- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
280
novi cx-430 košta 315kn.
ovaj je star godinu dana, vrijedi 30ak posto manje od novoga.. max 220kn
novi cx-430 košta 315kn.
ovaj je star godinu dana, vrijedi 30ak posto manje od novoga.. max 220kn
potpis!
CX400 je 2 koplja bolji od CX430.
Ne daj ispod 250kn nikako.
Upravo to što BMK kaže.
Nova CX napajanja su relativno loša. CX-400 podere CX-430 kako god uzmeš. Ispod 250 NIKAKO!
Hvala ljudi pomogli ste puno! mislim da neću prodavat neisplati mi se, ostavit ću to napajanje za nedaj bože jel mislim da ću morat uzet nešto jače jel planiram slagat gaming komp za koji mjesec pa mislim da će mi to bit preslabo?? šta vi mislite
dadosbcro
Ne pričati bedastoće
,..taj CX400 je moćno napajanje i vozi i jače konfe.
Unatoč onome što piše provjereno isporučuje veću snagu od mnogih 550-650W no-name napajanja.
Dovoljno je pogledati karakteristike i vidjeti da na +12V isporučuje 30A...tj.360W,dok je na +3.3V = 20A... i na +5V = 20A.
Osobno imam CX400 i Phenom II x 4,OC-an na 3.6GHz te ATI 4890 OC na 950/1100,sve radi besprijekorno već više od godinu dana.
Ne pričati bedastoće
,..taj CX400 je moćno napajanje i vozi i jače konfe.
Unatoč onome što piše provjereno isporučuje veću snagu od mnogih 550-650W no-name napajanja.
Dovoljno je pogledati karakteristike i vidjeti da na +12V isporučuje 30A...tj.360W,dok je na +3.3V = 20A... i na +5V = 20A.
Osobno imam CX400 i Phenom II x 4,OC-an na 3.6GHz te ATI 4890 OC na 950/1100,sve radi besprijekorno već više od godinu dana.
:))) sad si me usrećio ja sam planiram kupit neš slično tvojoj konfiguraciji pa nisam znao jel će držat radi grafičke i OC. Hvala !!
Ne bih se previše oslanjao u CX400 pri OCu. Može pogoniti konfu sa 4890 i četri jezgre bez problema, ali ima jako malo mjesta za OC.
Imam VX450, koji pri OCu proca i grafičke bude pod jako velikim naporom. Naravno, CX400 daje do 500W, ali pri tome postaje jako bučan, pa budi pri oprezu.
Inače, OC grafički je puno teže podnesti nego OC proca.
Demokracija je, također, kada dva vuka i jedna ovca glasuju što će biti za večeru.
imao sam CX400W i jedno vrijeme mi je tjerao i5 750 i MSI HD4890 SOC i znam o cemu pricam, i sa gustom sam ga zamjenio za TX650W, jer se grijalo ko mutavo...ne zelim da mi napajanje radi na 80% snage u mirovanju, pogotovo ne na novom kompu...
ako se ne varam phenom II x4 u full loadu trosi preko 200w, a 4890 u full loadu preko 280W, jos ako se kloka, to je daleko preko 500W, tako da koliko god ono bilo mocno, mora da se preznojava vozeci tvoje komponente!
dadosbcro
imao sam CX400W i jedno vrijeme mi je tjerao i5 750 i MSI HD4890 SOC i znam o cemu pricam, i sa gustom sam ga zamjenio za TX650W, jer se grijalo ko mutavo...ne zelim da mi napajanje radi na 80% snage u mirovanju, pogotovo ne na novom kompu...
ako se ne varam phenom II x4 u full loadu trosi preko 200w, a 4890 u full loadu preko 280W, jos ako se kloka, to je daleko preko 500W, tako da koliko god ono bilo mocno, mora da se preznojava vozeci tvoje komponente!
Kad bi Corsair CX400 radilo sa 80% snage u mirovanju kao što kažeš (na mojoj ili tvojoj konfi nebitno),rušilo bi sistem pri pokretanju bilo koje zahtjevne aplikacije ili nedaj Bože npr. igrice.
Čovjek je ljepo pitao dali bi Corsair CX400 vozio Phenom II x 4 i grafu potrošača tipa 4890 i ja sam mu potvrdio da će to raditi bez problema pošto imam baš tu kombinaciju.
Ako će ipak kupovati novo onda naravno da je bolje kupiti jače napajanje mada današnje grafe koje su inače i najveći potrošači troše manje struje od ovih starih mrcina serije 48xx pa je opet upitno dali mu uopće i treba napajanje jače od CX400.
Uglavnom,...ne se ljutit
,a što se potrošnje Phenom II X 4 tiče vidi ovo: http://www.tomshardware.com/reviews/phenom-ii-940,2114-8.html
http://www.legionhardware.com/images/review/Inno3D_GeForce_GTX_580_OC/Power.png
dadosbcro