Kako gledati video nadzor preko mobitela

poruka: 5
|
čitano: 39.425
|
moderatori: XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina
neaktivan
offline
Kako gledati video nadzor preko mobitela

Pozdrav,ako imate web kameru,android i ruter pokazacu vam kako napraviti improvizirani video nadzor.Dakle stavite kameru recimo na neki prozor kuce i dok ležite na krevetu možete gledati šta se dešava vani.VAZNO :RACUNAR MORA STALNO BITI UPALJEN DOK GLEDATE(POKRENUT PROGRAM).E sad ako želite da gledate dok je ugašen racunar onda morate kupiti IP kameru.No dobro da pocnemo.


1)Skinemo program za racunar Air Cam Live Video (podržava xp,win7,vista) kojeg cemo skinut sa ovog LINKA udemo i sa desne strane skinemo.Instalacija je standarna.

2)Skinemo aplikaciju za telefon (košta 7 i nešto dolara na google playu,al ja cu vam dati krekovanu verziju odnosno FREE) skinemo je sa ovog LINKA .Skinemo,prebacimo na telefon i instaliramo kao standardnu aplikaciju


3)Uđemo u program na racunaru.Kliknemo CONNECTION - ANDROID i tu nam piše IP 

 

4)Sada uđemo u aplikaciju na telefonu i kliknemo Add IP i taj IP koji imamo na računaru prepišemo tu.Kliknemo Go i onda View 

I to je to sada možete gledati svoju kameru računara iz svake sobe vaše kuće :)

P.S : Kad budete ulazili prvi put u ovu aplikaciju pitaće vas za email i šifru,unesite.Isto tako na računaru kada budete prvi put ulazili,unesite isti email i šifru kao i na mobitelu.

Moj PC  
4 0 hvala 3
10 godina
neaktivan
offline
Kako gledati video nadzor preko mobitela

Lijepo objašnjeno, no svi ovo već znaju, pohvala za trud

Poruka je uređivana zadnji put ned 19.4.2015 21:42 (ivanoman).
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
offline
Re: Kako gledati video nadzor preko mobitela

Hvala,i mislio sam da vecina zna al posto aplikacija kosta 7 dolara pa sam dao krekovanu verziju da se ne bi mucili trazit,uglavno sve u jednom pa kome posluzi-posluzi.

9 godina
neaktivan
offline
molim pomoc

kupio sam kameru SRICAM IP koja se spaja preko wirelessa, a prati preko mobitela. Nikako ne mogu da je spojim na wireless. Stalnome odbija i pise 'wireless busy. dali treba podesavati router (TP-LINK MR3420). KAMERA NEMA PRIKLJUCKA ZA LAN KABAL, SAMO NAPAJANJE I UTOR ZA SD KARTICU.

 
0 0 hvala 0
6 godina
neaktivan
offline
Re: Kako gledati video nadzor preko mobitela
Poštovanje, može pomoć, uradio sam sve sa posta i skinuo aplikacije i sve radi kada sam u Kuci. Kada se spojim na neku drugu wi-fi mrežu nemogu da se povežem sa računarom i kamerom. Šta mi je činit?
 
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:
 
vrh stranice