Spajanje PC-a s TV-om HDMI preko RJ45

poruka: 2
|
čitano: 2.382
|
moderatori: DrNasty, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus, pirat
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
offline
Spajanje PC-a s TV-om HDMI preko RJ45

Zbog instalacija u kući ne mogu povuči od kompa do tv-a HDMI ne može mi proči konektor kroz cijev. Kupio sam na ebayu extender HDMI over RJ45 i pokušavao spojiti sa UTP CAT5 i 6 kad spojim na monitoru se izgubi slika trebam 15m kabla, a extender bi trebao biti do 30m. Savjetovali su me da pokušam s FTP kablovima pa sam nabavio 2 FTP-a CAT5 od 2-3m za probu. Radili su full HD pa sam kupio 2x15m CAT6 i dao frendu da ih krimpa kad sam ih spojio opet ista situacija izgubim sliku na monitoru pa sam spojio na tv na kojem sam isprobavao krače slika na monitoru se ne izgubi a na tv-u piše Video not supported i kad mijenjam rezoluciju isto reagira. Sad ne znam da li je do kabla,krimpanja ili do dužine. Ako netko ima iskustva molim pomoč.

 
0 0 hvala 0
15 godina
offline
Re: Spajanje PC-a s TV-om HDMI preko RJ45

zato postoje standardi-duljina (pad signala) i eventualno neki 'kvalitetan' kabel može preko preporučljivih duljina.

može biti svašta, loše krimpanje ali recimo da to nije.. i razlika kad probaš s kraćim kablom (ako sam dobro pročitao-razumio to potvrđuje..).

-zato se za takve stvari koristi konverter, aktivna elektronika koja to radi.. ne samo adapter (kabel).

-teoretski, ako nabaviš hdmi konektor za krimpanje-izradu, direktno spojiš kvalitetan kabel i radit će (ako je signal dovoljno stabilan, pad napona..). Pošto te samo muči provlačenje kroz zid, možeš jednu stranu odrezati (ostaviti dovoljno žice na konektoru za ponovni spoj), provući i spojiti žice, kvalitetno, može lem + izolirband.. možda će raditi, ali to s duljinom preko 5/10m nikad nije sigurno.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:
 
vrh stranice