Copy - Paste

poruka: 7
|
čitano: 1.285
|
moderatori: F1-IVO
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug Onlinea. U nastavku se nalaze komentari na "Copy - Paste".
4 godine
moderator
Copy - Paste

Za one koje zanima, pod (3) Za odlučne ide:

Ako ni sve to nije dovoljno, onda možete pribjeći promjeni veličine particije, nekim komercijalnim programom ili pak besplatnim EASEUS Partition Masterom. U ovom je slučaju potrebno smanjiti drugu particiju i odvući je na kraj diska te povećati prvu particiju (C:) na mjesto koje se sad oslobodilo između C: i D: particija. I time ste riješili problem premale primarne particije. Naravno, prije nego se upustite u to, napravite backup svega bez čega ne možete ostati. Preporučljivo bi bilo i da na particiji D: oslobodite što više prostora, dakle da brišete sve što vam nije nužno, kako bi cijeli proces brže protekao.

3 godine
RE: Copy - Paste

Hvala na odgovoru.

Usput, probao sam ovaj prvi način i zadovoljan sam, jedina razlika je u tome što je razmak između duplog klika na aplikaciju i samog otvaranja aplikacije za par sekundi veći, no to je gotovo neprimjetno. Razlika u brzini pri radu s aplikacijom (ili igrom, probao sam Call of Duty 4 multiplayer i Battlefield: Bad Company 2 singleplayer) nema, barem golim okom gledano. Osim te odgode u pokretanju programa sve je kao da je na istoj particiji, barem za moj slučaj, pa eto, ako nekome pomaže...

3 godine

A može li tekst koji na str. 112 ide u info box od Opere? Tamo je isto napravljen C/P od Safarija. Ako se netko želi ''proslaviti'', neka stavi na Zločestu, meni se neda skenirati ili nedajbože skidati s torrenta

Ingame: (_.:BRUNO:._) ///// Od ponedjeljka do petka sam na: m.bug.hr
3 godine
mbaksa kaže...

Za one koje zanima, pod (3) Za odlučne ide:

Ako ni sve to nije dovoljno, onda možete pribjeći promjeni veličine particije, nekim komercijalnim programom ili pak besplatnim EASEUS Partition Masterom. U ovom je slučaju potrebno smanjiti drugu particiju i odvući je na kraj diska te povećati prvu particiju (C:) na mjesto koje se sad oslobodilo između C: i D: particija. I time ste riješili problem premale primarne particije. Naravno, prije nego se upustite u to, napravite backup svega bez čega ne možete ostati. Preporučljivo bi bilo i da na particiji D: oslobodite što više prostora, dakle da brišete sve što vam nije nužno, kako bi cijeli proces brže protekao.

Znam da su ovo komentari zločeste, ali možda nekom spasi podatke:

Ja kad moram mijenjati veličinu sistemske particije, a nemam medija za back-up, radim ovo na malo sigurniji način. Ukoliko imam dovoljno mjesta na disku (podatkovna particija mora imati slobodnog mjesta onoliko koliko je zauzeta + koliko želim dodati sistemskoj) defragmentiram podatkovnu particiju kako bi se što više podataka sabilo na početak particije, pa onda smanjim particiju tako da ostane slobodnog prostora onoliko koliko želim dodati sistemskoj. Na taj način mi je na kraju diska ostalo dovoljno prostora za napravit particiju na koju će stati svi podatci s podatkovne particije. Napravim tu privremenu particiju i kopiram sve podatke na nju (normalnim putem, iz Windowsa). Nakon toga izbrišem staru podatkovnu, povečam sistemsku, te kreiram novu podatkovnu. Na novu podatkovnu kopiram opet podatke s privremene, izbrišem privremenu i povečam podatkovnu. Naravno to se može napraviti i kad ima manje slobodnog prostora, ali je prekomplicirano jer uključuje previše privremenih particija. U tom slučaju je jednostavnije višak podataka zapržit, kopirat na vanjski disk ili prebacit na sistemsku ako je ostalo mjesta na njoj.

Zašto ovo kompliciranje? U načinu opisanom u Bug-u je kritični korak smanjivanje podatkovne particije uz seljenje iste na kraj diska (naravno, ako imate mogučnost back-upa to nije problem). Ukoliko pri tom dođe do prekida (zamrzavanje programa, nestanak struje i sl) šansa za povratak podataka je gotovo nikakva jer su podatci premješteni, ali je upitno koliko je to ažurirano. Meni se to jednom dogodilo, spasio sam mp3-ce od kojih je preko 75% bilo oštečeno (neke bi čak i svirale, ali neka stota pjesma koja bi krenila od sredine, pa u istoj mp3-ici bi bio prijelaz na drugu pjesmu, ovisno kako su se podatci poklopili prije i poslje premještanja).

Na ovaj gore opisani način jedini podatci koji su ugroženi su oni koje defragmenter nije prebacio ispod granice na koju smanjujemo particiju.

U životu ne postoje pobjednici, samo preživjeli.
4 godine
Copy - Paste

A hoće li i zločesta stranica na zločestu stranicu?

Drugi način, treći način... Sve je to isto. BTW Molio bih redakciju da negdje napise sto bi trebalo pisati u drugom/trećem okviru budući da je i meni potreban odgovor na ovo pitanje.

3 godine

Pa sta? Pisem kako mi dodje.

Bolje to nego da pisem treči, ču, ćetvrti i sl.

2 godine
Copy - Paste

nedavno sam izgubio 160GB podataka tako ...

isao sam s Paragon Partition Menagerom prebacitvat s D na C ... i izgubio sve podatke na D .... poludio sam ...

xFire: rebelsy
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice