Koliko rama za windows 7

poruka: 107
|
čitano: 25.101
|
moderatori: DrNasty, F1-IVO, scorpion667, Danny_HR, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
3 godine
Koliko rama za windows 7

koliko rama mi treba da bi comp brzo radio sa windows 7 

sad imam gigu

Ivan
4 godine
neaktivan
RE: Koliko rama za windows 7
ivan_1995 kaže...

koliko rama mi treba da bi comp brzo radio sa windows 7 

sad imam gigu

To ti je dovoljno
jer je manje zahjevan(navodno) od VISTE
3 godine
Koliko rama za windows 7

mislis.......li dali mi je to dovoljno za brz rad ili samo da bi windowsi mogli raditi neznam ja bi uzeo jos jednu gigu

Ivan
4 godine
neaktivan
ivan_1995 kaže...

mislis.......li dali mi je to dovoljno za brz rad ili samo da bi windowsi mogli raditi neznam ja bi uzeo jos jednu gigu

E nisam siguran da li bi ''letjeli''
ali bi ti trebalo radit zadovoljavajuče

Pitaj @BENKO
on je isprobao
3 godine
Koliko rama za windows 7

1.5 GB ti je sasvim dovoljno. Ja imam toliko i imam čak i bolje performanse nego na Xp-u.

4 godine
neaktivan
Koliko rama za windows 7

Uzmi još tu gigu i bit će ti taman.

Inace to da 7-ica jede manje memorije od Viste su priče za malu djecu, isto kao i priča da je W7 brži.

4 godine
Koliko rama za windows 7

1gb bi trebao biti minimalan iznos, ali ne škodi ti dodati još jednu gigu.

92% tinejđera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis. ----------------------------- Intel E7200@3ghz,Gigabyte EP35-DS3,Gainward 8800GT OC,Segate Barracuda 500gb,2x 2 gb Kingmax MARS ram,Thermaltake Soprano, Corsair VX 450W
3 godine
neaktivan
Koliko rama za windows 7

Stavi ti još jednu pločicu rama ali stavi još 2 gige a ne 1 jer je jeftinije nego uzimat sada jednu i 100% kasnije 1.

Kažu da škola nije ztvor, a mi ni krivi ni dužni dobili 12 godina... Sticks and stones may break my bones, but chains and whips exite me.
4 godine
neaktivan
Mano kaže...

Inace to da 7-ica jede manje memorije od Viste su priče za malu djecu, isto kao i priča da je W7 brži.

Ja bi se sa ovime potpuno složio, ali da ne otvaramo pandorinu kutiju...
Biti prilagođen u duboko bolesnom društvu nije mjerilo zdravlja. - J. Krishnamurti
4 godine
Koliko rama za windows 7

Onda vi svi ostanite na Prozori XP, kad je tako dobar! :D

Meni osobno je VIsta X64 SP1 (na laptopu) bolja od XP-a SP3 (imam na kompu) a vjerujem da je Sedmica bolja i od Viste, tj. cimer mi ju ima i leeeti a jos je beta! ;D

3 godine
neaktivan
Koliko rama za windows 7

Ako je 1 giga dosta onda će meni sa 3 gige super raditi

CPU:AMD Athlon 64X2 6000+@3.25GHZ, L2 CACHE 2MB RAM:3GB(3X1)DDR2 800MHZ HDD:WD 80GB + WD 320GB+320GB(TOTAL 720GB) VGA:HD4850 1GB DDR3+Zalman VF900Cu LED COOLER PSU:FORTRON BSII 500W
4 godine
Koliko rama za windows 7

Windows 7 beta 1 na kompu sa 512Mb ram-a je radio isto brzo kao i xp(mozda malo brze),tako da ti je 1Gb dovoljanOsmijeh

Naravno ovisi i o namjeni kompa,u mojem slucaju to je bilo slusanje glazbe(wmp),msn i surfanje(firefox koji nije "druzeljubiv" sto se tice gladi za memorijom)Namigiva

...Scooter Tuning is not A Crime!!...
4 godine
neaktivan
gamer1911 kaže...

Ako je 1 giga dosta onda će meni sa 3 gige super raditi

Ma letjet će ti
4 godine
neaktivan
Luka kaže...

Onda vi svi ostanite na Prozori XP, kad je tako dobar! :D

Paaa... na XP i jesam i nisam. Odnosno imam original XP Pro 32 kao što imam i original Vistu Business retail.
Oba OS-a updetana do zadnjeg.
Isto tako imam na kompu uz ovo dvoje i win7 i jednostavno ne vidim takvo letenje u odnosu na vistu koja jednostavno radi i radi i radi.
I ne znam kako svi stalno trube o super stabilnoj sedmici i visti koja niš ne valja, a nigdje nitko da to pošteno argumentira.
Biti prilagođen u duboko bolesnom društvu nije mjerilo zdravlja. - J. Krishnamurti
3 godine
Koliko rama za windows 7

mene zanima tko tu laze, 90% vas govori da je windows 7 ...super...i da leti...i to, tako sam nesto i ja procitao na windows stranicama ,ali neznam zasto neki od vas govore da je to isto kao i vista....da radi dosta sporo na 1 gb memorije

Ivan
4 godine
Koliko rama za windows 7

Meni s 3GB rama windows 7 radi svakako brze nek vista,nije sad to neka ogromna razlika al primijeti se.

Only God will judge me
4 godine
Koliko rama za windows 7

Tek instalirana 7ica meni uzme oko 700mb rama, kao i prazna vista. Vistin superfetch servis jedino nakon boota pocne cacheirati cesto otvarane programe u ram pa to dosta uspori stvar.

U radu je 7ica takodzer puno agilnijna, ali i nesto malo skormnija za resursima. Evo dokle ovo pisem imam otvoren samo Chrome sa tri taba, i zauzeto je oko 1gb. Kod viste bi to bilo malcice preko, oko 1.2 - 1.3gb. U radu mi se popne na oko 2-3gb, pa mislim da treba imati barem 3gb ako se stvarno nesto radi na kompu, osim slusanja muzike.

Vidim i u task manageru od 7ice da je slobodno cca 50mb od 3gb, a oko 2gb je cacheirano, tako da i 7ica ima ocigledno superfetch servis, koji nekim cudom stvarno dobro radi, ne treba mu 10min nakon boota da popuni ram, kako je bilo kod viste!

"A developer is a machine that converts coffee into code"
3 godine
neaktivan
Koliko rama za windows 7

a najbolje bi bilo da uzmes gigu......

MB Gigabyte EP45-DS5,s775,ip45 Intel Core 2 Quad Q8300 Box 4×2.5GHz,1333MHz-ddr2 4GB(2×2GB kit)pc8500(1066MHz)OCZ,Reaper--OCZ 700W SLI-ready--Nvidia 8800ultra×2
3 godine
Koliko rama za windows 7

Ja mislim da je Windows jedno Bill-ovo kapitalističko sranje ali nekako mi Windows 7 odudara od Viste pa sam proba 7 beta 1 imam 4gige rama i leti ko ludo ALI to je samo beta znači bit ce jos promjena na 7

4 godine
Koliko rama za windows 7

Windows Vista i 7 otrprilike zahtjevaju istu konfiguraciju i razlika zahtjevnosti ce biti minimalna. Sto znaci ono sto pogoni Vistu i kako je pogoni, pogonit ce i Win 7, a ono sto pogoni optimalno XP nece pogoniti ni jedno od toga

AMD Athlon X2 6000+ 3.1Ghz / Gigabyte GA-56S-S3 / Kingmax 3 Gb RAM 800 Mhz / Zotac GF8800 GT AMP 512 mb / Seagate-Maxtor 320 Gb / Fortron Blue Storm II 500W
Poruka je uređivana zadnji put sri 21.1.2009 16:55 (igy).
4 godine
igy kaže...

Windows Vista i 7 otrprilike zahtjevaju istu konfiguraciju i razlika zahtjevnosti ce biti minimalna. Sto znaci ono sto pogoni Vistu i kako je pogoni, pogonit ce i Win 7, a ono sto pogoni optimalno XP nece pogoniti ni jedno od toga

Cuj napredak tehnologije uzima svoje, ne mozes ostati stalno u proslosti!

Windows 7 (beta) moze odlicno pokrenuti dosta slabija konfiguracija od one koja treba za ugodno izvođenje Viste! ...A svi govorite kako imate HD4870, E7200 vam je smece a sada odjednom nitko nema dovoljno jaku konfiguraciju za OS?!?!

...Cuj za Xp treba 256 mb ali ako ti je to puno mislim da Windows 98 SE treba 64...
4 godine
Koliko rama za windows 7

Ovo sve sta pisete je nerelevantno.

Za sam pogon OSa i eventualno WinExplorer otvoren, trebat ce ti nekih 512 MB.

Za surfanje netom i slusanje muzike na WM playeru nekih 800 MB.

Za igranje nesto starijih igara nekih 1 GB.

Za igranje Crysisa 2 GB.

Za igranje GTA 4 2.5-3 GB.

Sve ovisi o procesima i broju istih, a za sam OS ti treba jako malo.

AMD Athlon X2 6000+ @3.25Ghz, 2MB cache, Windsor GTX 260 896 MB 2GB DDR2 Dual Channel 800 Mhz HDD Seagate Barracuda 120 GB+500 GB Windows Vista Ultimate x64 Service Pack 1
4 godine
Koliko rama za windows 7

Xp radi i na 64 mb rama, ja sam imao prije celeron na 400 i 64 mb rama i radio je samo šta mu je trebalo dugo da se podigne

3 godine
neaktivan
Koliko rama za windows 7

ja sam prije na xp-u imao 128mb ram-a i stari athlonxp, e kako je to bilo sporoooo. a ovi se zale na vistu/win7 sa 1gb rama a ide super. ccc.

4 godine
neaktivan
Psiho246 kaže...

Za igranje Crysisa 2 GB.

Ajd, nije bas tako zahtjevno...
Gta ne guta bas toliko memorije...

Al ovo iznad (od Psiho246) je najobjektivniji odgovor.

Ove sve gluposti sa vistom i xp-om vam uglavnom ne drze vodu.
A sad posto je memorija jeftina, ispod 2 gige imati uz neke bijesne procesore i bolesne grafike koje vecina vas ima se jednostavno ne isplati ici.

¡ʞɔǝu ɹnoʎ ʞɐǝɹq
Poruka je uređivana zadnji put sri 21.1.2009 19:13 (Radikal).
3 godine
Koliko rama za windows 7

Što više, to bolje. Dobro ce raditi i sa dvije gige s uključenim aerom i svim fancy stvarima.

3 godine
Koliko rama za windows 7

ja na compu nemislim bas igrat igre

ono sta bi ja radio na compu je slusanje muzike (wmp),internet,msn,uredivanje slika u adobe photoshopu i nista vise ja mislim da mi je za to 2,5gb dovoljno mozda i previse

Ivan
3 godine
protjeran
Koliko rama za windows 7

2.5 za to je previse dovoljno ti je 1gb za te potrebe koje si nabrajao

3 godine
protjeran
Koliko rama za windows 7

1GB je za Windows 7 sasvim dovoljno. Ali, budući da je memorija jako jeftina, bolje bi bilo dodati još 1GB, osjeti se u perfomansama.

Procesor: Intel Celeron D331 2,66Ghz 256KB L2 Cache, Presscot Matična Ploča: MSI P4M900M2-L RAM: 2GB (2*1) Kingmax DDR2 800Mhz HDD:80GB Hitachi Grafička Kartica: Xpert Vision GeForce 8400GS 512MB DVD-RW: Pioneer DVR-112D
3 godine
Psiho246 kaže...

Za igranje Crysisa 2 GB.

Ovo što ti pišeš je nerelevantno.
U trenutku dok ovo pišem na Sedmici u Firefoxu slušam muziku u Foobaru 2000,
pokrenut je i Eset Smart Security, Task Manager kao i ukupno 45 procesa
i Windows mi zauzima 472 MB rama od ukupno 1.5 GB.
A kada zatvorim FF i Foobar zauzeće memorije padne na 380 MB!
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice