Kako spojiti slušalice na TV bez utora za slušalic

poruka: 13
|
čitano: 3.678
|
moderatori: DrNasty, F1-IVO, scorpion667, naxeem, Lazarus Long
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
3 godine
neaktivan
Želio bih priključiti slušalice na TV (LG 32LG5500) koji nema uobičajan ulaz za slušalice nego lijevi i desni audio ulaz (crveni i bijeli) ima također i optički audio utor. Zahvalan sam za prijedlog kako napravit spajanje u tom slučaju te da li postoje neki konvertori koje bih mogao iskoristiti u tom slučaju.
4 godine

Pošto imaš crveni i bijeli utor najlakše ti je spojit preko DVD playera.

FOR THE HORDE
3 godine
RE: Kako spojiti slušalice na TV bez utora za sluš
larousse kaže...
Želio bih priključiti slušalice na TV (LG 32LG5500) koji nema uobičajan ulaz za slušalice nego lijevi i desni audio ulaz (crveni i bijeli) ima također i optički audio utor. Zahvalan sam za prijedlog kako napravit spajanje u tom slučaju te da li postoje neki konvertori koje bih mogao iskoristiti u tom slučaju.

Tebi treba izlaz, a ne ulaz. Koji je tv?

3 godine

I mene muči isti problem... Samsung LCD (kad prondađem napisat ću koji model)..

Ukoliko želite LOCKERZ POZIVNICU obratite mi se na PM ili upišite svoj mail na ovom linku: http://fs17.formsite.com/CroWarrior/form245636018/index.html
4 godine
neaktivan

Ako imas skart preko njega dobijes line out. Treba ti adapter koji sa jedne strane ima scart a sa druge spdf i crveni, bijeli i zuti cinc i odzgo ima prekidac in i out. Prebacis na out i na bijelom i crvenom imas zvuk. Onda njadjes adapter koji ima sa jedne strane muski cinch 2 komada a sa druge zenski 2,5 mm banana prikljucak i onda u to utaknes slusalice. Mala napomena: jacina zvuka je konstantna i mora se podesavati na slusalicama. Nisam isporbavao sa slusalicama ali trenutno su mi tako prikopcani zvucnici na tv.

3 godine
neaktivan
TV model je LG 32LG5500.
3 godine
neaktivan
logic kaže...

Ako imas skart preko njega dobijes line out. Treba ti adapter koji sa jedne strane ima scart a sa druge spdf i crveni, bijeli i zuti cinc i odzgo ima prekidac in i out. Prebacis na out i na bijelom i crvenom imas zvuk. Onda njadjes adapter koji ima sa jedne strane muski cinch 2 komada a sa druge zenski 2,5 mm banana prikljucak i onda u to utaknes slusalice. Mala napomena: jacina zvuka je konstantna i mora se podesavati na slusalicama. Nisam isporbavao sa slusalicama ali trenutno su mi tako prikopcani zvucnici na tv.

Da li bi se to dalo jednostavno premostiti ovim adapterom

http://www.kronos.hr/adapter-cinch-muski-zenski-stereo-p-7459.html ??

3 godine

tebi treba nesto poput ovoga da spojis slusalice na cinch audio izlaz na tv-u

Da si visok koliko si glup, imao bi snijega po glavi .....
Poruka je uređivana zadnji put uto 13.10.2009 6:27 (dadododo).
2 godine
neaktivan

Imam LCD Grundig i imam slušalice ali neznam kako da ih spojim na lcd jer nema ono standardnog utora za slušalice?Kako da ih spojim?Pomagajte

3 godine
zamka_54 kaže...

Imam LCD Grundig i imam slušalice ali neznam kako da ih spojim na lcd jer nema ono standardnog utora za slušalice?Kako da ih spojim?Pomagajte

Odi u links i kupi tamo kabel koji s jedne strane ima utor za slušalice a s druge chincheve. Onda uštekaš te konektore od chincha (crveni i bijeli) u TV, a sluške spojiš na drugu stranu kabela:

http://www.links.hr/index.php?naziv=Audio+kabel+BANDRIDGE%2C+Portable.%2C+3.5mm+F+-+2x+RCA+M+1m+BAL3501&option=artikl&id_kategorija=2006&id_artikl=200.600.063

Prodajem: Matičnu ploču Matsonic + Intel Pentium IV 1.7 Ghz za 100 kn. Floppy Disk Drive + odgovarajući kabel za 50 kn. Modeme (PCI) za 30 kn/kom.
4 godine
neaktivan
RoyalBlood kaže...
zamka_54 kaže...

Odi u links i kupi tamo kabel koji s jedne strane ima utor za slušalice a s druge chincheve. Onda uštekaš te konektore od chincha (crveni i bijeli) u TV, a sluške spojiš na drugu stranu kabela:

http://www.links.hr/index.php?naziv=Audio+kabel+BANDRIDGE%2C+Portable.%2C+3.5mm+F+-+2x+RCA+M+1m+BAL3501&option=artikl&id_kategorija=2006&id_artikl=200.600.063

Naravno svjesstan si da nisi napisao da to mora utaketi u line out a nemaju svi tv-i line out.

3 godine
logic kaže...
RoyalBlood kaže...
zamka_54 kaže...

Naravno svjesstan si da nisi napisao da to mora utaketi u line out a nemaju svi tv-i line out.

Ne mora utaknuti u line out nego u RCA, ako ih nema nek kupi il nabavi SCART>chinch

BTW: ne želi mi drugu sliku prebaciti...

http://manual.audacityteam.org/images/e/e4/RCA-InCassetteBack.jpg

Krajevi kabla Krajevi kabla
Prodajem: Matičnu ploču Matsonic + Intel Pentium IV 1.7 Ghz za 100 kn. Floppy Disk Drive + odgovarajući kabel za 50 kn. Modeme (PCI) za 30 kn/kom.
Poruka je uređivana zadnji put sub 23.1.2010 12:49 (RoyalBlood).
2 godine
Dragi ljidi, bas mezanima da li nekomu gore navedene preporuke pomazu
Naime tehnicki kad se gleda, svi ti signali nas art i concj kpnektorima trbali bi biti ne za direktno prikljucivanje vec preko aktivne elekteonike
Naime prilagodjeno je za potrosace velikog otpora a ne malog poput slusalica ili nedajboze zvucnika
Dakle ocekuje se elektronika citaj pojacalo koje ce signal prilagoditi takvim potrosacima
E sad necu tvrditi da nece raditi, jer moguce su izlazi takvi da ce stvar izdrzati ali garanciju ce vam tesko priznati radi neadekvatnog spajanja - recimo to ovako blaze...
No svejedno volio bih cuti i sto se desava u praksi.
Na kraju bih samo dodao da se pod aktivnom elektronikom mislilo nabilo elektroniku u video playeru, kucnom kinu, audio pojacalu ili pak posebnom pojacalu namjenjenom iskljucivo slusalicama. Takve sam kao klinac i sam radio za slicnu namjenu
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice