Linux Mint terminal

poruka: 13
|
čitano: 1.163
|
moderatori: naxeem, F1-IVO, Danny_HR, pirat, Lazarus Long
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
4 godine
neaktivan
Linux Mint terminal

Glavno ovako... Linux mint 10, Julia je distribucija...

Driveri grafičke ATI restricted...

Prije instalacije ATI restricted drivera kada bih napravio ctrl - alt - f1 imao bih lijep terminal u ogromnoj rezoluciji...

Sada... imam terminal u valja 320 x 240...

Mozete mi pomoci to promjeniti u nativnu rezoluciju laptopa (1280*800) da bude opet lijepo kao prije :)

In Control... MNOGE države imaju mafiju. Ali u Hrvatskoj mafija ima državu...
2 godine
RE: Linux Mint terminal
pa mozes otici do ruba terminala i jednostavno ga razvuci...
Aint no man above the crew
4 godine
neaktivan
Ne terminal unutar x...

nego van x-a...

ono kad stisnes CTRL ALT F1...
4 godine

Ja imam nVidiju na laptopu i tako isto mi se prikazuje u bilo kojem linux CLI-u.

Mislim da je baš tako i zamišljeno. Rezolucija 320*240 je defaultna za shellove.

Cake or Death?
4 godine
trebal bi kms podesiti. proguglaj kak se kms za ati podesava.
i nogom u guzicu je korak naprijed
18 mjeseci
protjeran
Linux Mint terminal

Ako se ne varam to se u grub-u može promijeniti.

Prepolovit ću pučanstvo jer ne volim kretene
4 godine
moze ali ako se podaesi kms nema smisla. kms ide na antivnu rezoluciju monitora, u grubu se najcesce podesavaju rezolucije sa vga=... unosima koji imaju ako se ne varam samo 4:3 rezolucije. no opet i to je bolje nego 320x240.
znamd a se mogu i napredne postake podesiti u grub liniji ali meni ej to recimo crashalo kernel pa ne preporucam.
i nogom u guzicu je korak naprijed
4 godine
neaktivan
Ma sad cu pokusati... mogu reci da me malo nervira... ako kms ide na nativnu rezoluciju monitora (1280*800) to je ono sto trebam...
18 mjeseci
protjeran
EnlightenedPhoenix kaže...
Ma sad cu pokusati... mogu reci da me malo nervira... ako kms ide na nativnu rezoluciju monitora (1280*800) to je ono sto trebam...

Biti će ti prevelika rezolucija. Jer ako mjenjaš grub, promijenit će ti se i rezolucija splash-a, a i onda će ti biti slova u terminalu premala.

Prepolovit ću pučanstvo jer ne volim kretene
4 godine
neaktivan
Elite N00b kaže...

Biti će ti prevelika rezolucija. Jer ako mjenjaš grub, promijenit će ti se i rezolucija splash-a, a i onda će ti biti slova u terminalu premala.

Ma reko već je bila 1280*800 prije no sam instalirao restricted drivere... meni sasvim dovoljno velika iskreno da ti kazem...

Ali vidjet cu... pokusat cu na oba nacina... ali ako grub daje samo 4:3 onda mi to ne odgovara...

4 godine
neaktivan

Probao preko gruba...

Ne ide...

Idemo dalje...

jedino mi KMS ostaje sada... ups... ati driveri (zatvoreni) ne rade s KMS-om... ma poludit cu...

Poruka je uređivana zadnji put sri 24.11.2010 16:35 (EnlightenedPhoenix).
2 godine
Elite N00b kaže...

Ma reko već je bila 1280*800 prije no sam instalirao restricted drivere... meni sasvim dovoljno velika iskreno da ti kazem...

Ali vidjet cu... pokusat cu na oba nacina... ali ako grub daje samo 4:3 onda mi to ne odgovara...

Može li se (kao u ubuntu-u) preskočit (isključit) splash npr. pa onda izbjeći ove smetnje.

4 godine
neaktivan
Punti kaže...

Može li se (kao u ubuntu-u) preskočit (isključit) splash npr. pa onda izbjeći ove smetnje.

probao... ništa nije bilo...

Vjerojatno je zbog drivera... a nema veze... i   sam znam da ati ima problema na linuxu...

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice