Pomoć oko Blackberry-ja (Torch 9800)

poruka: 14
|
čitano: 7.174
|
moderatori: DrNasty, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina
neaktivan
offline
Pomoć oko Blackberry-ja (Torch 9800)

Pozdrav! Iskopirat ću soju temu s jednog drugog foruma, budući da mi je, kao što piše 128 puta u postu, jako hitno, pa nek stoji na više foruma. Podugačak je tekst, ali su mi bitne te informacije. Hvala!

 

 

Ako i postoji zajednička tema za BB-e, ili nešto, ja bi molio da se ne prebacuje, jer imam preko nekoliko pitanja koja su mi jako hitna i eto, Božić je, pa nemojte onda, hvala! (ovo se odnosi i na ovaj forum, hvala :D)

Imam klizni Samsung koji polako umire. Ekran gubi kontakt kad se otvori do kraja, jučer sam ga morao držati rukom otvorenog jedno pola centimetra niže nego dokle ide, danas već prekriva gotovo prvi red tipki; gubi jaaako često signal (na tele2 sam i s ni jednim mobitelom do sad nisam imao s time problema, niti buraz koji isto ima Samsunga i isto je tele2, ovaj moj prima 2 kartice, pa je možda to?) i tako, ima još neke mušice. Prvo da naglasim, nikad u životu nisam kupio mobitel, uvijek uzmem od starog kad si on kupi novi i kad mi treba, i nisu mi baš nešto prije potrebni osim za poruke, pozive, eventualno glazbu i internet ako ima. E sad... stari kupuje novi uskoro, a ima ovaj BB iz naslova. Ja ne da nisam koristio BB nikad prije, nego je jedini smartphone koji sam koristio bio iPhone 2g, i to na mjesec dana možda, tako da imam dosta pitanja, pa evo, ako ste voljni pomoći, tko zna, ja bi bio jako zahvalan (neki od odgovora utječu na to koliko mi je sve ovo hitno)

Prva stvar je dekodiranje - kako? Ovaj je kodiran za vip, ja kao što sam rekao sam tele2 i koliko god sam tražio, nisam našao nikakav software za otključati BB, nego samo siteove, domaće i strane, gdje se mogu kupiti kodovi za otključavanje. Ako je to jedini način stvarno, molio bih da mi predložite neke pouzdane i možda povoljnije, ako postoji kakva razlika u cjenama. Ako ga mogu i sam otključati doma (otključavao sam taj iPhone 2g), onda bih trebao neke linkove - što, kako i čime.

Druga stvar - eventualni prelazak nazad na vip. Zbog BB usluge, zbog problema s internetom na tele2 - to su sve razlozi koje sam negdje pročitao, a o kojima ne znam osobno, pa me i to zanima. Da li postoji način za "otključati" opcije BB-a bez uzimanja te usluge? Ono što bih ja volio imati na mobitelu (znam da sam napisao da mi je bitan za najosnovnije stvari, ali ako ću ga već koristiti, neka bar radi kako spada da ga mogu i iskoristiti za sve što ću moći i trebati) je naravno internet, mailovi, youtube i budući da studiram u Sl. Brodu - nešto za zanimaciju i gubljenje vremena na putu - znači neka igra (ne znam dal se uzimaju preko nekog BB App storea, ili se mogu skinuti preko kompa, pa ubaciti u mobitel preko njegovog softwarea), facebook (one messengere ne koristim), volio bih možda pogledati film na njemu ako se može, ali to stvarno nije nimalo nužno. Trebali bi mi i neki programi i aplikacije tipa pdf, možda navigacija kakva, makar isto nije nužno, vrijeme, i bilo šta šta se može staviti gore, a da je korisno, bilo za uporabu, bilo za rad telefona - po vašoj preporuci (ovo je sad već dio što želim od njega, pa da se vratim na prelazak na vip)... da li je većina (i koje) tih stvari moguća s nekakvim instalacijama, a be z bb usluge, ili je usluga nužna za korištenje uređaja? Budući da sam čitao da je mobitel bez toga praktički poluproizvod.

Ako je najbolje prebaciti se nazad na vip (znam da može i tcom, ali ne želim k njima) - šta je tu najbolje napraviti? Kako to funkcionira uopće? Ja uzmem neku osnovnu tarifu koju bi uzimao za bilo koji drugi mobitel i onda još uzmem BB uslugu? Ako da, da li mogu kupovati bonove, ili moram uzeti neku pretplatu? Ako moram uzeti pretplatu, da li postoji neka tarifa koja objedinjuje i osnovnu uslugu i BB uslugu? Ako ne postoji, koju kombinaciju bi vi preporučili?

Ovo s dekodiranjem ili prelaskom na vip, i BB usluga ili namještanje mobitela da radi i bez toga mi trebaju čiste informacije, a ovo sa aplikacijama, tarifama i ostalo možete po iskustvima, tko takvog ima. Znam da sam pitao dosta toga, ali opet da ponovim, jako mi je hitno (ako ću morati prelaziti u vip). I još bi zamolio, što jednostavnije pišite, jer stvarno nemam iskustva s tim mobitelima :D

P.S. Da nekoga ne bi uvrijedio, jer mi se čini da ispada prepotentno ovo sve u stilu "neću BB, ali kad ga već moram uzeti jer mi je jedina opcija, da pitam...", meni se sviđa BB, malo sam gledao baš ovaj od starog i frend ima, ne znam točno koji model i izgleda mi ko jako funkcionalna i korisna stvarčica i je da nisam poslovnjak, ali koristim dosta mail koji mi je potreban svaki dan nekoliko puta, a evo, kad sam u Brodu nemam ga gdje koristiti, tako da - je sviđa mi se i zanima me baš to, kako ga napraviti što funkcionalnijim na što bezbolniji i jeftiniji način.

Hvala! :D

 
0 0 hvala 0
14 godina
odjavljen
offline
Re: Pomoć oko Blackberry-ja (Torch 9800)
filips989 kaže...

Podugačak post, skoro sam umro dok sam ga pročitao do kraja. No, kao fanatičan ex BB user, pomoći ću ti. Krenimo redom. Zašto ex user, ne pitaj. Predugo bi trajalo.

Prvo, zašto kao svi ostali ne odneseš mobitel, ili telefonskim putem provjeriš kolika je cijena i dali je isti moguće otključati. Cijena unlocka ne bi trebala biti veća od par desetaka kuna, i nevidim zašto si stvarao problem tamo gdje nije potreban.

 

Vip je po mojem mišljenju best fair mreža u RH. Možeš prenjeti broj i zadržati ga najnormalnije bez obzira ne predbroj. Naravno uvjet je da nisi ugovorno vezan ili da nemaš obavezu prema prošlom operateru, u potonjom slučaju, raskidaš postojeći pretplatnički ugovor i eventualno plaćaš penale operateru.

 

Postoje načini kako iskoristi pun potencijal BB uređaja bez BB, odnosno BIS/BES usluge, naravno nije elegantno a i vjerojatno stabilno kao nativno riješenje. BB bez BB usluge nije BB i takvo korištenje daje pilično shity korisnički doživljaj. Ako nemoraš, nemoj.

 

Sve ovo što si naveo moguće je i radi najnormalnije na BB uređajima. PDF, uredski alati, aplikacije, igre. Naravno izbor nije toliko velik kao na recimo Androidu.

 

Što se tarife tiće, uzmeš najmanju tarifu koja ti je potrebna, plus BB(BIS) uslugu koja ti je u Vipnetu najeftinija, ako se ne varam cca 50 kuna. Naravno, opet upitna je isplativost takve mjesečne investicije, ako čitaš mail par puta na dan, onda ti i zapravo punokrvna mail funckionalnost u pokretu niti netreba, odnosno predstavlja ti trošak. Eto, nadam se da sam ti malo rasvjetlio BB svijet, ako te još što zanima, pitaj.

11 godina
neaktivan
offline
Re: Pomoć oko Blackberry-ja (Torch 9800)

Da, pa ne znam zašto misliš da stvaram problem :) Samo pitam da li postoji neki software kojim se mobitel može otključati preko računala kod kuće, bez da ga nosim negdje (nisam iz Zagreba, a ovdje imamo jednog lika koji se time bavi i koji mi je za neku nokiu prije par mjeseci htio uzeti 500kn za dekodiranje, tako da...), a kako postoji nekoliko siteova koji nude slanje koda (jer to je najčešća opcija na koju sam naišao) i kupnju preko interneta, zanimalo me da li netko ima iskustva s time i pouzdanošću tih sitove, da ne pljunem novce, a dobijem ništa, to je to ;)

 

Znam i da je dugačko, ali te stvari mi nisu jasne. U Vipu je usluga 91kn, u tcomu je 80. Nešto manje od 50 kn je u vipu za nove korisnike, ali samo do nove godine, a moguće je da i ne dobijem taj mobitel do nove godine, ovisi o starom. Što se otalog tiče, je, nešto mi je jasnije, samo još 2 stvari me zanimaju - znači ta BB usluga ide isključivo uz pretplatu, ili mogu ostati korisnik na bonove? Ako nema pretplate koja povezuje osnovnu i BB uslugu, onda bi radije ostao na bonovima.

 

I druga stvar, ako znaš, što sve (vezano uz internet) je dostupno bez te usluge? Jer sam čitao okolo, što može a i ne mora biti točno, da je internet preglednik BB-a nedostupan (ili djelomično dostupan?), da ima nekih problema s mailom, ali nisam shvatio što (dakle, što bi značilo ovo što si napisao - punokrvna mail funkcionalnost u okvirima rada bez BB usluge?), da je nedostupan na primjer facebook (što mi nema logike, jer ako možeš surfati, ne vidim zašto bi bio blokiran odlazak na tu stranicu i logiranje sa svojim korisničkim podacima). Dakle, taj internet mi je najveća enigma ovdje trenutno.

 

Naravno, ako ga dobijem do nove godine, najvjerojatnije ću odmah prijeći nazad na vip (jer sam s njega prešao na tele2) i uzeti tu uslugu dok još traje taj popust (u tom slučaju mi trebaju ove informacije), a ako to bude kasnije, onda mi je najmanji problem dekodirati, vidjeti šta mogu, šta ne, i uzeti BB uslugu u vipu ako će biti potrebno. Ako nekome padne na pamet zašto ne pitam starog - nit ga koristi za išta osim poruke, pozive i budilicu, nit ima BB uslugu.

14 godina
odjavljen
offline
Re: Pomoć oko Blackberry-ja (Torch 9800)
filips989 kaže...

 

Mislio sam na to da stvaraš problem sebi. Da, ima Nokia za koje nije dovoljan samo code nego malo više posla i zato košta parsto kuna. Nisam dosada nikakav takav site koristio, ali mislim da ti nebi trebalo biti problematično procijeniti kredibilitet stranice  gdje kupuješ unlock code. Da, zasada u RH BB usluga ide jedino uz pretplatu. Nisam ziher, ali neki strani operateri imaju mogućnost korištenje BB usluge i kod prepaid korisnika. Gledaj na BB uslugu kao dodatnu tarifu, opciju, pretplatu si sam biraš i onda još dodatno uzimaš BB uslugu.

 

Da dosta stvari je povezano kroz samu BB uslugu, odnosno BIS ovdje jer BB ima odlične nativne aplikacije sa real time notifikacijama. Uvjek postoji mogućnost da instaliraš neku third party aplikaciju.

11 godina
neaktivan
offline
Re: Pomoć oko Blackberry-ja (Torch 9800)

Ok, hvala! Sad mi je više manje sve jasno što me zanimalo, jedino to surfanje bez BB usluge ne razumijem skroz, ali mislim da ću ionako najvjerojatnije uzeti tu uslugu, ako ništa drugo, bar da dobijem cjelovit dojam BB-a, jer mi se ovako na prvi pogled sviđa jako već neko vrijeme, pa da imam iskustva i za ubuduće.

 

I sad kad sam već otvarao temu, možete slobodno, tko god ima kakav prijedlog, napisati neku korisnu aplikaciju za njega, po vlastitom iskustvu, i neke koje bi bile must have za BB :)

Poruka je uređivana zadnji put ned 16.12.2012 23:09 (filips989).
16 godina
offline
Re: Pomoć oko Blackberry-ja (Torch 9800)

Kolega alankish sve ti je već odgovorio, za dodati imam samo da postoji aplikacija kojom možeš relativno lako i pouzdano otključati BlackBerry uređaj u kućnoj radinosti. Osobno sam tako otključao svoj Torch 9810 zaključanog na AT&T.

 

Dodao bih još i da bez BIS-a (BB usluge) nećeš moći koristiti e-mail kroz sučelje uređaja, da se tako izrazim, već ćeš morati ili koristiti npr Gmail aplikaciju, ili pristupati mailu preko browsera. Dakle ništa od "instant" e-maila, da ga dobiješ čim on dođe. Vidim da si se informirao, ali eto, da pojasnim. U svakom slučaju bih ti preporučio BIS kod VIP-a, nikako kod T-mobilea jer je te kod njih u konačnici izađe skuplje, njihov sam (is)korisnik, pa znam...

A legend says that Chuck Norris was intended to be included as a wonder/unit in Civ4 but was removed due to a seemingly irreparable bug that allowed his creator to defeat UN in less than one turn.
11 godina
neaktivan
offline
Re: Pomoć oko Blackberry-ja (Torch 9800)

Da, nisam ni razmišljao o t-mobileu, nisu ni bili opcija :D

Malo sam gruntao još oko BB-a i osnovnih tarifa, moguće da na kraju ipak ni ne budem uzimao taj BB od starog, nego možda uzmem neki mobitel uz bolju tarifu, pa za jeftiniju cijenu i onda BB mogu i prodati (ne znam kakvo je tržište za njih), moram još razmisliti.

Ko što sam reko, BB mi se neobično sviđa i veliki mi je plus kod njega fizička tipkovnica, a ne samo touch, ali jebiga, studentski život, mora se odvagnuti :)

 

Svejedno, puno hvala na pomoći svima!

16 godina
offline
Re: Pomoć oko Blackberry-ja (Torch 9800)

Razmišljaš u dobrom smijeru, ukoliko ne bi uzeo BIS, ne bi se baš usrećio s BB-om, nije to to. Ne znam što se trenutno nudi od smartphonea s tipkovnicom i touchscreenom, prije je bilo nekih SE Xperia i Motorolinih, te nadasve Nokijinih modela, pogledaj rabljeno. Tržište rabljenih BlackBerrya u nas je slabo, teško da ćeš dobiti neku reačnu cijenu, već ćeš vjerojatno morati ići ispod cijene. Nikad BB nije bio popularan u nas.

BTW, pogledaj VIP ponudu, mislim da imaju nekih pogodnosti tipa 50% popusta na pretplatu, neki popust na BIS, pisao si da si već gledao, no odvagni još jednom. Eto, sretno.

A legend says that Chuck Norris was intended to be included as a wonder/unit in Civ4 but was removed due to a seemingly irreparable bug that allowed his creator to defeat UN in less than one turn.
14 godina
odjavljen
offline
Re: Pomoć oko Blackberry-ja (Torch 9800)
Leprechaun kaže...

Razmišljaš u dobrom smijeru, ukoliko ne bi uzeo BIS, ne bi se baš usrećio s BB-om, nije to to. Ne znam što se trenutno nudi od smartphonea s tipkovnicom i touchscreenom, prije je bilo nekih SE Xperia i Motorolinih, te nadasve Nokijinih modela, pogledaj rabljeno. Tržište rabljenih BlackBerrya u nas je slabo, teško da ćeš dobiti neku reačnu cijenu, već ćeš vjerojatno morati ići ispod cijene. Nikad BB nije bio popularan u nas.

BTW, pogledaj VIP ponudu, mislim da imaju nekih pogodnosti tipa 50% popusta na pretplatu, neki popust na BIS, pisao si da si već gledao, no odvagni još jednom. Eto, sretno.

Nokia E6, imam ju i super je, i ne treba nikakav dodatan account za korištenje svih funkcija, najbolja i besplatna navigacija, odličan ekran, itd.

Svi smo mi Mentalist.
11 godina
neaktivan
offline
Re: Pomoć oko Blackberry-ja (Torch 9800)
Leprechaun kaže...

Razmišljaš u dobrom smijeru, ukoliko ne bi uzeo BIS, ne bi se baš usrećio s BB-om, nije to to. Ne znam što se trenutno nudi od smartphonea s tipkovnicom i touchscreenom, prije je bilo nekih SE Xperia i Motorolinih, te nadasve Nokijinih modela, pogledaj rabljeno. Tržište rabljenih BlackBerrya u nas je slabo, teško da ćeš dobiti neku reačnu cijenu, već ćeš vjerojatno morati ići ispod cijene. Nikad BB nije bio popularan u nas.

BTW, pogledaj VIP ponudu, mislim da imaju nekih pogodnosti tipa 50% popusta na pretplatu, neki popust na BIS, pisao si da si već gledao, no odvagni još jednom. Eto, sretno.

 

Ma uzimao bi ja BB uslugu sigurno, ali onda bi zbog financija tarifa morala "patiti" da mi sve uđe u neki budžet, tako da sam odustao na kraju. Bio sam zagrijan za taj BB stvarno, ali evo, prevagnula je računica bar za sad, makar bi ga svejedno volio imat u budućnosti, ako se održe.
Uzeo sam HTC Desire C uz pretplatu (zapravo dolazi u ponedjeljak), cijena mi je bila ok i nekako mi se činio najbolji izbor od svih dostupnih za tu pretplatu i u toj cijeni. Nokia i LG-a nisu imali više, samo nekih skupljih, Samsung mi je samo Galaxy Y odgovarao cijenom, ali ima ga frend i ne sviđa mi se nikako, a sa SE nemam sreće. Imao sam 3 komada u životu i sva tri su jako brzo otišli i uvijek je bila neka hardwareska greška (zadnji mi je bio... e sad se ne sjećam više modela, klizni s tipkovnicom, ali je sklopljen imao multimediju i internet na touch. njemu je nešto riknulo i popravak bi me došo 1000kn koje nisam imao), tako da imam neku averziju prema njima.

A HTC mi se isto sviđao i prije, dosta frendova ga ima, tako da se, ajmo reć, znam donekle i služit s njim, i makar ovaj možda nije vrh što se specifikacija tiče, ali za komunikaciju (uključujući i mail) i tu i tamo neki app će biti sasvim u redu, a i jeftin mi je to ulazak u svijet androida, pa je i to plus.

 

Nego, za ovaj Torch 9800... gledao sam malo, oglasi su uglavnom 1000-1500kn. Jel to neka realna cijena za koju bi mogao otići, ili bi i kod te cijene trebao računati da ću najvjerojatnije morati spustiti ispod soma? (ako ću ga na kraju uopće prodavati, možda ga ostavim ko backup bez BB usluge za sad, pa možda probam izvući nešto s tim service bookovima, ili kako se zove, pa da se malo i s BB-om upoznam pobliže)

16 godina
offline
Re: Pomoć oko Blackberry-ja (Torch 9800)

Torch 9810 koji je znatno bolji (jači) od 9800 se prodaje za oko 1300 kn, dok za 9800 ljudi traže oko 1000. Mislim da bi 800 bilo neka realna cijena trenutno, ako je dobro očuvan. Na proljeće bi trebali izaći novi BB OS 10 uređaji, tako da će cijena još padati. Uostalom, u rujnu kad sam ja kupovao 9810 bilo ih je nekoliko komada na Njuškalu po 2000+ kn, sad su 1300, to sve govori o padu cijene i koliko su BB uređaji na cijeni u nas.

 

Budeš li kad prodavao, javi mi se ako me se sjetiš. Uživaj u svom novom HTC-u. {#}

A legend says that Chuck Norris was intended to be included as a wonder/unit in Civ4 but was removed due to a seemingly irreparable bug that allowed his creator to defeat UN in less than one turn.
Poruka je uređivana zadnji put uto 18.12.2012 21:32 (Leprechaun).
11 godina
neaktivan
offline
Re: Pomoć oko Blackberry-ja (Torch 9800)

Tak sam si nešta i razmišljao da bi moglo biti oko 800kn. Mislim da je očuvan, stari ga je koristio za posao, tako da nema nikakve štete na njemu. Nadam se da ću ga uspjeti ostaviti ako ne bude baš hitno da ga prodam, ali ako ću prodavati, javim, nema problema ;)

Hvala na svoj pomoći, svima!

 

Može lock na temu što se mene tiče, pa ako ostavim mobitel i bude još pitanja, javit ću se nekome od modova da otključa!

15 godina
offline
Re: Pomoć oko Blackberry-ja (Torch 9800)
Leprechaun kaže...

Torch 9810 koji je znatno bolji (jači) od 9800 se prodaje za oko 1300 kn, dok za 9800 ljudi traže oko 1000. Mislim da bi 800 bilo neka realna cijena trenutno, ako je dobro očuvan. Na proljeće bi trebali izaći novi BB OS 10 uređaji, tako da će cijena još padati. Uostalom, u rujnu kad sam ja kupovao 9810 bilo ih je nekoliko komada na Njuškalu po 2000+ kn, sad su 1300, to sve govori o padu cijene i koliko su BB uređaji na cijeni u nas.

 

Budeš li kad prodavao, javi mi se ako me se sjetiš. Uživaj u svom novom HTC-u. {#}

GOlube moj, gukni mi na private već sam ti poslao poruku (naravno neće slijedit će i nagrada). Kao što sam i rekao ja imam Blackberry 9900 Bold Touch gdje sam po recenzijama čitao da je najbolj BB uređaj ikada. Neki govore da je bolji i od Q10 i Z10 (ili kako se već zovu) tako da su ovaj par godina star telefon i dalje počeli prodavati, kao što na mom piše da je 2013-to godište.

 

Telefon je star par mjeseca ali bukvalno izgleda kao nov. Otpakirajte novog, i izbrište maramicom ekran i pozadinu na mom i nećete naći razliku, tako da bi ovo 'čudo' prodao za čak manje od 1000 kuna. Ja sam iz BiH provajder mi je BH Telecom i nemam nikakvu pretplatu nego ove bonove. Zanimljivo kupujem bonove od 2 KM (oko 7 kuna) koji traju 10 dana (može i više naravno, recimo 5 KM ili oko 18 kuna traje 40 dana) ali ja sa tim bonovma, kako vi iz Hrvatske kažete mogu sa dva najbroja pričati potpuno besplatno (olaća se samo uspostava poziva koja je smiješna, negdje oko 20-tak lipa) tako da nikave pretplate ne dolaze u obzir, jer sa ovom sićom od par maraka pričam sa curom po 4-5 sati dnevno. Da ne govorim da mene mnogi imaju u tom tkzv. 'Naj Broju' pa kada oni mene zovu pričaju također potpuno besplatno.

 

Ali ovaj BIS mi tako ide na nerve, telefon mi se čak i počeo sviđati, ima on sve živo, navigaciju, kompas, pa čak i NFC ali to je bez toga poluproizvod'. Eto neka moja iskustva nakon 7 dana korištenja telefona. Vrlo je brz usprskos aplikacijama 720p filmvoe čita ko munja. O slikama i fluidnosti da ne goovrim, sve se munejvito odvija. Ima i onaj mini džojstik koji je također nešto kao mini touchpad na prjenosnicima + ekran osjetljiv na dodir. Za mene svemirski brod naspram mog 5 godina starijeg Sony Ericssona P990i koji i dan danas radi kao doksa.

 

Eto ako netko zna kako zaobići taj BIS tim tkzv. Servisnim knjigama (naravno treće party aplikacije) neka gukne, bio bi mu jako zahvalan.

16 godina
offline
Re: Pomoć oko Blackberry-ja (Torch 9800)

Pozdrav!
Imam službeni Blackberry 9800 i dodao sam kontakte preko desktop managera uz pomoć Outlooka i svi kontakti su uspješno prebačeni. Kad ja zovem nekog iz imenika sve je uredu, a kada mene zovu pokazan mi je samo broj iako ga imam u imeniku. Poludio sam već s tim BB-om i jedva čekam 12 mjesec da ga zamjenim.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:
 
vrh stranice