Philips 43PFS5803-smarttv funkcije

poruka: 11
|
čitano: 8.275
|
moderatori: DrNasty, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus, pirat
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
8 godina
neaktivan
offline
Philips 43PFS5803-smart funkcije ne mogu startati?

Kupio sam Philips 43PFS5803  koji ima i smart tv funkcije.

Poslije uključenja  vršio sam početne instalacije .Imam programe sa iptv televizije ( kabelska televizija preko T-coma), ali ne mogu otvoriti  Youtube, internet browser??

Kada stisnem tipke za to , javlja mi da moram ići na setings, instalaciju tv progarama ( mislim da kaže anteskih/ i kablovskih, ne satelitskih!).

Tu instalacijeu kod početne instalacije sam također zadao, ali nakon svih stepove i totala ,  mi je javio da nije uččitao nijedan digitalni i analogni program ( sa antene, jer nemam satelit pa sam  kliknuo na antenske programe). Antenski akbel sam naravno prikopčao na port televizora.

Moj stariji , raniji lcd tv je  imao dva učitana antenska programa ( Z1, i 4 rijeke), ali ovaj novi mi na automatsko traženje nije učitao nijedan program...meni nevažno, ali to napominjem jer kada stisnem  ove smart funkcije- Youtube , internet browser, javlja mi da idem na učitavanje , instalaciju gore navedenih programa?? (  nešto ala...setings, instalation programs itd...nisam sad uz tv pa pišem napamet)

Inače , povezivanje sa ruterom sam odradio, bila ponuda za žičani lan, i wireless, kliknu0o sam na wi-fi i  na ekranu se pokazao naziv moje mreše i čak i naziv lozinke...po tome zaključujem da je tv  se uspio prikopćati  bežičnim načinom na moju internet mrežu!

 

Nije mi jasno , kakve veze ima startanje youtuba, internet browsera sa time da li je tv uspio učitati koji zemaljski ( antenski tv program)?? Jer svaki put mi javiotu skočnu poruku da moram izvršiti instalaciju programa...MADA SAM TO UČINIO VEĆ 3 PUTA! ( mislim da je taj rezultat od 0  digitalnih i analognih učitanja moguće realan , jer ja sam prije imao peko antene 8,9 zemaljskih programa...nešto su sustanari radili sa antenom na krovu, jer oni nisu mogli na toj strani primati zemaljske programe ili su loše primali neznam detalje jer oni seu nešto kemijali na krovu i/ili  instalacijama,a poslije tih njihovih radova na anteni ili kablovima ili razv. kutiji neznam točno, meni je moglo poslije toga  učitati samo2  programa.-Z1 i 4rijeke?!)

 

Imate li ideju gdje trebam ući , odnosnokoji korak od  svih mogućih instalacija nisam napravio?

Šta trebam još provjeriti ( ima li šanse da možda  nisam povezan sa internetom, mada mi je kod instalacije pokazalo  točan naziv moje mreže i moju lozinku...mislim da kada tv jednom nađe mrežu, da je autom. sejva u tvu za sva vremena,ili nije tako?)

 

hvala unaprijed

 
0 0 hvala 0
8 godina
neaktivan
offline
Ne mogu dobiti poziciju za prihvat odredbi uporabe

Jučer sam opet pokušao otvoriti Smarttv, Youtube , app galeriju itd...uglavnom sve one ikonice koje su vezane za internet i smarttv

Provjerio sam i da li sam povezan sa mrežom , definitivno sam bežično povezan( poslije ću staviti poruku sa ekrana televizora), čitao sam PAPIRNATA uputstva o opotrebi-manual, čitao i Pomoć- stranicu na televizoru  itd

Ušao sam na ikonicu Smarttv( i na Youtube i druge) i svaki puta kada kliknem na dnu ekrana piše slijedeće:

ODREDBE UPORABE NISU PRIHVAĆENE. MORATE PRIHVATITI ODREDBE UPORABE kako bi uživali u sadržaju...

PRITISNITE OK kako biste pregledali i prihvatili Odredbe Uporabe.

 

To sam učinio barem deset puta i na ikonici STV, i na  ikonici YOUTUBE i na svim  drugim pozicijama . Ulazio sam i na drugi način: prvo tipka home, pa aplikacije, pa onda nađem  poziviju smarttv i kliknem ( znači ne direktno na onu  ikonicu sa ekrana na tvprogramu , nego preko  aplikacija)

Klikanje ni na jednoj ikonici ne dopušta da se izvrši " pregled odredbi uporabe i prihvatilo iste"???!

Poslije klikanja nestanu ikonice sa tv programa, i ostane samo slika sa tv programa na ekranu!

Znači samo se vrati gledanje programa sa  kabelske iptv liste ( t-coma)...znači ostane  samo čista slika ,bez ičega preko slike)

Tražio sam u postavkama, all setinsgs, u općim odredbama , u  funkciji Pomoći na tvu itd...sve vezano za smart tv...i sve sam napravio po uputama  koje su bile dane tamo

Više puta sam provjerio da li sam povezan sa ruterom i inetrnetom...crno na bijelo sam viduoo da je povezano!

 

Na str.45 Pismenih uputstava za tv, na poglavlju Smarttv  piše:

"Kada prvi put otvorite STV, morati ćete konfigurirati vezu. Kako biste nastavili , pročitajte i prihvatite odredbe i uvjete."

 

To je valjda  to što mi dolje na dnu ekrana  piše ono što sam ranije naveo i boldao gore.

Ali poslčije klikanja mi ništa ne daje za pregledati i potvrdioti????

U čemu je stvar?

Ili sam dovio tv koji već od početka ima tvornički kvar za smarttv i ostale aplikacije???To  je onda vjer. neki čip / neki procesor ili ?

  

 

 
0 0 hvala 0
8 godina
neaktivan
offline
Philips 43PFS5803-smarttv funkcije

Evo provjere na postavkama, povezanost s internetom gdje kaže da sam povezan (moja kor.ime, i lozinka)

 

Evo i Uputstva za uporabu...smarttv je na 45. stranici, ali evo cijeli manuel na stranici:

 

 

https://www.download.p4c.philips.com/files/4/43pfs5803_12/43pfs5803_12_dfu_hrv.pdf

IZGLED+EKRANA-POVEZAN+TV+S+INTERNETOM IZGLED+EKRANA-POVEZAN+TV+S+INTERNETOM
Poruka je uređivana zadnji put čet 29.11.2018 9:44 (hrkihrle).
 
0 0 hvala 0
8 godina
neaktivan
offline
Philips 43PFS5803-smarttv funkcije

Evo i na drugom mjestu u tvu gdje mi kaže da sam povezan i sa usmjerivačem( ruterom) i da imam internet

 

A, kada pokušavam  otvoriti ikonice aplikacija onda mi ne učitava smartv i druge aplikacije?

Jedini preduvjet da se  uspješno to napravi je da sam povezan sa internetom, je li tako?

I povezan sam ...zašto mi onda ne  spoji smrttv na internet i ne da tekst tih Upustava o uporabi koji moram pročitati i potvrditi??

 

Edit:

za razliku od prekjučer,  jučer  mi poslije klikanja ikonica za smartv, youtube isl, ne javlja :da idem na učitavanje , instalaciju  kabelskih/ antenaskih programa, jer sam jučer opet išao na instalaciju kabelskih/zemaljskih progarama, samo sam promjenio postavku da učitava DVB-T  sustav, tako da mi je jučer povuklo 3 zemaljska digiralna programa ( Z1, LAUDATO, TRENDTV)...poslije toga mi ne više ne javlja da moram instalirati programe, nego :

ODREDBE UPORABE NISU PRIHVAĆENE. MORATE PRIHVATITI ODREDBE UPORABE kako bi uživali u sadržaju...

PRITISNITE OK kako biste pregledali i prihvatili Odredbe Uporabe.

Poruka je uređivana zadnji put čet 29.11.2018 10:02 (hrkihrle).
 
0 0 hvala 0
16 godina
offline
Philips 43PFS5803-smarttv funkcije

Poslikaj što ti prikaže nakon što stisneš OK na "PRITISNITE OK kako biste pregledali i prihvatili Odredbe Uporabe."

Moj PC  
0 0 hvala 0
8 godina
neaktivan
offline
Re: Philips 43PFS5803-smarttv funkcije

Ne prikaže ništa!???

Samo nestanu ikonice  aplikacija koje su bile na ekranu preko  tv programa , te ostane televizijski program  sa kabelske/iptv(čisti) koji sam gledao.

8 godina
neaktivan
offline
Philips 43PFS5803-smarttv funkcije

Postoji li mogućnost da iako  mi ( vidljivo na ove 2 slike)pokazuje da sam wifi spojen na internet, da ipak  veza nije dobra isl?

da ga pokušam spojiti sa žicom, lanom?

 

Možda tada proradi?

Ima li na smart , led tveima neka brza tipka da se vidi da li je tv spojen na internet, a  da se ne traba ulaziti u postavke, i stiskati 5-6 tiplli i u više ulazaka?

Brza funkacija provjere da li je tv umrežena na net? Pada mi napamet da možda  preko zraka ipak nije dobro spojen???

 

 
0 0 hvala 0
16 godina
offline
Philips 43PFS5803-smarttv funkcije

Pokazuje da ti je spojen na internet pa ne bi u tome trebao biti problem. Trebao bi negdje naći opciju za prihvaćanje tih odredbi.

 

Probaj ažurirati softver preko interneta pa onda vratiti tv na tvorničke postavke. Možeš i zvrcnuti Philips podršku da te vode što i kako napraviti

Moj PC  
0 0 hvala 0
8 godina
neaktivan
offline
Re: Philips 43PFS5803-smarttv funkcije
tiki kaže...

Pokazuje da ti je spojen na internet pa ne bi u tome trebao biti problem. Trebao bi negdje naći opciju za prihvaćanje tih odredbi.

 

Probaj ažurirati softver preko interneta pa onda vratiti tv na tvorničke postavke. Možeš i zvrcnuti Philips podršku da te vode što i kako napraviti

 Hvala tri Tiki na savjetima...ti si jedini :)

Sve sam živo prešao (ćitavu pomoć na čarobnjaku, sve setinse, sve oko mreše, oko smarttva sam  ušao i gledao da li je nešto prazno, neuključeno isl.)

Mislim da nema nigdje posebno te opcije za prihvaćanje, jer ona  poruka na dnu ekrana sugerira da ja trebam samo stisnuti ok  na ikonicu od smarttv, youtuba itd

Jer ta se poruka pojavi kada ja mišem dođem na ikonicu neke aplikacija, te onda  se taj ok  radi baš na toj aplikaciji...i tada bi nakon stiskanja ok, valjda trebao iskočiti tekst tih odredbi i  onda bih ja trebao prihvatiti ih (ok).

Ali tekst nikada ne iskače??

 

Ja sam baš malo prije tvoga upisa naletio na broj od philpsa hrvatska i zvao ih....i znate li šta su mi rekli:

da treba čekati 2-3 dana da se  spojim na  neki server- valjda philpsov????ništa me drugo nije pitao ili potpitivao polsije moje priče šta se događa i šta sam sve pokušao

ja sam ih u šali/ljutnji pitao pa gdje je taj server- da li na Marsu??? Ne zna čovjek da li je server u nizozemskoj, kini, usa ili kod nas...samo kaže da postoji jedan server za cijeli svijet!

Pa nije mi jasno , zar to kopčanje ne ide  direktno i automatski na internet...šta treba tri dana da se prikopča??ne daje neki čovjek pismeniu dozvolu da li ja i moj tv udovoljavamo nekim uvjetima, pa da mi spajanje na server  odobre nakon 2-3 dana???

Rekao mi je da ako ne uspijem do petka ući u smrttv, YT itd , da onda  TV vratim na prvobitne postavke ( ne na tvorničke)...pa koje su za mene koji sam tek otvorio tv , prvobitne postavka...pa valjda se one poklapaju sa tvorničkim?

 

Ulazio sam u  postavkama i u softwere...tamo sam isto pokušao baš mislim  sve kombinacije...mislim 99%da mi je javilo da softver imam, i da nemam novije verzije softvera, da ga ne mogu osvježiti

Tako da ne znam  da li uopće mogu ja išta raditi oko softwera...on je valjda ugrađen tvornički, ovo je model mislim iz 2018...ako je bilo nekog apdejtanja, onda  kad sam stiskao da  snimi noviji softwer valjda bi  tv to odradio i  javio mi neku poruku=

Poruka je uređivana zadnji put čet 29.11.2018 16:42 (hrkihrle).
16 godina
offline
Philips 43PFS5803-smarttv funkcije

Poprilično glupo, no moguće da im server trenutno ne valja ili nešto pa ti ne može povući te uvjete pa ih samim time ne možeš ni prihvatiti.

 

A ništa ti ne preostaje nego počekati...

Moj PC  
0 0 hvala 0
8 godina
neaktivan
offline
Philips 43PFS5803-smarttv funkcije

Večeras sam vratio na početne postavke kako mi je. Rekao čovjek iz Philips hrvatska. Instalirao sam dosta pozicija i došao do  pozicije:tv instalacija,POVEZIVANJE S POSLUZITELJEM, koja je valjda baš relevantna za moj problem. Preko pola sata sam držao da se vrti i radi onaj kružić na ekranu, ali nije me uspio spojiti na poslužitelj( ili ti server)!ne povezuje sa tim serveru,pa tima valjda ne mogu ni prihvatiti odredbe jer mi se zbog svega toga me pojavljuju na ekranu! Sad šta je u pitanju? Ili Philips ne radi server ili je moj tv pokvaren ??da bih mogao u roku 14 dana vratiti tv,šta ne smijem uraditi?!

 

 
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:
 
vrh stranice