Situacija je takva kakva je, i limit za napajanje je 250kn (300 zbilja ako je neka dobra ponuda). Komp ukratko q6600+8800gtx+8gb rama+2 hdda, bivsi vlasnik je rekao da ce 400w biti sasvim ok. Da li je bolja (ili manje losa?) opcija uzet novo jeftinije napajanje, ili ici na rabljeno (pretpostavljam najcesce bez garancije)?
Rabljeno vs novo (i losije) napajanje
- poruka: 19
- |
- čitano: 1.736
- |
- moderatori:
DrNasty, F1-IVO, scorpion667, Danny_HR, pirat
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Koje 400w?
Dodaj još 30kn na tih 300 i uzmi LC Power 460W GP3. Ako stvarno nemožeš onda uzmi LC Power Office 600W. Nemoj kupovat rabljena napajanja, pogotovo ako su bez garancije.
Napajanje se nikad ne kupuje rabljeno! - zlatno pravilo. Nikad, ali nikad rabljeno napajanje.
Btw. ovo nije loše, držat če tvoju konfu bez problema. http://www.links.hr/index.php?naziv=Napajanje+550W%2C+LC+POWER+Silent+Series%2C+ATX+V2.2%2C+120mm+vent.&option=artikl&id_kategorija=052740&id_artikl=052.740.034
Napajanje se nikad ne kupuje rabljeno! - zlatno pravilo. Nikad, ali nikad rabljeno napajanje.
Zašto ?
Naravno osim ako znaš od koga kupuješ.
Hvala na prilicno brzim odgovorima! Links bi mi bio elegantna opcija, buduci da nemamo neku ponudu ducana u karlovcu. Ako je Silent Giant 460W primjetno bolji od Silent Series 550W, onda cu riskirat i tih 60kn razlike...
Zašto ?
Zato što je to najbitnija komponenta računala i nikad ne možeš znati je li ispravna ukoliko ne kupuješ novo i pod garancijom.
Naravno osim ako znaš od koga kupuješ.
Ah..danas više ništa nije sigurno..
XFX 450W..IMO najbolji i najjači za taj novac..
Vidim da je najjeftiniji oko 360kn. Sa dostavom mi je to 400kn. I problem je kaj u slucaju da ce mi trebat garancija, opet moram u zg...
Situacija je takva kakva je, i limit za napajanje je 250kn (300 zbilja ako je neka dobra ponuda). Komp ukratko q6600+8800gtx+8gb rama+2 hdda, bivsi vlasnik je rekao da ce 400w biti sasvim ok. Da li je bolja (ili manje losa?) opcija uzet novo jeftinije napajanje, ili ici na rabljeno (pretpostavljam najcesce bez garancije)?
nemoj me hebat da si ovo kupio http://www.njuskalo.hr/pc-racunala/pc-q6600-oglas-3339348
mislio sam ja uzet al je lik reko da je vec prodano
nemoj me hebat da si ovo kupio http://www.njuskalo.hr/pc-racunala/pc-q6600-oglas-3339348
mislio sam ja uzet al je lik reko da je vec prodano
Mislim da sam uletio 10ak min otkako se oglas pojavio ovdje na forumu... Bilo je planirano uzet komp u rangu 3000-3500kn, no budget je pao na 2000 i ovo je taman uletilo. Prokleta kriza -.-
Btw, Xilence red wing 480W? Bolje rijesenje od Silent Giant 460W?
Btw, Xilence red wing 480W? Bolje rijesenje od Silent Giant 460W?
Bolji je LC. 
Vidim da je najjeftiniji oko 360kn. Sa dostavom mi je to 400kn. I problem je kaj u slucaju da ce mi trebat garancija, opet moram u zg...
To je napajanje bolje od svih navedenih. Za reklamaciju nemoraš u zg nego im ga samo pošalješ. Isplati se dat tih 400kn.
Uzeto je LC Silent Giant 460W. Komp slozen, i sad imam cudne probleme. Ponekad radi ok pod full opterecenjem, a ponekad se krene restartat nakon paljenja (cca 10ak sekundi od paljenja se ugasi, pa ponovno upali). Za probu sam iskopcao drugi hdd i dvd, i opet isto. Kasnije spojim opet sve, upalim ga i sve radi ok. Jel moguce da je napajanje ili je nesto drugo? :/
Uzeto je LC Silent Giant 460W. Komp slozen, i sad imam cudne probleme. Ponekad radi ok pod full opterecenjem, a ponekad se krene restartat nakon paljenja (cca 10ak sekundi od paljenja se ugasi, pa ponovno upali). Za probu sam iskopcao drugi hdd i dvd, i opet isto. Kasnije spojim opet sve, upalim ga i sve radi ok. Jel moguce da je napajanje ili je nesto drugo? :/
možda cooler od procesora nije sjeo dobro?
možda cooler od procesora nije sjeo dobro?
Moguce. Al opet, jucer je radio normalno :/ Posudit cu od frenda napajanje da iskljucim tu opciju.