Lg Optimus Black P970 se umokrio i ne radi

poruka: 22
|
čitano: 1.138
|
moderatori: DrNasty, F1-IVO, scorpion667, naxeem, Lazarus Long, XXX-Man
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
3 godine

Sinoc sam bio na nekom pjena partiju, telefon naravno u dzepu, tako da moze se reci da je dugo bio pod vodom. Kad sam dosao kuci, radio skroz usporeno pokusao poruku poslati al je bilo sporo i onda najedmo se ugasio i nista. Ja ga samo ostavio pored kreveta, reko bice ujutru kad se osusi ok. Ali ni sada nikakve znakove ne daje, stavio ga na punjac nista. Sad je na terasi malo na suncu, ali i dalje ne daje znakove.

Neki prijedlog?

Nije vazno ciljati u metu,nego metati u cilj :)
10 mjeseci
neaktivan

Imam ti jedan prijedlog za ubuduće.
Kad ti se mobitel smoči, ili padne u vodu, obavezno vadi bateriju odmah i stavi ga sušiti barem jedan cijeli dan (neki preporučuju i stavljanje u rižu jer upija vlagu.
Ti si sad vjerojatno napravio kratki spoj ako je voda došla negdje u interni dio mobitela (kontakti baterije na primjer) a on je radio, tako da ti praktički mob nije ni za što sad.
Možeš ga pokušati sušiti (kad je baterija vani) bar do sutra, ali mislim da ti neće pomoći.
A šteta dobrog moba..  {#}

3 godine

Evo stavio sam ga u pirinac sada... Nije valjda taj kratki spoj :(( Ako je kratki spoj moze li se ikako popraviti??

10 mjeseci
neaktivan

Koliko ja znam - ne.
Neka me ispravi neki forumaš ako sam u krivu.

Znači ovako, ostavi ovo do sutra negdje, znači nemoj ga sastavljati ranije.
Ako sutra ne radi, odnesi ga na servis pa će ti oni više reći o tome, ali mislim da mu nema pomoći (osim možda eventualno mijenjanje matične mobitela, ali to bi te došlo više nego novi mob)

3 godine

E je*em ti budalu. Tek dobio fon i da mi se ovo desi, ne mogu da vjerujem!

Mogu li kad pirinac izvuce vlagu da se pravim lud i da kazem da se sam od sebe izgasio, da li ce oni skontati da je upao u vodu ako pirinac izvuce sve iz njega?

EDIT: mislim da mi prihvate garanciju.

Poruka je uređivana zadnji put ned 12.8.2012 11:05 (stevan94).
22 mjeseca
neaktivan
Re: Lg Optimus Black P970 se umokrio i ne radi
stevan94 kaže...

Mogu li kad pirinac izvuce vlagu da se pravim lud i da kazem da se sam od sebe izgasio, da li ce oni skontati da je upao u vodu ako pirinac izvuce sve iz njega?

Ne jer na mobitelima imaju indikatori za vlagu koji oni na servisu mogu vidjet i zato ti nece priznat garanciju.
_____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
14 mjeseci
stevan94 kaže...

Nece ti prihvatiti garanciju zbog senzora koji reagiraju na vodu i njima u servisu pokazuju da je mobitel bio smocen..Jedino sto ti preostaje je rastaviti mobitel na sto vise dijelova i staviti sve to zajedno u rizu 2-3 dana pa ako upali upali..Ako si vec znao da je smocen kad je poceo raditi usporeno trebao si ga odmah ugasiti i ne dirati ga vise jer si tako vjerovatno samo izazvao kratki spoj ili neki slican kvar..

3 godine

Stoji u pirincu citav dan, ujtru cu ga izvaditi i ako ne bude radio... BRUKA {#}

3 godine

Pozdravi se s mobitelom, otišla mi je tako nokia ovog ljeta.

Nema tog Uncle Ben-a koji je pomogao.

It puts the lotion on its skin or else it gets the hose again.
3 godine
forzzuk kaže...

Pozdravi se s mobitelom, otišla mi je tako nokia ovog ljeta.

Nema tog Uncle Ben-a koji je pomogao.

pa sta ti kazu u servisu ?

14 mjeseci
Ostavi ga u riži 2-3 dana i ne pali ga i ne vadi ga prije te ga rastavi na sto vise dijelova mozes ( izvadi bateriju , SIM karticu i sl. ) jer je veća šansa da će se sva vlaga izvući i da će mobitel nekim čudom proraditi..
3 godine
nix0 kaže...
Ostavi ga u riži 2-3 dana i ne pali ga i ne vadi ga prije te ga rastavi na sto vise dijelova mozes ( izvadi bateriju , SIM karticu i sl. ) jer je veća šansa da će se sva vlaga izvući i da će mobitel nekim čudom proraditi..

Stoji od jutros, zapravo vec je ponoc prosla pa eto od juce ujutru. Mislio sam kad ustanem da ga izvadim i probam da upalim, taman ce proci 24h.

22 mjeseca
neaktivan
stevan94 kaže...
nix0 kaže...

Stoji od jutros, zapravo vec je ponoc prosla pa eto od juce ujutru. Mislio sam kad ustanem da ga izvadim i probam da upalim, taman ce proci 24h.

Vise ga drzi minimalno 3 dana.
_____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
14 mjeseci
stevan94 kaže...
nix0 kaže...

Sto duze stoji vece su ti sanse..

3 godine

Ostavicu ga jos onda do veceras ili sutra ujutru...

3 godine

Evo sad ga izvadio, probao da ga upalim nista. Stavio ga jos malo na punjac i nista. Ne mogu da vjerujem, a nov telefon bio! Sutra nosim na servis pa cu da vidim sta kazu :(

14 mjeseci
stevan94 kaže...

Evo sad ga izvadio, probao da ga upalim nista. Stavio ga jos malo na punjac i nista. Ne mogu da vjerujem, a nov telefon bio! Sutra nosim na servis pa cu da vidim sta kazu :(

Vjerovatno je otisla maticna ploca i mozda jos par komponenti sto ce te dosta kostati jer je to ravno totalki kod automobila..Javi koliko ce te stajati popravak jer mislim da ce ti biti lakse kupiti novi mobitel nego ovaj popravljati..

3 godine

SAVJET ZLATA VRIJEDI:

Ako se bilo koji mobitelima prolije voda OBAVEZNO IZVADITI BATERIJU! Ako ostaje baterija u njima ostaje on u vodi izaziva KRATKI SPOJ te postaje neupotrebljen! Obično strada matična ploča i baterija. Ako se dogodi proljevanjem obavezno maknut bateriju i odmah osušiti dok nije nastala veća šteta!

Nenad
3 godine
nix0 kaže...
stevan94 kaže...

Vjerovatno je otisla maticna ploca i mozda jos par komponenti sto ce te dosta kostati jer je to ravno totalki kod automobila..Javi koliko ce te stajati popravak jer mislim da ce ti biti lakse kupiti novi mobitel nego ovaj popravljati..

strasno brate. e ko bi ocekivao da ce mi se ovo desiti. kupio ga nema ni mjesec dana

3 godine

E evo da vam svima javim sta je na kraju bilo. 

Odnio ga ja u servis, i ona zena mi govori Boga mi tesko i jos mi kaze steta nov telefon jbt. Ma reko napravicete vi to nekako. Kaze rastavice ga sutra pa ce me zvati.

I danas ona mene zove, kaze napravili, rade sve funkcije samo ne radi kamera i kaze mi da je to nesto do softverskog dijela al nije htjela ona da mi stavlja novi jer bi mi sve obrisala. Nazalost danas ne stigoh da odem po njega tako da cu ujutru. Tako da eto valjda je sve ok. Inace popravak me kostao 30KM to je cca 120kn ako sam dobro izracunao :)

HVALA SVIMA NA POMOCI!

3 godine

Stavio sam novi Android ali kamera i dalje ne radi. Evo sta pise The application Camera(process com.android.lgecamera) has stopped unexpextedly. Please try again

Mislim znam i ja da prevedem nego znate li nesto kako bi rijesio ovo?

14 mjeseci
stevan94 kaže...

Stavio sam novi Android ali kamera i dalje ne radi. Evo sta pise The application Camera(process com.android.lgecamera) has stopped unexpextedly. Please try again

Mislim znam i ja da prevedem nego znate li nesto kako bi rijesio ovo?

Vjerovatno je kamera unistena od vode te se nije mogla spasiti..

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice