Nadogradnja RAM memorije izdvojena tema

poruka: 1.319
|
čitano: 261.755
|
moderatori: DrNasty, Danny_HR, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
9 godina
offline
Nadogradnja RAM memorije

Ovo je moja matična Giga 8IK110 : SLIKA

 

Imam 6 utora za RAM-e podjeljene  u dvije skupine!

Na matičnoj piše pored tih utora DDR1,DDR2,DDR3 (pretpostavljam da to označuje koje vrste RAM-a se mogu ubaciti.

 

Problem je u tome što mi kod "Bootanja" kompa piše "Single chanel mode" a ja bi htio da je "Dual chanel"!!!

 

U koje utore trebam staviti svoja tri keksa DDR1 RAM-a ( 2x1GB i 1x512GB( ovaj je od drugog proizvođača )

 

Šta znači naranđasto pofarban utor za RAM-e?

Da sva tri keksa stavim u prvu grupu ili da stavim dva keksa u prvu a treći keks u drugu skupinu i u koje utore da ih popikam? Sve u plave slotove ili možda dva keksa u one naranđaste a treći u plavi utor???

 

 

Jel tako-tako je !!!
Poruka je uređivana zadnji put čet 17.2.2011 0:42 (andi.cro).
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
offline
Re: Nadogradnja RAM memorije

bok

 

Za početak, značci me mogu ispraviti ali mislim da ne možeš dobiti dual chanel mod sa dvije iste i jednom različitom, što znači probaj za početak stavit samo 2 keksa od 1gb

Što se stavljanja tiće nisam siguran na ovoj ploči jer ja imam 3 utora sa po dva spojena ali meni su proradili (tako mi piše i u knjizici) da sam stavio svaki neparni utor kod mene je to značilo 1 u prvi utor i u treči (ili 1 i 1 jer su tri mjesta sa po dva)

Kod tebe je najvjerojatnije 1 plocica  u 1 od prve tri i druga u prvi od druge 3. 8govorim od 2 keksa od 1gb

Probaj tako i zasad bez ovog od pola gb.

Sil
10 godina
moderator
offline
Re: Nadogradnja RAM memorije
andi.cro kaže...

Ovo je moja matična Giga 8IK110 : SLIKA

 

Imam 6 utora za RAM-e podjeljene  u dvije skupine!

Na matičnoj piše pored tih utora DDR1,DDR2,DDR3 (pretpostavljam da to označuje koje vrste RAM-a se mogu ubaciti.

 

Problem je u tome što mi kod "Bootanja" kompa piše "Single chanel mode" a ja bi htio da je "Dual chanel"!!!

 

U koje utore trebam staviti svoja tri keksa DDR2 RAM-a ( 2x1GB i 1x512GB( ovaj je od drugog proizvođača )

 

Šta znači naranđasto pofarban utor za RAM-e?

Da sva tri keksa stavim u prvu grupu ili da stavim dva keksa u prvu a treći keks u drugu skupinu i u koje utore da ih popikam? Sve u plave slotove ili možda dva keksa u one naranđaste a treći u plavi utor???

 

tvoja matična može koristit samo DDR memoriju, to su samo oznake utora/kanala

 

ne možeš imat dual channel sa 3 modula, mora biti parni broj

 

ddr2 na ddr matičnoj??????

 

svejedno u koje staviš, i dalje će bit single channel...ako hoćeš dual channel, stavi module od 1gb u narančaste utore a ovaj od 512 ne stavljaj nigdje...

TROLLBUSTER /// ako sam ti pomogao slobodno stisni HVALA :) ///
Poruka je uređivana zadnji put čet 17.2.2011 0:59 (XXX-Man).
9 godina
neaktivan
offline
Nadogradnja RAM memorije

Pozdrav! Imam maticnu plocu ASUS P5LD2. Maticna mi podrzava ddr2 667Mhz, ali ja mogu nabaviti kit od 2x1gb ddr2 800Mhz.Stare ram plocice bi kanuo i stavio tu od 800 mhz. E sad mene zanima dali to bue radilo na 667 mhz ili bu bilo problema...Moze neki link ak netko zna.

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
moderator
offline
Re: Nadogradnja RAM memorije
TgbTarget kaže...

Pozdrav! Imam maticnu plocu ASUS P5LD2. Maticna mi podrzava ddr2 667Mhz, ali ja mogu nabaviti kit od 2x1gb ddr2 800Mhz.Stare ram plocice bi kanuo i stavio tu od 800 mhz. E sad mene zanima dali to bue radilo na 667 mhz ili bu bilo problema...Moze neki link ak netko zna.

radit će ti te nove na 667mhz budi bez brige...

TROLLBUSTER /// ako sam ti pomogao slobodno stisni HVALA :) ///
9 godina
offline
Nadogradnja RAM memorije

Našao sam "User manual" PDF sa neta i tamo su sve lijepo objasnili...

1.Dual Chanel mod radi samo sa parnim brojem keksiju

2.Stavljaju se u mom slučaju na prvi utor jedne grupe i prvi utor druge grupe slotova

primjer: ako su prisutne dvije grupe po tri utora kao kod mene i ako se raspolaže sa dva keksa onda idu u utor br.1 i u utor br.4 a ako korisnik raspolaže sa recimo 4 keksa onda se stavljaju u utor br.1 i 2 pa u utor br.4 i 5 itd.

 

To sam sve skužio ali sada mi se pojavio drugi problem {#}

 

Negdje sam pročitao da prije zamjene ili nadogradnje RAM-a treba izvaditi onu bateriju na matičnoj i maknuti onaj mali "jumper" kod baterije da se napravi neki "Clear CMOS" i da se onda na taj način izbjegnu neki problemi sa RAM-ima ali ja sam upravo zbog toga dobio probleme koje ne znam riješiti,naime šta sam napravio:

Ugasio sam komp,isključio ga iz struje,maknuo bateriju i taj mali "jumper" sa matične,izvadio sve RAM-e jer su bili krivo postavljeni i radili u "Single Chanel modu",vratio sam samo 2 keksa od po 1GB na prava mjesta ( u naranđaste utore na br.1 i br.4 ),vratio sam na mjesto bateriju i taj jumper,pokrenuo komp ali

ne mogu u windowse{#}!!!

 

Počne boot pa čak i onaj animirani logo od  sedmice ali se ubrzo opet automatski restarta i opet boot ali mi sada ponudi "Start windows normaly ili da uđem u onaj "Repair mod" u kojem mi kasnije nudi svakakve opcije koje sam sve isprobao i uvijek neka greška ili fali mu nekaj fali ili kaj ti ja znam{#}.

U tom repair modu u jednoj opciji uđem negdje gdje mi napiše umjesto C particije neku X particiju od nekih 30 MB i uopče ne vidim nigdje svoj OS niti svoj C:/ i ništa ne mogu!!!

 

Probavao sam mijenjati kekse,stavljati ih u različite utore,probao sam samo sa jednim keksom,otišao sam u BIOS i podesio ga kak je bio i ništa,ponovo sam ušao u BIOS i odabrao "Save Optimized Defoults" ali ništa,neće i neće!!! 

 

Kaj sam ja zeznuo izvadivši tu bateriju i taj jumper???

Kak da sad ponovo osposobim komp???

 

HELP,HELP,HELP{#}

Jel tako-tako je !!!
Poruka je uređivana zadnji put čet 17.2.2011 22:58 (andi.cro).
Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
offline
Nadogradnja RAM memorije

Nasao sam u Protisu APACER memorije DDR2 667Mhz od 512mb i od 1gb. E sad nigdje ne pise dal te memorije imaju Non-ecc i da su unbuffered, a meni takve trebaju..Uzeo bih dvije od 512mb i dvije od 1gb, tak da imam ukupno 3gb RAM....Jesu li te memorije kvalitetne i da li mi budu radile u dual channel. Evo link.

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
moderator
offline
Re: Nadogradnja RAM memorije
andi.cro kaže...

sigurno si sve dobro vratio?? jumper točno na isto mjesto? provjerio kablove?

hdd ti je spojen preko ide ili sata? provjeri dal ti je postavljeno da radi u ide/sata/ahci načinu rada

TgbTarget kaže...

 

trebalo bi radit

btw, koristi tikpu UREDI a ne radit duple postove

TROLLBUSTER /// ako sam ti pomogao slobodno stisni HVALA :) ///
Poruka je uređivana zadnji put pet 18.2.2011 10:26 (XXX-Man).
11 godina
offline
Re: Nadogradnja RAM memorije

Za korisnika andi.cro:

 

Provjeri postavke diskovnog kontrolera u BIOS-u - mislim na izbor načina rada IDE / SATA / AHCI.

S postavkama različitim u odnosu na situaciju kad su Windowsi instalirani, sustav se ne može pokrenuti.

 

RAM nema veze s tim, samo se resetiranjem CMOS-a postavka vratila u default stanje koje ti očito ne odgovara.

KaeR
9 godina
offline
Nadogradnja RAM memorije

 

Evo,javljam vam se sa problematičnog kompa {#}

 

Riješio sam problem čačkanjem po BIOS-ovim postavkama{#}

 

Pod Standard CMOS Features 

1.Namjestio sam pravilan datum jer je bio neki iz 2003g

2.IDE Auto Detection [ ENTER ] i napravio je detekciju!

3.Extended IDE Drive [ AUTO ]

4.Acces mode [ AUTO ]

 

Pod Advanced BIOS Features

1.First boot device [ CD-ROM ]

2.Second boot device [ HDD ]

3.CPU Hyper-Threading [ DISABLE ]

4.Limit CPUID max to 3 [ DISABLE ]

 

Integrated Peripherals

1.Skoro sve je tu na [ENABLE i AUTO ] osim Sata Raid Function koji je bio [ Enable ] a ja sam ga podesio na [ Disable ]

 

Eto,u glavnom su to opcije koje sam primjenio,a sad koja je radila problem,ne znam!!! 

 

HVALA SVIMA{#}

 

Jel tako-tako je !!!
Poruka je uređivana zadnji put sub 19.2.2011 0:09 (andi.cro).
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
moderator
offline
Re: Nadogradnja RAM memorije
bilo je ipak do postavki diska kao što smo rekli :)
TROLLBUSTER /// ako sam ti pomogao slobodno stisni HVALA :) ///
9 godina
offline
Re: Nadogradnja RAM memorije
XXX-Man kaže...
bilo je ipak do postavki diska kao što smo rekli :)

Hvala Bogu da je bilo samo do postavki Biosa jer me već poćela hvatat panika da nije možda nešto riknulo{#}

 

HVALA!!!

Jel tako-tako je !!!
8 godina
neaktivan
offline
Nadogradnja RAM memorije

 

AMD Duron

Windows XP Professional SP3 (Build 2600)

CPU Arch : 1 CPU - 1 Cores - 1 Threads

CPU PSN : AMD Duron processor

CPU EXT : MMX(+), 3DNow!(+), SSE

CPUID : 6.8.1 / Extended : 7.8

CPU Cache : L1 : 64 / 64 KB - L2 : 64 KB

Core : Applebred (0.130) / Stepping : B0

Freq : 1200.22 MHz (200.01 * 12)

MB Brand : MSI

MB Model : MS-6738

NB : VIA P4M266/KM266 (VT8375) rev 00

SB : VIA VT8235 rev 00

GPU Type : NVIDIA GeForce4 MX 4000

DirectX Version : 9.0c

RAM : 256 MB DDR 

RAM Speed : 133.4 MHz (Unknown) @ 2-2-2-6

Slot 1 : 256MB (3200)

Slot 1 Manufacturer : Transcend Information

 

 

koji ram trebam kupiti ddr1 ddr2 molim ako neko zna da mi pomogne.hvala

 
0 0 hvala 0
9 godina
offline
Re: Nadogradnja RAM memorije

Ako ko kupuje sddr rame vidim da mnogi imaju,slobodno pošaljite poruku imam 256 mb ddr za prodati ostalo mi iz starog kompa :)

http://balcanclubsoundno1.tk/ besplatno skidanje rmx-a,mixeva :)) dj darac (ja) i dj knezo admini :)
Poruka je uređivana zadnji put ned 6.3.2011 15:51 (crni pauk).
10 godina
offline
Re: Nadogradnja RAM memorije

@ mirnke, to j e DDR(1), ali pošto je računalo jako staro može biti problema. Prvo provjeri koliko ima utora za RAM, koliko je slobodnih. Stari DDR je dosta skuplji, tako da se na starom računalu ne isplati nadogradnja (može koštati više od vrijednosti čitavog računala), jedino se isplati preko oglasnika...

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
9 godina
neaktivan
offline
Nadogradnja RAM memorije

Pozdrav, bio bi zahvalan ako mi netko moze pomoci.

 

Dakle, imam u kompu 2xDDR2 od 512mb na 333MHz. Ako ja sad kupim jos jednu DDR2 memoriju od 2gb od 800MHz jeli mi bolje onda izvaditi ove dvije memorije od 512mb van tako da imam 2GB-a koji bi radio na 800MHz ili da ostavim pa da imam 3GB-a koji bi radili na 333MHz-a?

Moj PC  
0 0 hvala 0
8 godina
neaktivan
offline
Nadogradnja RAM memorije

bok ljudi

imam neku MB gigabyte ds3p p35 imam 2x1 gb kingmax 6400 ddr2 rama koji radi u dual čenelu :d

 

e sad me zanima dali mogu kupiti za drjuga dva slota 2x2gb 6400 pločice ili moraju biti 2x1 gb 6400 isto kao i u prva dva slota?

 

hvala :D


Poruka je uređivana zadnji put uto 3.5.2011 10:57 (bbitak).
 
0 0 hvala 0
8 godina
offline
Nadogradnja RAM memorije

Zanima me dal je moguće nadogradit memoriju, s različitom markom, dakle ako imam trenutno corsair 1600 dal mogu kupit npr Kingston 1600mhz, odnosno želim saznat dal su mogući neki problemi? Hvala.

ps-nisam znao gdje da pitam, pa sam se ovdje ubacio.

AMD Phenom II x 6 1090T
Moj PC  
0 0 hvala 0
8 godina
offline
Re: Nadogradnja RAM memorije

hm, ima tko da mi odgovori?

AMD Phenom II x 6 1090T
Poruka je uređivana zadnji put sri 11.5.2011 16:53 (GoodAngel).
9 godina
neaktivan
offline
Re: Nadogradnja RAM memorije
Ja imam tri keksa po 2gb i sve su različite marke.Samo gledaj da su iste frekvencije i kapaciteta.
9 godina
neaktivan
offline
Nadogradnja RAM memorije

EEE  ja imam asrock k8 maticnu i ugl iam dual chanel.... dakle DDR2 I DDR3 utor za RAM.....

e ja sad ne kuuzim ja trenutno imam briem  1 ram( ddr2 ) od 2Gb jel ja sad mogu kupiti ddr3 od npr 2 gb i staviti ili mora biti ddr2 jer ne mogu zajedno raditi ddr2 i ddr3 ramovi 

?????

HELP!

1 i mene to zanima jebote led
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
moderator
offline
Re: Nadogradnja RAM memorije
možeš imat ili ddr2 ili ddr3, nemogu radit zajedno...
Ante Gotovina - HEROJ -- 15.04.2011. dan sramote........../// TROLLBUSTER /// ako sam ti pomogao slobodno stisni HVALA :) ///
10 godina
neaktivan
offline
Nadogradnja RAM memorije

da li se meni isplati stavljat ddr 3 rame posto na  ovu konfu iz mog PC-a?

Ovaj web site se ne trudi biti kompatibilnim sa Internet Explorer web preglednikom. Sve se u njemu vidi, ali za puni dojam preporučamo neki pošteni web preglednik poput Safarija, Firefoxa ili Chrome-a
Moj PC  
0 0 hvala 0
8 godina
neaktivan
offline
Re: Nadogradnja RAM memorije
mojsije1234 kaže...

EEE  ja imam asrock k8 maticnu i ugl iam dual chanel.... dakle DDR2 I DDR3 utor za RAM.....

2 u 1..zanimljivo...koliko znam moze biti samo jedna vrsta..

 

saznaj dal imas dd2 ili ddr3...

jer ako kupis krivo neces ga moci ustekati posto je zub za utaknut na drugom mjestu...

Poruka je uređivana zadnji put ned 15.5.2011 17:54 (domagoj05).
10 godina
moderator
offline
Re: Nadogradnja RAM memorije
geek_boy1 kaže...

da li se meni isplati stavljat ddr 3 rame posto na  ovu konfu iz mog PC-a?

ako već imaš ddr2 onda se ne isplati...

domagoj05 kaže...

2 u 1..zanimljivo...koliko znam moze biti samo jedna vrsta..

 

saznaj dal imas dd2 ili ddr3...

jer ako kupis krivo neces ga moci ustekati posto je zub za utaknut na drugom mjestu...

očito ti je znanje slabo...

 

googlaj malo matične koje podržavaju obje vrste memorije...

Ante Gotovina - HEROJ -- 15.04.2011. dan sramote........../// TROLLBUSTER /// ako sam ti pomogao slobodno stisni HVALA :) ///
9 godina
offline
Nadogradnja RAM memorije

ja sam prije god dana od frenda uzeo 1 gb rama i samo stavio u komp, nisam gledo nista o ovim ddr-ovima i sve radi normalno... sad mi frend kupuje rame i na sta sve treba paziti da bi kupio odgovarajucu ram memoeiju?

 
0 0 hvala 0
10 godina
moderator
offline
Re: Nadogradnja RAM memorije
maxy0 kaže...

ja sam prije god dana od frenda uzeo 1 gb rama i samo stavio u komp, nisam gledo nista o ovim ddr-ovima i sve radi normalno... sad mi frend kupuje rame i na sta sve treba paziti da bi kupio odgovarajucu ram memoeiju?

neka pazi na tip memorije (sdram, ddr, ddr2, ddr3) i na brzinu (frekvenciju), ali ona je manje bitna jer će radit neovisno o tome...

moja definicija svemira: Svemir je ko dobro dupe, ima dva brijega i dolinu u sredini, u sredini te doline se nalazi crna rupa , a na 'donjem' kraju doline se nalazi tunel koji vodi u drugu dimenziju.
9 godina
neaktivan
offline
Nadogradnja RAM memorije

Samo jedno pitanje, jel se mogu javiti problemi ako 2x2GB stavim jedan proizvođač, a 2X2GB drugi.

Jedan tip u plave utore, a drugi tip u bijele utore...

PRODAJEM SVOJ KOMP! INFORMACIJE NA PP!
Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
offline
Re: Nadogradnja RAM memorije
Neće biti problema.Ja imam tri različita proizvođača na 3x2 gb.Gledaj da su iste ddr memorije i iste frekvencije
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:
 
vrh stranice