Panda cloud nije prvi AV/AM u oblaku, prvi je PrevX... drugo iz teksta se da zaključiti preporuka kako bi Panda cloud trebala biti nadopuna punokrvnom sigurnosnom rješenju čija baza neće biti ovisna o internetskoj vezi... međutim to nije preporuka proizvođača koji preporučuje da Panda cloud bude jedino rezidentno AV rješenje na sistemu (za razliku od primjerice PrevXa ili Immuneta čiji proizvođači preporučuju upravo to što preporučuje autor teksta)...
Odličan preventivni antivirus za one koji su stalno spojeni na internet. Koristim ga od kada je bio još u fazi testiranja. Jednom ga instaliraš i zaboraviš da ga imaš. Zauzima manje od 1 MB rama i odlično radi svoj posao. Uvijek koristi najnovije virusne definicije bez da ih mora stalno skidati. Nije se potrebno ni registrirati za besplatnu verziju.
slazem se da je jako dobar ne smeta radu racunala i kao dopuna je odlican nema sumlje dali bi ga imao kao jedini av program pa i ne bas ne uljeva previse povijerenja zbog manjka funkcija tipa auto scan i slicnih ja sam ga testirao i stvarno radi svoj posao ali ga ne skodi imati na kompjuteru opreza nikad dosta
slazem se da je jako dobar ne smeta radu racunala i kao dopuna je odlican nema sumlje dali bi ga imao kao jedini av program pa i ne bas ne uljeva previse povijerenja zbog manjka funkcija tipa auto scan i slicnih ja sam ga testirao i stvarno radi svoj posao ali ga ne skodi imati na kompjuteru opreza nikad dosta
Ja ga koristim kao jedini AV program. Mislim da je kućnim korisnicima i više nego dovoljan. Šta ti onda vrijedi to što je lagan i nenametljiv ako uz njega moraš imati još jedan AV program? Ako ti ne ulijeva povjerenje onda ga nemoj koristiti nego koristi neki drugi punokrvni AV, mislim da je suludo i bespotrebno koristiti više programa tog tipa. Ljudi su previše paranoični što se tiče virusa. Totalnim kompjuterskim neznalicama ni najbolji i najskuplji AV neće pomoći. Neki AV programi znaju više usporiti rad računala i iznervirati korisnika nego sami virusi.
Ja ga koristim kao jedini AV program. Mislim da je kućnim korisnicima i više nego dovoljan. Šta ti onda vrijedi to što je lagan i nenametljiv ako uz njega moraš imati još jedan AV program?
ubaci winpatrol uz nju,nećeš ga ni osjetiti, a može te dodatno zaštititi
malo ga podesi prema slici
Neki AV programi znaju više usporiti rad računala i iznervirati korisnika nego sami virusi.
ooo da! Avira never again!
+ avira mi podupla vrijeme koje racunalu treba da postane spremno za koristenje nakon boot-a
idem instalirati ovaj, javim dojmove
Odličan preventivni antivirus za one koji su stalno spojeni na internet. Koristim ga od kada je bio još u fazi testiranja. Jednom ga instaliraš i zaboraviš da ga imaš. Zauzima manje od 1 MB rama i odlično radi svoj posao. Uvijek koristi najnovije virusne definicije bez da ih mora stalno skidati. Nije se potrebno ni registrirati za besplatnu verziju.
Ovo mi izgleda fizički nemoguće. Morao bi uploadati terabajte podataka, od svakog korisnika. Nijedan proces ne bi mogao pokrenuti bez višeminutnog ili višesatnog čekanja da uploada sve exeove, dllove i ostale fajlove na provjeru...
Prije će biti da se sam antivirus, kao i antivirusne definicije, ažuriraju downloadom kao i kod svih ostalih antivirusa... i da svo ili skoro svo skeniranje obavlja lokalno, kao i svi ostali.
Stoja
Neki AV programi znaju više usporiti rad računala i iznervirati korisnika nego sami virusi.
ooo da! Avira never again!
+ avira mi podupla vrijeme koje racunalu treba da postane spremno za koristenje nakon boot-a
idem instalirati ovaj, javim dojmove
avira radi na puno slabijoj onfiguraciji od tvoje,ako ti je spori boot jedini problem to nije razlog da ju mičeš jer će te bolje štititi od te pande
rađe si provjeri programe koji ti se nepotrebno ažuriraju u startupu,kao adobe,java,nero i slične gluposti
panda nema update,jer radi u oblaku,po principu kolektivne inteligencije ili imunizacije
cloud zaštita jest budućnost,ali trenutno nije dovoljna,jedina prednost besplatne pande u odnosu na ostale cloud aplikacije je ta što ima nekakvu offline zaštitu,ostale koliko znam u potpunosti ovise o internet vezi
plaćeni cloudovi imaju osnovni offline engine
Ne kužim se u te stvari s cloudom i sl., ali me zanima samo jedna stvar. Ako AV mora za svaki otvoreni fajl ili pokrenuti proces tražiti na netu u zajedničkoj bazi prijeti li neka opasnost korisniku zar to nije puno duže nego da su definicije skinute izravno na računalu? Mislim da ipak određeni dio mora biti preuzet na računalo jer bi to značilo da bez internet konekcije korisnik nema zaštitu, a npr. uleti mu neki trojanac preko USB-a ili sl.
EDIT: seneka mi čita postove i prije nego ih napišem 
Ovo mi izgleda fizički nemoguće. Morao bi uploadati terabajte podataka, od svakog korisnika. Nijedan proces ne bi mogao pokrenuti bez višeminutnog ili višesatnog čekanja da uploada sve exeove, dllove i ostale fajlove na provjeru...
Prije će biti da se sam antivirus, kao i antivirusne definicije, ažuriraju downloadom kao i kod svih ostalih antivirusa... i da svo ili skoro svo skeniranje obavlja lokalno, kao i svi ostali.
"There’s a variety of information sent to the cloud depending on the actions which the agent is performing locally: telemetry and statistics on detections, signatures, behavioral traits, detection names,… Not much different than the information exchanged between your traditional AV interception driver and the different scanning engines (signature/heuristic/behavioral). The only difference is that instead of having all this information exchange happen locally in your PC, it is now exchanged between client and server."
Ima smisla...
A za ovo se nadam da se je promijenilo od beta verzije:
"We don’t scan user documents, only PE files (executable code). And of PE files we don’t send any portion thereof to the cloud, only what we call “reverse signatures” and “behavioral traits” or properties of the file. Enough to be able to process it to classify it as either malware or goodware."
Instalirao da probam i našao jedan 'zaraženi' file: http://www.virustotal.com/file-scan/report.html?id=b67ea841712f9fb6893857c6528b8ce47b6b00d0498016be1b87a012f2ad95bf-1287599870
Ostavit ću Pandu da radi neko vrijeme uz Nod. A sa sqlite weba sam skinuo novi dll i sad sve radi ok (Jetstart program koji je predobar).
"From our beta testing period we’ve managed to discover that on average Panda Cloud AV only consumes 127KB of bandwidth per day, which is basically nothing."
Ja sam ga isto nedavno imao i mogu se pohvaliti kao si ti napisao post prije mene da mi je zeznuo jedan sistemski fajl
pa sam morao raditi system restore.
Sad isprobavam AVG 2011 Free.
sta vi stvarno imate 2 i vise AV na kompu?
Pa jeste vi normalni hahahaha
Svaki av drugog detektira kao virus i napada ga tj kolju se....
Zato tko ima 2 AV-a na kompu i nije bas bistar i nekuzi se u te stvari....
Jedan av stasvim dovoljan. A tko želi slobodno nek si zatrpa komp sa AV zaštitom.
Ma daj imaju gotovo sve tvrtke AV Internet Security ili čak i Total Security. Ne trebaš niš. Jedan Kaspersky PURE i vozi
Ako nećeš plaćat evo kao sam napisao gore AVG ima sad verziju 2011 Internet Security Freeware, ili CIS od Comodo besplatni
AVG IS free?!Možda samo AV?
Instalirao da probam i našao jedan 'zaraženi' file: http://www.virustotal.com/file-scan/report.html?id=b67ea841712f9fb6893857c6528b8ce47b6b00d0498016be1b87a012f2ad95bf-1287599870
Ostavit ću Pandu da radi neko vrijeme uz Nod. A sa sqlite weba sam skinuo novi dll i sad sve radi ok (Jetstart program koji je predobar).
Kaj ce ti Panda uz NOD to je skroz nepotrebno deinstaliraj ju i nema frke.
Ako nemaš licencu za NOD, deinstaliraš i nju i njega i staviš recimo Aviru 
.
Ako vam se neda gnjaviti sa nikakvim AV programima staviš recimo ubuntu i rješiš probleme
znam, znam, znam. ali eto, da imam dva AV pa što onda. zpravo su dva na kompu gušta i dosade valjda ;)
malo si guštam, isprobavam što nudi, a nudi zapravo ništa. ovaj false positive je riješen pa će uskoro panda odletjet.
opustite se ljudi, nisu na vašem kompu nego na mojem. nhf
EDIT: ima se licenca, i zadovoljan sam sa nod. avira, ne hvala, isprobao, testirao. imao problema sa micanjem gamadi. sve pobrisano, ali prenaporan je program za moj osobni ukus a i za ljude kojima sređujem kompove.
Ako vam se neda gnjaviti sa nikakvim AV programima staviš recimo ubuntu i rješiš probleme
Fali mu firewall, antispam,... 
Pa šta nije tamo e-mail skener? To ti kao anti-spam.
Firewall dobro aj svi imamo Win7 već tako da ne treba iako nisam zamijetio kad sam mu vidio sučelje prvi put.. hehe
I onaj link skener, identity protection, pc-tune up kao šta imaju samo total protection.
Ma brate mili prenatrpali ga nije čudo što ima 100 gigabajta..
Da,zato što je u domeni antivirusa,a ne nekakvog drugog oblika zaštite
.Ali vidimo iz priloženog,dobro je opremljen;resident shield,antispyware...
Pa šta nije tamo e-mail skener? To ti kao anti-spam.
Firewall dobro aj svi imamo Win7 već tako da ne treba iako nisam zamijetio kad sam mu vidio sučelje prvi put.. hehe
I onaj link skener, identity protection, pc-tune up kao šta imaju samo total protection.
Ma brate mili prenatrpali ga nije čudo što ima 100 gigabajta..
definitivno ima korisnih funkcija. A valjda su morali povratiti ugled nakon što su počele kritike na njegov račun. Uglavnom 100 megabajta nije puno za download. Koristim BitDefender čiji download je oko 250mb i nakon instalacije zauzme oko 1gb, ali s obzirom da danas prostor stvarno ne bi trebao biti problem to je sasvim prihvatljivo.