Malware na Androidu zahvatio Fb?

poruka: 6
|
čitano: 2.711
|
moderatori: XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
9 godina
neaktivan
offline
Malware na Androidu zahvatio Fb?

Pozdrav svima

Javljam se radi problema prilikom otvaranja moje web stranice na Facebooku i browseru s mobitela. Kad odem na web stranicu preko Fb, nekontrolirano iskacu pop ups (reklame, winner, virus prijeti i sl), iskoci ih na desetine. Sto je najgore, to se dogadja i nekima kad hoce otvoriti tu stranicu putem Fb ili browsera s mobitela. Takav problem ne postoji kad se gleda stranica putem racunala. Dobio sam savjet od kolege da izbrisem cache i ostalo smece sa Chromea na kompjuteru, kao da to ide sve preko browsera na kompjuteru, uradio sam to i problem se nije javljao par dana. Iako mi nije bilo jasno zasto se desava samo na mobitelu, a na kompjuteru ne. Uklonio sam Chrome i instalirao Mozillu i sve se cinilo u redu. Medjutim, ponovo su iskakali pop ups s mobitela kad otvorim web stranicu, sto znaci da je ipak do mobitela? Ono sto sam napravio jeste izbrisao sam data i cache od Fb aplikacije i svih drugih app i nadam se da ce to rijesiti problem. Moje pitanje je mislite li da ce problem nestati s tim i sto bih trebao dalje uraditi?

 

Sumnjivih aplikacija nemam, ocistio sam Samsungov browser Internet. U Device maintenance nije pokazao nikakav virus.

Postoji li dobra app za uklanjanje malwarea s Androida?

Hvala

 
0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
offline
Malware na Androidu zahvatio Fb?

Oprostite na istim porukama, pisao sam preko mobitela s lošom konekcijom.

Ove stranice se javljaju:

 

 
0 0 hvala 0
9 godina
offline
Re: Malware na Androidu zahvatio Fb?

Najvjerojatnije da si pobrao neki malware ili adware koji ti servira reklame posvuda.

 

Najbolje je napraviti reset na tvorničke (prvo si napravi backup bitnih podataka za svaki slučaj - slike/videi/poruke, što već), a još bolje flešati službeni ROM (onda možeš biti 100% siguran da si se riješio gamadi - jer ako je malware sposoban  sam rootati uređaj, onda ti je jedino rješenje reflash).

 

 

9 godina
neaktivan
offline
Malware na Androidu zahvatio Fb?

Hvala. Uradit cu reset na factory kad sve probam.

 

Poslije brisanja clear data i cache za skoro svaku app na mobitelu, ponovo se pojavljuju pop ups kad otvorim web site preko Internet browsera od Samsunga. Na kompjuteru se to ne desava kao sto sam napisao. Znaci li to da je do web stranice ili do mobitela?

 
0 0 hvala 0
9 godina
offline
Re: Malware na Androidu zahvatio Fb?

A gle, po službenoj fb stranici ti sigurno ne iskaču takvi intrusive (nametljivi) oglasi, vjerojatno si pobrao neki malware (bilo na netu ili preko aplikacije). Napravi reset na tvorničke.

 

Koju aplikaciju si zadnju instalirao prije nego su počele iskakati reklame?

9 godina
neaktivan
offline
Re: Malware na Androidu zahvatio Fb?

Sinoc sam pobrisao muziku (koju sam skidao preko nekih stranica na mobitelu) i danas su se pojavila samo tri pop ups-a. Vjerojatno je to ugrozilo. Napravio sam reset na tvornicke, pa cu javiti je li sve okej. Hvala!

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:
 
vrh stranice