Krento 1.0

poruka: 13
|
čitano: 3.240
|
moderatori: F1-IVO
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug Onlinea. U nastavku se nalaze komentari na "Krento 1.0".
2 godine
Krento 1.0

Nije loše,dapače,sviđa mi se,ali ime mu je glupo.Krento,lol.

alrighty then
4 godine
neaktivan
Krento 1.0

Možda su autori porijeklom sa naših prostora pa to "Krento" dolazi od "Pokren' to". Smijeh

Ja sam jedno vrijeme za brže pokretanje programa koristio RocketDock, no onda sam otkrio Launchy koji od sada obavezno instaliram na svako računalo sa XP-om koje koristim. S obzirom da Vista i 7 imaju daleko napredniji i brži Search (a Sedmica i novi taskbar), pod njima ne vidim neku potrebu za dotatnim alatima ovog tipa. Inače, mogao bih probati ovaj "Krento", budući da kombinira mogućnosti i RocketDock-a i Launchy-ja.

4 godine
Krento 1.0

Sve je dobro do zadnje rečenice. Srednju tipku miša koristim u gotovo svakoj igri (većinom FPS). Neda mi se uvijek paliti/gasiti program prije/poslije igre. Al možda se nekako može isključiti, pa ću barem probati.

3 godine
Krento 1.0

program je dobar, ali nažalost ide mi i na živce. jer srednju tipku, tj. kotačić mišta koristim u svakodnevnom radu. u firefoxu svaki link otvaram kotačićem, svaki tab zatvaram kotačićem, kliknem pa držim kotačić i scrollam stranice, preko taskbara kotačićem zatvaram nepotrebne prozore itd

jednostavno mi je nezamisliv rad na kompu ako nemam kotačića. ne znam kako su autori ovog programa zaboravili na to, jer mislim da dosta ljudi koristi kotačić u ove i razne druge svrhe i s ovim programom su jednostavno izgubili te mogućnosti

Atomska bubamara. | Pogledajte Moj PC :)
3 godine
Krento 1.0

ummmm meni program uopće ne radi...

win7 x64

nemogu ga pokrenit

pojavi se na tren pozdravna poruka i ništa više.

lol
4 godine
Krento 1.0

Fox, link je na neku neispravnu verziju, bar za win 64. Probaj OVU verziju.

3 godine
RE: Krento 1.0

respect + RainMan

lol
4 godine
neaktivan
Krento 1.0

po meni, Key Launch još nitko dugo vremena neće skinut sa trona!

krento! šminkanje! di ste?! macovci, mici mici...

2 godine
neaktivan
Krento 1.0

Nije loše, ali sam za drugačiju ideju.

Ako krenemo slijedom kako stvari funcioniraju - programi koji se instaliraju stavljaju shortcute na Desktop i u Start menu -> Programs te eventualno u Quicklaunch. Kako bi se ubrzao rad i pokretanje programa/dokumenata/linkova rade se svakojaki programi koji bi omogućili brže i jednostavnije pronalaženje shortcuta. Tako imamo i Krento uz ostale alternative kao Launchy, TurboLaunch (koji sam jedno vrijeme koristio), itd...

Međutim, ja primjećujem da sa tim programčićima umanjujemo funkcionalnost Desktopa koji je, barem meni, uvijek pun smeća, shortcuta, linkova, foldera i tko zna čega sve ne.

Tako sam se dao u potragu za programima koji bi povećali funkcionalnost Desktopa.

Naletio sam na dva programa koje toplo preporučam onima koji imaju hrpu stvari na Desktopu i teško se snalaze u pronalaženju onoga što traže, bilo shortcuta, dokumenta ili bilo čega drugog:

Icon Genesis - program koji će posložiti ikone na desktopu po već predodređenim kategorijama ali i kategorijama koje same napravite. Program ima besplatnu i komercijalnu inačicu, a razlika je da komercijalna inačica animira neograničen broj ikona (besplatna inačica je ograničena na 5 ikona), 24/7 tehnička podrška, i besplatni update.

Stardock Fences - program sa kojim se na Desktopu desnim klikom miša ocrtaju pravokutni "kontejneri", koje moguće micati po dektopu, mijenjati veličinu, transparentnost i boju, imenovati kao grupe, a u koje se ubacuju ikone. Po mom mišljenju jedan od, ako ne i najbolji program za održavanje desktopa preglednim, a sa čime se automatski ubrzava pronalazak i pokretanje bilo čega sa desktopa na koji smo ionako osuđeni kao radnom površinom i na kojoj se nalazi ono što koristimo u svakodnevnom radu. Također ima besplatnu inačicu koja je ograničena što ne možete odrediti kategoriju prema tipu objekta na desktopu, skinovima i nekim grafičkim detaljima.

Razlika između navedena dva programa je u tome što Icon Genesis sortira ikone po kategorijama u redcima i ne iskorištava površinu desktopa na dobar način. Fences je u tome neusporedivo ergonomičniji jer se svaki "kontejner" može pomicati i odrediti veilčinu (kao bilo kojem prozoru) a uz to, ukoliko ima ikona više nego je velik pojavit će se scroll bar - to znači da je na desktopu moguće imati više ikona nego li stane na vidljivu površinu desktopa, a do kojih je moguće doći na jednostavan način.

Na kraju, sortiranjem ikona po kategorijama na dektopu automatski povećavate i snalaženje u šumi ikona. Time se za programima kao Krento smanjuje potreba.

Poruka je uređivana zadnji put ned 10.1.2010 16:55 (markkc).
2 godine
protjeran
Krento 1.0

Ja koristim Quick Launch i na win7 i na XP i zaista mi nije jasno kome ovakvo nesto treba. Molim redakciju da ubuduce pod "program tjedna" stavljaju neke korisne programe a ne non-stop bezvrijedne zauzimace memorije i nagrditelje desktopa. I zasto nema rubrika "web site tjedna"?

3 godine
surki kaže...

Molim redakciju da ubuduce pod "program tjedna" stavljaju neke korisne programe...

pa ovo zapravo i jest korisni program, ali kako kome. meni eto čudom nije, a izgleda ni tebi...

surki kaže...

I zasto nema rubrika "web site tjedna"?

nema baš pod tim nazivom, ali ima nešto slično: Weboteka. s desne strane imaš 2 top liste rangirane po broju klikova i po ocjeni

Atomska bubamara. | tinyurl.com/erepna
Poruka je uređivana zadnji put sri 13.1.2010 21:25 (jurluk).
2 godine
protjeran
jurluk kaže...
surki kaže...

Molim redakciju da ubuduce pod "program tjedna" stavljaju neke korisne programe...

pa ovo zapravo i jest korisni program, ali kako kome. meni eto čudom nije, a izgleda ni tebi...

surki kaže...

I zasto nema rubrika "web site tjedna"?

nema baš pod tim nazivom, ali ima nešto slično: Weboteka. s desne strane imaš 2 top liste rangirane po broju klikova i po ocjeni

kome bi taj program mogao koristiti?

znam za ovu weboteku, ali nije to to. ovo je ograniceno na hr i ima puno stranica koje ne zanimaju 99% ljudi. Ovo je IT site i trebali bi recenzirati i linkati IT stranice a ne neke masaze blatom u donjim pizidicima. Zatim filesharing, gaming, HiFi, Sat-tv, StreamTV... uglavnom stranice koje bi posjetiteljima BOL mogle bit zanimljive.

3 godine
surki kaže...

znam za ovu weboteku, ali nije to to. ovo je ograniceno na hr i ima puno stranica koje ne zanimaju 99% ljudi. Ovo je IT site i trebali bi recenzirati i linkati IT stranice a ne neke masaze blatom u donjim pizidicima. Zatim filesharing, gaming, HiFi, Sat-tv, StreamTV... uglavnom stranice koje bi posjetiteljima BOL mogle bit zanimljive.

a to pitaj miru il domagoja, ili piši redakciji

Atomska bubamara. | tinyurl.com/erepna
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice