Koje napajanje savjetujete?
- poruka: 65
- |
- čitano: 5.381
- |
- moderatori:
DrNasty, F1-IVO, scorpion667, Danny_HR, pirat, XXX-Man, Lazarus Long
corsair vx 450W ili više
450W je dovoljno
http://www.adm.hr/product_info.php?cPath=258_217_150&products_id=4848
Dobar je i taj kojeg si ti stavio...
vx 450 je sasvim dovoljan.....no ako planiraš kasnije nadograđivat komp bolje uzmi neko od corsaira od 550...na taj naćin napajanje nije opterećeno i trajat će duže
Nije ni VX450 opterećen...
a obadva imaju 5 godina garancije tako da...
VX550 je toliko skup da je neisplativ za taj PC.
Osobno sam ga prije 2+ godine platio 200kn manje:
http://www.links.hr/?option=artikl&id_artikl=052.757.003
A ako bih trošio pare za toliko jako napajanje, uzeo bi ovo:
http://www.links.hr/?option=artikl&id_artikl=052.740.023
Modularno, snažnije (ne puno, nekih 5-7%), dvije godine jamstva, i extra tiho naspram VX-u.
VX550 je toliko skup da je neisplativ za taj PC.
Osobno sam ga prije 2+ godine platio 200kn manje:
http://www.links.hr/?option=artikl&id_artikl=052.757.003
A ako bih trošio pare za toliko jako napajanje, uzeo bi ovo:
http://www.links.hr/?option=artikl&id_artikl=052.740.023
Modularno, snažnije (ne puno, nekih 5-7%), dvije godine jamstva, i extra tiho naspram VX-u.
A bogami si dugo budan, nego da te pitam to LC napajanje kolko je ono u stvari kvalitetno..
Jer cuo sam da bas i nisu kvalitetna to napajanja..
Npr sta ako je opteretis sa npr hd5970...
Mozda da bolje ide na xilence brand ako vec mora
da imaš 5970 onda nebi ni uzimo napajanje ispod 800 w jer ona sama roši 400 tak da to nemožeš usporedit
Evo ja sam dobio istu konfu (pogledaj pod moj PC) prije par dana.Mislio sam se izmedju LC powera od 550 W i corsaira 450 W.Dosao u trgovinu i pitao prodavaca sto on misli (pohvala ljudima u Linksu stvarno su usluzni naspram onih u HG spotu).Rekao mi da je LC power nek slaba marka i da daje 10-15% manje od deklarirane snage.Cak mi nije preporucio ni ovaj corsair od 450 W jer je rekao da je on taman tu negdje taman i da je bolje da uzmem ovaj od 550 W te da ce mi on nadzivjeti konfu a uz to ima 5g jamstva.
Tako da ti je moja preporuka Corsair 550W.
Ima vx 450w - 500kn,
te xilenxe 600w - 500kn.
Neznam ja bih rađe išao na xilence jer je corsair odvratno skup(ne kažem da je bezveze skup),a s ovim 600w je miram duže vrijeme.
da imaš 5970 onda nebi ni uzimo napajanje ispod 800 w jer ona sama roši 400 tak da to nemožeš usporedit
Ako neznas prave informacije suzdrzi se odgovora....
Pogledaj moje napajanje bez frke vrti 2 x hd5970
prije toga sam imo zeusa na 750w ista stvar..
Preporuceno za tu konfu koju ja imam je corsair 550w tako da...
A LC power je nesto sasvim drugo i to nema veze sa watima..
Ima vx 450w - 500kn,
te xilenxe 600w - 500kn.
Neznam ja bih rađe išao na xilence jer je corsair odvratno skup(ne kažem da je bezveze skup),a s ovim 600w je miram duže vrijeme.
na napajanje dobis 5 godina garancije a na modularca 7 godina i sta bi ti htio od cijene??
A o kvalitetu kakvo to napajanje ima bolje ne raspravljat..
Ne znam tko ti je rekao da LC Power nije neka marka, ali to su odlicna napajanja, čak stovise koriste dosta istih napajanja kao sto koristi i Corsair u svojima.
Ali garancija je 2 godine, automatski cijena manja. Ali ono da daju dosta slabiju struju ne stoji nikako. Iz iskustva znam da su napajanja odlicna.
Da se razumijemo i ja imam Corsaira i imam samo preporuke za njega. Ali ne volim kad se negativno ili pozitivno prica o necemu sto to nije zasluzilo. LC Powera sam prodao dosta, i nikad problema nije bilo, napajanja su odlicna.
Ne znam tko ti je rekao da LC Power nije neka marka, ali to su odlicna napajanja, čak stovise koriste dosta istih napajanja kao sto koristi i Corsair u svojima.
Ali garancija je 2 godine, automatski cijena manja. Ali ono da daju dosta slabiju struju ne stoji nikako. Iz iskustva znam da su napajanja odlicna.
Da se razumijemo i ja imam Corsaira i imam samo preporuke za njega. Ali ne volim kad se negativno ili pozitivno prica o necemu sto to nije zasluzilo. LC Powera sam prodao dosta, i nikad problema nije bilo, napajanja su odlicna.
Niko nije reko da su losa nego sta mogu npr.. sigurno nemoze podnijet opterecenje kao corsair i nema 80+ certifikat tj imaju ali ih malo ima
zajeb...troši 300 w...krivo sam napiso....a kolko vidim pot tvoj pc imaš samo jednu 5970 a ne dvije
zajeb...troši 300 w...krivo sam napiso....a kolko vidim pot tvoj pc imaš samo jednu 5970 a ne dvije
pa ko je reko da imam dvije ??
samo sam reko da moze vrtit dvije..
Pogledaj moje napajanje bez frke vrti2 x hd5970
ja sam to shvatio kao dvije
Pogledaj moje napajanje bez frke vrti2 x hd5970
ja sam to shvatio kao dvije
Da i gdje sam ja tu napisao da imam dvije ??
pa daj covjece nauci pravilo razumijet stvari pa onda pisi ne kuzim opce sta i pokusavas..
ma nije važno....napiši kak reba da te ljudi razumiju
ma nije važno....napiši kak reba da te ljudi razumiju
Pa ja sam i napiso tako da ljudi razumiju jedino ti nisi razumio iz neznam kojeg razloga...
Sta oces da ti ovak napise pazit cu ubuduce u kojoj temi sudjelujes da znam pravilo se izrazit prema tebi..
Pogledaj moje napajanje to napajanje je u stanju vrit 2 x hd5970 jel ovako bolje??
ne zato što to opet ispanu dvije.....2x označava 2 komada nećega a ona je samo jedna.....kužiš???
ne zato što to opet ispanu dvije.....2x označava 2 komada nećega a ona je samo jedna.....kužiš???
Cek opet ti nesto nije jasno..
Ja imam jednu hd5970
I ovo napajanje koje ja imam moze gurat dvije hd5970 ne razumijem di je tvoj problem, tak da ne kuzim sta je pjesnik htio reci..
može dvije ak im makneš matićnu,procesor,ram.hard disk 
može dvije ak im makneš matićnu,procesor,ram.hard disk 
Os prestat sirit krive informacije ili sta??
Ako nemas pametnijeg posla odi tamo imas temu pokemoni pa pisi gluposti kakve oces...
Isprobano ej da vrti dvije hd5970 imas na netu kolko god oces slucajeva
od seasonica 650, silverstona, corsaira. enermaxa, tagana itd..
ok.....dobro razumijem
Uzmi Corsair 450W, ako moje chieftec od 450W moju konfu vuče bez ikakvih problema (evo već komp nisam gasio ima puna tri dana) onda neće ni taj Corsair raditi probleme.