koristio sam ga prije, i nije mi se baš svidio. možda mu pružim drugu priliku
za mene je na tom područuju winrar ubijek bio bog i batina...
Meni je winrar zakon za otvaranje fileova i upravljanje njima..
Za kompresiju naravno 7-zip..
Ovaj IZArc uopće nemam potrebe ni isprobavati, a i nisam čuo baš neke pohvale za njega..
Baš njega koristim kao primarnog arhivera. Malo je sporiji u dekompresiji pa ako je datoteka veća od, recimo, 100 MB onda koristim WinRAR.
Ako vas brine to što skidate sa BrotherSofta (koji nije baš siguran), skinite ga sa Softpedije.
Osobno, na svojem glavnom računalu koristim WinRAR za koji licencu imam već godinama (sve buduće nadogradnje su besplatne, bar zasad). Ali svima koji me pitaju koji arhiver odabrati uvijek preporučujem IZarc. Moram provjeriti ovu najnoviju verziju budući da ga sam rijetko koristim.
Što se tiče 7-zip-a, kao format sve je za 5, ali program sam po sebi je katastrofa. Već vidim kako će graknuti oni koji smatraju da izgled programa nije važan, ali svi dobro znamo da ipak jest. ;)
Meni je recimo otkad sam čuo za njega, bio prvi izbor i bio mi je sasvim dobar alat i mogao sam ga bez srama preporučiti drugima.
Istina nije brz, no odradi posao kako treba.
Imao je nekih bugova tipa problemi sa kontekstnim izbornicima na Visti i 64 bitne verzije, no vidim da sad to radi ok.
Još kad bi se napravilo da drag & drop rapakiravanje radi pod Vistom / Sedmicom i eventualno da se napravi multi-thread raspakiravanje, mislim da bi bio na razini komercijalnih aplikacija (WinZip, WinRAR i sl.)
S obzirom da imam licencu za WinRAR, kojeg sam koristio prije, prije nešto vremena sam odlučio isprobati 7zip arhiver. Jest da je spartanskog izgleda, no podržava gomilu arhivskih formata, a sa novim verzijama je uveo i LZMA2 kompresiju, koja podržava i korištenje više od dvije jezgre prilikom kompresije. Više ne koristim ništa drugo, a sučelje niti ne vidim, jer koristim explorer ekstenziju za kompresiju, tako da vidim samo prozor za podešavanje postavki.
Izgled arhivera mi stvarno nije bitan - bitnije mi je sučelje programa koje koristim više od deset minuta u komadu svaki dan, a ne ove kaj koristim jednom tjedno, ako i toliko.
lzarc sam probao prije dosta vremena na xpu, imao je grdih problema sa integracijom u explorer... tak da, vjerujem da je to riješeno, ali program koji ne nudi svoj format za kompresiju, nego samo doekompresiju mnogi formata, a kompresiju u tuđe... ne vidim smisla zašto bih ga koristio. g. Pavlov dovoljno brzo reagira na primjedbe, tako da ostajem pri 7zipu.
Koristim IZArc vec nekoliko godina i sasvim sam zadovoljan sa njim. Odlican besplatan arhiver, svakako preporucujem. 
Osobno koristim portabilni 7-zip i nikakav dodatni arhiver mi uz njega zaista ne treba. Od svih ovih opcija zgodno je izvlačenje iz image-a, nije revolucionarno no svi imamo brdo image fajlova pa mi ovo zvuči praktičnije nego mountati/pržiti medij
Heh, total commander čita piše većinu stvari koje trebam, po potrebi se doda plugin za ekstremne perverzije tipa čitanja Quake / Doom / pak formata. Ali winzip, winrar, 7zip, nope, ne hvala :) No, od svih njih prije bih stavio 7zip nego bilo što drugo.