Čišćenje LCDa

poruka: 14
|
čitano: 4.585
|
moderatori: DrNasty, F1-IVO, scorpion667, naxeem, Lazarus Long
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
3 godine
Čišćenje LCD TVa

...čime očistiti okvir a čime monitor ?

Poruka je uređivana zadnji put pon 5.4.2010 20:50 (tintin).
3 godine
3 godine
Čišćenje LCDa

..kupio sam takav komplet...krpa nije ravna nego nekako ispuočena po cijeloj površini..ako ima neko takav komplet nek napiše svoje iskustvo (nebi htio zaj... LCD)

2 godine
neaktivan
Čišćenje LCDa

Kupio sam sredstvo za čišćenje staklenih površina od eurotrade-a! pakiranje je od 100 vlažnih maramica!! To mi je rekla žena u dučanu da uzmem al sad nisam 100% siguran dal čistiti time!!na pakiranju je slikica od monitora ali bi htio još prije provijeriti jer mi je lcd nov pa ga nebi želio za.......

evo slika pakiranja:

http://img180.imageshack.us/i/fotografija0136.jpg/

http://img13.imageshack.us/i/fotografija0138m.jpg/

4 godine
Čišćenje LCDa

Krpa od od čistog pamuka ili svila, onakva kakvu dobiješ

za čiščenje naočala i malo nakapaš alkohola po krpi i to je to najbolje. 

2 godine
protjeran
Čišćenje LCDa

Ja moje lcd monitore i tv-e ćistim naj običnijom paloma maramicom i budu čisti kao ogledalo.

.:.:.:-_-_-......
3 godine
Čišćenje LCDa

...očistio sam okvir LCDa krpicom za naočale umočenom u malo vode i ostali su mi neki fleki po okviru, kako to skinuti (ako stisnem prejako krpicom izgrebat ću okvir) ?

2 godine
RE: Čišćenje LCDa

ja svoje elcedejove čistim...čisti ženaIzlanuo se i to dobro...

zeko73
2 godine
protjeran
zeko73 kaže...

ja svoje elcedejove čistim...čisti ženaIzlanuo se i to dobro...

mislim da bi tako trebalo i biti

ja sam dobio krpu koju smocim vodom i obrisem panel ali ja koristim rakiju i krpu i to ispadne odlicno

lijepo li je Hrvat biti,majko hvala ti
2 godine
protjeran
Čišćenje LCDa

čuo sam da alkohol ne smije na lcd monitor. ja rabim sapun i krpicu za naočale.  tolko dobro čisti da ga ne moram prat više od 1 u 6 mjeseci. prašinu brišem svaki dan suhom krpom od naočala.

May justice be done though the heavens fall
Poruka je uređivana zadnji put čet 30.9.2010 23:50 (karakteran).
3 godine
Čišćenje LCDa

Ja sam kupio paket od 12 maramica, tj. 12 vlažnih i 12 suhih, prvo se sa vlažnom pobriše pa sa suhom ispolira i proizvod je šrot. Kupio sam te maramica jer piše da ne ostavljaju one bijele fleke po monitoru a ostavljaju, i to jako. Sljedeće šta ću kupiti je neka pjena, košta 55 kn i dobije se spužva s kojom se ta pjena trlja dok ne nestane, zvuči agresivno i opasno ali ću probati. Inače ne smije se sa alkoholom trljati LCD jer može nagristi površinu, zato na svim sredstvima za čišćenje piše da sadrže 1% alkohola.

3 godine
Čišćenje LCDa

Krpicom što sam dobio uz ekran i sa čistom, destiliranom, vodom pošpricam na krpu i pobrišem ekran te nakon toga bude čist ko suza. Uglavnom tako je pisalo i u uputstvima od LCD-ea da se ne smije kemikalijama ili alkoholom čistiti.

''...nisam možda siguran što me uistinu zanima, ali sam posve siguran što me ne zanima.''
Poruka je uređivana zadnji put uto 5.10.2010 17:03 (Razer_Copperhead).
3 godine
Razer_Copperhead kaže...

Krpicom što sam dobio uz ekran i sa čistom, destiliranom, vodom pošpricam na krpu i pobrišem ekran te nakon toga bude čist ko suza. Uglavnom tako je pisalo i u uputstvima od LCD-ea da se ne smije kemikalijama ili alkoholom čistiti.

Tako bi trebalo, samo što je meni brat kihnuo po novom monitoru (kaže "ups sorry") tako da sam trebao neko baš kemijsko sredstvo da ga očistim. Iznenadio sam se da ima čak 8 vrsta proizvoda za čistiti LCD monitore, čak 5 vrsta maramica, uglavnom vlažnih, nekakav gel zeleni, pa jedna pjena i nekakava posebna krpica. Većinu maramica sam probao i nisam zadovoljan, ostala je još ta pjena i gel za probati.

4 godine
Čišćenje LCDa

Okej, vjerojatno su ljudi već nadavali savjeta, samo da ja dodam iskustveno u svojih desetak godina korišćenja lcd monitora-čistio sam ih uredno sa onim

arfom za staklo...pobrisao običnim troslojnim toalet papirom/papirnatim ručnikom i sve pet, od svih silnih modela koje sam pregrmio kroz ruke:)

Redovoto mi zna špricnut juicke pri natakanju, pa mlijeko, pa kapljice kave, pa masne fleke od ljudi koji turaju prstom po ekranu,

zasad sve uspješno očišćeno za nikakav novac.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice