posto mi stalno nestaje struje i pada napon htio bi kupiti neki dobar UPS za Corsair 750W.
gledao sam malo u ADM-u i Mikronis-u pa me zanima sto mislite o ovom UPS-u i dal ima neki bolji za 1300kn
UPS Eaton Powerware 5110 1500VA/900W
posto mi stalno nestaje struje i pada napon htio bi kupiti neki dobar UPS za Corsair 750W.
gledao sam malo u ADM-u i Mikronis-u pa me zanima sto mislite o ovom UPS-u i dal ima neki bolji za 1300kn
Nemoj previše gledati njihove specifikacije. Večinom je riječ o kratkotrajnom opterečenju kojeg mogu podnijeti, a mnogi niti to. Prvo si nabavi u Chipoteci wat-metar, košta 100-tinjak kuna. Priključi na strujnu letvu sve što treba stalno napajanje i preko ovog wat-metra provjeri koliko trebaš snage. Malo eksperimentiraj jer je kod mene potrebna snaga varirala od 250W (u leru) do 500W kada sam radio video kodiranje + Folding@Home za gpu. Jednom mi je riknulo napajanje jer sam htio isprobati neki bezvezni ups od tisuću i nešto W, a u stvarnosti nije držalo niti 300W.
Moja ti je preporuka da ipak uzmeš ups s imenom i boljim specifikacijama koji je skuplji. Osobno imam APC SmartUPS 2200 i mogu reći da uz SSD ovo mi je jedna od najdražih investicija. Radi kao urica, a bez problema je autonoman preko 1h 30m pod punim opterećenjem.
kolko si plato to cudo? izgleda skupo
Ako imaš love, bilo koji APC je super stvar.
Ako ne, C-Lion je dobra jeftina solucija.
I ja baš sad gledam koji ups čopit, pretpostavljam da mi konfa u loadu troši oko 400w, onda bi mi dobro došel malo jači ups, 1000-1500va.. A gledam nema ih ispod soma i pol kn, dok od APC-a ups od 1500va košta oko 2700kn...
Inače sam znal u godini dana imat po 3-4 put nestanak struje..
mislim da cu ipak uzeti C-liona jer mi je APC preskup
hvala :)
Pozdrav.
Da ne otvaram novu temu:
molim preporuku za UPS, po mogućnosti dobavljiv kod nas.
Soc. 2011 konfiguracija, 850W napajanje.
Hvala.