Linux - pitanja i odgovori izdvojena tema

poruka: 7.383
|
čitano: 321.433
|
moderatori: naxeem, F1-IVO, Danny_HR, pirat, Lazarus Long
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
2 godine
Linux - pitanja i odgovori

Ovako. Instalirao sam GNOME 3.xx i sad mi je sve preveliko,ikone,prozori itd..jednostavno se sve povečalo..mene zanima kako to sve smanjiti?

EDIT: Evo slike...na slici se baš vidi kako mi je prozor pomaknut skroz udesno...kad otvorim više prozora,shit happends..ovo moram brzo riješit.. tnx :)

EDIT: restart kompjutera riješio sve....

Some people say that if you play a Windows install CD backwards you will hear demon voices commanding you to worship Satan. But that's nothing. If you play it forward it will install Windows.
Poruka je uređivana zadnji put čet 9.2.2012 9:08 (filipvk1000).
2 godine

/big cut 

Sve rijeseno. {#}

First they ignore you... Then they laught at you... Then they fight you... Then you win... Mohandas Gandhi
Poruka je uređivana zadnji put sub 11.2.2012 13:27 (win32).
2 godine
Twitter- @capttawish Linux/GNU live forever.
2 godine

Može pomoć?

Je li ovaj tutorial dobar za dual boot Windows 7 i Mint12? Ako ne možete dat neki da to uradim.

U teoriji nema razlike između teorije i prakse ali u praksi ima.
2 godine
Re: Linux - pitanja i odgovori
sirka666 kaže...

Može pomoć?

Je li ovaj tutorial dobar za dual boot Windows 7 i Mint12? Ako ne možete dat neki da to uradim.

Taj jest dovoljno dobar ako hoćeš običnu instalaciju.

2 godine
captain_soap_McTawish kaže...
sirka666 kaže...

Može pomoć?

Taj jest dovoljno dobar ako hoćeš običnu instalaciju.

Običnu?

Ne razumijem što znači običnu, potrebno mi je samo stavit u dual boot sedmicu i mint, ništa dodatno niti posebno.

2 godine
sirka666 kaže...

Običnu?

Ne razumijem što znači običnu, potrebno mi je samo stavit u dual boot sedmicu i mint, ništa dodatno niti posebno.

Takvu i mislim. No ako hoćeš npr. razdvajati linux particija. I ako hoćeš više distribucija sa  raznim kombinacijama particija onda ti treba malo drugačiji tutorial.

2 godine
captain_soap_McTawish kaže...
sirka666 kaže...

Običnu?

Takvu i mislim. No ako hoćeš npr. razdvajati linux particija. I ako hoćeš više distribucija sa  raznim kombinacijama particija onda ti treba malo drugačiji tutorial.

Ništa takvo, u svakom slučaju zahvaljujem na pomoći.

2 godine

na laptopu (ElementaryOS) imam Linux Kernel 2.6.35-31 generic, a vidim da je latest stable 3.2.5 -> da li je to neki problem? laptop radi uredno, jedino malo više RAMA se troši u zadnje vrijeme, ali jako puno otpada na chromium i virtualbox, no, uglavnom imam dovoljno (ukupno 4GB) 

ima li uopće smisla update napraviti ako sve radi manje više ok? 

~21 god, ETFOS, Slavonac, linux and open source fan, net addict, želim znati više, interesi: web dev, svemir, glazba...
2 godine
neaktivan

Instalirala sam Ubuntu 11.1 pored već postojećeg Windows 7, na novu particiju naravno. Međutim, nece da mi prikaze bootloader, par sekundi nakon loadanja biosa bude crn ekran (nece nista ni shift) i odmah loada ubuntu.. Instalirala 10x grub, ne znam ni sama vise sta sam radila i uvijek isto...

21 mjesec
Corpse Bride kaže...

Instalirala sam Ubuntu 11.1 pored već postojećeg Windows 7, na novu particiju naravno. Međutim, nece da mi prikaze bootloader, par sekundi nakon loadanja biosa bude crn ekran (nece nista ni shift) i odmah loada ubuntu.. Instalirala 10x grub, ne znam ni sama vise sta sam radila i uvijek isto...

jesi li probala sa Grub Customizerom, a ovako ga možeš instalirati za Ubuntu 11.10.

Freedom is just another word for nothing left to loose ...
2 godine
neaktivan
mario.L_hr kaže...
Corpse Bride kaže...

jesi li probala sa Grub Customizerom, a ovako ga možeš instalirati za Ubuntu 11.10.

S tim mi prikaze ali nemam Windowsa na listi i ne uspijevam ga dodati..

2 godine

Dali se moze u fedori(latest) disableat drugi status bar, tj da ostane samo jedan(poželjno samo top), kao na mintu 12,

na kojem sam trenutno, i koji mi se dosta često freeza, nije stabilan, barem ne na mojoj konfi. Kada odem s pointerom u gornji ljevi kut otovri se activities

Poruka je uređivana zadnji put uto 14.2.2012 18:48 (Master Tino).
2 godine
Master Tino kaže...

Dali se moze u fedori(latest) disableat drugi status bar, tj da ostane samo jedan(poželjno samo top), kao na mintu 12,

na kojem sam trenutno, i koji mi se dosta često freeza, nije stabilan, barem ne na mojoj konfi. Kada odem s pointerom u gornji ljevi kut otovri se activities

da li je status bar ekvivalent 'Panels' kod GNOMEa? vjerojatno da, - desni klik, properties, postion none, ili disable, ili slična opcija, (ili stavi orientation top, samo onom jednom a drugoga obriši) 

jel bih ja mogao dobiti pozadinsku sliku? {#}

~21 god, ETFOS, Slavonac, linux and open source fan, net addict, želim znati više, interesi: web dev, svemir, glazba...
21 mjesec
Corpse Bride kaže...

S tim mi prikaze ali nemam Windowsa na listi i ne uspijevam ga dodati..

Pa pokušaj sa update-grub. Možda ti ovo pomogne.

Novi AMD/ATI driveri i openSUSE 12.1 + flash+FF se baš i nevole. Pojavom bilo kojeg flash elementa, prilikom surfanja, dolazi do značajnog usporavanja, kod FF najviše a kod chromiuma najmanje. Možda je problem u mojim komponentama (stra kanta) ali sa no proprietary driverima nije bilo ovih problema. Mislim da će slijediti lagani uninstall.

Freedom is just another word for nothing left to loose ...
3 godine
Master Tino kaže...

Dali se moze u fedori(latest) disableat drugi status bar, tj da ostane samo jedan(poželjno samo top), kao na mintu 12, (...)

GNOME Shell u Fedori 16 ima samo jedan panel - onaj na vrhu. Da ne koristiš GNOME Fallback (GNOME Classic)?

The laws of nature are constructed in such a way as to make the universe as interesting as possible. - Freeman Dyson, Imagined Worlds
2 godine
neaktivan
mario.L_hr kaže...

Pa pokušaj sa update-grub. Možda ti ovo pomogne.

Novi AMD/ATI driveri i openSUSE 12.1 + flash+FF se baš i nevole. Pojavom bilo kojeg flash elementa, prilikom surfanja, dolazi do značajnog usporavanja, kod FF najviše a kod chromiuma najmanje. Možda je problem u mojim komponentama (stra kanta) ali sa no proprietary driverima nije bilo ovih problema. Mislim da će slijediti lagani uninstall.

Pokušala, ne ide. Dodala sam windows i tamo u /etc/grub.d po nekom tutu i opet nista... Ako mozes pogledati da ti kopiram sadrzaj fileova..?

2 godine

@Corpse

Prvo napravi ovo, pa postaj rezultate ovdje.

Poruka je uređivana zadnji put sri 15.2.2012 16:11 (Master Tino).
2 godine

Maloprije instaliro Linux Mint 12 na laptop. Sve je super,nema zamjerke,upravo skidam update (a to će potrajat s obzirom da je prosječna brzina kod mene 12 kb/sec),ali mi nešto nije jasno. Instaliro sam driver za wireless,i kad odspojim kabel od interneta (modema) sa laptopa,i kad kliknem Wireless On kao da nisam kliknio..? Tako da se na net moram spajat jedino ako uključim kabel od interneta u laptop :/ ima neko rješenje? Upravo skidam/instaliram update,pa kad završim,toga možda neće biti. Između ostalog,ovo je sjajna distra,samo je malo glupo što koristi GNOME i MATE zajedno. Za one koje neznaju,Mate je nešto kao Desktop Environment,ali dole (kao KDE) tako da izgleda ko da imam KDE i GNOME u isto vrijeme,malo čudno....inače Mint mi se jako sviđa,i mislim da ću ostat pri ovoj distri (osim ako nebude bilo nekih problema  koji su nerješivi)...možda ako budem imo vremena i ako mi se bude dalo napravim kratki review ako očete :P i da,ja na inf. dignem Mint sa stika,i kad ono svi se okupili wooow šta je to i ja objasnim,i sad 2 iz razza žele da im instaliram Mint! Zar to nije super,sve više korisnika Linuxa?? :D

EDIT: Riješio problem sa wirelessom. {#}

Some people say that if you play a Windows install CD backwards you will hear demon voices commanding you to worship Satan. But that's nothing. If you play it forward it will install Windows.
Poruka je uređivana zadnji put čet 16.2.2012 11:10 (filipvk1000).
2 godine
Instalirao sam Ubuntu 11.10 na pc, kada se prvi put bootao stane mi na slijedecem CHECKING BATTERY STATE i OK pored njega.. Na laptopu takvi problema nije bilo..
inox
2 godine
filipvk1000 kaže...

Maloprije instaliro Linux Mint 12 na laptop. Sve je super,nema zamjerke,upravo skidam update (a to će potrajat s obzirom da je prosječna brzina kod mene 12 kb/sec),ali mi nešto nije jasno. Instaliro sam driver za wireless,i kad odspojim kabel od interneta (modema) sa laptopa,i kad kliknem Wireless On kao da nisam kliknio..? Tako da se na net moram spajat jedino ako uključim kabel od interneta u laptop :/ ima neko rješenje? Upravo skidam/instaliram update,pa kad završim,toga možda neće biti. Između ostalog,ovo je sjajna distra,samo je malo glupo što koristi GNOME i MATE zajedno. Za one koje neznaju,Mate je nešto kao Desktop Environment,ali dole (kao KDE) tako da izgleda ko da imam KDE i GNOME u isto vrijeme,malo čudno....inače Mint mi se jako sviđa,i mislim da ću ostat pri ovoj distri (osim ako nebude bilo nekih problema  koji su nerješivi)...možda ako budem imo vremena i ako mi se bude dalo napravim kratki review ako očete :P i da,ja na inf. dignem Mint sa stika,i kad ono svi se okupili wooow šta je to i ja objasnim,i sad 2 iz razza žele da im instaliram Mint! Zar to nije super,sve više korisnika Linuxa?? :D

da ti malo oduševljenje splasne, probaj neku aplikaciju nativno predviđenu za windowse (OSX) instalirati na Linux. Pa ćeš tek onda vidjeti muke, lako ti instalirati OS, daj probaj naći SVE drivere, ili sve aplikacije koje trebaju. Ja sam recimo imao svojevrsni contest sam sa sobom i došao do cifre od nekih 60-70% software da mi radi na Linuxu. Naravno, google sam okrenio naopako, i zilijun dodatnih libraryja sam ponekada morao dodati, ali se isplatilo  - CnC Generalsi, Adobe Photoshop, Call of Duty 2 i 4, POP Peeper i mnogi drugi su mi sasvim lijepo radili. Kad to uspiješ onda se javi. Ili, savladaj malo Terminal ozbiljnije, i iskoristi malo taj bash za neku korisnu stvar

x18x05x kaže...
Instalirao sam Ubuntu 11.10 na pc, kada se prvi put bootao stane mi na slijedecem CHECKING BATTERY STATE i OK pored njega.. Na laptopu takvi problema nije bilo..

google kaže reinstall drivera za grafičku

2 godine
Kakav reinstal kad nemogu uc u sistem?
inox
2 godine
x18x05x kaže...
Kakav reinstal kad nemogu uc u sistem?

you can get to a command prompt by pressing Ctrl+Alt+F1

2 godine
Dobijem login screen, upisujem ono sto sam stavio u instalaciji, uvijek pise da nije tocno.. a sad dal je to lozinka ili ime neznam.. samo znam da sam sve tocno upisao i nece...
inox
3 godine
x18x05x kaže...
Dobijem login screen, upisujem ono sto sam stavio u instalaciji, uvijek pise da nije tocno.. a sad dal je to lozinka ili ime neznam.. samo znam da sam sve tocno upisao i nece...

-nisi sve točno upisao.

Linux razlikuje mala i velika slova. Ako nikako ne uspjevaš, ponovi instalaciju, jer ponavljanje je majka mudrosti.

user: uobičajeno malim slovima.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put čet 16.2.2012 12:09 (ihush).
2 godine
kakapo kaže...
filipvk1000 kaže...

da ti malo oduševljenje splasne, probaj neku aplikaciju nativno predviđenu za windowse (OSX) instalirati na Linux. Pa ćeš tek onda vidjeti muke, lako ti instalirati OS, daj probaj naći SVE drivere, ili sve aplikacije koje trebaju. Ja sam recimo imao svojevrsni contest sam sa sobom i došao do cifre od nekih 60-70% software da mi radi na Linuxu. Naravno, google sam okrenio naopako, i zilijun dodatnih libraryja sam ponekada morao dodati, ali se isplatilo  - CnC Generalsi, Adobe Photoshop, Call of Duty 2 i 4, POP Peeper i mnogi drugi su mi sasvim lijepo radili. Kad to uspiješ onda se javi. Ili, savladaj malo Terminal ozbiljnije, i iskoristi malo taj bash za neku korisnu stvar

A šta mogu s Bashom? I da krenem učit odustat ću,ko i sa Pythonom ( po 3. put)...

4 godine
filipvk1000 kaže...

A šta mogu s Bashom? I da krenem učit odustat ću,ko i sa Pythonom ( po 3. put)...

http://en.wikipedia.org/wiki/Bash_%28Unix_shell%29

Boldano: lose, lose...

C provides a programmer with more than enough rope to hang himself. C++ provides a firing squad, blindfold and last cigarette.
2 godine

Bash je nešto fenomenalno, od kada sam shvatio što se sve može u njemu, više ne tražim program da u njemu napravim neki specifični zadatak (tipa konverzija .fla u .mp3) nego sam si napravim svoju skriptu koja mi to napravi, brže, efikasnije i sa nevjerojatno malim brojem linija koda ;) to onda izgleda prekrasno jer sa 3 linije koda izbjegavam sva ona silna guglanja, downloade, registracije, instalacije, I agree, i slične načine da gubim vrijeme

Doduše, ni bash nije svemoguć, ali da je jako koristan, je. 

19 mjeseci

s kojim programom klonirat disk na kojem je Linux ?? piše da acronis to ne radi..{#}

3 godine
buggie kaže...

s kojim programom klonirat disk na kojem je Linux ?? piše da acronis to ne radi..{#}

- radi svaki alat (koji kopira sector-by-sector), tj nevažno mu je što je gore.

Nešto sasvim drugo je dali je soft za linux, win..

Može npr LiveCDa npr clonezilla, ghost itd.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice