Koji mobitel odabrati: HTC Desire Z ili Desire HD

poruka: 26
|
čitano: 3.769
|
moderatori: DrNasty, F1-IVO, scorpion667, naxeem, Lazarus Long
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
2 godine
Odluka mora pasti brzo. HVALA

Ajmo ljudi, brzo argumenti!

HTC Desire Z ili Desire HD.

HD-u navodno baterija drži 1 dan, ne znam kako drži na Desire (Z).

http://www.gsmarena.com/compare.php3?idPhone1=3421&idPhone2=3468

Obični Desire mi više nije dostupan.

HVALA

11 HTC Desire Z
43 HTC Desire HD
Gigabyte Superman, ASRock Kryptonite http://www.mein-pc.eu/Profil/Don-Kihoty-/14184
3 godine
Odluka mora pasti brzo. HVALA

Ja bi išao na HD, jači procesor koji dere sve živo, dok onaj na Z-u je nešto slabiji pa bi ti mogao prije zastariti(čitaj slabije će vrtiti novije igre/verzije androida)

Osim ako ti je jako bitna fizička tipkovnica, onda idi na Z. Iako ti nije problem veličina HD-a.

Mislim da koji god uzmeš nisi fulao, to su perjanice HTC-a na androidu što se u europi može nabaviti{#}

Stoja
2 godine
RE: Odluka mora pasti brzo. HVALA

A baterija?

Bitno mi je da drži bar DBA (2) dana.

Na HD-u drži jedva jedan dan (tako mi kaže tip iz VIP-a).

Koliko bi mogao Z, pošto ima 800MHz CPU i 100mAh slabiju bateriju od starog Desirea?

Ipak je tu nekakav OK omjer.

Any ideas?

Gigabyte Superman, ASRock Kryptonite http://www.mein-pc.eu/Profil/Don-Kihoty-/14184
2 godine

I moj glas ide za HD osim ako ti treba tipkovnica onda Z

istina da baterija ne moze izdrzati puno na HD-u

za Desire Z ne znam koliko izdrzi vjerojatno vise nego na HD-u ipak je malo 'slabiji'

2 godine
protjeran
RE: Koji mobitel odabrati: HTC Desire Z ili Desire
Z, procesor čak i nije slabiji, a mobitel je brži od HD-a...
Ł00dAcHaa mAweNa
3 godine

Ne vjerujem ni da će ti Z držati 2 dana.

Pazi sve ovisi kako uređaj koristiš. Ja kada krenem ja desire-u cijelu bateriju mogu potrošiti u svega 4 sata, sa 100% na 15% a nekada mi nakraju dana ima još 50% baterije. Ali ako planiraš mobitel koristiti čemu je sve namijenjen(znači gomila programa, internet, sinkroniziranje svega i svačega, muzika, video, kamera, igre) baterija jednostavno curi.

Uglavnom po čitanju ovdje na forumu vlasnici desireHD imaju jaču bateriju nego desire, skoro pa duplo jaču u određenim radnjama, što se meni čini kao dobar napredak(najviše zbog novog procesora, koji troši manje struje)

Stoja
2 godine

Baterija HD-a ima 70ak mAh manje nego na Z-u.

Tipkovnica je ono što mi se najviše sviđa.

Dali je moguće da je Z verzija mnogo sporija od klasične verzije zato što mu fali 200mhz?

2 godine
Don Kihoty kaže...

A baterija?

Bitno mi je da drži bar DBA (2) dana.

Na HD-u drži jedva jedan dan (tako mi kaže tip iz VIP-a).

Koliko bi mogao Z, pošto ima 800MHz CPU i 100mAh slabiju bateriju od starog Desirea?

Ipak je tu nekakav OK omjer.

Any ideas?

Ako ti je bitno da drzi bar 2 dana, osudjen si na iphone4 ili nokiu.

2 godine

Imam Nokiu već, iPhone neću nikad.

2 godine
protjeran
Don Kihoty kaže...
Dali je moguće da je Z verzija mnogo sporija od klasične verzije zato što mu fali 200mhz?

Ne, to je procesor podjednako jak kao i snapdragon, ugrubo, kao što je i7 920 jači od phenoma 965BE, a radi na manjem taktu.

ansha kaže...

Sva 3 desirea mogu izdržati 2 dana uz određene kompromise (smanjenje osvjetljenja ekrana itd.), baterija na desire Z-u traje podjednako kao i na iphoneu 4, a nokie su ipak druga kategorija. Uostalom, zašto bi itko slušao tebe, android hatera?

Ł00dAcHaa mAweNa
2 godine
lukavg kaže...
ansha kaže...

Sva 3 desirea mogu izdržati 2 dana uz određene kompromise (smanjenje osvjetljenja ekrana itd.), baterija na desire Z-u traje podjednako kao i na iphoneu 4, a nokie su ipak druga kategorija. Uostalom, zašto bi itko slušao tebe, android hatera?

Mozda zato sta imam i iphone i desirea? Uz podjednako koristenje desire drzi dan, a iphone dva.

2 godine
protjeran

Mozda zato sta imam i iphone i desirea? Uz podjednako koristenje desire drzi dan, a iphone dva.

Ma kakvo podjednako korištenje? Ako imaš oba logično je da iphone koristiš za kurchenje i barenje pičoka, a desire za sve ostalo. {#}

Ł00dAcHaa mAweNa
2 godine
lukavg kaže...

Ma kakvo podjednako korištenje? Ako imaš oba logično je da iphone koristiš za kurchenje i barenje pičoka, a desire za sve ostalo. {#}

Ma kad izadjem ponesem samo desirea da se previse zena ne lijepi za mene {#}

2 godine

I dont care about ajshit...

Vjerovatno uzimam Z-a jer mi se sviđa što imam tipkovnicu (skype etc).

Osim ako postoji nekakav specifičan razlog zašto uzeti HD, a ne treba mi HD.

Ps - Z ima podršku za DivX i XviD.

2 godine
Zasto istices kao plus nesto sta skoro svaki smartphone dobije instalacijom svima dostupne besplatne aplikacije??
3 godine
Ako ti je tipkovnica prioritet, onda z bez razmisljanja. Ja bi iskreno volio ponekad da imam fizicku tipkovnicu, ali me strah koliko dugo ce klizni mehanizam funkcionirat prije nego se pocne raspadati od previse otvaranja/zatvaranja, jer koliko god kvaliteta dobra bila to ce ti se dogoditi prije ili kasnije, a ako ti mob jos nezgodno padne moze biti i puno prije....ima w995 klizni i nikad vise taj mehanizan...
Stoja
2 godine

Klizni mehanizam je za sve racionalne korisnike OK.

(kad Apple napravi kliznu tipkovnicu bit će to OPET revolucija, yeah right)

Evo moja N95 ima kliznu kao prioritet, jer ne možeš ništa tipkati bez toga,

dok Desire Z ima i On Screen tipkovnicu, dok će se fizička keyba koristiti kod dužeg tipkanja.

Moja N95 je nakon cca 3 god. ostala bez pozadiskog osvijetljenja zbog napuknutog

flat cable-a, ali ona se konstantno otvara prilikom pisanja/zvanja,

te se još više napreže kad se otvara u drugom smijeru zbog multimedijalnih tipki.

Dakle 3 godine je OK za flat cable (a mob ima 2 godine jamstva, kao i HTC, dok

evo samo za usporedbu, ajwanabeaphone ima samo 1 god jamstva).

Vjerovatno je Z moj izbor. Sviđa mi se koncept, a nije preglomazna kao Motorola.

N95 će i dalje biti u uporabi sa 095 brojem,

dok Desire Z sa VIP novim brojem i 1GB tarifom, što je OK.

Volio bi da je mehanizam "klizni" a ne "polupreklopni" tip, no i ovo je sasvim OK.

Dolazi sa Androidom 2.2, što je OK, jer sam "početnik" u Android svijetu,

dok Symbian koristim godinama i imam ga u malom prstu (što se modanja i hackanja tiče).

Ne planiram "hacknut" Desire (zaboravio sam naziv te radnje, nebitno) ako nije potrebno.

Makar bih volio da netko ima Desire Z i da me uputi "kako - šta - gdje" itd,

lakše je "na domaćem" jeziku, i iz prve ruke domaćih korisnika sa našim mrežama itd.

3 godine
protjeran

Don, imao sam Desire Z na probi i sitnom tweakanju. Da si rekao, donio bih ti ga u iSHOP da ga probaš. Meni je ok, ali mu je slide mehanizam fakat čudan-najprije klizi pa onda "sjedne". Ne znam hoće li to izdržati par godina uporabe (vjerojatno hoće, ipak na kraju krajeva to nije Samsung ili LG). Desire HD ti je HD2 sa redizajniranim kučištem.

Ukoliko vam je mobitel u kvaru, ili ga želite prodati, zovite ovaj broj- 091 172 6697 ili posjetite stranicu- http://mobiservis.webs.com/
2 godine
Ja planiram uzeti Desire Z, ponajvise zbog tipkovnice, samo me muci sto ga T-Mobile nema u ponudi. Inace, ta dva mobitela imaju identican procesor, samo sto je na Z-u downclockan. Ali i tako je mobitel po testovima koje sam vidio po netu brzi od obicnog Desirea. I prozuji malo po xda-developers.com, dao bih ti direktan link, ali sam na mobitelu. Uglavnom, Z se da overclockati bez problema cak do 1400 MHz, pa ako ti rootanje ne predstavlja problem, nema razloga da samo zbog viseg clocka ciljas na HD.
21 mjesec

Na obicnom Desireu uz stalno upaljen 3G, povremeno WiFi, dosta poruka i poziva baterija traje jedan dan, tako da sumnjam da ce i ostalim verzijama trajati dva dana uz takav način korištenja

2 godine

Jel kupio onda tko Desire Z na kraju? {#}

Stvarno sam se zapalio za njega i vjerojatno ga uzimam u narednih par dana, pa ne bi još bilo loše pročitati mišljenja iz prve ruke..

www.damagehigh.co.cc // Don't fix what ain't broken!
3 godine
protjeran
Re: Koji mobitel odabrati: HTC Desire Z ili Desire
DamageHigh kaže...

Jel kupio onda tko Desire Z na kraju? {#}

Stvarno sam se zapalio za njega i vjerojatno ga uzimam u narednih par dana, pa ne bi još bilo loše pročitati mišljenja iz prve ruke..

Uzeo je Desire.

Moj broj mobitela- 091 172 6697 Moja web stranica- http://mobiservis.webs.com/
2 godine

A lol...:P

Nego, znam da ti imaš iskustva sa svim živim što se tiče mobitela...imaš koju da napišeš o njemu? Hvala.

www.damagehigh.co.cc // Don't fix what ain't broken!
15 mjeseci

Njegovi nofci i njegov gušt, i neka mu, nadam se da će uživati puno i jaaaaaako dugo šnjim.{#}

Osobno, HTC desire Z, nikada, tipkovnica, ne volim, mehanički djelovi kod kojih možeš po Murphyu uvijek očekivati najgore i neočekivano, uuu joooj.

DHD, jedna cjelina, kvalitetna izrada i moj konačan izbor, zadovoljan sam do bola i.  {#}

ATJ Lučko
3 godine
protjeran
vexx5555 kaže...

Don, imao sam Desire Z na probi i sitnom tweakanju. Da si rekao, donio bih ti ga u iSHOP da ga probaš. Meni je ok, ali mu je slide mehanizam fakat čudan-najprije klizi pa onda "sjedne". Ne znam hoće li to izdržati par godina uporabe (vjerojatno hoće, ipak na kraju krajeva to nije Samsung ili LG). Desire HD ti je HD2 sa redizajniranim kučištem.

DamageHigh kaže...

A lol...:P

Nego, znam da ti imaš iskustva sa svim živim što se tiče mobitela...imaš koju da napišeš o njemu? Hvala.

Spomenuo sam prije. Uređaj je brz,ima jako dobru reakciju a tipke su dobre-doduše Xperia X1 je još uvijek No. 1 kada je riječ o kvaliteti, rasporedu i veličini tipkovnice.

Kemera je na Desire Z solidna ali je GPS malo spor što se tiče povezivanja na satelit. Zvučnik je ako loš-zvuči suplje (barem meni).  Kvaliteta izrade je izvrsna, uređaj je jako robustan no ima dosadne boje kučišta.

Moj broj mobitela- 091 172 6697 Moja web stranica- http://mobiservis.webs.com/
3 godine

imam htc hd...sve ok ali evo sto mi se ne svidja.baterija je preslaba za onaj ekran.e sad kako da smanjim onaj sat na pocetnom zaslonu.strasno me zivcira sto je tako velik.kada zelim staviti neku svoju fotografiju redovito mi pojede pola fotke jer je sat malo prevelik,barem za moj ukus.kako da isljucim facebook aplikaciju na htc?uvijek mi se sa startom telefona dizu neke aplikacije koje ne koristim ili ne zelim a nisu nuzne za stabilan rad telefona.kako da ih onesposobim ili barem da mi se ne pokrecu sa mobitelom kada ga ukljucujem?

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice