Philips tv problem

poruka: 4
|
čitano: 6.802
|
moderatori: DrNasty, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus, pirat
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina
neaktivan
offline
Philips tv problem

Pozdrav,

 

Kupio sam Philips 50PUS6162 TV s eKupi i stigao mi je u petak. Raspakirao sam ga, i slozio i bacio kutiju (naravno). TV "pišti", i to zna biti dosta tiho a i dosta glasno. Uglavnom, smeta me i reklamirao sam to. E sad problem je kutija, bacili smo je u hipu zbog preuređenja stana i tek mi je kasnije došlo u glavu, sad je problem spakirati ga kako bih ga mogao uopće poslat nazad. To je tekući problem.

 

Ono što me još mući je softver unutar tv-a. Znači onaj fade-in i fade-out kod tipa pojačavanja i stišavanja je smiješan, vidim frame po frame. Ali ajde, i to bih pregrmio dok nisam upalio YouTube i vidio apsolutni nedostatak fluidnosti em kod utipkavanja u search, em kod prolazenja kroz thumbnaile. Fluidnost nula bodova, sve se odvije u 3 framea. Je li to normalno za takav tv? (Ja se nadam da nije).

 

Dakle, rečeno mi je da ukoliko ustvrde na servisu da TV nije u kvaru (znači da pišti pod normalno ) plaćam 20% zbog nedostatka org kutije. Ok.

Je li moguće da je taj TV ispravan?

 

+ Zna li netko di mogu nabaviti kutiju za tv? Bilo od nekog iskoristenog, samo da je ok dimenzija, cak i stiropor cu smislit. Mozda neke trgovine daju, prodaju?

 

 
0 0 hvala 0
15 godina
offline
Re: Philips tv problem

-ambalaža nije obavezna.. (za reklamacije i sl.)

-ako je kupljeno na daljinu, imaš pravo vratiti bez objašnjenja (ne reklamacija) u 14 dana..

-ako je neispravno, nema niakkvog 20%.. umanjenja iznosa, ili novo-ispravno ili povrat novca po računu. (to što trgovac kaže može okačiti mačku o rep..) :)

-prijavi, knjiga žalbi, mingo.. rade svoj posao vrlo dobro.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
11 godina
neaktivan
offline
Re: Philips tv problem

-ako je neispravno, nema niakkvog 20%.. umanjenja iznosa, ili novo-ispravno ili povrat novca po računu. (to što trgovac kaže može okačiti mačku o rep..) :)

 

Rekao je ako utvrde da je uređaj ispravan. Onda 20%. To i jesam pronašao u njihov uvijetima. Više me muči mogu li oni stvarno to deklarirati kao ispravno?

15 godina
offline
Re: Philips tv problem

- to što oni napišu u uvjetima nije zakon, ako si kupio na daljinu, imaš pravo vratiti 14 dana. Zakon.

- ambalaža je samo ambalaža, nije uvjet. Zakon.

- trgovac ništa ne deklarira, to radi isključivo ovlašteni servis (koji je njihov..) a tad to mora obrazložiti.

- ako želiš vratiti, tad ne reklamiraj kao kvar.. jednostavno vratiš (bez reklamacije).

- ako je kvar tad je kvar i dobiješ novi ili povrat (nikakvih 20% tad nema u uvjetima).

- dostava=ambalaža.. ako ti to pošalješ u npr najlon vrečici, to je stvar pošte-dostave, oni dalje odgovaraju za oštećenja u transportu (i zato neće zaprimiti, ako zaprime to je OK). Ako je kvar, tad nema troška za kupca, ako je običan povrat, 'ne želiš, ne sviđa ti se..' tad ovisi o uvjetima kupnje, tj tad piše što je besplatno, što nije, tad ugl plaćaš dostavu. (za razliku od reklamacije kad bi išla na trošak garancije-trgovca-proizvođača..)

 

kad vraćaš robu, koju ne želiš, to s jamstvom i zaštitom potrošača nema neke veze kao ni s troškovima dostave ili ambalažom. Jedino što je u tvoju korist je kupnja na daljinu koja ti daje upravo takvo pravo a time i 100% iznos, ali trgovac se može 'cjenkati'.. pa kako se dogovorite. Ako se dogovorite možeš naplatiti ćevapima, možeš pristati ili ne na bilo što ili tužiti. Kako bi spor prošao ne možeš biti siguran + troškovi i tad ti je praktičnije pistati na 20%.. (jer realno je tad to tvoja 'greška', ako ne želiš robu.. ali zakon ne pretpostavlja nikakvih 20%.. ili 19% ili 22 ili bilo koji drugi postotak, jer postotak nema skoro nikakve veze s troškom i pravom na povrat.

-trgovac, ako ne želi takvu situaciju, ne prodaje preko weba.. (točka). Ako prodaje, tad ne može keknjkati, nego pristati na takva pravila-zakon (ali to ne znači da nema pravo osporiti pa što ispadne..). Zaključak, moraš znati svoja prava, boriti se kad si u pravu, a ne kenjkati kad nisi jednako kao trgovac. :))

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put uto 3.7.2018 13:54 (ihush).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:
 
vrh stranice