Pozdrav,
moj komp:
PSU: corsair VX450W
CPU: phenom II x4 940 (3.0GHz)
MEM: 3gb ram
GPU: nvidia geforce 9600gt
preko USBa popikana tv antena, mis, tipkovnica, printer..
E sad, danas dobio na poklon Sapphire ATI Radeon HD 6950 2GB DDR5 graficku.
Stoji mi na stolu, gleda ona mene, gledam ja nju i ni sam nisam pametan sta da radim...
My question is: ako ju upiknem u komp, hoce li napajanje izdrzati? Bilo kakav savjet je dobro dosao...
Unaprijed hvala!
Corsair VX450W & ATI Radeon HD 6950
- poruka: 75
- |
- čitano: 6.881
- |
- moderatori:
DrNasty, F1-IVO, scorpion667, Danny_HR, pirat
Izdrzat ce 100%, ostat ce ti jos preko 100W lufta.
Pozdrav,
moj komp:
PSU: corsair VX450W
CPU: phenom II x4 940 (3.0GHz)
MEM: 3gb ram
GPU: nvidia geforce 9600gt
preko USBa popikana tv antena, mis, tipkovnica, printer..
E sad, danas dobio na poklon Sapphire ATI Radeon HD 6950 2GB DDR5 graficku.
Stoji mi na stolu, gleda ona mene, gledam ja nju i ni sam nisam pametan sta da radim...
My question is: ako ju upiknem u komp, hoce li napajanje izdrzati? Bilo kakav savjet je dobro dosao...
Unaprijed hvala!
Da, budi bez brige, Corsair VX450 bez problema drzi i jače grafe od HD6950.
Nemaš brige, meni uredno vrti bencheve s otključanom grafom uz OC i voltmod.
100W lufta, da, ali pod slabijim opterećenjem.
Pokreni ti OCCT power supply test pa da vidiš kak će se napajanje ugrijat i to pošteno.
100W lufta, da, ali pod slabijim opterećenjem.
Pokreni ti OCCT power supply test pa da vidiš kak će se napajanje ugrijat i to pošteno.
Da, i? Kupuje, graficku samo da bi napajanje mucio u nerealnim uvjetima
Izdrzat ce, pogledaj moj komp, VX520, i stara radeonka dvoglava koja zaista guta struje - nikad problema imao nisam.
Drzi 100% i pri velikim opterecenjima ;)
Ne to je samo da vidi jel može izdržat takvo opterećenje. Ak to nemože bacaj u smeće.
Ne to je samo da vidi jel može izdržat takvo opterećenje. Ak to nemože bacaj u smeće.
Joj pretjerujes, malo vise.
Drag mi ovaj forumaš i svi njegovi savjeti su mi pomogli, ali kad krene fantazirati s ovim stres testovima, muka mi je. Shvatite da je bitno imati nešto što je u radu sigurno i stabilno, jel 90% nas mjenja hardwer prije nego zastari i vjerojatno nikad nećemo doživjeti aplikaciju koja može naša računala silovat kao jedan Prime, Linx, OCCT i sl. Meni proc radi na 1.45V stabilno u bilo kojoj aplikaciji na 4.0 i u AMD stress stability testu na 1h izdrži sve testove odjednom, što to onda znači da ako ne izdrži jedan Linx da ga bacim u smeče?
Brineš se jer su u novom Bugu populjuvali VX450, drugim riječima brineš se bez razloga.
Naime, njihov test napajanja nije mjerilo za ništa jer nije laboratorijski korektno i metodički odrađeno.
evo spojio na preporuku par forumasa, testirao malo i sve sljaka... hvala svima na savjetima!
u to ime, prodajem nvidia xfx geforce 9600 gt 512mb ddr3 za 200 kn i ponude molim na PM :)
evo spojio na preporuku par forumasa, testirao malo i sve sljaka... hvala svima na savjetima!
u to ime, prodajem nvidia xfx geforce 9600 gt 512mb ddr3 za 200 kn i ponude molim na PM :)
neka neka.. možemo li znat kako si je dobia na poklon? 
Imaš PM ;)
Jel se zna kad će u nas doći MSI HD 6950 Twin Forz III 2 GB? I jel može takve dvije držati Corsair TX650W?
Brineš se jer su u novom Bugu populjuvali VX450, drugim riječima brineš se bez razloga.
Naime, njihov test napajanja nije mjerilo za ništa jer nije laboratorijski korektno i metodički odrađeno.
Test im je u najmanju ruku katastrofa kao i većina testova u zadnje vrijeme.
Ispalo je da su vx 450 i cx 430 tu negdje -.-
I pobijedi ih LC 460W... Žalosno.
I pobijedi ih LC 460W... Žalosno.
To je moguce samo ak se napajanja testiraju u Zoni Sumraka drukcije nikak.

Pročitaj malo temu od Don Kihota, pa komentiraj, dali to znači da je njegov dom/firma zona sumraka ?
Pročitaj malo temu od Don Kihota, pa komentiraj, dali to znači da je njegov dom/firma zona sumraka ?
GP3 460W je kvalitetno napajanje, ali nije bolje od VX450.
GP3 460W je kvalitetno napajanje, ali nije bolje od VX450.
Nije bolje ni od starog CX400 kao ni od Seasonic 380W, Silverstone 400W, ... Sama cijena govori sve.
Nije bolje ni od starog CX400 kao ni od Seasonic 380W, Silverstone 400W, ... Sama cijena govori sve.
Mnogi LC pamte kao smeće od napajanja no GP3 serija zaslužuje svaku pohvalu, osobitno kad se gleda omjer uloženo-dobiveno.
Nema se tu kaj komentirat moš se samo smijat,
Corsair VX 450W moze dat 570W ak je ispravan normalno a LC Power 460W GP3 serija je ok napajanje itekak a kolko ono može potegnut necu nit spomenut
. Onda ne moze nikak potuc taj Corsair model u nit jednom djelu testa, da se objesiš na trepavice po nit jednoj stavki to je ko da uspoređuješ Inter Zaprešic i Inter Milan. Taj Corsair model se uzima za sasvim drukcije jake konfe, dok spomenuti Lc Power model ne nikak ne zato kaj ne valja vec zato kaj ne može isporucit ono kaj može taj Corsair model osim u Zoni Sumraka ili u nekoj epizodi Montya Pythona i to je to.

http://www.hardwaresecrets.com/article/Corsair-VX450W-Power-Supply-Review/540/8
Rekao sam vx 450 je zvijer od napajanja.
Ne može mu parirati ništa obilježene snage do 500 w
BTW.u jednom su broju napisali da Seasonic modeli od 520 i 620 w ne daju toliko puno snage te da su bučni.
Svašta mislim
Rekao sam vx 450 je zvijer od napajanja.
Ne može mu parirati ništa obilježene snage do 500 w
BTW.u jednom su broju napisali da Seasonic modeli od 520 i 620 w ne daju toliko puno snage te da su bučni.
Svašta mislim
Pa i taj Corsair VX 450W radi Seasonic zapravo a Corsair samo ljepi svoje ime gore ništa drugo.
Tu se radi o cistom 500W pravom napajanju, prema Overload testu nema druge ionak košta isto ko i taj Seasonic S12II 520W pa to sve govori.

Drzi 100% nebrini, a sad sry sto spamam tebi a ne po forumu jeli znate jeli bi moj seasonic izdrzao jos jednu ovakvu moju grafu?
Znam da i kad bi jako tesko, nije on za multi GPU ali...
Drzi 100% nebrini, a sad sry sto spamam tebi a ne po forumu jeli znate jeli bi moj seasonic izdrzao jos jednu ovakvu moju grafu?
Znam da i kad bi jako tesko, nije on za multi GPU ali...
Možda i bi izdržao ali na knap i uz gadno znojenje. Sigurno ne na višegodišnje korištenje pod čestim punim opterečenjem.
Svašta mislim
Gluposti.
S12II 520W daje koliko i VX550, uz nižu razinu buke.
Pa i taj Corsair VX 450W radi Seasonic zapravo a Corsair samo ljepi svoje ime gore ništa drugo.
Tu se radi o cistom 500W pravom napajanju, prema Overload testu nema druge ionak košta isto ko i taj Seasonic S12II 520W pa to sve govori.

Nije to S12II 520W već S12 500W, dizajn je identičan.
S12II 520W je ipak snžnije napajanje, a VX450 mu je ekvivalent cijenom zbog 5g garancije.

Nije to S12II 520W već S12 500W, dizajn je identičan.
S12II 520W je ipak snžnije napajanje, a VX450 mu je ekvivalent cijenom zbog 5g garancije.
A cuj Seasonic S12II 520W je jaci da, no samo za 18W kaj je vrlo malo kak sam rekel ista cijena to je to kaj si platil to si i dobil u jednom i drugom napajanju bez greške. Kak sam vec rekel negdje, Corsair je napravil zgodan potez s oznacavanjem napajanja pravi 500W model je oznacil sa 450W.
Pa normalno da je onda cudno kak toliko daje, ak ga se gleda ko oznaceni 450W model kaj zapravo i nije nego pravi 500W model Corsair se osigural s tim i to dobro to im je i bila taktika sigurno.
http://www.hardwaresecrets.com/article/Seasonic-S12II-Bronze-520-W-Power-Supply-Review/954/9