The Panorama Factory 5.3

poruka: 12
|
čitano: 3.305
|
moderatori: F1-IVO
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug Onlinea. U nastavku se nalaze komentari na "The Panorama Factory 5.3".
3 godine
The Panorama Factory 5.3

kao prvo linkovi za download i homepage ne valjaju. ostali su od prošlotjednog programa

sad mi se još uvijek skida, al čim se skine (još ~20 min) dat ću svoje mišljenje

u zadnje vrijeme sam koristio Panorama Composer koji može stvoriti 360° panoramu i može tu panoramu spremiti kao izvršnu datoteku, odnosno kao panorama viewer

btw. jel zna netko kako napravit sliku koja sadržava sve oko nas. kompletno sve. 360° lijevo-desno i 360° gore-dolje. treba mi takvo nešto. a možda to može ovaj program. uskoro ću saznati

Bubamara na steroidima.
Poruka je uređivana zadnji put ned 24.5.2009 0:58 (jurluk).
3 godine
RE: The Panorama Factory 5.3
jurluk kaže...

kao prvo linkovi za download i homepage ne valjaju. ostali su od prošlotjednog programa

sad mi se još uvijek skida, al čim se skine (još ~20 min) dat ću svoje mišljenje

u zadnje vrijeme sam koristio Panorama Composer koji može stvoriti 360° panoramu i može tu panoramu spremiti kao izvršnu datoteku, odnosno kao panorama viewer

btw. jel zna netko kako napravit sliku koja sadržava sve oko nas. kompletno sve. 360° lijevo-desno i 360° gore-dolje. treba mi takvo nešto. a možda to može ovaj program. uskoro ću saznati

Kaskaš godinama za tim programom kojeg skidaš. Ako ti trebaju panoramski snimci, evo ti jednog urađenog u dotičnom programu u prilogu. Ne znam da li će cijela slika stati, ali napravljena je iz šest dijelova Panorama Factory. Ovo zadnje, 360 stupnjeva je nemoguće, i najveća je glupost koju sam danas pročitao na forumu. To znači da bi leća fotoaparata trebala biti istovremeno i u tebi i oko tebe, ili da bi trebao slikati sve u krug i gore i dolje, slikajući pri tom i samoga sebe kako istovremeno slikaš i sve ostalo. Ovo nema ni u Star Trek-u. Vidiš, jesi razmišljao da počinješ pisati SF romane?
3 godine
The Panorama Factory 5.3

Nema smisla to što ti pričaš. Moguće je 'zalijepiti' fotografije na 'unutrašnjost kugle'. Time dobivaš potpuni 360 pogled. I gdje si 'nabavio' ideju fotografiranju samog sebe?

3 godine
Random. kaže...

Nema smisla to što ti pričaš. Moguće je 'zalijepiti' fotografije na 'unutrašnjost kugle'. Time dobivaš potpuni 360 pogled. I gdje si 'nabavio' ideju fotografiranju samog sebe?

Ako te baš zanima, ja sam od onih sretnika koji je završio fotografiju u klasi prof. Zgage. Jurluk je mislio  upravo na ono što je nemoguće. Moguće je jedino napraviti 360 stupnjeva u krug oko sebe, vodeći računa da objekti snimanja budu po prilici na istoj udaljenosti od točke snimanja. Ostalo se ne radi u programima koje je on naveo, nego u 3D programima u kojima je moguća vjerna simulacija objekta snimanja u ''kugla formatu''. Uf, ipak je ovo previše za mene. Game over.
3 godine
Kalea kaže...
...Ovo zadnje, 360 stupnjeva je nemoguće, i najveća je glupost koju sam danas pročitao na forumu. To znači da bi leća fotoaparata trebala biti istovremeno i u tebi i oko tebe, ili da bi trebao slikati sve u krug i gore i dolje, slikajući pri tom i samoga sebe kako istovremeno slikaš i sve ostalo. Ovo nema ni u Star Trek-u. Vidiš, jesi razmišljao da počinješ pisati SF romane?
 ajd nemaš pojma. to nije nikakav sf. evo skini ovo i tu imaš taj mali preglednik takvih slika i jedan primjer. uopće nije problem uslikat sve okolo sebe, iznad sebe i nekako tlo ispod sebe. istina bit će hrpa slika, ali šta ima veze. samo mi treba program koji će to sve spojiti u sliku kakva se nalazi tu
Bubamara na steroidima.
3 godine

Kad to uradiš, pošalji mi sliku, baš me zanima kako će to izgledati. Ajde, budi uporan i rezultat neće izostati. Puno sreće.

3 godine
The Panorama Factory 5.3

@ Kalea - Evo ti potpuna 360 panorama.

http://www.view360vr.com/panos.php?id=8

3 godine
Random. kaže...

e o tome govorim. meni samo treba program koji će mi od fotki koje sam ja napravio napraviti nešto takvo
Bubamara na steroidima.
3 godine
jurluk kaže...
Random. kaže...

e o tome govorim. meni samo treba program koji će mi od fotki koje sam ja napravio napraviti nešto takvo
 Kad klikneš desnim gumbom miša na sliku kakav ti se tekst pojavi? Jesi li ikada igrao neku 3D igricu? Naravno da jesi. Jedino što tebi treba je naziv programa koji bi te tvoje slike pretvorio u jednu 3D sliku koliko sam skužil?
4 godine
The Panorama Factory 5.3

Bezveze raspravljate, ovdje ima milijun 360 panorama, i mogu se prilično lako napraviti.

Karma is a funny thing.
Poruka je uređivana zadnji put pon 25.5.2009 0:31 (CikaSpaso).
3 godine
The Panorama Factory 5.3

Obican photoshop vam spaja slike, i to sa samo par klikova automatikom. U cs4 je to jos malo i poboljsano.

Poruka je uređivana zadnji put pon 25.5.2009 8:32 (bnaci).
3 godine
jurluk kaže...

Ja sam to radio s Autodesk® Stitcherom. Koliko se sjećam bilo mi je potrebno preko 60 fotografija. Poželjno je da fotoaparat bude na stalku, a ako ga budeš držao u ruci moraš paziti da uvijek bude otprilike na istoj visini i na istom mjestu, samo ga postupno okrećeš u krug i prema gore ili dolje i fotografiraš. Moraš paziti da ti se fotografije koje prikazuju susjedna područja dovoljno preklapaju. 
Poruka je uređivana zadnji put pon 25.5.2009 8:57 (klimama).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice