Ručno napravljeno hlađenje.

poruka: 24
|
čitano: 2.362
|
moderatori: DrNasty, F1-IVO, scorpion667, Danny_HR, pirat
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
2 godine

Neki lik iz Hrvatske je ovo napravio,pogledajte..

KLIK

Prvenstveno za ovo se mora imati veliki mozak,mnogo slobodnog vremena i znanja i puno živaca..

Ljudska glupost i svemir su beskonačni, ali za ovo drugo nisam baš siguran siguran.
2 godine
RE: Ručno napravljeno hlađenje.

Meni ti je tokar negdje 2003. napravio vrhunski vodeni blok za socket A i 462.

Uz malo promjena, pasao bi i na današnje sockete.

Platio sam dobrih 400kn, nekad je to bilo super.

Ali danas se to ne isplati, jer ima jako povoljnih i dobrih riješenja već gotove konstrukcije.

Ovo je samo za pohvalu, jer kad netko ima svoju tokarsku radionicu, može si napraviti "onako kako zamisli".

Blokovi koje je radio su klasični, pajpe i spreaderi su malo drugačiji, ali su jako jako veliki (ne znam kako će

stati u kejs, al dobro).

Izgleda kao vrhunski proizvod, ali da ti to treba, ne treba.

Inače, svaka čast na trudu. Samo neka stavi dobar backplate, da ne pukne ploča...

Good artists copy, great artists steal. (Picasso)
2 godine
protjeran

svaka cas coviku.potaklo me da i ja to napravim.caca mi ima radionu i sve sto mi triba za ovo

samo gdje ima kupit pumpa i ova tekucina

ljepo li je hrvat biti,majko hvala ti
2 godine

Pumpu uzmeš malo jaču za akvarij, blok je najbolji od juga 45 ili 55 (isti su).

tekućina najbolje destilirana voda + antikorozin mješavina.

2 godine
protjeran
Don Kihoty kaže...

Pumpu uzmeš malo jaču za akvarij, blok je najbolji od juga 45 ili 55 (isti su).

tekućina najbolje destilirana voda + antikorozin mješavina.

hvala.a gdje ima za kupit ta antikorozin mješavina.

blok sam napravim

2 godine

Pa kupi malo antikorozina i mjeaš ga s vodom, i dobiješ mješavinu.

Neki kažu da je i WD40 + destilirana voda dovoljna, ali to mi nekako nejde u glavu,

jer vodu i ulje nikako ne možeš povezati u emulziju (u radnim uvjetima kroz cijevi).

Evo kolega do mene kaže da je kalgon (kalgonit tekući) je dobar izbor,

ako nema gotovih sredstava.

Samo od ulja ne smije biti UK4 be smiješ, topi boju, a UK12 je super,

ali možda topi plastiku.

2 godine

Ja sam u firmi nešto radia sa "Peltier" elementom al problem je bio u tome šta se stvara kondezacija.

2 godine
protjeran
Don Kihoty kaže...

Pa kupi malo antikorozina i mjeaš ga s vodom, i dobiješ mješavinu.

Neki kažu da je i WD40 + destilirana voda dovoljna, ali to mi nekako nejde u glavu,

jer vodu i ulje nikako ne možeš povezati u emulziju (u radnim uvjetima kroz cijevi).

Evo kolega do mene kaže da je kalgon (kalgonit tekući) je dobar izbor,

ako nema gotovih sredstava.

Samo od ulja ne smije biti UK4 be smiješ, topi boju, a UK12 je super,

ali možda topi plastiku.

ako dode do istjecanja tekucine,komponentama nece biti nista?

2 godine
Hedrick kaže...

Ja sam u firmi nešto radia sa "Peltier" elementom al problem je bio u tome šta se stvara kondezacija.

Neman iskustva baš sa tim Smijeh

2 godine
Hedrick kaže...
Hedrick kaže...

Neman iskustva baš sa tim Smijeh

2 godine
Hedrick kaže...

To ti je dobro za sesije, dva tri venta da propuhuju, ali i to nije trajno riješenje.

Samo sesije i to je to.

Toni93 kaže...

Voda je slab izolator, više vodič nego izolator, pa si misli. Belji se

2 godine
protjeran

bas sam se zapalia.jos cu se raspitat u vezi svega.moglo bi i bit nesto od toga

3 godine

Mislim da bi mi ipak bilo bolje da je koristio neke gotove elemente, topa hladnjak od grijanja od juga i sl. Ovaj njegov hladnjak mi ne djeluje efikasan u odnosu na dimenzije. Cijevi je malo, a velike su, prijenos topline sa cijevi na rebra upitan (koliko sam vidio, nije ih lemio).

Heart: _/\_/\_/\_/\_/\_/\_/\_/\_ Brain: __________________________
2 godine

Evo proveo sam nekih sat i pol čitajući ovo...fascinantno i prezanimljivo..svaka čast..šteta što je bilo tako davno..bilo bi lijepo vidjeti kako bi se ponašalo sa Fermijem..Belji se

Toni93 kaže...

Ako dođe do istjecanja tekućine možeš se pozdraviti sa komponentama. Zato je ovaj tip toliko puta i testirao cijeli sustav..

∂αмαgєнιgн // Dijelim časopis VIDI u PDF-u! (iz arhive, dakle svaki mjesec imam za prošli mjesec).
2 godine
protjeran
MrBlc kaže...

Mislim da bi mi ipak bilo bolje da je koristio neke gotove elemente, topa hladnjak od grijanja od juga i sl. Ovaj njegov hladnjak mi ne djeluje efikasan u odnosu na dimenzije. Cijevi je malo, a velike su, prijenos topline sa cijevi na rebra upitan (koliko sam vidio, nije ih lemio).

mora ih je bar puntat. slazem se da su cijevi velike i malo ih je.moga je ic s manjim cijevima a da ih je vise

2 godine
Toni93 kaže...
MrBlc kaže...

mora ih je bar puntat. slazem se da su cijevi velike i malo ih je.moga je ic s manjim cijevima a da ih je vise

Nije mogao...cijevi su širine kao i one plastične cijevi koje idu do svakog bloka. Kada bi ta cijev bila manja..došlo bi do smanjenja protoka vode, povećavanja pritiska u tim cijevima, a samim time, vrlo vjerojatno i puštanja vode van..

∂αмαgєнιgн // Dijelim časopis VIDI u PDF-u! (iz arhive, dakle svaki mjesec imam za prošli mjesec).
2 godine

Predobro napravljeno, ali kada imas alat i volje (vremena) svasta se moze napravit.

Isss.....i mi smo radili vodeno prije cca 10-ak god. no to je izgledalo malo drgacije od ovoga (nase je bilo ruzno i "sklepano", ali je radilo....neko vrijeme Smijeh)....isto je Yugic bio u igri + pumpa za akvarij.

First they ignore you... Then they laught at you... Then they fight you... Then you win... Mohandas Gandhi
2 godine
protjeran
DamageHigh kaže...
Toni93 kaže...
MrBlc kaže...

Nije mogao...cijevi su širine kao i one plastične cijevi koje idu do svakog bloka. Kada bi ta cijev bila manja..došlo bi do smanjenja protoka vode, povećavanja pritiska u tim cijevima, a samim time, vrlo vjerojatno i puštanja vode van..

teoretski da ali u praksi sigurno ne.mogao je ici s manjim cijevima ali staviti ih duple

3 godine
DamageHigh kaže...

Veće povečanje bi dobio u dijelu sustava između pumpe i radijatora jer kroz radijator tekučina ima veću brzinu, pa je zbog toga tlak manji. Međutim, u praksi se koristi više paralelnih cijevi, povečava se ukupni presjek, povečava se površina same cijevi, a time i bolji prijenos topline na rebra, a smanjuje se brzina protoka vode kroz radijator (uz zadržavanje brzine protoka kroz ostatak sistema). Na ovakvo rješenje je išao vjerojatno samo zbog jednostavnosti izrade, a očito je liku bio cilj da baš sve sam napravi.

Heart: _/\_/\_/\_/\_/\_/\_/\_/\_ Brain: __________________________
2 godine
Ma svaka mu čast...stvarno treba imati čelične živce za tako nešto.
Kada je bušio stotine rupa u onom plexiju i kada je pukao...mislim da bi ja pobacao sve u...
2 godine
protjeran

5. strana 6. slika.

Procitajte novine.

I onda par slika poslije.

a.k.a dr. House, ali to je ime bilo zauzeto....
21 mjesec
neaktivan

ili uperis ventilator u komp Izlanuo se

Trazim curu kojoj ime ne zavrsava na .JPG
2 godine

Svaka im čast na idejama i postignućima, ali svejedno to nikad neće i ne može izgledati cool i brutalno dobro kao kad se kupi cooler u trgovini.

2 godine
Spakos kaže...

Svaka im čast na idejama i postignućima, ali svejedno to nikad neće i ne može izgledati cool i brutalno dobro kao kad se kupi cooler u trgovini.

Takvim ljudima nije cilj (glavni) da to izgleda "cool" i "brutalno dobro" nego da se napravi izvrsno hlađenje.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice