Jadne banke, a što će propasti države, nema veze?

poruka: 17
|
čitano: 1.647
|
moderatori: F1-IVO
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug Onlinea. U nastavku se nalaze komentari na "Jadne banke, a što će propasti države, nema veze?".
4 godine

Ovo nije za zločestu.

- ako gori zeleno, ne znači da sam tu -
4 godine
moderator
RE: Jadne banke, a što će propasti države, nema ve

Nije "štamparska greška" ili tako nešto, ali da je glup način razmišljanja - to se ne može poreći. Opstanak banaka stavljaju ispred opstanka država - ljudi gladuju, ali bitnije je to da se banke uspiju namiriti. Možda bi svijet bolje funkcionirao da se umjesto pretakanja šupljeg u prazno (tzv. bankarenja) ljudi bave nečim zaista korisnim, nekom proizvodnom aktivnošću. To se odnosi i na ove bankare koji bi mogli izgubiti posao jer države propadaju (a to što u tim državama neusporedivo više ljudi izgubi posao, što žive na rubu egzistencije - to je sporedna stvar - banke su bitne).

3 godine
mbaksa kaže...

.... - to je sporedna stvar - banke su bitne).

Banke financiraju, banke odlučuju. Šuker samo sretno maše repom kad zaduži državu (nas i iduće generacije) za još pokoju milijardicu kuna ili dolara...

- bankarimo.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
4 godine
moderator
ihush kaže...
mbaksa kaže...

.... - to je sporedna stvar - banke su bitne).

Banke financiraju, banke odlučuju. Šuker samo sretno maše repom kad zaduži državu (nas i iduće generacije) za još pokoju milijardicu kuna ili dolara...

- bankarimo.

Sad si mi potaknuo misao - banke su omogucitelji upropastavanja zemalja. Hrvatska godinama (desetljecima?) ne mora u nuzne promjene zato jer im banke omogucavaju odgadjanje neodgodivog - do bankrota. Da nema banaka, situacija bi tu bila dosta drugacija - drzava se ne bi mogla zaduzivati - dakle, trebala bi se promijeniti kako bi opstala. Ili bi letjele glave.

3 godine

(@ mb, nastavak..)

-ne, jer bi se desilo isto što i grcima ili ircima... opet bi sve platilo ljudi, samo bi dobili novi reprogramirani kredit.... (tražim kiselog smajlića..){#} dobar je i ovaj.

Interesantno da ljudima, kad se prezaduže, savjetuju (bakari, savjetnici, stručnjaci-ekonomisti..) štednju i kako smanjiti dug (i usput ga otplatiti..) dok se na državnom nivou, hvale novim kreditima.

... -jer su upravo krediti uzrok situacije.

Ali, -znam i odgovor, tj. razlog. Banke žive od kredita, tj kamata na glavnicu. Bez kamata se 'svijet urušava'. Zato država 'mora' trošiti kredite.

(edit: -dodatak)

-država je draži klijent banci, jer osoba može umrijeti, završiti u zatvoru itd.. pa je ponekad problem naplate, kod države tog problema nema, pogotovo što političari podpisuju sve, samo za još jedan mandat....

hint: Podravka je trebala svojim novcem kreditirati samu sebe, otkupiti svoje dionice, svojim novcem, platiti na to kamatu banci... itd. -ukratko, dobar plan.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put uto 7.12.2010 16:36 (ihush).
3 godine
mbaksa kaže...

Sad si mi potaknuo misao - banke su omogucitelji upropastavanja zemalja. Hrvatska godinama (desetljecima?) ne mora u nuzne promjene zato jer im banke omogucavaju odgadjanje neodgodivog - do bankrota. Da nema banaka, situacija bi tu bila dosta drugacija - drzava se ne bi mogla zaduzivati - dakle, trebala bi se promijeniti kako bi opstala. Ili bi letjele glave.

Frakcionalno bankarstvo, stari moj :-( Cijela svjetska ekonomija je bazirana na tome :-(

Netko je postao jedan fenomenalan strip u temi "Sto se dogadja s nasim drustvom". Pregledat cu svoju arhivu pa editirati.

Edit:

Finally! Stvarno je zakopano duboko u temi a tupan, nisam arhivirao... http://www.galaksija.com/planeta/novac.htm

I am Jack's soft, narcosynthesized consciousness...
Poruka je uređivana zadnji put uto 7.12.2010 18:58 (Deus ex machina).
3 godine
ihush kaže...

Interesantno da ljudima, kad se prezaduže, savjetuju (bakari, savjetnici, stručnjaci-ekonomisti..) štednju i kako smanjiti dug (i usput ga otplatiti..) dok se na državnom nivou, hvale novim kreditima.

... -jer su upravo krediti uzrok situacije.

Kad je pojedinac u dugu, on može svojim radom uz štednju vračati dug. Svaki pokušaj investicije uz postojeći dug je preveliki rizik.

Kad se radi o državi, tu se ne radi o ulaganju u jedan projekt, tako da sama statistika ti propadanje projekta nije rizik već sigurna varijabla kojoj je iznos okvirno (iako prilično neprecizno poznat), tako da se pametno uloženim kreditom može vratiti taj kredit i dio starog duga.

Uzrok situacije nisu kredit već samo raspolaganje s novcima - kako od kredita, tako i od prihoda. Svaka vlada puni svoje džepove, radi kratkoročne planove za držanje glave iznad vode jer znaju da će taj problem dopasti nekoga drugoga. Uzrok situacije je i narod koji ne bdije nad svojom vladom i glasno traži svoja prava i transparentnost, već pokunjeno sjedi doma i pušta bandi da nas pljačka.

Heart: _/\_/\_/\_/\_/\_/\_/\_/\_ Brain: __________________________
3 godine

A kad vidim nove generacije političara skužim da nam se ni u budućnosti ništa bolje ne piše...

webigre.bloger.hr
4 godine
Deus ex machina kaže...
Edit:

Finally! Stvarno je zakopano duboko u temi a tupan, nisam arhivirao... http://www.galaksija.com/planeta/novac.htm

Zato marš svi u banke i podici svu stednju u gotovini pa ce se ti lihvari usrat, nemaju oni toliko novcanica koliko im treba...samo što ce nastati krah globalnih razmjera{#}

Mucno mi dođe dok vidim u kakvom govnu je cijelo covjecanstvo.

Živo mi se fućka, spavam do ručka, mama me mazi, a Tito me brani.
Poruka je uređivana zadnji put uto 7.12.2010 20:03 (AA-d00d).
3 godine
AA-d00d kaže...
Deus ex machina kaže...
Edit:

Zato marš svi u banke i podici svu stednju u gotovini pa ce se ti lihvari usrat, nemaju oni toliko novcanica koliko im treba...samo što ce nastati krah globalnih razmjera{#}

Jasno ti je da neces time bas nista postici? Jesi li bio uopce ziv kad su propadale banke, npr. Istarska, kako su ljudi stajali u redovima satima, ako ne i danima, da izvuku vani svoju stednju? Znas zasto su stajali u redovima? Jer banka isplacuje samo onaj novac koji ima, a onaj novac koji nema - nikom nista.

Kad potpisujes ugovor s bankom, potpisujes clanak koji kaze, ugrubo:

"Banka ima pravo 90% ulozenog korisnikovog novca koristiti za potrebe ulaganja, bla bla bla, nije obavezna isplatiti korisniku sav iznos s racuna odjednom, ukoliko nema sredstava."

Sto mislis, zasto su Svicarske banke tako popularne medju bogatasima? Pored toga sto cuvaju sve u zlatu (pa se ne moras brinuti oko inflacije), isplatit ce ti sve sto si ulozio, samo pricekaj da izbroje novcanice.

Btw, kasnije cu napisati fini post o tome kako me na fino zajebo Raiffisen, po ko zna koji put...

I am Jack's soft, narcosynthesized consciousness...
4 godine
Deus ex machina kaže...
AA-d00d kaže...
Deus ex machina kaže...
Edit:

Jasno ti je da neces time bas nista postici? Jesi li bio uopce ziv kad su propadale banke, npr. Istarska, kako su ljudi stajali u redovima satima, ako ne i danima, da izvuku vani svoju stednju? Znas zasto su stajali u redovima? Jer banka isplacuje samo onaj novac koji ima, a onaj novac koji nema - nikom nista.

"Banka ima pravo 90% ulozenog korisnikovog novca koristiti za potrebe ulaganja, bla bla bla, nije obavezna isplatiti korisniku sav iznos s racuna odjednom, ukoliko nema sredstava."

Nisam mislio u jednu banku nego svaki covjek (znaci 6 miljardi - koji milijun manje vise) da ode u svoju banku i podigne sve sa racuna e onda bi nastao krah. Ne moraju sve isplatiti odjednom ali isto tako ne mogu ti samo cente isplatiti.

Cak nije potrebno da svaki covjek na planeti ucini, dovoljno je da Arapi odluce (da bi htjeli naravno...) povuci sav svoj novac iz Amerike, koja je samo srce cijelog tog sustava, vec bi nastao krah (barem omanji potres). A nesto mi govori da se oni ne bi bas obazirali na "...nije obavezna isplatiti korisniku sav iznos s racuna odjednom...".

Živo mi se fućka, spavam do ručka, mama me mazi, a Tito me brani.
4 godine
protjeran

I DONT NEED SEX, THE GOVERNMENT FU*KS ME EVERY DAY, AND DONT STEAL THE GOVERNMENT HATES COMPETITION
2 godine
Deus ex machina kaže...

Sto mislis, zasto su Svicarske banke tako popularne medju bogatasima? Pored toga sto cuvaju sve u zlatu (pa se ne moras brinuti oko inflacije), isplatit ce ti sve sto si ulozio, samo pricekaj da izbroje novcanice.

Btw, kasnije cu napisati fini post o tome kako me na fino zajebo Raiffisen, po ko zna koji put...

Je, ali da banka spuši novce tebi država garantira za štednje do 400 000kn...e sad, kako točno bi se to naplatilo u masovnim potraživanjima... nadam se da neću nikad imat potrebe saznat...ali u pojedinačnim slučajevima se isplaćuje do zadnjeg centa, i to vrlo brzo, osobno znam 3 slučaja.

2 godine

U Hrvatskoj je bilo stanje super dok nije Tuđman umro, onda su sve rasprodali i još se zadužili i sad će svaka vlada kriviti ovu prije nje što ne može popraviti ništa...Političari misle samo na svoje guzice,bitno da je njima povlaštena penzija 18000kn, a nekom radniku koji je fizički radio 50 godina 1000-1500kn FUJ! I te starkelje(Bebića,Šeksa,i ostalu družinu iznad 30 godina) bi trebalo izbaciti i uvesti nove, mlade, ambiciozne i obrazovane ljude.

(Ako svijetli zeleno, ne znači da sam online)--- http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=1380237
4 godine
moderator
Plahi kaže...

U Hrvatskoj je bilo stanje super dok nije Tuđman umro, onda su sve rasprodali i još se zadužili i sad će svaka vlada kriviti ovu prije nje što ne može popraviti ništa...

Nekako mi se cini da nismo zivjeli u istoj Hrvatskoj. Na kredit se pocelo zivjeti jos za vrijeme Tudjmana (mozda ne toliko drzava, koliko gradjani), a jedan od faktora zbog cega se krenulo u losem smjeru su zakoni koji su omogucili kriminalnu privatizaciju, kojima se omogucilo upropastavanje industrije i bilo kakve proizvodnje. A time i zemlje. Mi smo danas u ovakvoj situaciji upravo zbog unistavanja bilo cega proizvodnog - imamo samo ogromnu drzavnu administraciju (koja je svrha sama sebi) i turizam. Nicim konkretnim se ne bavimo, nista ne proizvodima. Samo pretacemo iz supljeg u prazno - jos da nema turizma...

E, a kad se unisti proizvodnja, smanjuje se priljev novca u drzavnu blagajnu (jer se ne radi, ne proizvodi, ne izvozi), sto za sobom povlaci ili rasprodaju drzavne imovine, povecanje poreza i/ili zaduzivanje. Pa sad ti vidi gdje je izvor zla u Hrvaskoj i s cim je pocelo nase propadanje.

23 mjeseca

Kao što je već rečeno u Humoru:

''

Objašnjenje bankarske krize

Mladi Joža se odselio u Baranju i za 1000 kuna kupio konja od
gazde sa imanja. Gazda je obećao isporuku idući dan.
Taj dan je Gazda došao i rekao: "Žao mi je momče, konj je crkao."...

Joža je rekao: "Dobro, vratite mi novac."
Gazda: "Žao mi je, ne mogu, već sam to potrošio."
Joža kaže: "Onda mi donesite crknutog konja."
Gazda: "Zašto?"
Joža: "Raspisaću lutriju!"
Gazda: "Ne možete to napraviti!"
Joža: "Mogu, samo gledajte! i nemojte nikome reći da je crkao."
Mjesec dana kasnije gazda sretne Jožu i pita ga šta je bilo.
Joža: "Raspisao sam lutriju. Uplatni listić je bio 20 Kn
prodao sam ih 500 i zaradio 10.000 Kn"
Gazda: "Zar se niko nije žalio?"
Joža: "Samo tip koji je dobio. Vratio sam mu 20 Kn"
Joža sada radi u banci.

''

Problem uvijek krene od nekog konja, a banke samo rade svoj posao.... i eto krize...

harry
4 godine
protjeran

Intervju s poznatim sportasem Ericom Cantonom - samo je preludij ideji o novoj borbi protiv establismenta.

Francuski aktivisti pripremaju novu vrstu revolucije 7. prosinca 2010. kada se organizira borba protiv banaka masovnim podizanjem gotovine s bankovnih racuna.

Iako je uspjesnost ove prve akcije mozda nesigurna, ona je sigurni pokazatelj da sve vise ljudi uvidja lice istinskog neprijatelja svih obespravljenih, osiromasenih masa na svijetu.

Ako zelite saznati zasto je ova revolucija najizravniji nacin za djelovanje na politicki i ekonomski establisment - odnosno na uzrok ekonomske depresije i golemih dugovanja u Hrvatskoj pogledajte edukativnu seriju na ovom kanalu - ''Najveci problem modernog svijeta (Novac kao dug):

I jednostavno prikazanu istinu o HNB-u odnosno centralnim bankama:

Ne dajte se zavarati recentnim ''spasonosnim'' postupcima HNB-a i guvernera Rohatinskog - koji su svojim postupcima i doveli do sadasnje krize.

Zahtjevi iza ovih akcija trebali bi biti jednostavni. Narod bi trebao zahtjevati da se izdavanje nacionalne (FIAT) valute u potpunosti vrati u ruke Vlade RH (koja ce potom biti jedina odgovorna za monetarnu politiku odnosno stanje nacije) i oduzmu komercijalnim bankama. Takodjer treba odbijati otplatu dugova koji su postignuti putem PRIJEVARE - odnosno 'posudjivanjem' nepostojeceg, ''izmisljenog'' novca kojeg bi S KAMATAMA gradjani RH trebali otplacivati u realnim vrijednostima.

Sve ostalo u usporedbi s ovim problemima je nistavno i u krajnjoj liniji uzaludno ako se ne rijesi ovaj temeljni problem naseg drustva i civilizacije.

Borba protiv banaka je u Hrvatskoj mozda i najjednostavnija posto je vise od 90% banaka u stranom vlasnistvu.

I DONT NEED SEX, THE GOVERNMENT FU*KS ME EVERY DAY, AND DONT STEAL THE GOVERNMENT HATES COMPETITION
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice