Pozdrav,zanima me koji mobitel se više isplati uzet,Iphone 4s ili Samsung Galaxy S2...ili neki drugi,npr. Sony Ericsson Xperia S ili Titan kad dođe u HR?Svi savjeti dobrodošli. :)
Iphone 4s ili Samasung Galaxy S2..ili nešto drugo
- poruka: 102
- |
- čitano: 3.679
- |
- moderatori:
DrNasty, F1-IVO, scorpion667, naxeem, Lazarus Long
Galaxy s2 mi se čini još uvjek najbržim u tom krugu uređaja...xperia s možda ako budem cijenom konkurirala
Moj savjet SGSII.
Pozdrav,zanima me koji mobitel se više isplati uzet,Iphone 4s ili Samsung Galaxy S2...ili neki drugi,npr. Sony Ericsson Xperia S ili Titan kad dođe u HR?Svi savjeti dobrodošli. :)
Prvo odluči o OS-u.
Ako želiš otvoren OS, sa hrpu modifikacija, sa mogućnosti promjene potpunog OS-a, izbor je Android. Kod Androida ti je najbolji SGSII, nije loš ni Sensation, ali njemu je baterija dosta loša sa Senseom. Xperia S je klasu lošiji uređaj. Nemoj zaboraviti ni MeeGo, mada je N9 skupa, a ne znam ima li je na kojoj pretplati.
Ako želiš zatvoren OS gdje sve ostaje onako kako je bilo, znači nikakve promjene osim sučelja, na kojima možeš raditi samo ono što ti je predodređeno, na izbor su ti iOS i WP7. WP7 je meni ljepši i draži, dosta perspektivan mladi OS koji se još treba malo razvijati. Tu ti je izbor samo veličine ekrana koji želiš i u dizajnu, jer je sve ostalo isto na svakom uređaju.
iOS je samo iPhone, kojega bi ja ipak pričekao da dođe na bar 4'', dotad je ovo premal ekran za današnje vrijeme.
OS mi je isto,jer do sada nisam imao nikakve mobitele na touch.Gledao sam malo usporedbe,i Samsung galaxy s2 mi se cini kao najbolji izbor
OS mi je isto,jer do sada nisam imao nikakve mobitele na touch.Gledao sam malo usporedbe,i Samsung galaxy s2 mi se cini kao najbolji izbor
OS ti nema veze je li mobitel na touch.
Da SGSII i je najbolji izbor od svih. Bar dok ne dođe SGSIII.
Samsung Galaxy S2. Provjeri i video usporedbe na youtube.
iPhone 4s
Ako sam ti pomogao, stisni HVALA! =)
Brzo u ducan po S2 :)
Onaj koji ima jači GPU (hint: ovdje), bolju bateriju (hint: ovdje, ovdje i ovdje (izvor: GSM arena), bolju kameru (hint: ovdje) i veći broj aplikacija (hint ovdje vs. ovdje). Da ne napominjem skoro duplo veći broj piksela (614 400 nasprem 384 000).
Vidiš, fino sam potkrijepio svoje mišljenje dokazima, a ne onako "Uzmi ovo!" bez ikakvog razloga zašto.
Imaš li kakva pitanja - pitaj.
Ti pitaš druge koji bi mobitel oni uzeli.
Trebaš reci što ti je bitno kod mobitela pa ti onda mogu reci koji je bolji, ovako uopce nevidim kako ti pomaže kada recimo deset osoba kaže SII a osam 4S a da prije toga nisi postavio ni jedan element po kojemu bi se moglo glasati (osim što si napisao isplativiji ako si pritom mislio na omjer cijene-kvalitete)
Random. kaže...
Onaj koji ima jači GPU (hint: ovdje), bolju bateriju (hint: ovdje, ovdje i ovdje (izvor: GSM arena), bolju kameru (hint: ovdje) i veći broj aplikacija (hint ovdje vs. ovdje). Da ne napominjem skoro duplo veći broj piksela (614 400 nasprem 384 000).
Vidiš, fino sam potkrijepio svoje mišljenje dokazima, a ne onako "Uzmi ovo!" bez ikakvog razloga zašto.
ma los je taj tvoj 4s... <3..Uzmi s2 radi ekrana
Ništa pametno u stvari nisi rekao. Standardni mitovi za razliku od moje poruke koja sadrži minimalno 3 izvora.
Puno priče nimalo činjenica.
Da te pitam - imaš dvije grafičke kartice. Kako odlučiš koja je bolja? Tako što pročitaš na kutiji ili testiranjem?
Sa svim ovim testovima se slazem osim baterijom jer trenutno imam N9 a prije sam imao 4s i mogu samo rec:N9 bez problema cijeli dan izdrzi,4s vratim se iz skole,trkom na punjac.Mozda sam ja stvarno imao defektnu bateriju ali ovo je moje osobno iskustvo.Inace od sgs2 i 4s ja preporucam 4s (ako ima normalnu bateriju kao na gsm areni).Zasto?Bolja kamera,vise aplikacija,ljepsi(po meni),brzi i fluidniji os,najbolji ekran na mobitelima,ogroman broj KVALITETNIH aplikacija.Jedino,ali jedino ako se bas obozavas igrat s mjenjanjem izgleda os,i opcenito igranjem s mobitelom da radi kako treba mobitel od par soma kuna uzmi sgs2.Iako bi ti moja preporuka bila iP4 jer nema nikakve prevelike razlike izmedu 4s a baterija i ekran su malo bolji,a k tome je i jeftiniji.Ovo ti govori netko ko je isprobao 4,4s,sensation,sgs2 i Nokiu N9.
Ništa pametno u stvari nisi rekao. Standardni mitovi za razliku od moje poruke koja sadrži minimalno 3 izvora.
Puno priče nimalo činjenica.
Da te pitam - imaš dvije grafičke kartice. Kako odlučiš koja je bolja? Tako što pročitaš na kutiji ili testiranjem?
lol ti porićeš da je sgsII lakši od iphone-a?!te da iphone-ovih 3,5" dobra stvar nasprem sgsII-ovih 4,3" ?!
Svi ste zaboravili Galaxy Nexus-a koji je po meni bolji u svemu od S2 osim po kameri...
Svi ste zaboravili Galaxy Nexus-a koji je po meni bolji u svemu od S2 osim po kameri...
Isprika na duplom postu.
Da, istina. To je najveća mana. To je jednostavno faktor koji se uzima u obzik kada se kupuje smartphone s obje strane obložen staklom. Meni moji telefoni ne ispadaju tako lako, ali za one kojima je to problem - bar danas postoji mali milijun caseova za iPhone.
Imao sam i Galaxy S2 i iPhone 4S i Galaxy Nexus. Od svih njih najbolje mi je legao Nexus. Ponajprije mi se svidio jer ima čisti android 4.0 bez Samsungovog Crapwiz i kojekakvih gluposti koje 99% ljudi ne koristi. Zatim ekran je največi od konkurencije i ima HD prikaz, neki govore da to nije to jer koristi Pentile matricu al mislim da je rezolucija prevelika da bi bilo kakve razlike. Također izgled Nexus-a mi je jednostavno savršen, napred samo ekran bez ikakvih fizičkih tipki, no to je stvar ukusa. Još jedna stvar to je redovito primanje update-a a ne čekanja Samsunga da nakon 5 mjeseci izbaci novi softver i siguran upgrade na Jelly Bean ili kako će se zvat idući android. Eto da se mene pita za te novce uzeo bih Galaxy Nexusa.
1. iPhone 4/4S pretežak? Molim te, ruka te zaboli nakon 5 minuta držanja? Naravno da će biti teži kada je izrađen od stakla i metala što ipak više cijenim nego plastiku.
2. Da je premal se neslažem, u odnosu na ostatak ekipe da ali nije premal i nema problema u korištenju + prednost rezolucije. Osobno se nadam većem ekranu na novom iPhoneu
3. Lagan jer je nažalost od plastike što je jednina stvar koja me teže odbija od njega, to i onaj Samsungov način uređivanja Androida da nalikuje iOS-u.
4. Potpuna glupost. Kupovao sam iPhone 4S u 11. mjesecu i isto tako mogao uzeti Galaxy SII i odabrao sam iPhone...
samo cu navest neke stvari radi kojih nebi trebao kupiti iphone odnosno ios...
-Nemogucnost spajanja bluetooth-a sa drugim uređajima ako nisu iphone
-Nema flash player (znaci surfas netom i pola toga nemozes vidjet)
-Puno manje mogucnosti u odnosu na ANDROID ...
ps. vi koji gledate testove na gsm areni nemate pojima...samsung galaxy SII sa custom romom i lag fixom radi duplo bolje od originila i baterija traje duplo duze!
pogledaj youtube malo uspredbe pa ces vidjet!
imam galaxy s2, nijedan ni drugi nemoj uzet..cekaj novi ajfon sa vecim ekranom i onda ga kupi..a galaxy nabijem na kikindu
Hvala svima,sada dvojim između Samsunga Galaxy S2 i Google Nexusa.Mobitel bi mi koristio za gledanje videa,slusanje muzike,igranje,surfanje i sl.Jedini nedostatak kod Nexusa mi je nedostatak mem.kartice.
galaxy s2 je zvijer da se razumijemo,najjaci po meni, zasto ti ga ne preporucujem? evo ti razlog http://forums.whirlpool.net.au/archive/1725637-prvo sto mi gugl izbaci :D...guglaj galaxy s2 voice echo problem i vidjet ces da ima pun k ljudi problem s time..pa tako i ja, ugl veliki samsungovi inzenjeri su ukakili, jedan dio u njemu nije dobro spojen i rjesenje je da ga odnesem na servis na zamijene taj dio ili ga rootaj i pokusaj softverski otkloniti problem..znaci ne mozes imat nikakvu masku jer ti sugovornici cuju jeku,a bez maske takoder mi se zale da me slabo cuju, cijeli taj dio zvucni je u banani, sad mozda budes imao srece pa dobijes s2 koji nema taj problem ako si voljan riskirati i pljunut tolike novce za smartphone koji nema osnovne znacajke mobitela(ne mozes poziv ostvariti kak se spada) :D..po meni pikni nexusa,ima ICS a po specifikacijama su si tu..