Alcatel OT990, Samsung Galaxy Fit ili Huawei u8650

poruka: 46
|
čitano: 3.213
|
moderatori: DrNasty, F1-IVO, scorpion667, naxeem, Lazarus Long, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
3 godine
neaktivan

Dakle, "tromim" se između navedenih mobitela, pa bih molio da napišete kratke usporedbe ovih mobitela iz vlastitog iskustva, tj. da napišete malo detaljnije o ovim mobitelima jer citao sam na gsm areni, svaki ima nekih mana i prednosti pa se nemogu nikako odlucit :S jbg

btw do nedavno sam mislio da huawei i nije baš najbolji izbor, ali sam čuo dosta pozitivnih komentara pa eto ;D

nadam se da cete mi pomoc ! :D thx unaprijed {#}

EDIT: evo da i ovdje stavim.. glasujte plz, uzet ću onog s najviše glasova ;D

0 Samsung galaxy Fit
6 Huawei Sonic u8650
0 Alcatel OT-990
Pici
Poruka je uređivana zadnji put ned 15.4.2012 18:08 (Pici).
2 godine
Re: Alcatel OT990, Samsung Galaxy Fit ili Huawei u
http://usporedi.hr/testovi/test-alcatel-one-touch-990
http://usporedi.hr/testovi/usporedni-test-samsung-galaxy-mini-galaxy-fit
a huawei imam i sama (:
khm, pa sve mi funkcionira odlicno, ekran je ako se ne varam najveci i to mi je potrebno za surfanje, pa ne zaglavljuje se (mozda jednom u dva tjedna), u pocetku baterija po tri dana, sada dan i pol. najnoviji android, ali opet ne mozes igrat temple run, mega jump, sea stars i sl. ( ne mozes ni na druga dva), kamera najlosija tocka, al osobno ju ni ne koristim puno... (:
3 godine
neaktivan
CutiePie kaže...
a huawei imam i sama (:
khm, pa sve mi funkcionira odlicno, ekran je ako se ne varam najveci i to mi je potrebno za surfanje, pa ne zaglavljuje se (mozda jednom u dva tjedna), u pocetku baterija po tri dana, sada dan i pol. najnoviji android, ali opet ne mozes igrat temple run, mega jump, sea stars i sl. ( ne mozes ni na druga dva), kamera najlosija tocka, al osobno ju ni ne koristim puno... (:

Hmm, pa meni je osobno kamera dosta vazna. Huawei od navedenih mobitela nema najveći ekran, alcatel također ima 3.5" ;D A ovo za igre, jel nerade zbog procesora i rama, ili pak zbog rezolucije ili je nesto drugo u pitanju?

u svakom slucaju, thx na odgovoru ;D

Pici
2 godine
Pici kaže...
CutiePie kaže...
a huawei imam i sama (:

Hmm, pa meni je osobno kamera dosta vazna. Huawei od navedenih mobitela nema najveći ekran, alcatel također ima 3.5" ;D A ovo za igre, jel nerade zbog procesora i rama, ili pak zbog rezolucije ili je nesto drugo u pitanju?

Imam navedeni alcatel, kamera nije loša, ali nije prava 5 megapikselna, kvaliteta joj je kao ajmo reći kvalitetna 3 megapikselna, ima malo grudica ono na kompu kad gledaš, al sve u svemu, nije loš mob, mana mu je ta šta je na androidu 2.2.2 i tko zna hoće li uopće doći kakav drugi android za njega u nas, jer je vani već izašao samo na balkanu nije a to ovisi od operatera dal će platiti alcatelu da to dopusti i napravi za Tele2 Android 2.3.4, uglavnom, alcatel je najbolji, al koči ga debelo to što je na froyu do neizvjesnog vremena još, pa dobro razmisli, baterija mu nije jača strana, svaki dan ga moram puniti, makar doduše, wlan stalno upaljen i od 15 sati što sam budan koristim ga jedno 10 sati....

\/\/ F1des911 \/\/ The world is better without a few morons that get under the knife that I hold :)
3 godine
neaktivan
AbeDomeNuS kaže...
Pici kaže...
CutiePie kaže...
a huawei imam i sama (:

Imam navedeni alcatel, kamera nije loša, ali nije prava 5 megapikselna, kvaliteta joj je kao ajmo reći kvalitetna 3 megapikselna, ima malo grudica ono na kompu kad gledaš, al sve u svemu, nije loš mob, mana mu je ta šta je na androidu 2.2.2 i tko zna hoće li uopće doći kakav drugi android za njega u nas, jer je vani već izašao samo na balkanu nije a to ovisi od operatera dal će platiti alcatelu da to dopusti i napravi za Tele2 Android 2.3.4, uglavnom, alcatel je najbolji, al koči ga debelo to što je na froyu do neizvjesnog vremena još, pa dobro razmisli, baterija mu nije jača strana, svaki dan ga moram puniti, makar doduše, wlan stalno upaljen i od 15 sati što sam budan koristim ga jedno 10 sati....

hmm e sad više ni ja neznam :S evo pogledajte ovdje: http://www.thephonedatabase.com/HUAWEI_Sonic_784_vs_Alcatel_OT-990_421_Compare_Phones

stvarno sam u dilemi jer huawei nešto ima što alcatel nema npr. huawei ima b, g i n Wi-Fi, a Alcatel samo b i g (znaci nema n :S) onda Alcatel ima bolju kameru (nema pravu 5 megapikselnu, ali ima i bljeskalicu) ima li huawei autofokus?

po ovoj stranici je: Total Score - 56% (Huawei u8650) 44% (Alcatel OT-990)

evo malo pitanja o huawei-u :D

- ima li huawei autofokus?

- koliko ima huawei interne memorije?

- može li se huawei overklokat ili je već tvornički overklokan?

i evo pitane o Alcatelu (plz AbeDomeNuS ti mi reci iz vlastitog iskustva ovo ili bilo ko drugi ko ima ovog alcatela) : - jel alcatel ima tu nekakvu neujednačenu svjetlost na dnu ekrana?

a i btw lipši mi je nekako huawei xD al ozbiljno :P

Pici
Poruka je uređivana zadnji put sub 7.4.2012 20:51 (Pici).
2 godine
huawei nema autofokus, mislim da moze na 800mhz i fkt je puno ljepsi, svi su mislili da imam htc
3 godine
neaktivan
CutiePie kaže...
huawei nema autofokus, mislim da moze na 800mhz i fkt je puno ljepsi, svi su mislili da imam htc

aha ok thx ;DD i sta onda da huawei-a uzmem? a alcatel je stvarno ruzniji puno..

ima li još ko kakvo iskustvo?:-)

Pici
2 godine
Pici kaže...
AbeDomeNuS kaže...
Pici kaže...
CutiePie kaže...
a huawei imam i sama (:

hmm e sad više ni ja neznam :S evo pogledajte ovdje: http://www.thephonedatabase.com/HUAWEI_Sonic_784_vs_Alcatel_OT-990_421_Compare_Phones

stvarno sam u dilemi jer huawei nešto ima što alcatel nema npr. huawei ima b, g i n Wi-Fi, a Alcatel samo b i g (znaci nema n :S) onda Alcatel ima bolju kameru (nema pravu 5 megapikselnu, ali ima i bljeskalicu) ima li huawei autofokus?

po ovoj stranici je: Total Score - 56% (Huawei u8650) 44% (Alcatel OT-990)

evo malo pitanja o huawei-u :D

- ima li huawei autofokus?

- koliko ima huawei interne memorije?

- može li se huawei overklokat ili je već tvornički overklokan?

i evo pitane o Alcatelu (plz AbeDomeNuS ti mi reci iz vlastitog iskustva ovo ili bilo ko drugi ko ima ovog alcatela) : - jel alcatel ima tu nekakvu neujednačenu svjetlost na dnu ekrana?

a i btw lipši mi je nekako huawei xD al ozbiljno :P

Nema ti neujednačenost na dnu ekrana, jedino mu je malo glup brightness setting, samo 3 stupnja imaš, tamno skroz, tamno i svijetlo....

\/\/ F1des911 \/\/ The world is better without a few morons that get under the knife that I hold :)
3 godine
neaktivan
AbeDomeNuS kaže...

Nema ti neujednačenost na dnu ekrana, jedino mu je malo glup brightness setting, samo 3 stupnja imaš, tamno skroz, tamno i svijetlo....

OK, hvala, ali neki se žali na tu nekakvu neujednačenost na dnu ekrana, probaj gledati donji dio ekrana od gore... sad stvarno neznam šta da kupim, bojim se da ne požalim..

Ajde ako ima još ko koji savjet plz

Pici
3 godine
neaktivan

i ima li huawei uopće multitouch? :/

EDIT: Pronašao sam informaciju, ima multitouch :D

samo još neznam, Alcatel ima puno bolju kameru i 512mb rama

P.S auu 2h, odo ja na spavanac lol

Pici
Poruka je uređivana zadnji put ned 8.4.2012 2:06 (Pici).
2 godine
Pici kaže...

Ram, memorijska i kamera su ti na strani alcatela, a OS tj verzija, i još par sitnica na strani huaweia, pa sad biraj, al biraj mudro...

3 godine
neaktivan
AbeDomeNuS kaže...
Pici kaže...

Ram, memorijska i kamera su ti na strani alcatela, a OS tj verzija, i još par sitnica na strani huaweia, pa sad biraj, al biraj mudro...

Hmm da, mudro, i ja bi volio da ne požalim... A uglavnom ej sve na stranic alcatela, a i za taj android sam vidio da se prica nesto da ima i za njega 2.3 pa sad...

A i nije za "kufer" huawei jeftiniji 150kn :S Ali imam jos vremena, necu brzat, a ni necu cekat sad previse jer nisam imao dosad nikad androida i bas jedva cekam da vidim kako ta stvar radi :D

Ako ima jos ko kakav savjet nek se slobodno javi... sto vise savjeta to ce biti bezbolnija i bolja odluka nadam se ;D ajmo pucajte jos:-)

Pici
3 godine

Ti kao da kupujes auto, pa se nemos odlucit. Uzmi bilo koji neces pozalit. Moja preporuka je Alkatel OT. Imao sam ga i mob je ok za te pare.

Barcelona FC
5 godina
Ja bi uzeo Huawei. Ekipa ovdje na forumu odlicno drzi temu, pogledaj. Imas sve i svasta da mobitel dignes na novu razinu. A i Alcatel je ruzan... (subjektivnost)
Cure su lude kad se zaljubljuju u naš muške,dlakva smrdljiva stvorenja.Ja da sam cura\žena bio bi največa lezbača na svijetu. (c) QFlash
3 godine
neaktivan

hmm.. a kako da se odlucim kad je jedan za huawei, a jedan za alcatel... možda vas je više za huawei al opet mislim da je alcatel po svemu bolji al..

a bas kao da uzimam auto xD al nikad nsiam uzeo mobitel a da kasnije nisam požalio, i ne želim tu tradiciju nastaviti xD

nego ima li koji drugi mobitel za slične pare? nemora baš bit jedan od ovih spomenutih u samom imenu teme;-)

ugl promislit ću još malo pa ću odlućit, thx svima na odgvorima:-)

Pici
3 godine

Nitko ne spominje Samsunga? Po meni, neka zlatna sredina između sve trojice, samo s najboljom kamerom. Posto mi je kamera i kvaliteta mobitela vazna, da vas pitam:

- ima li samsung galaxy fit instaliran android 2.3. gingerbread kada izadje iz tele2 ili postoji (lak) nacin da ga se instalira?

3 godine
neaktivan
nerevar20 kaže...

Nitko ne spominje Samsunga? Po meni, neka zlatna sredina između sve trojice, samo s najboljom kamerom. Posto mi je kamera i kvaliteta mobitela vazna, da vas pitam:

- ima li samsung galaxy fit instaliran android 2.3. gingerbread kada izadje iz tele2 ili postoji (lak) nacin da ga se instalira?

da, moze se na fit instalirat 2.3 (lako xD) a mislim da sam danas u skoli vidio fita, tj neznam jel to bio tocno fit al bio je samsung i istog oblika, ap sad mozda i nije lol ugl biaj je dosta velik al ako je ono 3.3"  ekran, koliko je onda 3.5" xD a ja volim te velike mobitele, al ne sad veliek kao ipad xD

samsung je dosta dobar mobitel, al eto ja zelim sto veci ekran, a i alcatel je i po specifikacijama puno bolji od fita (npr. rezolucija i ppi su mu ocajni)

Pici
3 godine
Pici kaže...
samsung je dosta dobar mobitel, al eto ja zelim sto veci ekran, a i alcatel je i po specifikacijama puno bolji od fita (npr. rezolucija i ppi su mu ocajni)

znam da ima losiji ekran od alcatela, i majke mi bio sam siguran da hocu alcatela tako dugo dok nisam dosao u tele2 i isprobao sva ova 3 mobitela i onda vidis da su kozmeticke razlike minimalne, da su sva trojica veliki mobiteli i da unatoc tvrdnjama da je losiji ekran ja to nisam uopce primjetio. alcatel mi je najruzniji uzivo, huavei bi mi bio prvi izbor da mi ne treba kamera a samsung me stvarno lijepo iznenadio. cak mi se cinio malo brzi po izbornicima i tako. inace na gsm areni krivo pise da samsung ima 64k boja. ima 16m, tako pise na samsung stranici, jedino je malo manja rezolucija i ekran od ostalih dvojice.

3 godine
neaktivan
nerevar20 kaže...
Pici kaže...

znam da ima losiji ekran od alcatela, i majke mi bio sam siguran da hocu alcatela tako dugo dok nisam dosao u tele2 i isprobao sva ova 3 mobitela i onda vidis da su kozmeticke razlike minimalne, da su sva trojica veliki mobiteli i da unatoc tvrdnjama da je losiji ekran ja to nisam uopce primjetio. alcatel mi je najruzniji uzivo, huavei bi mi bio prvi izbor da mi ne treba kamera a samsung me stvarno lijepo iznenadio. cak mi se cinio malo brzi po izbornicima i tako. inace na gsm areni krivo pise da samsung ima 64k boja. ima 16m, tako pise na samsung stranici, jedino je malo manja rezolucija i ekran od ostalih dvojice.

pa dobro, isprobat cu ih i ja u tele 2 kad budem kupovo, bez brige xD

Pici
3 godine
neaktivan

ovako, skupit cu ja jos malo para pa cu vas opet doc tlacit ;D

Pici
3 godine

Hehe, ja ide u pon po moba neda mi se vagati. Reci sto te muci?

3 godine
neaktivan
nerevar20 kaže...

Hehe, ja ide u pon po moba neda mi se vagati. Reci sto te muci?

heh, pa neznam koji da uzmem, taman kad se olducim za jedno, vidim drugi ima nesto bolje xD pa sam odlucio sacekat malo i skupit jos para.. koji ces mob kupit ti?

Pici
3 godine

Samsung, jer hocu mob s kamerom. Alcatel necu jer je tema o ot-990 na drugom forumu puna kritika na racun tog mobitela. Pa baterija, pa se brisu ikonice, pa se ne puni kad ga zastekas, a odlucujuce za mene: nema 2.3 android nit ima naznaka kad bi mogao bit upgrade.

3 godine
neaktivan
nerevar20 kaže...

Samsung, jer hocu mob s kamerom. Alcatel necu jer je tema o ot-990 na drugom forumu puna kritika na racun tog mobitela. Pa baterija, pa se brisu ikonice, pa se ne puni kad ga zastekas, a odlucujuce za mene: nema 2.3 android nit ima naznaka kad bi mogao bit upgrade.

lol pa to sta se brisu ikonice o nema veze s mobom xD to se degadja na svakom androidu pa tribas instalirat iLauncher...

samsung ima dosta los ekran, rezolucija mu je boze sacuvaj ali ima puno vise boja.. nema ni bljeskalicu samsung, iako iskreno neznam ni sto ce mu xD al rezolucija me brine :/ ajde kad ga budeš kupovao jel možeš isprobat usput i ova ostala dva pa mi ode napisat mane i prednosti ova tri mobitela.. i naravno malo detaljnije za samsunga posto njega uzimas.. aj plz ako nemas pametnijeg posla :D xDD

btw vidim alcatel ima neki optical trackpad, a samsung TouchWiz v3.0 UI, pa moze l' mi ko reci sta je to uopce? xD

Pici
Poruka je uređivana zadnji put sub 14.4.2012 19:12 (Pici).
3 godine

Pa nemas bas sta isprobat tamo, mozes malo kameru, setnju po izbornicima i tako. Kad sam isprobao tako huaweia odusevio sam se zbog android 2.3. OS je (meni) 10 puta bolji, ljepsi i funkcionalniji pa mi je zato alcatel ispao iz igre. Da budem iskren, ja kao laik za ove nove mobitele, nisam primjetio razliku u ekranima. Trebalo bi na svaki mob stavit neku malo kvalitetniju sliku pa onda gledat eventualne razlike u ekranima. Da, samsung ima malo manju rezu ekrana od ostale dvojice, ali to mu je zapravo i jedina veca zamjerka. Meni ne treba mobitel za surfanje, imam doma 22 inca ekran i flat internet sta ce mi na mobitelu. Takodjer samsung ima malo manje RAM memorije od ostalih. Da mi ne treba kamera nebi opce dvojio i uzeo bih Huawei. 

3 godine
neaktivan
nerevar20 kaže...

Pa nemas bas sta isprobat tamo, mozes malo kameru, setnju po izbornicima i tako. Kad sam isprobao tako huaweia odusevio sam se zbog android 2.3. OS je (meni) 10 puta bolji, ljepsi i funkcionalniji pa mi je zato alcatel ispao iz igre. Da budem iskren, ja kao laik za ove nove mobitele, nisam primjetio razliku u ekranima. Trebalo bi na svaki mob stavit neku malo kvalitetniju sliku pa onda gledat eventualne razlike u ekranima. Da, samsung ima malo manju rezu ekrana od ostale dvojice, ali to mu je zapravo i jedina veca zamjerka. Meni ne treba mobitel za surfanje, imam doma 22 inca ekran i flat internet sta ce mi na mobitelu. Takodjer samsung ima malo manje RAM memorije od ostalih. Da mi ne treba kamera nebi opce dvojio i uzeo bih Huawei. 

pa to i govorim da ih malo isprobaš i ono čisto pogldaj malo detaljnije ekran, kameru obavezno ako mozes molim te vidi na alcatelu jer nek igovore da je njegova 5 megapicelna ka neka recimo 3 megapixelna i to me bas zanima... pa eto molio bih te da to provjeris ako moze ;D samo mi treba nekakvo konkretno i iskreno misljenje, a ne misljenej nekoga ko iam npr. huawei i onda govori da je huawei najbolji kako ne bi ispalo da je on jedini koji je požalija nakon kupnje :S btw sry nisam nikog htio uvrijedit xD huawei je odlican mobitel, to je samo primjer lol eto i thx unaprijed ;D

Pici
3 godine

I onda ces na kraju uzet Xperiu Mini {#}

Kad skupis pare odi u trgovinu i lijepo pogledaj i tamo donesi konacnu odluku. 

3 godine
Pici kaže...
nerevar20 kaže...

kameru obavezno ako mozes molim te vidi na alcatelu jer neki govore da je njegova 5 megapixelna ka neka recimo 3 megapixelna i to me bas zanima... 

Sa ovim se slažem, kamera je solidna nije ništa posebno. Koristio sam taj alcatel neko vrijeme ne loš mobitel za te novce, ali ako već biraš između huawei-a; i njega uzmi huawei ima bolju softversku podršku.

- custom romovi itd.

13 mjeseci
neaktivan

Huawei u8650 - dobar mobitel. Slike - ok, blica nema, kamera - 3.2 MP -ok (jedino je duljina video snimanja ograničena na 30 minuta).

3 godine
neaktivan
SPY1 kaže...

Huawei u8650 - dobar mobitel. Slike - ok, blica nema, kamera - 3.2 MP -ok (jedino je duljina video snimanja ograničena na 30 minuta).

ništa što već neznam xD :S

however thx ;D

Pici
Poruka je uređivana zadnji put ned 15.4.2012 13:49 (Pici).
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice