Oštećene slike na USB-u

poruka: 8
|
čitano: 3.075
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
8 godina
neaktivan
offline
Oštećene slike na USB-u

Lijep pozdrav! Nisam siguran što je točno uzrok mog problema pa sam ovdje započeo temu. Ako mjesto nije dobro, neka moderatori prebace u drugu kategoriju. Imam USB od 32 GB na kojem su pohranjeni dokumenti, slike i glazba. U zadnje vrijeme su mi naočigled fotografije počele poprimati nekakva oštećenja. Zanimljivo, samo u mapama gdje ima toliko puno fotografija da je potrebno scrollati. Kako scrollam i kako se u minijaturi normalno pokaže slika tako se nakon nekoliko sekundi slike koje su se učitale oštećuju tako što, ovisno o slici, nekakve boje (kao iz Painta) prekrio manji dio, pola ili veći dio slike. S obzirom da mi je već tako stradala većina fotografija, zanima me u čemu je problem i mogu li se takve slike ikako popraviti, jer su mi važne? Dakle, samo su slike oštećene, a sve ostale vrste datoteka su u redu.

 
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
offline
Oštećene slike na USB-u

Dogada li se to i kad ukopcas stick u drugo neko racunalo?

Moj PC  
0 0 hvala 0
8 godina
neaktivan
offline
Re: Oštećene slike na USB-u

Da, kad otvorim mapu minijature na trenutak normalno izgledaju, ali se odmah redom počnu kvariti.

11 godina
offline
Re: Oštećene slike na USB-u

Vrlo lako moze biti da je ostecena sama flash memorija i bas taj dio sto je ostecen je sa slikama. Lijeka tu nema, nego novi.

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
8 godina
neaktivan
offline
Re: Oštećene slike na USB-u

Znam da je ovo offtopic, ali mogu li se te slike ikako popraviti?

8 godina
neaktivan
offline
Re: Oštećene slike na USB-u

Nije offtopic, vezano je uz temu.

 

Sumnjam da se mogu (ali nisam 100% siguran), jedino ako postoji backup na nekom racunalu ili nekom cloud servisu.

USB stickovi su kvarljivi. Zato ih se treba koristiti samo za prijenos datoteka medju racunalima, a ne kao trajno spremiste. Uvijek treba imati kopiju tih fajlova negdje drugdje. Samo govorim za ubuduce da se ne dogodi isto.

15 godina
offline
Re: Oštećene slike na USB-u
Probaj sa stellar phoenix data recovery povratiti slike. Par puta uspio s njim spasiti podatke
Danas je tesko biti glup jer je konkurencija prevelika!!!
16 godina
moderator
online
Re: Oštećene slike na USB-u

Ne znamo ključne stvari - gdje si kupio taj USB stick, odnosno je li kupljen kod nas u dućanu ili preko Interneta? Jesi ga ikad zapunio do kraja i da si pritom provjerio da je sve zapisano na njega bilo 100% čitljivo?

 

Naime, preko eBaya mogu se kupiti USB stickovi lažiranog kapaciteta pa kad zapišeš više podataka, više od stvarne veličine memorije, onda se ti novi podaci prepisuju preko postojećih i tako se oštećuju.

 

ToC88 kaže...

S obzirom da mi je već tako stradala većina fotografija, zanima me u čemu je problem i mogu li se takve slike ikako popraviti, jer su mi važne? Dakle, samo su slike oštećene, a sve ostale vrste datoteka su u redu.

Ako nemaš rezervnu kopiju ili kopije slika, znači da ti nisu bile važne.  Slike si mogao (morao) držati i na disku u računalu, a ako su ti stvarno bile važne, trebao si ih gurnuti u oblak - na Dropbox ili Google Drive ili nešto slično.

 

Uglavnom, možeš zaboraviti na njih - neoštećene slike si iskopiraj na sigurno (na dva različita fizička medija), a oštećene su - oštećene.

 

Kad si si napravio backup svega bitnog s USB sticka, onda ga formatiraj i testiraj pravi kapacitet nekim od programa navedenih ovdje: https://www.raymond.cc/blog/test-and-detect-fake-or-counterfeit-usb-flash-drives-bought-from-ebay-with-h2testw/

 

Pa nam javi koji je pravi kapacitet. Često je kod fejk USB stickova pravi kapacitet 2 GB.

 

Poruka je uređivana zadnji put sri 16.11.2016 0:08 (mbaksa).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:
 
vrh stranice