RAM DDR3 preporuka

poruka: 104
|
čitano: 18.259
|
moderatori: DrNasty, F1-IVO, Danny_HR, pirat, XXX-Man, Lazarus Long
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
6 godina
neaktivan
offline
RAM DDR3 preporuka

1. DDR3 4GB (2x2GB) Corsair, 1600MHz, 9-9-9-24, TW3X4G1600C9D ili

 

2. RAM PC-16000, 4 GB, G.SKILL Ripjaws series, F3-16000CL9D-4GBRH, DDR3 2000MHz, kit 2x2GB

 

sto je bolje uzeti uz

Phenom II X4 965 Black Edition & Gigabyte MA790FXT-UD5P, AMD

 

Black EditionAMD 6400+
4 godine
offline
RAM DDR3 preporuka

pa ak mislis overclockat uzmi ove druge ... ako si kupio novi bug 208. imas u njemu malo o tim ramima ... ;)

 

evo sta pise u bugu o njima:

 

Plus: Izvrsni maksimalni taktovi, pristojna cijena

Minus: Steta sto ne podnosi visi napon (performanse bi bile jos bolje)

Dojam: Izvrsna memorija nevisoke cijene koja ce svojim performansama zadiviti zahtjevnije overclockere

 

*Skok sa 1.333 na 2.076 MHz cak je uz osjetno opustanje latencija dono velik porast u performansama memorije

 

Testirani kit memorije sastoji se od dva dvogigabajtna modula optimizirana za rad na Intelovoj P55 platformi. Prema tvornickim specifikacijama, moduli rade na taktu od 1.333MHz uz napon od 1,6V i latencije CAS 7-7-7-7. Premda ripjawsi u kombinaciji s XMP postavkama rade brze od genericke 1.33 megahercne memorije, postavlja se pitanje kakve je performanse iz njih moguce izvuci rucnim overclockiranjem. Da bi to saznali posluzili smo se Gigabyteovom plocom P55A-UD4P (F6 verzija Biosa i procesorom i7-870). Inicijalni plan je bio provjeriti maksimalan takt na XMP postavkama (dakle uz CAS7 i napon od 1,6V) te maksimalne taktove kada se latencije olabave na CAS 8 i CAS 9. Napon memorije bili smo spremni povecati do 1,9V, no ova se vrijednost pokazala krajnje pretjeranom. Povecanje napona memorije iznad vrijednosti od 1,66V pogubno je utjecalo na stabilnost. Cinjenica da ovoj memoriji ne odgovara visok napon sama po sebi nije pohvalna, no kako smo i s ovakvim, relativno niskim naponom uspjeli postici zaista fenomenalne rezultate, nisku toleranciju na visi napon G.Skillovoj memoriji ne mozemo uzeti za zlo. Gurajuci prema visem taktu uz zadrzavanje postavki XMP profila dogurali smo do vrijednosti od 1.666Mhz. Otpustanje latencija za jedan korak rezultiralo je skokom na respektabilnih 1.824Mhz. Najbolje performanse memorija ipak nudi uz otpustanje latencija na CAS9. Tada takt modula prelazi magicnu granicu od 2.000Mhz i zaustavlja se na vrijednosti od 2.076Mhz.

 

Nazalost, s tom istom generickom memorijom dijeli i standardni trogodisnji jamstveni rok, no to je na domacem trzistu vise problem distributera nego samog G.Skilla. Naime, memorija je tvornicki pokrivena dozivotnim jamstvom.

 

eto :D

Poruka je uređivana zadnji put uto 2.3.2010 21:46 (rebelsy).
6 godina
neaktivan
offline
RE: RAM DDR3 preporuka
ako nije problem napiši,,nemam taj broj
Black EditionAMD 6400+
6 godina
neaktivan
offline
RE: RAM DDR3 preporuka

zahvaljujem na trudu,,i oduzetom vremenu..uzimam definitivno
hvala još jednom...

dakle one idu bez problema na moju ploču  Gigabyte MA790FXT-UD5P  ?

Black EditionAMD 6400+
Poruka je uređivana zadnji put uto 2.3.2010 21:46 (Vic).
4 godine
offline
RAM DDR3 preporuka

tu smo da jedni drugima pomognemo ;)

 

ako je to ploca ova za 1.270kn (links) ... 

Support for DDR3 1666(OC)/1333/1066 MHz memory modules

 

uzivaj!

Poruka je uređivana zadnji put uto 2.3.2010 21:57 (rebelsy).
6 godina
neaktivan
offline
RE: RAM DDR3 preporuka
rebelsy kaže...

tu smo da jedni drugima pomognemo ;)

 

ako je to ploca ova za 1.270kn (links) ... 

Support for DDR3 1666(OC)/1333/1066 MHz memory modules

 

uzivaj!

 http://www.adm.hr/product_info.php?cPath=258_217_214_188&products_id=6798

Black EditionAMD 6400+
4 godine
offline
RAM DDR3 preporuka

to je to da ... uzivaj :)

6 godina
offline
RAM DDR3 preporuka

Ako kupiš G.Skill za AMD toliko ćeš se usrećit da nećeš znati bi li prije razbio Gigabyticu ili G.Skill memoriju... Od sveg srca ti savjetujem da ideš na Corsair, prijatelju sam prodao takvu konfiguraciju i radi bez greške na 1600mhz, a 1600mhz je deklarirana sa 1.80V što ne smeta AMD-u, dok su G.Skillove memorije smrtni neprijatelji AMD platformama, upravo imam jedan kit kojeg bi tako rado polomio jer tek sa i7 radi kako je deklariran... Inače Gigabytica ne voli ići baš preko 1666-1680mhz osim ako nije Micron D9GTS/GTR ili Elpida Hyper čip tako da je bolje da gledaš niže latencije nego više frekvencije a općenito memorije potežu slabije na Gigabytici nego sa MSI ili Asus konkurentnom pločom

 

Zaboravio sam napisat da su 2000 CL9 kitovi Elpida BBSE što izbjegavaj na AMD-u od bilo koga, ne samo od G.Skilla

AMD / ATI all the way
Poruka je uređivana zadnji put sri 3.3.2010 1:49 (Cele303).
6 godina
online
RE: RAM DDR3 preporuka
Cele303 kaže...

...a 1600mhz je deklarirana sa 1.80V što ne smeta AMD-u....

 

Ja svoju dominator memoriju vozim na 1.65V bez po' frkeCool

 

Every time two people have sex, an angel gets a boner
Poruka je uređivana zadnji put sri 3.3.2010 2:07 (AA-d00d).
6 godina
offline
RAM DDR3 preporuka

ups, to je Dominator a ne DHX3, da, bez beda radi sa 1.65V, ja vozim svoj Dominator GT na 1.60V 1600 6-6-6-18 ili 1800 6-6-6-18 1.70V :)

AMD / ATI all the way
6 godina
online
RE: RAM DDR3 preporuka
Cele303 kaže...

ups, to je Dominator a ne DHX3, da, bez beda radi sa 1.65V, ja vozim svoj Dominator GT na 1.60V 1600 6-6-6-18 ili 1800 6-6-6-18 1.70V :)

 

 

Da ali mi je cudno bilo zasto deklariraju na 1.8V, ja sam cisto slucajno otkrio da moze raditi i na 1.65V (vrtio blend test u Primeu, odvrtio memtest i prosao kroz dvije igre od tada...) dok sam nesto prckao po taktovima memorije.

 

nazalost svojoj memi na 1600MHz ne mogu ni najmanje spustiti latencije, nece se bootati uopce pa moram resetirati BIOS =/

cak mi ne zeli na 1333MHz raditi sa latenicijama 7-7-7-20 Plač u 5-10% slucajeva intenzivnijeg koristenja komp mi se resetira

Every time two people have sex, an angel gets a boner
Poruka je uređivana zadnji put sri 3.3.2010 9:50 (AA-d00d).
6 godina
offline
RAM DDR3 preporuka

To ti je zbog integriranog memorijskog kontrolera u procesoru, uvijek vrijedi ona stara dobra koliko para toliko muzike, Phenomi II X4 955 i 965 imaju najbolje IMC dok svi ostali imaju slabije revizije, tvoj X4 620 je ili CADAC ili CACYC, u oba dva su šrotex kontroleri, sad trenutno testiram na Gigabytici X2 555 C3 otključan u X4 i super overclocker, zrno mu fali do 4.2 stres stabilan a memorija uopće ne boota na 1800 a kamo li da je stabilna dok na 965 C3 memorija poteže 1880 6-6-6-18 ili 1864 6-6-5-15 super pi 32M stabilno

AMD / ATI all the way
6 godina
online
RE: RAM DDR3 preporuka
Cele303 kaže...

To ti je zbog integriranog memorijskog kontrolera u procesoru, uvijek vrijedi ona stara dobra koliko para toliko muzike, Phenomi II X4 955 i 965 imaju najbolje IMC dok svi ostali imaju slabije revizije, tvoj X4 620 je ili CADAC ili CACYC, u oba dva su šrotex kontroleri, sad trenutno testiram na Gigabytici X2 555 C3 otključan u X4 i super overclocker, zrno mu fali do 4.2 stres stabilan a memorija uopće ne boota na 1800 a kamo li da je stabilna dok na 965 C3 memorija poteže 1880 6-6-6-18 ili 1864 6-6-5-15 super pi 32M stabilno

 

OC memorije me ne zanima, maticna mi ionako podrzava max 1600 i radje bi da mi sva 4 utora podrzavaju 1600 a ne samo 2, mislim koja glupost...

ali znaci sa recimo Phenomom 955 ili 965 bi mogao spustiti latencije, hmmmmm

Every time two people have sex, an angel gets a boner
6 godina
offline
RAM DDR3 preporuka

Na svakoj matičnoj ćeš vidjet da ti jedan kanal poteže više od drugog, moraš se igrat sa drive strength i memory skew da ustabiliš frekvenciju 4x2gb na 1600 kod C3 revizije, na staroj C2 8GB 1600 ili 1333 možeš samo sanjat zbog problema u IMC-u a tu se opet vide bolje ploče od lošijih, na Asrocku teško da možeš očekivat naprednije opcije s obzirom na njihovu cijenu, čudo je zapravo da su po tom pitanju A770DE+ i M3A770DE+ možda i najbolje po pitanju bios opcija, 1600 podrška a uspio sam ustabilit memoriju na tako jeftnoj ploči na 1800mhz ali sa najmanjim dividerom

AMD / ATI all the way
Poruka je uređivana zadnji put sri 3.3.2010 15:02 (Cele303).
5 godina
offline
RE: RAM DDR3 preporuka
šta kažete na kingmax 2gb 1600 mhz? Oni s crvenim heatsinkom,ima review na netu
4 godine
offline
RAM DDR3 preporuka

vidim svi kupujete ddr3 .. jel ima ko da meni proda ddr2 2gb 800mhz ? :D

6 godina
offline
RE: RAM DDR3 preporuka
pod009 kaže...
šta kažete na kingmax 2gb 1600 mhz? Oni s crvenim heatsinkom,ima review na netu

 

Misliš na stare 2x1GB? Ili na nešto novo? Stari su dobri, pogotovo ako bi ih našao polovne, i srebrni 2x2GB 1600 isto pristojno rade na AMD-u, za tvoj budući 550 C3 :) Za tebe znam da si entuzijast, možda da pokušaš nabavit polovne 2x1gb gtr chipove, nađe ih se za cca 400-500kn sa jamstvom, obično su 1800 cl7 ili 1866 cl8 i imaju 2.0V napon, oni idu do 1500 5-5-5-15-20  ili 1800 6-6-6-18-24 na AMD-u uz prosječno 2.2V, a možeš im komotno napucat napon koliko god ploča daje, na 2.4V im nije ništa :)

 

rebelsy kaže...

vidim svi kupujete ddr3 .. jel ima ko da meni proda ddr2 2gb 800mhz ? :D

 

hehe, a kud si sad našao tražit ddr2? Najniža prodajna točka ddr2 je bila 86kn + pdv za jedan keks kingmaxa 2gb 800, sad je cijena narasla i trostruko :(

AMD / ATI all the way
Poruka je uređivana zadnji put čet 4.3.2010 10:23 (Cele303).
5 godina
offline
RE: RAM DDR3 preporuka
mislim na crvene 2-gigabajtne
Držat ću ih na 1700 mhz,cl8 i 1.8v
Hvala
6 godina
neaktivan
offline
RE: RAM DDR3 preporuka

hebemu nisam vidjeo ovaj post,a upravo mi dosle  g skill rame,sad neznam dali da ih uopce pokusavam ubaciti,,,

Black EditionAMD 6400+
6 godina
offline
RAM DDR3 preporuka

A sad kad su tu ih koristi, probaj sa 1600 9-9-9-24-33 1.65V, ako je stabilno bar nešto, samo što to mogu i dosta jeftinije meme :(

AMD / ATI all the way
4 godine
offline
RE: RAM DDR3 preporuka
pod009 kaže...
mislim na crvene 2-gigabajtne
Držat ću ih na 1700 mhz,cl8 i 1.8v
Hvala

 

Ja ti imam taj RAM. Odličan buy. Držim ga na 1600 ali cl7. I možda sam ja zabrijao ali čini mi se da radi na 2V ne na 1.8, budem provjerio.

3D Designer
Poruka je uređivana zadnji put uto 9.3.2010 3:28 (Minoza).
6 godina
offline
RAM DDR3 preporuka

Jučer sam probao novi beta bios od msi 790fx ploče i igrao se s memorijom da vidim ima li razlika u odnosu na zadnji službeni bios, pa evo screenshot sa super pi 32m ako nekog zanima koliko može high end memorija potegnut na amd-u, na crosshair III Formuli bi to išlo oko 1920 ali možda još malo iscjedim iz msi ako setupu dam zraka da diše, matična je u kućištu i memorija bez hladnjaka jer mi smeta cooler od proca

 

http://img10.imageshack.us/img10/9435/mema32mmsi.jpg

AMD / ATI all the way
4 godine
neaktivan
offline
RAM DDR3 preporuka

Jel moze neko dati preporuku za overclock memorije Kingmax 1333 2gb (9-9-9-24-2T) (1.5V) - standard, za optimal overclock koja bi radila 24/7

4 godine
neaktivan
offline
RAM DDR3 preporuka
ovakon ljudi kupujem novo računalo i uzet ću procesor core i5 750,te uz njega bih uzeo corasir dominator ddr3 4gb 1600Mhz ,pa me zanima jel netko mi je natuknuo da se znaju dešavat problemi s ovim procesorom i ovim ram-om,pa bih molio ako išta neko zna o ovome,tj. ako je ovo istina možete mi preporučit neki drugi ram
4 godine
neaktivan
offline
RE: RAM DDR3 preporuka
hrcozg kaže...
ovakon ljudi kupujem novo računalo i uzet ću procesor core i5 750,te uz njega bih uzeo corasir dominator ddr3 4gb 1600Mhz ,pa me zanima jel netko mi je natuknuo da se znaju dešavat problemi s ovim procesorom i ovim ram-om,pa bih molio ako išta neko zna o ovome,tj. ako je ovo istina možete mi preporučit neki drugi ram

A nebi rekao da ces imati problema.Jer za corsair je "kao" main board INTEL,ma da mogu radit i na AMD i INtel masini, ali recimo ja to izbjegavam,ja sam kupio AMD i Kingmax (koji je najkompatibilniji sto se tice memorija),tako da ti nebi trebao imati problema sa tim..Ja sam za svoj pc izbjegao i corsair i g.skill i mushkin jer je main proizvodnja za intel,a kao sto sam rekao imam amd pa....

4 godine
neaktivan
offline
RE: RAM DDR3 preporuka
Lunatic1407 kaže...
hrcozg kaže...
ovakon ljudi kupujem novo računalo i uzet ću procesor core i5 750,te uz njega bih uzeo corasir dominator ddr3 4gb 1600Mhz ,pa me zanima jel netko mi je natuknuo da se znaju dešavat problemi s ovim procesorom i ovim ram-om,pa bih molio ako išta neko zna o ovome,tj. ako je ovo istina možete mi preporučit neki drugi ram

A nebi rekao da ces imati problema.Jer za corsair je "kao" main board INTEL,ma da mogu radit i na AMD i INtel masini, ali recimo ja to izbjegavam,ja sam kupio AMD i Kingmax (koji je najkompatibilniji sto se tice memorija),tako da ti nebi trebao imati problema sa tim..Ja sam za svoj pc izbjegao i corsair i g.skill i mushkin jer je main proizvodnja za intel,a kao sto sam rekao imam amd pa....

Main UPOTREBA ,a ne proizvodnja

6 godina
online
RAM DDR3 preporuka

Defaultni napon toj memoriji (znaci Corsairovoj) je 1.8V sto je stetno ako ga kombiniras sa i5 ili 7 procesors - zato se za te sustave stavljaju memorije nizih napona (max 1.65V ako se ne varam).

 

Ali imas srecu jer ja imam tu memoriju i iz prve ruke ti mogu reci da mi radi na 1600MHz (latencije: 9-9-9-24 kao i deklarirano) na naponu od 1.65V bez ikakvih problema

Every time two people have sex, an angel gets a boner
4 godine
neaktivan
offline
RE: RAM DDR3 preporuka
zači dal da onda uzmem tu corsairovu , ili ako mi možete preporučit neku drugu
6 godina
neaktivan
offline
RAM DDR3 preporuka

ekipa da ne otvaram novu temu evo slično pitanje

 

Koju bi mi memoriju (DDR3 2x2Gb do ~1000 kn) preporučili za Phenom II X4 965 B.E. + Gigabyte GA-890GPA-UD3H (rev. 1.0)

 

 

4 godine
neaktivan
offline
RE: RAM DDR3 preporuka
MaXXtro kaže...

ekipa da ne otvaram novu temu evo slično pitanje

 

Koju bi mi memoriju (DDR3 2x2Gb do ~1000 kn) preporučili za Phenom II X4 965 B.E. + Gigabyte GA-890GPA-UD3H (rev. 1.0)

 

 

Ja ti preporucam Kingmax DDR3 1600 MHz CL9 (s tim da ju spustis na 1333MHz jer Phenom dere DO toliko,tak da ti ne treba 1600 ,ali ces zato smanjit latencije na 7-7-7-21 i radit ce ti 24/7 full stability).Imas ih u ADM-u za 920-ak kuna (2x2 2GB).Btw za AMD su potrebnije latencije nego frekvencija - koja je potrebnija intelu.A sto se tice ostalih proizvodaca (Mushkin,G.skill,Corsair ...) ja sam ih izbjegao jer oni se svi rade za main board-  for intel (iako ta mem radi i za amd procesore,ali cim je MAIN intel,rekao sam dovidenja tim markama), a Kingmax su ti najkompatibilnije memorije,to ces skoro na svakom forumu naci.Ja imam 2x2 1333Mhz Kingmax na Athlonu x4 630 (zahebo sam se sto nisam 1600Mhz kupio , cak na sebi imaju cool hladnjak za razliku od ovih mojih koje nemaju hladnjak na sebi ugraden).I jos nesto ja moram svoju mem drzat na 9-9-9-24-2T latencijam za stabilnost,ne mogu ici nize,a ti kupi 1600 i derat ce sve zivo i nezivo na 7-7-7-21-1T

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:
 
vrh stranice