako ne nadjes jednim klikom vratis kako je bilo. Ne vidim kakvu stetu moze napraviti. Uostalom ja imam dvd sa driverima za starije uredjaju pa meni konkretno i ne treba ali stetu nece napraviti. Vidi se da se ne bavis tim intenzivno.
Da, ne bavim se time intenzivno, samo mi je to posao :))) pa eto, nemam iskustva. U pravu si.
Sorry onda. Meni nije al se bavim time intezivno ;)
Ne vjerujem bas da ti nikad nije zatrebao ;)
Sorry onda. Meni nije al se bavim time intezivno ;)
Ne vjerujem bas da ti nikad nije zatrebao ;)
Nije, ali baš nikada.
Teško za povjerovati, ali je tako.
Ja sam koristio doduse drugi program koji je porabilna na starijim masinama jer nema svrhe traziti i skidati drivere za kompove starije od 5 do 6 godina jer driveri niu updateovani sigurno. Ovako je lakse. I ja preferiram nove drivere al nekad nema svrhe pogotovo za neke gluposti tipa modem. Ako radi radi novi driver nece tu nista promijeniti. A naci drivere za modem je gnjavaza.
Father daj molim te prekini lupetat.
Ovo nije program koji je tezak 300MB, nije program koji se treba instalirati, ne placa se, i ono sto je najbitnije, njegova namjena nije da izmislja toplu vodu nego da ti jednostavno olaksa i skrati posao, to je sve.
A ti tu baljezgas kako ce ti on pomoci ako ne mozes bootat i sl., mislim ono jbt, dobro da nisi rekao sta ti vrijedi ovaj program kad ti ne mozes upalit auto ujutro.
DD ima svoju namjenu koju odradjuje dobro.
@logic: kada ideš takav posao obavljati, poneseš si borbeni komplet drivera sa sobom. Nije da modemskih čipova ima dvije stotine, ima ih nekolicina. A ljudi koji ne znaju ništa o računalima u pravilu čuvaju sve CDove i DVDove, pa čak i kutije koje su dobili sa računalom.
@verbatim: gle, možeš ti backupirati stare drivere ako želiš - ja ih radije skinem sa neta i instaliram, vjerojatno u svježijoj verziji. Uostalom, što si se uspjenio toliko, imam svoje mišljenje o tom tipu programa, pa šta sad? To se ne smije?
ma ovo je super programčić, svaka čast ljudima koji to imaju energije i duše davati besplatno...
@verbatim: gle, možeš ti backupirati stare drivere ako želiš - ja ih radije skinem sa neta i instaliram, vjerojatno u svježijoj verziji. Uostalom, što si se uspjenio toliko, imam svoje mišljenje o tom tipu programa, pa šta sad? To se ne smije?
Da se imalo kuzis u racunala znao bi da se svjeziji driveri najcesce pokazuju kao losiji od originalno najmjenjenih inačica.
I da, ne smije se, svaki program koji je free je ok, tvoje misljenje je da je nepotreban zato sto ti drivere mozes skinuti s internata, stvarno moras biti retaj da dajes takve izjave, ti izgleda jos uvijek ne kuzis namjenu ovog programa...
Ne zalazim ko se koliko "razumije" u kompjutore ali ovaj program i njemu srodni su zaista ucinkoviti i pomazu da vas ne uhvati marfijevi zakon prilikom instalacije/reinstalacije OS-a ili kakvog drivera i to evo nekoliko primjera koje je na svojoj kozi iskusio svatko ko je probao da:
- Reinstalira brand name PC (IBM, Dell, Compaq....) ovi ...cini mi se da su najpoganiji sto se tice drivera. Svako malo stave svoj driver pogotovo na mrezu ili bluetooth pa ti sad prekopavaj po njihovim kb-ima a u meduvemenu sa takvog brand name PC-a su nestale sve oznake i S/n brojevi (razlozi za ovo ima koliko hoces
- Doticni kompjutori iz tacke 1 imaju (kao po pravilu) njemacki XP, 98, Me.... ludilo :)
- Reinstalacija laptopa
- Reinstalacija laptopa iz tacke 3 koji ima Vistu/WIN7 a korisnik zeli XP. Sledi mucno kopanje po stranama proizvodaca u potrazi po drivere za chipset, BT, zvuk....kameru? Touch Pad
E sad...malo o mislenjima. Father_Dougal misli i tako postupa da nema potrebe, nece i niti ce ikad posegnuti za ovaj program i ja postujem to i mislim da i ostali trebaju tako i postupiti.
Mi ostali koji nismo mazohisticki nastrojeni mozemo i dalje koristiti ovaj bajan program.
Nadam se da se Father_Dougal ne ljuti
A ljudi koji ne znaju ništa o računalima u pravilu čuvaju sve CDove i DVDove, pa čak i kutije koje su dobili sa računalom.
Prema mom iskustvu, takvi ljudi najčešće ne nemaju pojma ni gdje su im priručnici, ni gdje su im CD-ovi, ni DVD-ovi. Prošle godine sam morao ponovo instalirati Windowse kod sestričninog sina koji je zaturio CD-ve koje sam nekoliko dana prije vidio kod njega. Njemu sam instalirao Drivermax, snimio drivere, ponovo instalirao Windowse, instalirao Drivermax, vratio drivere i sve je radilo savršeno. Prednost Double Drivera je što ga ne moraš instalirati.
@logic: kada ideš takav posao obavljati, poneseš si borbeni komplet drivera sa sobom. Nije da modemskih čipova ima dvije stotine, ima ih nekolicina. A ljudi koji ne znaju ništa o računalima u pravilu čuvaju sve CDove i DVDove, pa čak i kutije koje su dobili sa računalom.
Chipova za modem ima nekoliko ali samo conexant ima mali milion podverzija. AL nebitno je to. Imam ja bazu drivera i ne znam da li sam vise od 5 puta koristio ovaj program ali ali kao sto kolega rece kod brand name kompova starije generacije muka je naci drivere a ovi prostori su preplavljeni takvim kompovima koji se vani bacaju a ovdje uvoze i prodaju za solidne pare. Poenta je da ti ne moze naskoditi a moze ustedjeti poprilicno zivaca.
Ako ništa drugo sam organizira sve drivere što ti trebaju na jedno mjesto bez potrebe korisnika da jedan po jedan skida i sortira - čak bi se moglo dogoditi da se pokoji zaboravi bez ovakvih programa i eto problema kasnije (samo smo ljudi)
Fenomenalna stvar za 'ljenčine' poput mene 
Program ovog tipa je definitivno "must have" za svakoga ko povremeno reinstalira OS sebi ili prijateljima. Ne razumijem kako nekome moze biti lakse peglati se po stranicama prizvodjaca (koje su vecinom nepregledne, i trebas se prilicno namuciti da nadjes odgovarajaci driver), osim ako hoces najnoviju verziju ili nesto slicno..DD je novi clan moje kolekcije :D
ma mnogo puta se i driveri nadju ako je neki brand kao asus ili asrlock bla bla, a onda fora, klik na link i file not found, ili 32 MB skida po 1KB/s
a cd-a ljudi nemaju, tako da dobar je program, ako dobro i vrača te drivere, jer jos nisam isprobao takav program takve namjene
obično bi bilo, vrati fajlove, al registry nešto tupi svoje i ne worka, ili blue screen :D
Nisam koristio ovaj program pa me interesuje jedno: kada backupiraš drivere u kome obliku ih trebaš spremiti da bi ih nakon reinstalacije OS-a i ponovonog pokretanja programa isti prepoznao i instalirao ili to nema veze, pošto je u tekstu spomento da može spremati u zip, exe...?
Ako ces ih vracati sve spremis u exe. Nisam koristio ovaj konkretno ali driver genius ti kad pokrenes ponudi ti da izaberes koji driver ces instalirati i to mozes napraviti i bez instalaciej programa.
Drivere još nisam testirao ali za sada program je odradio svoj posao odlično, vrlo jednostavan za korištenje. Svakako topla preporuka.